Új hozzászólás Aktív témák

  • KicsiUbul

    őstag

    válasz octavio #10266 üzenetére

    Szünetmentes váltás műszakilag így néz ki:

    adott a mostani szolgáltatód, ő adja a logint meg a passt. Adott a vonali szolgáltatós (T-Com), ő adja az infrastruktúrát.
    Ha most betárcsázol, ugyanúgy a T eszköze fogadja a kérésedet, és a @ utáni részből tudja, hogy melyik ISP hez kell továbbítani a kérést. Tehát elvileg @t-online.hu val is fel tudsz lépni, ha van aktív login/pass párosod.
    De. Van egy adatbázis, amiben benne van, hogy az adott vonalon meiyik ISPnek az ADSLje van. Először ez kerül lekérdezésre, és ha nem egyezik a @ utáni rész az adatbázisban találhatóval, akkor helyből dobja a kapcsolatot "auth failed" hibával (691).
    ISP váltás műszakilag annyit tesz, hogy ebben az adatbázisban átírják a szolgáltatót.
    Probléma akkor van, ha mondjuk már átírták, de az új ISPnél még nincs loginod, vagy még nem írták át, de a régi ISP már lelőtte az accountot. Az első esetnek a valószínűsége a T nél igen kicsi, mert ott a megrendelés indításánál már legenerálódik az account.

    Amúgy azt hiszem, hogy 8 nap az ISP váltás határideje, ha a régi ISP ennyi időn belül nem reagál, hogy elengedi-e vagy nem, akkor elfogadottnak kell tekinteni.

    Értem én...

Új hozzászólás Aktív témák