Hirdetés
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Diablo IV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doggy dog
senior tag
Van valakinek OPCOM-ja esetleg kölcsönbe?
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
mimi82
aktív tag
-
tisn
addikt
finom pizzat, amire sok feltetet raknak, hol lehet rendelni? reg laktam szegeden
pizzamonkeyt ettem focis csaladi napon, az annyira nem vo't jo
koszike
-
macilaci78
nagyúr
Megoszlanak a vélemények, mi a finom, ki melyikben csalódott már...
Az extra feltétek tetszőleges számban halmozhatóak.
Nekem a Happy Hot vastag szögletes pizája bejött, de nem egyszemélyes adag...
Pizzafutár magyar fokhagymás-tejfölös alappal, sajttal töltött széllel, vagy a Méteres, ha van még...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Frenky89
addikt
válasz macilaci78 #71106 üzenetére
A Happy Hot négyszögletese szerintem már nem a régi.
Esetleg Pizzatorony húshegye?
-
tisn
addikt
válasz macilaci78 #71106 üzenetére
nem akarok extra feltetet, olyan helyet akarok, ahol nem csak mutatoban van feltet
szerk: valami magyaros tipusut es tobbsajtost rendelnek
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
-
tisn
addikt
kocce mindenkinek
-
Agyasima
őstag
A Pizza é pasta az, ami nálam vezeti listát. Igaz, nem is a legolcsóbb. De cserébe nagyon finom. Csak javasolni tudom.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
proper
őstag
pizza é pasta-t dicsérik sokan
ott van még a forza is
nekem ami most nagyon jó és olasz szintén a vesuvio, facebook-on megtalálhatóakde szerintem az hogy finom és laktató nem egyenesen arányos a sok feltéttel, attól még lehet szar az alapanyagok minősége miatt
amugy hambi terén a famous-t szintén ajánlom ha valaki szereti az "igényes" gyorskaját
-
Rick4
félisten
válasz proper #71113 üzenetére
Erről mondjuk annyit, hogy életem legrosszabb pizzáját a pisai ferde torony tövében ettem, vékonyka tészta, paradicsom, sajt, és ennyi, aztán utánaolvasva kiderült, hogy az az eredeti olasz pizza, nem a nyakig pakoltak, amiket errefelé lehet enni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Gergello
addikt
Ahova mentem a héten mindenütt hülyének néztek, átakartak baszni a palánkon, pedig nem is egyedül mentem, volt közte 18 éves gyerek, 50 éves nő, faszi, minden,
Egy nulla ez a város ilyen szempontból, nincs konkurenciája az üzletnek, azt hiszi lehet rabolni.
Nem egy kiló kenyeret akarok venni, szinte fel kell menni pestre, FÉL ÁR + VÁLASZTÉK !!!!Múltkor maszek orvosnál időpontra mentem, 1 órát vártam, azt hittem behányok az idegtől. Pont azért fizetek, hogy ne kelljen ennyit várni.
-
Gergello
addikt
Ilyenek voltak:
- Telefonszolgáltató szerződéskötés, ez 3. nekifutásra, 1 óra vajúdás után meglett, ez még valamennyire benne van. Végén kis gond volt, mert majdnem nem tudtak megegyezni az eladók, hogy kihez írják be a jutalékot az szerződéskötés után.
- Lakatos, kellene egy vaskeret cégtábla mögé.
Mondom neki kellene egy egyszerű vaskeret, amire fel lehetne rögzíteni, amit kell.
3 nap mire árat tud mondani, de az olyan, hogy100 + áfa, jah nem az túl kerek, akkor98 + áfa.
Én nem vagyok lakatos, de még azt sem mondanám, hogy műszaki ember, de valaki vagy ekkora kókler vagy szemtül pofába hülyének néz, le akar venni.
Ennyit még én is tudok, figyi már. zártszelvény 6 méter egy szál, adott méretben 4k / szál. Kell 5 szál, le kell festeni, akármi. Van otthon elfekvő anyagom, azzal kicsit átnyomlak, kifizettetem veled, mindegy ennyi benne van, na szóval akkor anyagköltség az legyen 25, meg munkadíj egy 20 as. Egy nap kétkezi munkaért 20k az OK.
Jó hogy azt meg nem kérdezte, hogy nem baj-e ha az egyik oldala csőből van, másik laposvas, maradék kettő meg különböző méretű zártszelvény.
Végül sikerült találni egy másikat, aki félár alatt csinálja.- Gumi áruház
Kiderült a nyesedék, leeső darab guminak a m2-e ugyanannyi mintha a tekercsből vágna újat. Ilyen a világon nincs, amúgyis nagyon drága gumi m2 . Kellene nekem egy 1,5 m-es darab, van neki nyesedékbe ilyen. Ugyannyi mint az új ? Télleg ? Akkor nekem inkább 1,6m-es kell, rohadjon rád öreg a nyesedék. Világon nincs ilyen, leeső darab ua., teli ár. lol.Hogy maradnak ezek életben ? Másutt, ha nem kaparsz, akkor éhen döglesz, mert majd a másik kapar helyetted és kiszorít.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Gergello #71120 üzenetére
Én ezeket régóta tudom, nem is sok dolog van, amit itt veszek meg, pedig nekem is nyűg máshol venni, de az árak, és a hozzáállás láttán kinyílik az ember kezében a bicska...
Csak egy egyszerű példa, 2 éve belefutottam egy olyan dologba, ami nem mindennapi autószerelői meló. Vw 1.9 PD tdi motor vezértengely és hidrotőke csere, csak a tetejét kell bontani, pár órás meló, semmi spéci szerszám nem kell hozzá, csak egy marék új csavar, meg az alkatrészek. Megrendeltem mindent németországból, minőségi, jó cuccok, az itt kapható gagyik árszintjén.
1. szerelő. Á, az sose lesz úgy jó, vegyek másik motort, azt beleteszi.
2. Hozd el, hagyd itt pár napig, majd készen lesz. Jó, de mennyi idő, mennyi pénz megcsinálni? Hát, azt nem tudom, de hozd el, pár napra, kész lesz.Megkerestem egy nem messze lévő srácot, precízen dolgozik, 0 nagyképűség, 0 okoskodás, ott állhatsz mellette, még haverkodni se rossz. 4 nap múlva hétfő reggel hozhatod, délutánra kész. 8:15-kor nekikezdett, vezértengely himbákkal, hidtotőkék, vezérlés, olaj, minden cserélve, 1 óra ebédszünet mellett délután fél 4-kor fizettem, 25 volt a munkadíj. Persze azóta is ez a cucc van benne, hozzá se kellett nyúlni, holott már belement 56 ezer km....
Az már csak hab a tortán, hogy villanyszerelőt Kunszentről hívok, háztartásigép szerelőt Vhelyről, karosszériázni, festeni Üllésre viszem az autót. Ezeket mind személyesen ismerem, és még ha nyűgösebb is, még ha több is, inkább oda adom a pénzt.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Gergello
addikt
Kicsit belefáradtam, hogy mindenhova mentem a héten ezzel a hozzáállással találkozok.
Nem a pénzt sajnálom, tudom, hogy fizetni kell., de ilyen cégeknek, embernek én nem fizetek. Megrendelem, inkább, bármi, de rajtam nem fog keresni.
1 óra fizikai munkáért 5k-t kért egy maszek gyerek, de neki örömmel fizettem, mert becsülettel, úgy dolgozott mint az állat, mintha magának csinálná, nem az, hogy szétb*szom közben az ügyél autóját, lakását, akármit. -
Rick4
félisten
válasz Gergello #71122 üzenetére
A vicc az, hogy az ilyen lakatost még egy vállalkozónak is keresni kell, festőből, villanyászból nem is nagyon találni.
Sőt:
A páromnak 1.5 éve volt egy története, már egy hónapja fájt a térde, de majd elmúlik alapon nem foglalkozott vele. Nem múlt el, és egy rossz mozdulat következtében elviselhetetlenségig erősödött a fájdalom. Se hajlítani, se rálépni nem bírt, úgyhogy irány a szernt3ság utcai rendelő, 1.5 óra várakozás, bekerülünk a dokihoz, na mi baj, megtapogatta, röntgen. Leadjuk 10 méterrel arrébb a papírt, újabb 1 óra várakozás, felvétel 10 perc, leletkiadás 40 per, papír vissza a dokinak, újabb 1 óra várakozás. Biztosan csak megrándította, törés nincs, pihentesse, kenegesse, 1 hét múlva jöjjön vissza. 2 nap múlva visszamentünk, hogy nem hogy javulna, de még rosszabb, akkor nem a másik doki volt, hanem a főnöknője. Még ő szült a páromra, hogy ne cirkuszoljon, ez nem fájhat úgy, ahogy ő előadja, paprikakrémes kenőccsel kenegesse, és jobb lesz az. Kijöttünk, az egyik asszisztens utánunk jött, és mondta, hogy ne ide jöjjünk vissza, hanem az új klinikán egy dokihoz menjünk el. Elmentünk, a doki megtapogatta a térdét, és már lapozgatta is a naptárat, hogy mikor lesz a műtét, mert ez bizony keresztszalag szakadás. Megműtötte, az volt, meg is gyógyult rendesen, ezekhez meg mikor más miatt visszamentünk, kérdezték, hogy van a térde? Jaaa, az keresztszalag szakadás volt, a klinikán egy másik doki 1 perc alatt kitapogatta, 3 hétre rá meg voltam műtve... Mindenki nézett jobbra- balra...Fogorvos ugyanez, errefelé 250 a korona, Pesten 160, konzultáció ingyenes, röntgen ingyenes, itt 5 ezer meg 20 ezer.
És még sorolhatnám, praktikerben pl gagyi papírcímkék vannak a polcokon, pesten évek óta lcd kijelzős árcímke mutatja a pontos árat, megnyílik a hervis a plázában, erre összeszedik a többi üzletből az el nem adott, kifutott cuccokat, és ezeket akciózzák itt, stb stb stb....
Hja, praktiker: Évekkel ezelőtt kellett egy ónszippantó, nem egy nagy dolog párszáz forintos tétel. Megkértem a páromat, hívja már fel a praktikert, van-e nekik, micsodaaa, ónszippantó? Hát, az itt biztos nincs. 2 nap múlva mentünk az auchanba, mondom ugorjunk már be... Ott volt a polcon minimum 30 db... Köszi, hozzáértő, hogy majdnem megkárosítottad a cégedet...
De nem lehet venni autórádió iso csatlakozót, mert a baromarcú a kálvária ipari parkban ( a régi elektrotech) a papa csatira írja rá a mama csati kódját, és a szatyorba az kerül, a szám jó, a termék nem, innen meg már nem megyek vissza a 273Ft-os csati miatt, a rádiókeretet és az antenna csatit Debrecenből veszem.
A múltkori sztorit írtam már a csepella művekről: [link]
Most meg venni szeretnék pár db autót, na mondom majd most, végigjártam a helyi kereskedéseket, mindenhol az a jó kis 2-300-as plusz rajta volt a hasonló állapotú verdákon, mint amit 200 km autózással megvehet az ember... Szóval abból se jön ide egy forint sem....
A gőry se a régi, ott többet nem eszünk, szegedi vs pest közeli telekárat már megbeszéltük, az okosabbak azt is értették.
[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
Áh...
Az orvosi esetes történetek, helyzetek a legrosszabbak mindig.
Ennél a mocsok vaskeretnél, legalább tudom csinálni, hogy nem érdekel, addig megyek, amíg meg nem oldom problémát.
Fateromat 15 éve hazaküldték szombati ügyeletről, hogy mit szövegel, váltsa ki a gyógyszert, jöjjön vissza hétfőn. Életveszélyes állapotban vitte vissza mentő vasárnap és még lebaszta az orvos, hogy mit húzta az időt. -
Krogoth
senior tag
Hogy ne csak fikázás legyen
Autószerelő: évek óta visszük oda a kocsikat, mindig korrekt volt, fölös dolgokat nem cserélt, nem számolt rá semmi extrát, általában még kevesebb is lett a vége, mint az előre sacc/kb ár.
Villanyszerelő szintén, kapcsolótábla csere és vezeték behúzása, törött volt a szekrény, minden szó nélkül fogta magát elment másikért, nem szerelte be a szart, nem számolta fel. Vezetékeknél ahol kellett kábelvezető, normálisan "lezárva", nem úgy mint annó netesek, hogy 3 tenyérnyi darabok kiszakítottak a falból, mikor fúrták a lyukat.
Klímásnál ugye az ajtó fölött ki kellett vágnia egy darabot, mert végig vas volt fölötte, de az utcára kivezetőnél is szopott egy órát legalább a vasak miatt, de nem számolt fel extrát. Mindent normálisan bekötött, klímás kábelvezetőbe bele a vezetékek, kábelok, végzárók rá. Az 1 óra extra kézimunkáért sem számolt fel extrát, az előre megbeszélt árnál maradtunk.
Gumis szintén korrekt, 4 kerék cseréje, ha felnin van a gumi 2000, felni nélküli csere 3000.
Az biztos, hogy Szegeden meg kell találni a megfelelő embert, de mint a fenti példák mutatják megoldhatóDokikhoz szerencsére nem tudok hozzászólni, csak fogorvosnál jártam pár éve. Őrlő fogat kéne pótolni (ki lett húzva) ha jól rémlik olcsóbb megoldás 250k, drágább 400k
Informatikai eszközöket is max akkor ha nagyon sos, különben neten, mert ált. még postával is olcsóbban megúszom.
-
csoszogi
tag
Nálunk volt teljes körű lakásfelújítás több körben, de akik csinálták, profik voltak, semmi gebasz. Egy volt, de azt a főnök lerendezte az illetővel (bevállalt egy párhuzamos melót..) de kis fejmosás és oké. Az igaz: ha január/február-ban nem beszélsz velük, már késő arra az évre.. A jó szakember azért ritka, mert elkapkodják, láthatatlanokaz átlag usernek.. Édesapám nyugdíjas, szakmunkás volt, na ő tudna mesélni mindkét oldalról, én is láttam/hallottam pár igen meredek dolgot.
No amit viszont nem értek: ügyintéző, attól függ kivel beszélsz más-más a válasz/megoldás ugyanarra a problémára bank-hivatal-posta-telefon. Nem írom le mert fárasztó. De számomra ez felfoghatatlan. És ha többen intézzük ugyanazt más-más ügymenet szerint ugyanazzal az eredménnyel.....
Elvileg van hivatalos eljárási rend, vagy az mit se számít?A: két tanú kell, két példányban mert iktatni kell stb..
B: alá akarja írni, hogy átvette?A: hozzon A-B-C igazolást, írassa alá, két tanú, két példány, pecsét
B: tessék írd alá viheted....A: jé gyere Mancika ilyet még nem láttam, hogy kell megoldani...hű én se tudom szóljunk a főnöknek....ó-ó hívni kell a központot... posta... de az nem létezhet... pár éve volt, tankönyv fizetés valami csekkes/Erzsébet utalványos dologgal, nem igaz nem kaptak eligazítást...
Egészségügy: tüszős mandula. Ügyelet: ő csak torokig nézi, menjünk a gégészeti ügyeletre....gégészet: hát ez a gége felett van....menjünk vissza a sima ügyeletre.... mindezt egy lázas pár éves gyerekkel, aki igen szarul volt...visszamenve mintha a saját májaból kértem volna egy darabot kedvvel megnézte... Máskor meg semmi flottul ment az ügyelet. El kell mondjam, ez a gyakoribb. Bármit lehet mondani az egészségügyről, azért tele van még jóakaró/tenni akaró önzetlen orvossal, ápolóval.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Krogoth #71126 üzenetére
Ja, klímást ki is hagytam.
Anyáméknál az 5. emeleten 45 ezerért szerelték be a klímát, igaz, kellett 7m vezeték, de olyan korrekten meg voltak lazítva a csavarok a kültéri egységnél, hogy szépen 1 év alatt elengedett a gáz, lehetett most nyáron újra tölteni.
Azt gondolom vágod, hogy egy autószerelőről, és egy villanyászról beszélsz, aki napi 8 órában nem fogja Szeged lakosságának az összes nyűgjét megcsinálni, én persze emellé tudok még 6-7 példát is hozni minden témakörben, szóval jó példa mindig lesz, csak az arányok nem túl jók...
-
Gergello
addikt
És szerintetek ez a normális, hogy 100 ból 1 jó ?
Azért tudnak ezek az emberek megélni (és sajnos nem árokásásból), mert elfogadott (legalábbis is ezek szerint), hogy ez jó így. -
csoszogi
tag
válasz Gergello #71129 üzenetére
minőséigény: párizsi 10% hússal...van mert megveszik
autó: csak 90000km-es legyen....
kínai egyszerhasználatos tetszőleges termék...van? igen..
az a rengeteg használtruhabolt...van mert van rá igény (én is járok ilyenbe, akárcsak kínaiba is )
ez így volt 30 éve is: apám munkatársa kókler volt, sokszor apám javította ki amit ő elbaszott...volt munkája? igen... éhenhalt? megverték? nem....
Volt gáz-villany-víz-kőműves-burkoló ebben a pakliban hasonló...
Ha nem értesz hozzá, még át is basznak, ha okoskodsz még meg is szívatnak...[ Szerkesztve ]
-
Krogoth
senior tag
Persze, ezért írtam, hogy ki kell fogni. Ha nincs ismerősöd és esetleg még sürgős is, akkor átballagás van a lompos rosszabbik végére.
Fürdőszoba felújítás tavaly nyáron. Vicc volt az egész. Az hogy a 10 nm-es fürdőszoba és a 2 nm-es wc csempézése, kád kiszerelés, zuhanykabin beszerelés 2 hónap legyen...Volt vizes és kőműves "szakember".
vizes úgy kezdte, hogy a wc-t szét kell verni, hogy ki lehessen szedni, de nyugi ő tud occsójé jót, azóta is a régi wc van használatban. WC csöpögött, ment az egymásra mutogatás a két szaki között, hogy ez nem az ő dolga, a vége az lett, hogy sziló és már nem csöpög.
Panel fűtésvizes ruhamelegítő. Szegény szaki hattyú halálát adta elő, hogy neki milyen fáradtság volt, meg mennyi pénz, hogy kihívja a vizeseket elzárni, nem mellesleg ez is benne volt az árban és egy telefonjába került.
Persze utána erre is lett ismerősöm, aki 1 hét alatt megcsinálta volna.
Ezt is azért írtam, hogy sajnos már én is megtapasztaltam az élet habos oldalát, amivel visszakanyarodunk az első mondatomhoz, ha szerencséd van, vagy ismerősöd, akkor minden okés, ha nem akkor cumi van.(#71129) Gergello
Vagy sok ember nincs tisztában a dolgokkal és őket könnyű megvezetni. Kocsit kell javíttatni, nem értesz hozzá, azt mondják kicserélték a kis bizbaszt, közben hozzá sem nyúltak, jobb esetben tényleg kicserélték, de semmi baja nem volt és azt belerakják majd egy másik kocsiba. Villanynál kb. ugyan ez.
Felújításnál meg előleget kérnek, első pár napban szépen dolgoznak, aztán kezdenek belesz@rni, de mivel már elkezdték, pénzt is fektettél bele jobb híján kivárod és nem hívod őket többet.[ Szerkesztve ]
-
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Gergello #71120 üzenetére
"meg munkadíj egy 20 as. Egy nap kétkezi munkaért 20k az OK."
Hú de cudarul nem vagy képben, de elmagyarázom neked.
Ez legyen kiszállással mindennel együtt 8 óra, jó? Általában több, de most legyen 8.
Ebből kijön 2500.- Ft-os óradíj. (Fontos, hogy óradíj, nem órabér.) Számoljunk a te álláspontodhoz képest kedvezően, ez már legyen áfa nélküli (tehát a fenti fals kijelentésed úgy számolom, hogy 20k az 20+áfa).
Ennek a 2500-nak a felét kapásból elviszik a vállalkozás üzemeltetésével kapcsolatos közterhek. Szja, szochó, helyi adók stb. Mit a felét, de kis optimista vagyok. De ha már így írtam, maradjon a fele. Még mindig óradíjról és nem órabérről beszélünk, tehát 1250.- / óra. Ebből vonjuk le azokat a kiadásokat, amik az általad írt 25k-s anyagköltségben nincsenek benne. A szerszámok kopása, az elszakadó, elfeslő munkásnadrág pótlása, az üzemanyag hogy meglátogat téged, a könyvelő díja, egyéb kötelező fenntartási költségek stb. Mennyi marad? 600 Ft? Óránként? Szerinted? Annyiért te vállalkoznál? Gondold ezt már át még egyszer légyszi. Ez a 600 Ft a tartalékképzés, a nyereség, a jövedelem alapja.Az a baj, hogy a tipikus alkalmazotti szemléletben élő emberek ezzel a "20k OK" felfogással abban élnek fejben, hogy "valaki" kifizeti az ember havi munkabérét, közterheit, eltartja baleset vagy betegség esetén és ez az okés "20k" az neki egy ajándék, mint a melóhelyen valami kenőpénz, csúszópénz, valami zsebbe fizetett borravaló, vagy fekete bér. Hát nagyon nem az. Az a bevétel. Abból kell mindent finanszírozni, félretenni, gondoskodni magadról. És részben ezért kerül egy szerinted 20k-s munka 60-ba.
-
Rick4
félisten
válasz lugosi #71134 üzenetére
Valamit benézhettél, pont azt írta, hogy 60-760K lett volna a munkadíj, és 1 nap kétkezi melóért a 20K rendben van. De ez 1 órás meló lett volna, kiszállással, felszereléssel kettő.... Azért meg a 70 tényleg sok..
Amúgy meg, ha okos, van egy katás vállalkozása, és a bevétel 10%-át viszik el a terhek... Ne én legyek már a felelős azért, hogy nem jár utána, melyik bank olcsóbb, melyik adózási forma olcsóbb.... Ahogy sok minden más, ez is versenyhelyzetet teremt. Egy esetben nincs versenyhelyzet, ha a szaki tud valamit, amit mások nem. De itt erről szó sincs. Amúgy itt és most a tipikus alkalmazotti szemléletmód se jött be...
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Katás vállalkozást anyagköltséggel járó vállalkozás esetén választani totális melléfogás. Megnézném, hogy hány szerelő, javító stb. katás. Gondolom legfeljebb ilyen főállás mellett mellékesben szüttyögető emberek. De főállás szerint katát csak jelentősebb anyagköltség nélküli vállalkozás esetén érdemes választani. Mivel ugye nem számolhatsz el költséget egyáltalán. Ergo kata esetén bárki, aki anyagot, fogyóeszközt stb épít be, annak a költségét nem tudja elszámolni. Ezért a katás szerelő szerintem valószínűtlen, esetleg valami nagyon költség nélküli esetben, de ez konkrétan nem tűnik annak.
"Valamit benézhettél, pont azt írta, hogy 60-760K lett volna a munkadíj, és 1 nap kétkezi melóért a 20K rendben van. De ez 1 órás meló lett volna, kiszállással, felszereléssel kettő.... Azért meg a 70 tényleg sok.. "
Ilyet nem találtam. Ilyet találtam:
"na szóval akkor anyagköltség az legyen 25, meg munkadíj egy 20 as. Egy nap kétkezi munkaért 20k az OK."
20 ezer Ft munkadíjról írt, hogy annyit tart reálisnak, egész napra. Én erre reagáltam. Amit te belekeversz, hogy hogy egy órás melóért mennyi lenne reális, arról én nem beszéltem. A posztolónak volt egy kijelentése, hogy 20k egy napra teljesen reális, én erre válaszoltam.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
+ 1 holding, mi? Hogy összefogja a tevékenységeket. A végén kiderül, hogy ezek a mesterek mind ilyen cégcsoport-géniuszok.
+ akkor így két vállalkozásnak fizetik a minimumjárulékot, a könyvelőt, stb. A végén ha utánaszámolnak, akkor kiderül, hogy többe került a leves, mint a hús. Plusz, ha hozzávesszük, hogy valószínű a két vállalkozás között számlázgatnak, kapcsolt vállalkozás, katás számlabefogadás korlátai, szerintem ezt a részét te jobban tudod, nem érzem azt, hogy ezzel nagyot alkottak volna.[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Te, én elolvastam még egyszer, mert hát csak lehet, hogy átsiklik az ember valami felett, de 1 órás munkáról és 60-70k-ról tényleg nem volt szó. Ezek az adatok honnan vannak?
Annyit írt a srác, hogy kapott egy 100 ill. 98k-s árajánlatot, de szerinte ez nem reális, mert 25k anyag + 20k egész napos munkadíj a reális szerinte.Tehát, a posztoló azt írta, hogy egész napos munkáért 20k mennyire jó. Én azt írtam, hogy szerintem nem. Erre te azt írtad, hogy 1 óráért 70k sok. Most szerintem nagyon elbeszélünk egymás mellett.
Kb így nézünk ki:
Ő: Egy napos munkáért 20k az OK!
Én: Szerintem nagyon nem ok egy napos munkáért 20k.
Te: 1 órás munkáért 70k sok.Érted mit nem értek...
-
martonx
veterán
Ez rágott csont. Amin én mindig elcsodalkozok, hogy tudnak ezek az emberek megélni? Valahogy a vidéki emberek birkabbak, vagy nem tudnak akkora választékból választani. Ugyanakkor felig pestiként (heti 3 nap pesten, ottani albérlettel) ott sincs ám kolbászból a kerítés. Ott is keresni kell, a normális megfizethető szakembereket. Talan a magán egészségügy az, ami tényleg csukott szemmel olcsóbb. A szolgáltatások inkább még drágábbak is, mint vidéken.
Én kérek elnézést!
-
veterán
válasz lugosi #71139 üzenetére
Kft havi költségei cirka 10-15 ezer forint a könyvelésre. Ha csak kft van, akkor ott be kell jelentenie magát ami kb 57000 ft adó a ber után.
Mellé kata:
- 57000 ft helyett 55000 ft (kata + iparűzési adó)
- könyvelő nem kell max evi egyszer a bevalláshoz
- kftbe nem kell bejelentenie magát igy költség oldala ugyan az kb mintha nem lenne.A fenti komboban el tudja számolni a költségeit, a nagyker-kisker árrést el tudja rakni a felhasznált anyagokon. Illetve a munkabert áfa mentesen tudja számlázni. Ezt havi 10-15 ezer forintért. Persze piacfuggo hogy megéri-e...
-
veterán
-
Rick4
félisten
válasz lugosi #71137 üzenetére
Hogy lenne az? Az anyagot megveszed a cégétől, a munkadíjat meg tőle. Attól, hogy két helyen dolgozik, csak az egyik helyen kell járulékokat fizetni, az meg benne van abban az 50 ezresben, amit amúgyis kifizetne maga után ,szóval pont jól van az úgy.
Megnéztem harmadszor is, szerintem még mindig az van, hogy Gergello azt írta, 98+ áfáért csinálták volna meg neki a táblát, amit sokallt, mivel 25 az anyag, 20 a meló. 1 napi kétkezi munkára egész napra a 20 ezret tartotta reálisnak, nem a 70 ezret 2 órás melóra.
Nem írta le, de a számokból ettől még kiolvasható a különbség.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz lugosi #71145 üzenetére
Igen, de előtte leírta, hogy 98+ áfás árat kapott, amiből 25 az anyag, tehát mennyit kérne a reálisnak tartott 20 ezer helyett? Elárulom, 105 ezrest.
Ez nem belemagyarázás, értsd meg a szituációt.
-
azbest
félisten
falun meg van hogy nehezen, szarul, drágán mennek megcsinálni. Ha mennek és nem csak hitegetnek. A nagy feladatok tetszenek, mert ott sokkal többet lehet kaszálni, ez persze érthető. Ellenben a nagy feldatnál kivonul a mucsi brigád, betolják az alkoholt, a mesterember pedig otthagyja a segédmunkásokat dolgozni. Aztán ha naív a megbízó, akkor még ő is dolgozik, hogy gyorsabb és olcsó legyen, persze valójában úgy a többiek még annyit sem dolgoznak és persze nem is olcsóbb.
Múltkor utángyártott tonert akartam venni régi nyomtatóba. Emlékeztem, hogy 10es körül volt hozzá anno eredeti, még arra is hajlottam volna, mert nagyon lassan fogy el. De mikor megláttam, hogy 25 ezerért kapni hozzá... megnéztem az utángyártottakat. Szegeden 5-8ezer lett volna, míg neten megrendelve 2 ezer. Ez egyébként csak egy műanyagcső elfordítható ablakkal meg egy azonosító / számoló chippel a végében, teljesen primitív megoldás.
Végül rendeltem ehhez az okihoz meg egy hp-hoz 1-1 utángyártottat és a szállítással együtt lett 5 ezer. És nem gagyibb, mint az itt kapható, mert ugyanaz a fajta mint ami itt többszörös áron van.
-
lugosi
MODERÁTOR
Tehát akkor kanyarodjunk már vissza ahhoz amiről beszélek:
"anyagköltség az legyen 25, meg munkadíj egy 20 as. Egy nap kétkezi munkaért 20k az OK."
Tehát azt írta, hogy egy nap kétkezi munkáért 20k az OK. Szerintem nem OK. Mit kell itt belekavarni a 70 ezer Ft-okat? Kit érdekel, hogy mi lett volna ha? Mi lett volna, ha elfogadja az árajánlatot? Akkor mennyire jött volna ki? Hóttotál mindegy. A kijelentése az volt, hogy 20k/nap OK. Szerintem nem. Ezt írtam.
"Igen, de előtte leírta, hogy 98+ áfás árat kapott, amiből 25 az anyag"
Ez már megint a mese. Hogy 25 az anyag. Ez is olyan, hogy úgy gondoljuk, hogy annyi. De már megint elkanyarodtunk.
Tehát:
Tény: kijelentette, hogy 20k/nap ok.
Tény: leírtam, hogy szerintem nem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen TV-t vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox Series X|S
- Milyen notebookot vegyek?
- Filmvilág
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs