Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaccss
tag
Kár hogy nem kaptam használható segítséget a 71679-re. Hiába fogynék le akár 100-ra is, hogy XL-es ruha elég legyen (ennyi voltam sokáig), attól még nem fog kevesebbe kerülni a ruházkodás, és nem lesz több pénzem se, a probléma megmarad.
-
ebegab92
senior tag
Fogyás PH! módra
Ebben az irományomban röviden, de lényegre törően írnék az elhízásról és a fogyásról.
Miért hízunk? Mert az ember úgy lett kitalálva, mint egy akku. Ha energiához jut, próbál minél többet raktározni. Ez volt a kedvező anno, mára viszont inkább probléma. Ma az a baj, hogy könnyen hozzájutható energiaforrásaink vannak, amikből szeretünk indokolatlan mennyiségeket bevinni.
Egy mezei ember átlag energiaigénye: 2000 kcal. Ez mennyi? Kevés, ahhoz képest, hogy milyen könnyen elérhető. Egy tábla (100g) akármilyen csoki is alsó hangon 500-550 kcal. Azzal meg meddig van el egy ember? Nem sokáig, elég hamar éhes lesz újraMiért hízunk könnyebben, ahogy öregszünk? Az anyagcsere kb. 23-25 éves korunkban van a csúcson, ekkor van a legnagyobb felhasználás, utána elég meredeken esik.Sajnos nem olyan vagyunk, mint egy öreg kocsi, ami 100-on 20 litert eszik, inkább fordítva. Ezt úgy kell érteni, hogy ha netán néha sikerül bűnözni, és 2500-3000 kcal-t bepakolni, akkor 23 évesen gyorsan meg tudunk szabadulni, míg 53 évesen sokkal lassabban.
Milyen előnyökkel jár a fogyás? 10 leadott kg-onként 5-20 Hgmm-t csökken a vérnyomás. Metabolikus szindróma, 2-es típusú cukorbetegség megelőzhető vagy kitolható a komolyabb problémákig. Jobb az immunrendszernek, ritkábban kap el az ember fertőzéseket. Érelmeszesedés és annak következményei késleltethetőek. Van még milliónyi más előnye is, ezek a legfontosabbak voltak.
Hogy kéne fogyni? Koplalással, önsanyargatással meg a mindenféle idióta étrenddel egy szenvedés. 70-80%-ban azon múlik, hogy mit és mennyit eszünk és csak 20-30%-ban a testmozgáson. Sokkal jobban tud az ember egy olyan étrendet vinni, amiben nincs abszolút tiltva minden. Egy ilyen étrenddel nem napok alatt fogy hihetetleneket az ember, de 1 hónap után már van mérhető eredmény. Nagyon fontos, hogy irreális dolgokat ne tűzzünk ki célul. Mindig csak kicsiket.
Maga az étrend:
Az ember úgy lett kitalálva, hogy ha 250-300 kcal-val kevesebbet visz be naponta, azt jól viseli. Mindenki kalkulálja ki online, hogy a munkának , életkornak, stb.-nek megfelelően mennyi az energiaigénye. Ehhez képest kellene 250-300 kcal-val kevesebbet betankolni.
Ez mind szép és jó, de akkor mit kéne enni? Lényegében lehet bármit, de a korábbiaknak megfelelően kevesebbet a kalóriaigénynek megfelelően. A probléma az, hogy sokan gyorskaján élnek, nasi orrba-szájba, cukros kóla, miegymás.
50-55% arányban kell lennie a szénhidrátnak. Ennek lehetőleg lassú szénhidrátnak kell lennie (lassan, fokozatosan szívódik fel). Minél inkább csökkenteni kell a gyors szénhidrátokat. Ezek hamar felszívódnak, gyorsan felhasználódnak, nagyon hamar zsír lesz belőle. Csokik, cukrok, üdítők, gyümölcslevek csak módjával. Jó-e ha narancslevet iszok naponta 1-1.5 literrel? Nem ajánlott...Decinként 10-11 g cukor van benne (glükóz, fruktóz). Ez 1 liter esetén már 100-110 g tiszta cukor, és akkor még nem ettünk semmit. Érzékeltetésképp: egy cukorbeteg napi 175-200 g szénhidrátot (cukrot) ehet. Lassú szénhidrátok főleg a teljes kiőrlésű gabonafélékben vannak. Persze lehet enni fehér kenyeret is, de kedvezőtlenebb a szénhidrát összetétele.
30% a zsiradék. Vannak a telített és telítetlen zsírok. Telítetleneket ajánlottabb fogyasztani. Ha megszerezhető hozzá az omega-3 és omega-6 zsírsav tartalma, akkor az olyanokat érdemes keresni, amikben minél közelebb van az 1:5-10 arányhoz. Transz-zsírsavas dolgokat (gofrik, olajban sütött dolgokat, nasik, stb.) redukálni kellminél jobban.
15-20% fehérje. Tej, tojás, sovány húsok (csirke például).
Naponta 30-40g rost, különben garantált a lassú emésztés. 5g körüli sóbevitel, ellenben jó eséllyel magasvérnyomása lesz az embernekMinden nap úgy kell felépíteni az étkezést, hogy 3-5 alkalommal egy főétkezéssel, amikor bevihetjük a legnagyobb kalóriamennyiséget. A többszöri étkezés azért is jó, mert akkor nem az van, hogy mikor hazaérünk a melóból, aztán megtömjük magunkat, ezzel jól agyonvágva a hasnyálmirigyünket aznapra is, hanem egyenletesen terheljük magunkat. Amikor ugyanis hirtelen nagy adag kaját tömünk magunkba, nagy mennyiségű szénhidrát kerül belénk, ami glükóz formájában úszkál a vérünkben, azzal meg kellene valamit kezdeni. A hasnyálmirigy ezt eszeveszett inzulintermeléssel próbálja eltüntetni, amivel a sejtek felveszik, aztán csinálnak a feleslegből sok zsírt. Ja, meg a hasnyálmirigy inzulintermelését is idő előtt kinyiffantjuk.
Másik fontos dolog, hogy lefekvés előtt 4-6 órával együnk utoljára. Ugyanis ha lefekvés előtt tömjük meg magunkat, akkor az alvás miatti alacsonyabb energiafelhasználás miatt többet raktározunk.Minden nap mozogjunk akármit, legalább fél órát. Fél óra séta is bőven jó, ha bírunk többet és/vagy mást, mindenképp jobb.
Egy ismerősöm is küzdött súlyproblémákkal (172 cm, 94 kg). Megfogadva ezeket a tanácsokat 1. hónapban fogyott 5-6 kg-ot, 2. hónapban is hasonlóan, 3. hónapban 3-4 kg-ot, azóta lassabban már, de olyan 76-77 kg-nál jár.
Összegezve: Nasik, gyorséttermi kaják, olajtól-zsírtól tocsogó dolgok, cukros löttyök jelentős csökkentése. Ehetjük-ihatjuk ezeket, de ha tartani akarjuk a kalórialimitünket, nem lesz sok (pl. 1 sor csoki 100 kcal). Minél több rostdús zöldség, gyümölcs fogyasztása sovány húsokkal, minél kevesebb zsiradékkal. Napi min.fél óra mozgás
Ha kérdésetek van, szívesen válaszolok
[ Szerkesztve ]
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
nagyúr
válasz kovaccss #71703 üzenetére
Pedig ha XL-es méretre lefogysz (vagy L-esre), akkor bizony kevesebbe kerül és könnyebben is találsz, vagyis probléma nem marad meg
Én 56-58-as méretről mentem le 50-esre (már kezd az is bő lenni, következő vásárlásnál 48-as kell), sokkal könnyebb így találni olyan nadrágot, ami pont jó. 58-as nadrág van szinte mindenütt, derékban jó is volt, de a szárából vissza kellett mindíg hajtani, mert a magasságom nem passzolt, csak a kerületem
Ez van. Sajnos az átlagtól eltérő testalkatra nehéz ruhát találni és drágább is. Nem azért, mert az a pár centi anyag kerül többe, hanem amíg az L-esből meg XL-esből gyártanak százmilliót naponta, az XXXL-esből meg párezret kellene csak, de az nem éri meg (külön szabásmintát csinálni, külön legyártani, külön csomagolni stb). Ez a fránya kapitalizmus és tömegtermelés.
Például mi pólókat is nyomtatunk, nagykerből szerzem be a pólókat, S-től XXL-ig van mindig raktáron, és egy árban vannak mérettől függetlenül, pedig az XXL-eshez minimum kétszer annyi pamut kell, mint az S-eshez. A 3XL-est már külön megrendelésre lehet csak kapni, és drágább is.Varratni kell, de az drága, vagy megtanulni varrni, ami meg idő. (Vagy lefogyni, az még az ízületeknek meg a hasnyálmirigynek is külön felüdülés )
Aki él és nem boldog, az téved!
-
kovaccss
tag
Nem azért írtam ide hogy egy "hogyan és miért fogyjunk le" témát indítsak, meg hogy ezekben tanácsokat kapjak, hanem a megírt problémára kéne megoldás. Nincs évente 50e ruhára, csak 5e.
100 cm-es derékbőségre ugyanannyiba kerül 1 nadrág, mint 125 cm-esre. Ingnél is ez van.
Senkinek se tűnik fel hogy egyre jobban elhízik a lakosság, de a ruhakínálat ezt nem követi? Miért van ez?
Drágán is alig lehet találni 3XL felett valamit, de nekem olcsó kéne. Csak a turkálós árakat tudom megfizetni.[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
válasz kovaccss #71706 üzenetére
Valamelyest követi a piac a nagyobb ruhák iránti igényt, de "szerencsére" még nem annyira súlyos a helyzet, hogy a nagy méretek legyenek az uralkodóak. Én is megszívtam, csak én meg 200 cm vagyok, 46-os lábbal, nekem sem egyszerű ruhát találni
Úgy láttam, hogy másoknak volt igénye arra, hogy hogyan meg mit kellene csinálni a kilókkal. A kérdésedre is lettek válaszok.
A ruházat viszont ugyanúgy drágult, mint bármi más. Ha tartósabbat akarsz, akkor fillérekért nem kapni Lehet venni olcsót, de azzal csak a nyűg van. Nekem egy 15 rugós cipő vígan kihúzza kb. 2-3 évig is napi használat mellett.Re: Hádában is vannak jobb minőségű ruhák jó áron, méreteket nem tudom, teljesen lutri. Angexnak van még XXL extraméretes ruházati boltja a Diófás SPAR-ral szembeni 10 emeletes aljában
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Egyszerűbb működő eladó gáztűzhelye véletlenül nincs itt valakinek?
-
Gergello
addikt
Érdekes valakinek ?
HP LaserJet 4345 MFP multifunkciós lézer, A4, fekete
HP Color LaserJet 4700 lézer, A4, színes
HP DesignJet 510 plotter, színes, 24"
Sharp MX-2300N multifunkciós lézer, A3-A4, színes -
macilaci78
nagyúr
válasz kovaccss #71687 üzenetére
Még egy dolgon tudsz változtatni, az pedig a testsúlyod. 196 cm, 150 kg vagyok és derékban vállas, szóval nem fogpiszkáló M-es gyerekként papolok.
Ne aggódj, itt is bemegyek egy akármilyen ruhaboltba, és rendszerint rövidre zárom a kérdést annyival, hogy magamra keresek nadrágot. Az outletet így 2 óra alatt letudom minden egyes férfi ruhaüzletet végig járva.Military shopban nézz szét, a Kálvária sgt-nagy krt sarkánál lévőben főleg új áruk vannak, de a Kisteleki Ede utca-Rókusi krt sarkánál lévőben használt is van. Lehet akár zöld, esetleg mintás is, egy adag fekete ruhafesték 200-500 Ft, szépen befogja. Nadrágszíj?
Kevesebb kilóval a ruha is tovább bírja, nálam pl belső combnál kopik ki először. Ingből "comfort fit" szabást keress, C&A-ban vannak 20% kuponos akciók, néha még XXXL-es méret is van, nem csak XXL-es. 100% pamut.
colomb2: hozzám. Napi ötszöri étkezés, alkalmanként egy tányér pacalnak megfelelő kalória és azt követően 1 óra alvás.
pilóta: vedd úgy, hogy írtam privit!
ebegab92: lementem vagy 8-10 hónap alatt 130 kilóra pár éve pusztán azzal, hogy 18 óra után nem ettem. Ehhez persze az kellett, hogy reggeli, ebéd is volt, meg vacsora, ha befért 6 előtt. Volt rendes főtt kaja és pizza, hambi is, na meg palacsinta, akármi. Most nehezebb, egyrészt más a munka és a napirend, másrészt szar bevallani, de nehéz megállni, amikor este 9-kor, vagy később Párom benyögi, hogy eszik valamit és kérek-e...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
kovaccss
tag
A hízásom története.
2008-ban már ott tartottam, hogy nem tellett napi 3-szori kajálásra, kiszámoltam hogy ha csak 2-szer eszek, akkor kevesebbe kerül. Innentől az ebéd nem létezik. Az étkezések között csak vizet iszom, semmit se eszem, ez megy 2008. óta minden nap. Nincs nasi, semmi, nincs itthon semmi csoki, keksz, rágcsa, még kristály, vagy porcukor sincs. Csak só, a sok fűszert se bírom. Tudom, hogy 3-5-ször kéne enni naponta, de ez nem megy, mert mindig többet kellett ennem az átlagnál, későn múlik el az éhségérzet, 1 adag kajánál el se jutottam, jutok idáig.20 éves koromig nőttem, elment erre az energia, a többit meg lemozogtam. Aztán a munkahelyeimen használtam el a kaját, építőipar, gyárak, stb., csupa nehéz fizikai munka, erős testalkatom van, széles váll. Aztán 2004-ben rokkant lettem kb. 95 kg-mal, sokkal kevesebbet mozogtam, de attól még nem ettem feleannyit. 5 évvel később még csak 100 kg voltam, utána gyorsult fel a hízás, mert egyre több kaját nem bírtam megenni, mert nem viseli el a gyomrom az egyre több adalékanyagot, azaz nem én döntöm el mit eszem, hanem attól függ, hogy a gyomrom mit fogad be. Ezt sosem tudom előre. Azóta eltelt 7 év, és most 120 felett vagyok, nem tudom mennyi, nincs mérlegem. Mára már annyira rossz a helyzet, hogy alig találok néhány ételt, amit meg tudok enni. A zöldségeket sosem szerettem, éppen elég ilyet kellett ennem gyerekkoromban (tökfőzelék, spenót, rántott karfiol, karfiolleves, mindkét féle bableves és főzelék, borsóleves és főzelék, répafőzelék). A húsok drágák, nem sok kaja marad. A feldolgozott kaják mind kiestek, felvágottak, kolbászok, szalámik.
Nem tudok főzni, egyedül élek, de ha tudnék főzni, akkor se lenne mit, mert alig van normális alapanyag a mars téri piacon. A tojás már a 70 éves öregasszonyoknál is tápos fos, a kenyerek ehetetlenek, az 500-1000 Ft/kg-os is, sőt a 2-3000 Ft-os reformboltos is, pl. a tavasz u-i boltban. Krumpliból csupa ütött-vert megfeketedettet találtam csak héjában krumplinak, a harmadát ki kellett dobnom, stb., és ezek évekkel ezelőtt voltak. Egy rántottát nem tudok csinálni tojás nélkül. Amúgy is szarok az étolajok. Ha jó lenne, akkor se fogom minden nap telefüstölni a lakást, 24 óra alatt nem szellőzik ki, mert csak 2 ablak van. A csapvizet sosem tudtam meginni, egy ideig Anna víz volt, aztán ásványvíz. Ásványvízzel fos minden étel, egy ideig erőltettem, de már nem. Tehát lehetetlen főzni, sütni, mert az eredmény ehetetlen lesz. Csak olyan kaja jöhet szóba, amit készen veszek, de hamburger, pizza, hotdog, chips, stb. kizárt, ez is mind szemét, sosem ettem ilyeneket, se semmilyen gyorskaját, se üdítőket. Végigkóstoltam már az Irén csarnokos kajáldákat is, mind fos, még az Árkád éttermekben is jobbat adnak, de ott meg 1000 Ft körül van 1 adag rántott hús, ami max. 20 deka.
Még csak 40 vagyok. Mi lesz később?[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz DarkByte #71708 üzenetére
Mielőtt gáztűzhelyet veszel, tegyél még félre pénzt a többi dologra is. Évek óta kötelező mellé tömblakásba a mágneskapcsolós gázvezeték, a szagelszívó, a helyiség átszellőzöttségének a megoldása, mindezt szakembernek kell bekötni, és jegyzőkönyvezni, csak az utolsó tétel kb 30 ezres...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
ShadowX
őstag
válasz macilaci78 #71710 üzenetére
Ezt a 18 után nem eszek dolgot kb. 1 hónapja csinálom. Nem egy rossz dolog, csak marha nehéz néha kibírni. Eddig ugye rá voltam állva arra, hogyha este 10-kor éhes voltam, akkor ettem. Nehéz ezeket a több éves, évtizedes szokásokat feladni.
Azóta jobbakat alszok, jobb a közérzetem is, meg elkezdtem fogyni.
Plusz minimalizáltam az üdítőfogyasztást és napi 3-5 liter vizet iszom helyette. Na ez is csodákra képes. A bőröm szinte teljesen megváltozott.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz DarkByte #71718 üzenetére
Nem panelt írtam, hanem tömblakást, az nem az építőanyagot, hanem az egy épületen belüli sok lakást takarná az én értelmezésemben. A törvény szintén nem panelről beszél, hanem társasházról, ott megint csak nem az építőanyagot veszik figyelembe.
Itt olvashatsz erről: [link]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz ShadowX #71715 üzenetére
A 18 óra után nem evés az így ebben a formában egy nettó hülyeség. Ha én valahol épp autózom, és 18 órakor még csak odafelé megyek, és hajnal 1 körül tervezek hazaérni, 2-kor lefeküdni, akkor a 18 óra előtti evés az nálam 8 órával a lefekvés előtti evést jelentené. Éjfél előtt nem sűrűn fekszem le, általában éjféltől 8-ig alszom, van, hogy délután 3-4-kor ebédelek. Most is túl vagyok már egy banánon, mindjárt iszom egy teát, majd 10 körül fogok reggelizni. Ha 3-kor ebédelek, 17:55-kor még nem szeretnék vacsorázni. A 18 órát csak úgy kikötni nem szerencsés, sokkal jobb azt mondani, hogy lefekvés előtt 3-4 órával már ne együnk.
-
ShadowX
őstag
Nem is normális délután 3-kor ebédelni (neked lehet, hogy az, de az átlagembernek a 11:30-13:00 számít ebédidőnek).
Én ezt nyilván magamra értettem, standard munkanap mellett (7:30-16:00). A jótékony hatásait pedig napi szinten tapasztalom. Bár néha nehéz megállni.
Amúgy meg igaz, valóban a lefekvés előtti időt kell nézni, de én már azt is 5 órában határozom meg. Ha 3-4, akkor forgolódok, nem pihenem ki magam.
-
martonx
veterán
Meg egy válás
Nősülés előtt én is vékonyabb voltam, mint egy asszonnyal és 4 gyerekkel ezelőtt. Akkor még volt időm, energiám odafigyelni az evésre, mozgásra. Most meg annak is örülök, ha valamit gyorsan eszek, és ledőlhetek valahol pár órácskát aludni.Én kérek elnézést!
-
ebegab92
senior tag
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz ebegab92 #71726 üzenetére
Na akkor csak ami elsőre feltűnt:
Jó-e ha narancslevet iszok naponta 1-1.5 literrel? Nem ajánlott...Decinként 10-11 g cukor van benne (glükóz, fruktóz). Ez 1 liter esetén már 100-110 g tiszta cukor
A fruktóznak semmi köze sincs a klasszikus cukorhoz, ugyanis nem kell inzulin hozzá, közvetlenül felszívódik. Ezt a cukorral keverni egyenesen félrevezetés.
egy cukorbeteg napi 175-200 g szénhidrátot (cukrot) ehet
A szénhidrát nem cukor, a cukorbeteg nem ehet 170 gramm cukrot. Komplex poliszacharid simán szénhidrát, miközben a cukortartalom minimális. A cukorbeteg is jó esetben szénhidrátból ehet 175-200 grammot, és akkor az még nem is különösebben diétás étrend.Naponta 30-40g rost, különben garantált a lassú emésztés
Ahogy ez érthető, ha nem eszel ennyit, lassan fogsz emészteni, de akkor most a kevesebbtől is? A többtől is?Minden nap úgy kell felépíteni az étkezést, hogy 3-5 alkalommal egy főétkezéssel, amikor bevihetjük a legnagyobb kalóriamennyiséget.
Nem kell főétkezés sem, egyenletesen kell elosztani, és az 5 részre bontásnak sincs értelme, akár ehetsz óránként is, csupán az a fontos, hogy ne tegyük a vércukorszintet hullámvasútra. Ehhez nem az elosztáson van a hangsúly, hanem az egyenletességen, és összetevők megfelelő összeválogatásán.Minden nap mozogjunk akármit, legalább fél órát. Fél óra séta is bőven jó, ha bírunk többet és/vagy mást, mindenképp jobb.
A több mindig jobb? A mozgásban nincs ilyen analógia, főleg nem így direkt pongyolán fogalmazva, napi 8 óra edzés kicsinál egy hét alatt.
Minél több rostdús zöldség, gyümölcs fogyasztása sovány húsokkal, minél kevesebb zsiradékkal.
Pongyola a köbön... Nem részletezed, hogy vízben oldódóról, vagy vízben nem oldódóról akarsz beszélni, pedig a kettőnek eléggé más a hatása... A "minél több rost" a napi szükséges 45 grammon túl oda vezet, hogy a fehérje, és vitamin felszívódás csökken, vagyis megeszed amit meg kell, és előbb utóbb mégis hiányozni fog a szervezetedből...
Jó tanácsok, osztogasd még nyugodtan... Biztos van még több hiba is, elég épp ez a pár is.
-
ebegab92
senior tag
Ez igaz, hogy elég pongyolán lett megírva, de ez szándékos volt. Részletezhetném, hogy hol van GLUT-1 meg GLUT-3 transzporterünk, meg mire kell a K-ion, a béta-sejtek élettanáról is írhatnék, de a cél az egyszerűség volt, csak elvesztek volna az olvasók a részletekben. Tisztában vagyok, hogy cukorbetegnek a gyorsan felszívódó cukrok gyakorlatilag csak hipoglikémia esetén használható, csak hasonlat akart lenni. A cukorbetegek vérébe is a komplex szénhidrátokkal glükóz jut, csak az a nem mindegy, hogy nagyon rövid idő alatt vagy lassan. Ugyanígy igaz ez egy egészséges emberre is, annak se szerencsés, ha hirtelen el van ömlesztve glükózzal. A fruktóz tény, hogy más utakon jár, de nyilván azt sem kell orrba-szájba tömni. A gyümölcslevekkel az a baj, hogy a fruktóz mellett azért jelentős a glükóz tartalma. A nyers gyümölcsben is van, de abból többet kell fogyasztani, hogy ugyanannyit bepakoljon az ember, mintha megiszik 2-3 részletben 1 literrel.
-
ebegab92
senior tag
Köszönöm azért a visszajelzést, lehetne ezt finomítani, csak akkor az magyobb légvételű írás lenne A lényeg, hogy nem tolerálja (még) jól a túl sok felesleget az emberi test. Alapjában véve is elég rossz konstrukció vagyunk, csak mindig van valami ami problémát okoz. XX. század első feléig a fertőző betegségek okoztak problémát, most meg a nem fertőző betegségek
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Köszi, utána olvasok. Illetve kolléganő szülei otthon vannak a témában, kiderítem mi a helyzet. Például hogy ha az adott helyen már volt gáztűzhely akkor is kell-e ez a tortúra. De több mint idegesítő ha ez tényleg így van.
Más: kiadó garázsokra valahol rá lehet keresni térképen? otthonterkep.hu -n van olyan hogy adott hely körül, de ott garázs gyakorlatilag nulla van meghirdetve. Illetve gondolom amúgy is iszonyat gyorsan elkel, szóval jobban járok ha kiírom valahova a környéken, hogy kiadó garázst keresek, de hátha.
#71733: egyértelmű, én is szakemberrel szereltetném fel, de ha emiatt kikötik hogy nyílászárókat kell most cserélnem, akkor megkarmolom magam.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz DarkByte #71732 üzenetére
Én úgy tudom, 5 évente kell vizsgálat, illetve ahol volt, ott attól 2013-tól még kötelező. Más kérdés, mikor derül ki, és ha kiderült, van-e lehetőség pótolni, vagy azonnal szankcionálják.
Én mondjuk a saját életemért cserébe ezzel nem játszanék, ha a szomszéd mama robbant, akkor se jó móka.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok! Autó gumi ügyben ki melyiket javasolja? Marso és Kovács Gumisnál nézelődtem, nem ismerem egyik céget sem, előbbinél 3, utóbbinál 2.3 k /db a gumicsere és a gázzal feltöltés díja (marsonál bizti is van ebben). Ez jó, vagy sok?
-
Rick4
félisten
válasz Vesztor87 #71734 üzenetére
Én az elmúlt 8-10 év alatt 11 autó minimum 44, de inkább 88 db gumiját Properéknél cseréltetem, centíroztatom, teljesen más (csak hogy ne legyen pongyola, ennek a töredéke) árban dolgoznak, a munkára nincs kifogásom, amikor volt valami be nem azonosított probléma, akkor volt, hogy 3 hétig jártam vissza, minimum 10-12 alkalommal becsülettel próbálták a problémát megoldani, centír, cseregumi, cserefelni, stb stb stb, addig küzdöttek, amíg meg nem lett a bibi, le a kalappal a hozzáállás előtt.
Az én gumijaimat egy elég spéci gázkeverékkel töltik fel, 78% nitrogén, 21% oxigén, meg még 1%-ban pár nemesgáz, az elmúlt sok évben semmi különöset nem éreztem a gumiknál, ráadásul magam is ezt a gázkeveréket lélegzem be több, mint 40 éve..
Szerintem csináltasd meg náluk, töltesd fel rendes levegővel, a különbözetet meg költsd jósra, sólámpára, tarokk- kártyás igazmondóra a TV2-n, ha ilyesféle misztikus dolgokra vágysz.
-
Doggy dog
senior tag
Ha már gumis....
Ki az autómosós?Mintha rémlene,hogy lenne itt közöttünk,aki ezzel foglalkozik.APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
őstag
Hali!
Műszeres fényszóró beállítást tudtok valahol Szegeden? Mi lehet ennek az ára kb?
Köszi!
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest