Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz kovaccss #72290 üzenetére
Mint írtam, meg fogom tenni, nem kell külön kérni, itt van a 15 kilóig, grammra pontosan mérő konyhamérleg, külön a köret, leges, minden le lesz mérve.
Ja, ezekkel teljesen jól lehet lakni, még úgy is, hogy 8-kor felkel az ember, 9-kor nekifog a reggelijének, 10-kor elindul dolgára, és este 6-ig szaladgál, aztán otthon megvacsorázik. Igen, tökéletesen elég a másik két étkezés mellé.
Genetika? A gyors anyagcsere egy dolog, lehet az még gilisztás is, de a lassú? Ha nem megy át gyorsan a kaja, és hízol, akkor valamit rosszul csinálsz. Vagy keveset mozogsz, vagy sokat eszel. A többinek nincs köze a genetikához. Ha nincs plusz kalóriabevitel, nincs mitől hízni sem, ha egy ház után jön ki a mai reggelid, akkor sem.
Minimálbér? De mi köze a kaja áraknak ahhoz, hogy te se vagy minimálbéres, tehát nem azt kell alapul venned, én se vagyok az, tehát én se abból számolok.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Vesztor87
senior tag
válasz quailstorm #72300 üzenetére
Az első részt nem értem, ki kap 50-53-at?
-
Vesztor87
senior tag
válasz quailstorm #72303 üzenetére
Jah, értem. Kíváncsi lennék rá amúgy, hogy mennyi is az annyi az átlagok terén. Persze 50-1M-ig biztosan van itt is nagy szórás, de úgy mégis, mennyi lehet az átlag. A ksh-s és társai 170k nettós átlagát én sokallom.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Vesztor87 #72304 üzenetére
Az biztos, hogy 50 fölött komolyabb képzettség nélkül szopó van. És ha még ehhez hozzáadsz egy Békés megyét az még jobb. Apámnak munkatársa nem bírta mentálisan elviselni, hogy elveszik tőle a munkát, mert olyan vizsgára kötelezték vasúton belül, amihez semmi köze (forgalmi utasítás), és nem tudta megtanulni. Öngyilkos lett. Na neki se kell az államnak nyugdíjat fizetni.
Ilyen része is van a jelen helyzetnek az országban. Utánam következő generációknak már az oktatást is szétverték, nem irigylem. Úgyhogy nekem, mint kiépült kapcsolati hálóval nem rendelkező családba születettnek az egyetlen kiút a tanulás. Egy infóst remélhetőleg majd megfizetnek annyira, hogy ne kelljen nyomorogni.
-
Vesztor87
senior tag
válasz quailstorm #72305 üzenetére
Részvétem Apu is a vasútnál dolgozott, 40 év után vezetőváltás volt, aztán mondvacsinált indokkal felmondtak neki... aztán rájöttek hogy hiba volt, mert egyrészt emberhiány van, másrészt nem volt más per pill akivel helyettesítették volna, így szívás volt nekik. Visszahívták, szerencsére nem ment vissza. Jobb is ez így, sokkal jobb a vasút nélkül Neki.
Más; van egy eladó Lumia 520-asom, érdekelhet valakit? Ez az én telóm, T-s, nincs semmi baja, csak kaptam egy 640-est helyette, 2 meg felesleges. Kb 3 éves a teló.
Részletek pm-ben. (nem hirdetem itt a ph-n a hirdetőbe, nem látom értelmét). -
quailstorm
nagyúr
válasz Vesztor87 #72306 üzenetére
7-10 ezer Ft-os áron biztos elvinnék 520-at, szépet 12-ért is, de szegény nagyon elavult már. Haverok anno bevásároltak belőle. Szülőnek unokát fényképezni, meg pár dolgot megnézni a neten jó lehet. A régi szép idők mikor felszigszalagoztuk a szilikontokban lévő 520-at a kameraállványra és forgattunk. Aztán vágtam a Celeron E3200-on Vegassal fakje. L5420-assal egy "picit" jobb.
Szóval én csak meghirdetném azt az 520-at. (lófogáson)Párszor már apám is reszketett, de mindig mentek nyugdíjba és megúszta a leépítést. Asszem idén volt 40 éve hogy elkezdett a MÁVnál dolgozni...
Más: ZX Spectrum billentyűzete van-e valakinek eladó? Vagy alaplaphibás roncs Spectrum olcsóért? Családi örökség része a Spectrumom és képet ad, üzemképes. De még 20+ éve hogy elszakadt a billentyűfólia, ami úgy lett megvarrva! Csak nem minden gomb megy a gumi része meg nemes egyszerűséggel eltűnt. Szóval most a fémrácson dugdoshatod be az ujjadat.
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
válasz quailstorm #72307 üzenetére
Lófogáson 9k-ért hirdetem már vagy egy hónapja, a 6k-s ajánlaton kívül nem kaptam mást Szépnek szép, ami az enyém, arra vigyázok (ami nem az enyém arra mégjobban ) Na mindegy... evvan
Most számoltam, Apu 33 évet dolgozott a mávnál... az állandó leépítés mindig benne volt a levegőben, nem jó dolog így dolgozni...
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Keresek 5050-es ledes UV LED szalagos, 10mm-es kellene 1-1.5m hosszban. Szerintetek tudok ebben a városban venni?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
-
tucsok.
senior tag
Ki milyen Internet Security csomagot használ, illetve ajánl?
"So say we all"
-
csoszogi
tag
válasz johnny82 #72316 üzenetére
Nekem nem enged betolteni bizonyos oldalakat az Avast. Teljesen random, altalanos oldalakat, es nem valami hude hiper titkos, mocskos stb oldalakat. Például: emiatt nem ment a ceges web levelezom se. Pedig regebben tok jo volt. Nem tudom mi a problema, de tobben mas forumokon is irtak ezt. Pedig regota hasznalom, valami mostani frissitessel johetett valami.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
azbest
félisten
válasz csoszogi #72319 üzenetére
múltkor valami frissítést nagyon elcsesztek. Egy törlés és új verzió újratelepítés kellett hozzá, hogy rendbejöjjön. Egyébként elmegy. Csak egyre jobban el vannak dugva a beállítások, régebben hamar megtaláltam mindenféle opciót, most meg lehet nincs rá felület.
(#72321) FoxiestFox
mert a tudatos user is látogathat olyan oldalt amit feltörtek.
Legutóbb, ami szemet szúrt, hogy index-en valami kétes hírű marketinges címen állt sokszor a letöltés, amit valamelyik reklámjuk hivatkozott be. De a genus gyártó egyik hivatalos odallán is botlottam bele problémába. Megesik, hogy megfertőznek oldalakat, amiket látogatsz. Plusz a tudatos ismerőseid feltört fiókjából is küldözgethetnek linkeket, amit lehet nem elég tudatosan megnyitsz.[ Szerkesztve ]
-
csoszogi
tag
válasz azbest #72322 üzenetére
na akkor majd megprobalom. Ahogy olvasom, a goole talalti listait, igen regota megvan mar ez a problema kulonbozo verziokkal. Nekem most jott elo. A beallitasi opciok valoban jol el vannak dugva.
Hogy kell-e virusirto? Amit irtal amiatt pont kell. Masreszt meg nalunk volt mar olyan, ismert cimrol level, csatolt file Mac-rol kuldve, Win-t meg kinyirta..[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
válasz Vesztor87 #72320 üzenetére
Olyan nincs, hogy nem kell permetezni.
Tudod mit eszel... Jön egy fagy, egy jég, aztán eheted a kefét. Nem nem olcsóbb, sokkal drágább.
Mostani mérgek annyit érnek, hogy beledobod a bogarat, aztán még percekig elúszkál benne, majd kijön. És akkor ezt kellene 1:50-be hígitani, meg 2000 Ft belőle a legkisebb.
Én kiveszek most mindent a kertből, ami még megmaradt. Nincs értelme....
[ Szerkesztve ]
-
-
kovaccss
tag
Nem tágult ki annyira. A reggelim egy ideje ez:
Mars tér Nagycsarnok Nagymama lángosa 3 db túrós kocka, minimálisan édes, 250/db, Irén csarnok Szabó halas 500 Ft-ért (12 dkg) sült afrikai harcsa, 4200 Ft/kg, 3 banán Nagycsarnok kb. 200 Ft, kb. 0,5 kg, 300-400/kg, mert az érett barna puhát szeretem. Plusz 4 dl tea volt, de már csak Süssina édesítős (4 tabletta) meleg ásványvíz van, mert a teák nagy részét nem bírom meginni, a néhány iható meg drága, és csak az Árkád Sparban kapható, ami a legközelebb van, van még a Tescoban, stb. is. Amúgy is spórolnom kell.A túrós kocka ilyen, csak sima mazsola van a túró mellett. [link] Lemértem, 1 db = 18 deka, 3 db = fél kiló = 12 falat = 750 Ft. A hal 5 falat, a 3 banán 9 falat, és a kb. fél kilóból kb. 30 deka marad, a többi a héja. 4 dl víz = 40 deka. Össz. 26 falat és kb. 92 deka a kaja, plusz az édes víz. Ezt 9-10 óra között eszem meg, és 18 óráig semmi kajálás nincs, csak ásványvíz, és ha alig csinálok valamit a lakásban, csak kicsit teszek-veszek, meg a kiegészítő üzletemet csinálom (kis takarítás, szerelés, pakolás, csomagolás, mert postázni kell), akkor 17-18 óra között éhezek meg.
Senki ne mondja, hogy 10-18 óráig 8 órára sok a 90 deka ilyen kaja 40 deka folyadékkal egy 120 kilós 40 éves férfinak kevés mozgással. Ha többet mozgok, mint 2-3 napja volt, akkor már 16-17 óra között megéhezek, de akkor se (semmikor se) lehet 18 óra előtt elkezdeni a vacsit, mert akkor vacsira kéne többet ennem, vagy túl hamar éheznék meg, még lefekvés előtt.
Minél kevesebb kalória van az adott kajában, annál többet kell ennem, hogy 8 órára jóllakjak, ami nem meglepő. Vízzel nem lehet jóllakni, a legtöbb ételben túl sok víz van. Jól látható, hogy a túrós és a hal is sült kaja, a sütés erősen csökkenti a víztartalmat, részben olaj lesz helyette, ami laktat, a banánban kevés víz van a többi gyümölcshöz képest, pláne a barna érettben.Nem nyugdíjas vagyok, hanem rokkant járadékos. Ez a pénz bármikor megvonható, míg az öregségi nyugdíjasoknál nem. 67e most, hiába van napi 16 óra szabadidőm, meg saját lakásom, nem ér semmit, mert a lakás trágya 100 éves, vizes, 3-4m-ért nehéz lenne eladni, a jövedelmem bármikor megszűnhet, és soha többet nem tudok dolgozni, hogy pótoljam a járadékot. 11 éve vagyok rokkant.
Az a szomorú, hogy még mindig úgy gondolkodnak az emberek, hogy nettó 100-150e Ft sok pénz, pedig nagyon kevés. Most reálértékben kevesebbet keres az ország lakosságának a nagy része, mint 30-40 éve, azaz pl. 1980-ban jobban éltünk, mint most, akkor jobb volt a bér-ár arány. Mostanra csak a számok lettek nagyobbak (kb. 10-szeres) a fizetési papíron, a pénz kevesebbet ér, mint 1980-ban. A mostani árakhoz min. 300e Ft-os nettó jövedelem kéne. A legtöbb segély, járadék alapjául szolgáló összeg nem emelkedett semmit 2008. óta. Ha ez követi az inflációt, meg az árakat, ma magasabbak lennének a segélyek, de pont ezt nem akarja a kormány.
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
válasz kovaccss #72328 üzenetére
Uh, amit itt felsoroltál reggeli címén, az sztem egész napra sok lenne...
Tegnap reggelire két kis szelet kalácsot kaptam be megvajazva, 5-10dkg lehetett max. Ez vt 7 felé. Délben sült hús (1 csirke comb, az legyen 15 dkg max) egy kis meggyszósszal (mennyi az egy tányérnyi, 20 deka?). Este meg egy hambi vt. Full elég vt. Gyümölcs terén lehet segítene az alma, az vizesebb, és sztem nem annyira cukros...
Falura költözés nem opció? 4-ért van rendben tartott parasztház a jó levegőn.Gergello: nemtom, majd megkérdem már anyosekat vagy anyuékat mostanság mennyit permeteznek. Mikor otthon laktam egyátalán nem rémlik hogy gyakori permetezés lett vna. Nem mondom hogy nem vt egyátalán. Mostanság nincs ilyenre gondom a panelban sajnos. 😊
Más: hétvégi pakolászós meló nincs itt a környéken? Neten nem láttam, általában ha valaki csinál is ilyesmit, akkor ismeretség útján jön össze. Vmi esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
válasz Ted_Beneky #72333 üzenetére
Na igen, ráadásul mikor vacakol velem ilyeneken, hogy belépek a ph-ra, és a hozzászólás elküldése előtt megint jelszót és email címet kér /enyém elég hosszú/, akkor agyvérzés... vagy pl. kijavítja amit írok, és 3x kell megint begépelni, mert a szlenget nem ismeri... xd
-
proper
őstag
én eddig csendben voltam mert így láttam jónak
igenis ki van tágulva a gyomrod
nekem a reggelid inkább 2 napi kajám kb
105kg voltam, most vagyok 85
és éppenséggel így sikerült lefogynom hogy összement a gyomrom és kevesebb kajával is jóllakottnak érzed magad így nem eszed túl magadén nehéz fizikai munkát végzek, kérdezd meg rick-et
és nem reggelizek, ebéd csak néha, inkább vacsoraa legegyszerűbb ha inkább csak vizet iszol 1-2 hónap alatt beszűkül a gyomrod és fele annyi kajával is jól lakhatsz nem kell közel 1kg kaját bevinni a szervezetbe 1 kajálásra 30-40dkg böven elég sőt még sok is ha nem csinálsz semmit
tudom hogy erre is lesz kifogás mint mindenre, de ez engem nem fog érdekelni
-
Cyrin
addikt
és sztem többször kéne enni, kevesebbet...
-
veze
őstag
minden napot reggel ugy kéne kezdeni hogy 15deka lidles zabpehely leöntve olyan folyadékkal amit meg bir inni (enni) ez jol megdagad a gyomrában, és kitölti, mellesleg egészséges és rostos is jót tesz az anyagcserének.. utána már nem menne be ( nem férne) annyi reggelire, mint a leírtak.
-
Rick4
félisten
Az afrikai harcsa 4200-ért vicc, ennek a tescoban kilója 2500Ft max, de ha halat karok enni, a fehértói halgazdaságnál meg lehet rendelni, meg is pucolják, belezik, fagyasztóba kiporciózva be lehet rakni. És a hallal sok macera sincs, vagy megsütöd natúr, vagy bundázod. A túrónak fél kilója 350Ft, tehát a 750Ft-nyi kockát meg tudod csinálni a feléből, ők is grízzel higitják a túrót. Így nem csoda, hogy nem jössz ki a pénzből, gyakorlatilag a felét eldobálod ide- oda, csak hogy ne ezzel tölts el napi 1 órát.
Holott ezt te nem engedheted meg magadnak.Most készül a reggelim, írom egész héten, mekkora tömeg, mennyi pénz, miből mi kerül bele, és az mennyibe volt, fényképezhetem is, ha azt szeretnéd.
-
Rick4
félisten
Na akkor 500Ft-ból ilyen 3000 kalóriás reggelit lehet összehozni:
2 db zsemle 223 gramm, ez a novából való 69Ft-os kovászos zsemle, vízszintesen háromfelé vágva. Húsvéti sonka, este főztük, kilója 2500Ft. Tojás 40Ft, mars téren vettük, sajt ammerland, kilója 1490Ft, uborka, vaj, pirosarany pötty.
1 db zsemle megpakolva 279 gramm, a rá rakott cuccok 160 gramm, tehát egy félkilónyi reggeli, amivel simán végig lehet dolgozni egy fél napot, megáll 500Ft-ból. Mgpróbálom megenni, mert mint mondtam, nekem ennek a fele is elég, és 116 kiló vagyok.
Nem hiszem, hogy a kalórián, vagy az összegen nagyot dobna, de van még mellé fél liter mézes tea.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
ShadowX
őstag
Az ideggyógyszer ráadás mi?
Egyébként az afrikai harcsának azért 4500 kilója a piacon, mert ki kell fizetni a 250k-s havi bérleti díjat meg az alkalmazottat, anyagot kell venni, plusz a zsíros profitból él a tulaj. Ezzel szemben a tesco megvette a helyet, felépítette a bódéáruházat és megvesz országos szinten egyszerre 10ezer kiló harcsát, így persze, hogy jobb helyzetben van és persze, hogy olcsóbb.
Amúgy a halgazdaságban minőségre milyen a hal? Gondolkodok rajta, hogy bővíteni kellene a repertoárt, de ezekben az áruházi halakban nem nagyon bízok.
Amúgy én imádok főzni. Kikapcsol és ellazít, amellett, hogy finom lesz a végeredmény. Nem is csodálkozok, hogy a fórumtárs undorodik sok kajától. Nem is lehet mindig ugyanazt az ízvilágot enni...ha változatosan és egészségesen akar valaki enni, akkor saját magának kell neki látni.
-
r0by
addikt
válasz ShadowX #72340 üzenetére
Nyáron pontyot grilleztem onnan, annak ellenére, hogy az pont nem arra való. Rosszkor mentem, nem volt más. Viszont nagyon finom volt,szerintem máskor is fogok csinálni, de busából. Karácsonyra is biztos onnan veszem a halat, csak ha jól halottam, akkor arra rendelést kell leadni. Gondolom a nagy forgalom miatt.
Egyébként pedig frankó, hogy helyben megpucolják egy százasért 5 perc alatt. Filézést is vállanak, de azt nem tudom milyen áron. -
Rick4
félisten
válasz ShadowX #72340 üzenetére
Nem vagyok egy ideges típus, az ott 2 db 1000-es C vitamin, 1 db magnézium- kalcium, 1 db arthro guard, 1 db b vitamin komplex, 1 szelén, 1 króm, 1 multivitamin (one a day) egy ginkgo zselé kapszula. Csak a szokásos, gyógyszereket sose szedtem.
Szerintem rendben van, és ahogy sejtem a tesco auchan is innen veheti. Leginkább harcsát veszünk, a pangasiust annyira nem, a busa vízi levél ízű, a ponty szálkás, maradt ez, annyira sokat nem eszünk hogy két evés között megunjuk.
Na közben bevertem 4-et, most az 5. már félig kivégezve, de az, hogy itt irkálok segít egy kicsit, a 2 zsemle így megpakolva nem hiszem, hogy ne lenne elég bárkinek.
-
Rick4
félisten
A komunizmusban nem volt zsemle, nem volt sonka, nem volt tojás, nem volt sajt, már csak ezért se lehetett az.
Ted_Beneky: Ez most csak egy erős kezdés volt, amikor egy zsemle és két tükörtojás lesz, az kevesebb, mint fele kalória, és jól lakni kb ugyanúgy lehet vele. És az a 100Ft-os reggeli. Egy banánnal, egy kis doboz joghurttal megint csak fél napra elég, és 300Ft-ból megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
KERESEK! m471b5673fh0-cf8 számú Samsung DDR3-as 2GB-os notiram modult.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest