Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizslakutya
senior tag
A Balázs még a Laptopszalonban dolgozik?
Van ott szerviz-javítás is olyan gépre amit nem ott vásároltak?
Köszi.>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
szumoo
senior tag
válasz vizslakutya #70801 üzenetére
A nyúlon túl?
-
r0by
addikt
válasz Vesztor87 #70787 üzenetére
Az N16 az Nissan? Akkor azért kerestél karosszérialakatost
Amúgy a nanopadot nem kell ragasztani. Elvileg simán odatapad, mikor leveszed, akkor sem hagy maga után nyomot. Videók szerint a kormányra is lehet rakni, simán megtartja vezetés közben is.
Modnjuk én még nem próbáltam, de ennyi pénzért lehet, hogy benevezek egyre.Nekem volt régebben két cuppanósom is, és 1-2 év után elöregedtek, a cuppanós rész letört a rúdról Na meg itt a topicban is volt róla szó régebben, hogy pont ennek a fajtának van nyoma a szélvédőn, ami esetleg felkeltheti bizonyos emberek szemében a gyanú, hogy esetleg benthagytad a navid/telefonod a kocsiban..
-
Vesztor87
senior tag
Igen Annyi baja van, hogy az egyik sárvédő ív picit rozsdás, de csak ott ahol a lemez befelé hajlik. Fél centi széles, 10 centi hosszú rész, nem sok.
A műszerfal kialakítása miatt nem akarok ilyen fajtát am., az meg cink ha vezetés közben a lábam alá pottyanna a teló
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz vizslakutya #70801 üzenetére
A Balázs még a Laptopszalonban dolgozik? Igen
Van ott szerviz-javítás is olyan gépre amit nem ott vásároltak? IgenÜdv:Attila
-
Gondwana
addikt
Amikor ùjdonsàg volt meg hype a nanopad, vettem egy marékkal, csak két ismerősömnek adtam, a boldognak, meg a boldogtalannak. Kb. egy évig bìrta, amelyik legtovàbb bìrta, hiàba a mosàs is, màr egy papìrfecnit se tartottak meg
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
őstag
-
Gondwana
addikt
Van-e esetleg valaik, akinek van 10/100-as Ethernet HUBja? Tehán nem switch, hanem hub, kicsivel Kádár János utánról megmaradva, amiken volt külön gomb is az uplinkhez az 1-2/3-6 átkeresztezéséhez, ráadásul ha még a táplálása is 12V DC lenne... (elvileg 3 port elég nekem, szóval akárhányportos megfelel, de azért ne legyen 48portos rackszekrénnyel meg P-II szerverrel)
(anyagiról vagy korrupciós ajándékról biztosan megegyezünk)[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
-
őstag
válasz quailstorm #70814 üzenetére
Hali!
Nem tudom mitől van. Laikus vagyok.
De maga a vinyó ettől még jó, nem?
Üdv!
-
Agyasima
őstag
Bringát vennék, hátha van valakinek eladó egy jóféle használt példány. Az ideális versenyző:
- jó műszaki állapotban van
- 28-as
- férfi
- masszív felnikElőnyök:
- sárvédők
- dinamós világítás
- alu váz
- agyváltó - 7 sebességes, 3 sebességes - esetleg másféle váltó[ Szerkesztve ]
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
quailstorm
nagyúr
válasz johnny82 #70816 üzenetére
Elvileg jó lehet, de aggasztó. Remélhetőleg a probléma forrása nem a vezérlőpanelen van.
Nem a kedvemért, de ha futtatsz egy destruktív teljes felülettesztet (írás-olvasás), és nem növekszik a szám, akkor valami az előző gépben volt kaka. De hogy hogy nem vetted észre az talány.
[ Szerkesztve ]
-
Agyasima
őstag
-
vizslakutya
senior tag
Autó vétel előtt állok,ki melyiket választaná a háromból?
Felszereltség nagyjából ugyanaz,minden benne van,ami kell manapság egy autóban,az ár is nagyjából egyforma ,850-900 ezerforint közt.
Renault Scenic Privilege 1.6 Benzin-Gáz üzem 2004/5 havi 215000 km Szegeden
Renault Grand Scenic Privilege 1.6 dCI 2004/10 havi 216000 km Békéscsabán
Citroen Picasso Exclusive 1.6 HDI 2005/12 215000 km SzegedenCsak ez a három érdekel,nem akarok hitvitát indítani a francia sz@r vagy nem sz@r témában.
(eddig is az volt és ÉN meg voltam vele elégedve)
Köszönöm a tanácsokat.
Üdv.>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
lorcsi
veterán
válasz Agyasima #70822 üzenetére
ok, értem
én anno a jofogason találtam egy 20 éves putch-ot, 14 volt
pont elég városban cirkálnipl. ilyet találtam szegeden, egész jónak tűnik
bár nem agyváltós..de városban szvsz jól használhatóaz urban legendnél láttam amúgy iylesmit, de a bolt szerintem drágább mint a jofogas
eladó: vadi új soundcore motion+
-
nagyúr
válasz vizslakutya #70824 üzenetére
Attól függ, hogy mennyit és hogy mégy? Rövideket városban vagy hosszan pályán. Ha rövideket, akkor a gázos, ha nem akkor a dízel. Dízelből a citroen, mert az legalább kinéz valahogy
Műszakilag így 500000 km után úgyis mindegy...Aki él és nem boldog, az téved!
-
Agyasima
őstag
Benzin-gázos a nyerő, így vakon. De ennyiből kiindulva csak annyit tudok mondani, hogy amelyik a legjobb műszaki állapotban van - mindentől függetlenül.
[lorcsi] Köszi! Ezek közül mondjuk egyik sem 28-as. A 27-estől nagyon félek. Most is az van és egyszerűen nem lehet már kapni hozzá normális felnit. Ha pedig cserélni kell, akkor pont ott vagyok, ahol a mostani bringámmal - lehetne rá költeni ~30 + munkadíjat, hogy 27-es helyett 28-as kerék legyen rajta.
[ Szerkesztve ]
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
őstag
válasz quailstorm #70819 üzenetére
Milyen tesztet kéne futtassak pontosan?
-
macilaci78
nagyúr
válasz vizslakutya #70796 üzenetére
Majdnem elfelejtettem.
Az autós tartóban egy Lumia 535 DS a bumfordi tokjában vízszintesen, függőlegesen, ablakhoz közel, távol, 4 irányból fotózva.
Autó híján a konyhaajtó üvegére cuppantottam.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
quailstorm
nagyúr
-
vizslakutya
senior tag
válasz macilaci78 #70831 üzenetére
Köszönöm,ez minden ilyen irányú problémám megválaszolta.
Rendelek is egy ilyen masinát a "kicikínaitól".
Látom vannak mágneses megoldásúak is,az a GPS vételt nem rontja le?
[ Szerkesztve ]
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
Agyasima
őstag
válasz lorcsi #70830 üzenetére
Köszi!
Az első tényleg nagyon ocsmány. A másik meg hibás. Már pedig, ha egy szaki úgy dönt, hogy nem hozza rendbe, akkor valószínűleg nem is éri meg rendbe hozni. Helyileg hol van amúgy ez a mókus?
-
-Tsaba-
tag
válasz Agyasima #70818 üzenetére
Én Cube Town-t vettem 80ért az Urbán Legendben (hasonló árban nem is nagyon találtam ilyet jófogáson). Előtte vettem egy másikat 30ért jófogáson, de arra pont még ennyit kellett volna ráköltenem hogy hasonló állapotban legyen ("rejtett" hibák tömkelege), így hát kicsi bukóval eladtam. Használt biciklire is adnak némi garanciát, és csak jobban átnézik mielőtt eladják. Ezt is vissza kellett vinni gariba, egy kicsi világítás hibával, de azonnal javították szó nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
Agyasima
őstag
válasz -Tsaba- #70835 üzenetére
Hallottam, hogy foglalkoznak használt bringákkal. Lehet, benézek oda.
[lorcsi]Még ezekkel szemezgettem:
28-as Puch, de a képek alapján gyanús, hogy szimpla acélfelni van rajta. Az meg gyorsan meghal.Trekking. Agydinamós, de akkor miért nem azzal világít? Fura.
Ez a Fischer meg a lánc és a markolat állapota alapján ad aggodalomra okot.
Ennek meg írtam, mert a hirdetésből nem derül ki semmi kb., de még nem válaszolt.
[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
Ezek nagyon öreg autók már , szerintem 2010-nél régebbit semmi esetre se.
-
Gergello
addikt
válasz ShadowX #70839 üzenetére
Attól tartok, hogy az ilyen korú autók már nem elég biztonságosak egy baleset esetén.
Nekem nem kell, hogy betaláljon egy idióta, neki a 2 tonnás autójában kinyílik a 12 légzsák, egy ilyen öreg autóban meg kis szerencsével kinyílik az az 1-2, amellett, hogy ropira törik.Nem azért hajtja szét magát az ember, hogy aztán a biztonságról ne próbáljon meg maximálisan gondoskodni. Nekem nem kell, hogy amikor megyek (+családdal), akkor betaláljon egy rezesk*rva vagy ami pár éve volt aztán ende.
-
csoszogi
tag
válasz Gergello #70840 üzenetére
szerintem pont ezt hívják hamis biztonságérzetnek: "nekem jó az autóm, van sok légzsák ABS, szuper fedélzeti ketyerék, nyugodtan csapathatom, akár a fizika törvényeivel is szembemenve, úgysem lehet sok bajom" pedig de. Vagy ha nem neked akkor a vétlennek. Azzal a tudattal együttélni, nem lehet könnyű...
Ami szinte biztos is, hogy egy régebbi autóban ülőnek rosszabbak az esélyei, erre láttunk már számtalan példát, de ha megnézzük a magyar utakat igen sok régi 15-20 éves autó szaladgál még. De ehhez tudni kellene a statisztikákat. Városon belül meg (én keveset vezetek viszonylag), de szörnyű a közlekedési morál. Főleg hétvégén lehet látni, aki csak bevásárlásra használja az autót, hogy menniyre rutintalan...
Meg igazából azon kellene elgondolkodni, miért is ilyen öreg a magyar autópark? Miért éri meg behozni a nem kicsit hanem nagyon leharcolt 92000km-t futott 15-20 éves romokat, miért nem tud venni aki akar, vagy kell jobb autót? De ez már messze vinne....[ Szerkesztve ]
-
Kész, ma szétcsapták az agyam a kormányhivatalban meg a Huszár u-ban Már értem miért mondják sokan, hogy kivesznek szabadságot ügyet intézni
Pedig semmi extrát nem akarunk csak a két külföldön született gyereket anyakönyveztetni..., hogy a magyarság számát még 2 fővel növeljük meg csóró gyerek oviba járjon.
Mindenki mást mond, össze-vissza küldözgetnek, nem tudnak semmit, különféle ügyintézők egymásnak ellentmondanak egyik helyről nem tudják felhívni ugyanazat a feladatot ellátó emberkét a másik helyen és eddig 4 féle papírt láttam ugyanarra a dologra,[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
félisten
-
Gergello
addikt
válasz csoszogi #70841 üzenetére
Nagyon köszönöm ezt a negatív előítéletet, amit irányomban megnyilvánítottál.
Biztos, az jött le az írásomból, hogy azért veszek 5-ös bmw-t és szerelek egy tolólapot az elejére, hogy mindenkit ledúrjak vele a belsősávból. Nyilván mindenki magából indul ki, tehát ha neked egyszer lenne egy ilyen kategóriájú autód, akkor biztos ezt csinálnád vele. Igaz ?Én a passzív biztonságomat akarom növelni, ezért szeretnék minél újabb és biztonságosabb autót.
-
vizslakutya
senior tag
Köszi a véleményeket.
A Scenic töréstesztje 5 csillagos a Picassóé pedig 4 csillagos.
A rezesk*rva esethez pedig annyit,hogy ott sajnos bennégtek az utasok az autóban,ami a baleset következtében kigyulladt,tehát nem a légzsákok hiánya miatt haltak meg.
Egy apró kérdés,melyik is az a 2010 után gyártott autó,amelyik eloltja magát ha kigyullad??Persze azt nem írtam a kérdésnél,hogy a kiválasztott gépek mind kiváló műszaki állapotban vannak,tehát nem kohószökevények.
(nem linkelem be őket,mert valaki lecsapja a kezemről )
Jelen pillanatban a Picasso a nyerő,de még nem végleges.>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
Rick4
félisten
válasz Gergello #70840 üzenetére
Egy 2001 utáni Renault Laguna 5 csillagos töréstesztje ugyanúgy jónak számít ma, mint 16 éve, mivel a másik oldalon nem egy betontömb, hanem egy szintén deformálódó fémtest lesz, amit egyébként autónak hívunk, és a szokásos közlekedési útvonaladon magad is láthatod, hogy milyen kategóriájú autók járnak... Sok a régi, rosszul törő verda, ami a te esélyeidet is javítja, de a probléma nem az, hogy HA történik valami, akkor miben történik, hanem hogy mikor, és hogy történik.
A baleset túlélési esélyeit jelentősen javítja a következő néhány tény:
-minél lassabban menj, főleg a pukk előtti fél méteren
-minél több légzsákod legyen
-a te autód tömege nagyobb legyen
-a te autód töréstesztje jobb legyenMindezekhez tényleg elég, ha veszel egy IFA-t, de egy régi 2 tonnás Bálna merci is megteszi 5-600-ért. A vicc, hogy azzel tennél jót magaddal, ha neház autód lenne, nem pedig új autód... A régiek közül biztosan jó ilyen esetekre egy ML Merci, vagy egy X5-ös, illetve az említett bálna merci, hidd el, ezekkel a probléma letudva...
Ha ezek megvannak, már csak egészségesen kellene élni, kerülni a stresszt, félévente orvoshoz járni mindenféle kontrollra, és akkor is "talán", "hátha", "esetleg" sikerül tovább élni, mint egyébként.
Tegnap voltam Pesten, szépen csorgunk 110-zel a pályán felfelé, előttem egy autó jó 200m-re, balról előz egy másik a belsőben, mögöttem meg jött egy ezüst passatos. Mivel sietett, gondolta, majd a leállósávon megkerül mindenkit. Gondolkodás nélkül belengettem neki kicsit jobbra a gépet, úgyhogy szépen megkereste a fékpedált, és kertül a többiek után arra, amerre szabályos. Átnéztem, cserepes-sori volt.
Amúgy ezt meg pár napja videoztam, szerinted mivel úsznád meg, ha te jöttél volna szemben? [link]
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest