Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Beállítottam a fotók szinkronizálását a Honor 8 és a DS216J között a DS Cloud, illetve "A Synology Drive rendszergazdai konzolja" segítségével. Bekapcsoltam a kétirányú szinkronizálást is, megtörtént a fájlok mentése a megadott mappába a NAS-on. Ezek után a telefonról fotókat töröltem, viszont a NAS-on nem törlődtek az adott mappából. Mi lehet ennek az oka?
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok! Van jelenleg a sickrage couchpotato párosnál ajánlottabb, jobban bevált megoldás? Mindenképpen torrent (ncore, bh) alapú kellene, és olyan, amihez nem kell docker. esetleg sonarr + radarr? Van esetleg valakinek friss tapasztalata ezekkel?
-
gyugyo79
addikt
válasz Willie #55253 üzenetére
A DS Cloud sajnos csak addig működik jól amíg fut "rendesen" már háttérbe rakva is ki tudja sok android annyira lőni, hogy a módosításokat ne vegye észre. Onnantól meg nincs meg a szinkron + lekezelve, programozva ennek a megoldása, kezelése.
De sajnos tényleg ahány android változat annyi képen tud működni.
nézd csak meg kerestem egy hozzászólást ami jól jellemzi a helyzetet. link
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
2 winchesterem van a DS218+ban. Ha az első vinyón van a rendszer és a Raid típusa SHR, akkor a másodjára hozzáadott vinyó Alap Raid típusként beállítva nem fog látszani nekem?
Mert jelenleg ez van, hogy az utólag másodikként betett vinyó tartalmát nem érem el, tehát a fájlkezelőben csak az első vinyót látom. A tároláskezelőben 2 meghajtó van két külön kötettel de mégsem látom a 2. winchestert. Mit kell tennem, hogy a 2 meghajtót külön-külön meghajtóként tudjam használni? -
Borisz76
veterán
válasz FrezeR #55263 üzenetére
[Hasznos lehet az Összefoglaló.]
[Azon belül is a : Kötet létrehozás rész.]
Olyan NINCS , hogy az első HDD-n van a rendszer.
A NAS-ba behelyezett ÖSSZES lemezre felkerül a DSM !Szerinted, ha 2 lemezed van, 2 db kötettel létrehozva és a "rendszer" HDD tönkre megy.....akkor hogy a fenébe éred el a másik, jó lemezt és az azon lévő adatokat ?
Na ugye !az utólag másodikként betett vinyó tartalmát nem érem el
A DSM FORMATÁLJA a NAS-ba helyezett lemezeket !
3 partíciót hoz létre :
- DSM részére
- Gyórsítótárnak
- AdatoknakEzért nem is érhetsz el semmilyen adatot ....mert üres.
A Tároláskezelő / Tárolókészlet-ről egy képet tegyél már fel.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz FrezeR #55266 üzenetére
Tároláskezelő / Kötet résznél kattints a "Tárolókészlet 2" részre.
Majd fent Tevékenység / KonfigurálásÁllítsd be a kívánt méretet.
HA az egészet szeretnéd egyben , akkor a " Max. kiosztható méret " résznél lévő számot írd be a " Kiosztott méret módosítása " részhez.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Multibit
nagyúr
Már kaptál olyan javaslatot, hogy mit kell tenned a NAS-on (lehet, hogy hamarosan jön valaki országszűréssel ). Pedig nálad (is) a routert kéne rendbe tenni, ami jelenleg egy átjáróház. Gondolj bele, a behatoló átjutott a routered tűzfalán és a LAN-odban próbálkozik. Tehát, első körben zárd be a routeren a nyitott standard portokat és/vagy tiltsd le a UPnP-t!
-
WaterWave
veterán
válasz Ranger^41 #55254 üzenetére
sonarrt használok, sorozatok letöltésére jó, jackett mindenképp kell hozzá.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Borisz76
veterán
-
Dr. Akula
félisten
Szemezek egy DS718+-al, és egyből bővíteném is a memóriáját, de nemtom mennyit éri meg belerakni. Gyárilag 1x2GB, sok helyen egy 4 gigás modult javasolnak még e _mellé_, ami ilyen felállásban nyilván single channel lesz. Ha most a gyári modult is lecserélem, és 2x4GB lesz benne, az csak több ramot eredményez, vagy dual channelben is képes kezelni? Ebben ugyanis egy régi Apollo Lake figyel, amiről semmit se tudni, csak az utódjáról írják hogy dual channelt is tud. És ez?
Valamint egy ilyen öreg vasat nem akarnak a közeljövőben frissíteni végre? Nem lenne felhőtlen az öröm ha 1 hétre rá már valami 21. századi ketyegne benne, és én lennék az utolsó vásárlója az Apollo Lake-nek.
-
-
törölt tag
válasz FrezeR #55280 üzenetére
Amikor leformáztad a kötetet megkérdezte milyen könyvtár alá szeretnéd felcsatolni a gyökérbe! Megtetted ezt a lépést?
Ha nem, hozz létre egy tetszőleges könyvtárat a GYÖKÉRBEN (vezérlőpult - megosztott mappa -létrehozás), utána ITT kijelölöd a könyvtárat - szerkesztés - Általános fül - Hely alatt válaszd ki a kötetet amit nem láttál eddig (kötet 2) - OKézd le!
Ezután amit eme könyvtár alá teszel az a kötet 2-n lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
válasz Dr. Akula #55286 üzenetére
Nem hiszem hogy sokat oszt-szoroz egy NAS-ban hogy egyforma vagy különböző a két memória mérete... Amit tudnia kell azt a gyári egy modullal is tudja, innéttől sebesség szempontjából tökmindegy hogy a másik milyen méretű. Nálam pl 4+8GB van.
Máshol szokott lenni a szűk keresztmetszet, proci általában, memória mérete meg a HDD. A torrent, a transzkódolás meg a virtuális gép tudja általában megszorongatni a rendszert.
Otthoni felhasználásnál én az SSD cache-nek sem látom sok értelmét. Persze, frankón mutat meg zsír, de minek? Annak az árát sokkal értelmesebben (hasznosabban) is el lehet költeni ami összességében többet dob a performance-on. Egy nagyobb kategóriás NASra vagy külső médiaplayerre, már ha szükség van rá egyáltalán.
Én amikor összedobtam a PC-m nem vettem elő az alaplap leírását és véletlen single channelbe raktam a kitet, napokig úgy ment mire észrevettem, természetesen kicseréltem de normál felhasználásnál lehetetlen észrevenni a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz #80977664 #55287 üzenetére
Azt láttam neten hogy beleapplikáltak 2x8 gigát is és ujjongtak hogy kijelzi, de a proci elvileg csak 8 gigát kezel (Intel szerint, azért nekik elhiszem ), ezért nem is gondolkodtam többen. Leginkább a sok párhuzamosan futó Linux disztró seedeléshez gondoltam besegíteni. A 2x4 GB DDR3L kit 15k-ba kerül (és még márkás is, Kingston HyperX - ezek nem váltak külön már egy ideje?), vinyót kap majd egy Red Prot. Nagyobb kategóriában is csak ezeket az Atom-Cerka brigádot látom, egyedül az Asustornak van iakárhányas NAS-a, de annyira azért nem akarom túlzásba vinni, a cél a minél kisebb hőtermelés melletti 1-200 torrent gond nélküli futtatása.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dr. Akula #55288 üzenetére
Nézd. ha engem kérdezel torrentre (már ha sebességet is akarsz) csak intel procis NASt választasz (meg amúgy is, de ez most off).
Memória ügyben a 8+8 verzió necces mert ha jól emlékszem van olyan funkció ami nem fut rendesen alatta. Ráadásul ha helpdesk kell akkor kötözködnek a nem gyári ramok miattt (ha eladtad a gyárit amit kivettél). Nálam 4(gyári)+8GB fut a legkisebb hiba nélkül. Ki tudja használni, nem csak kijelzi... Úgy voltam vele ha már veszek modult akkor maxolom, pár ezres nem oszt, nem szoroz hogy 4 vagy 8. Így ha gondom van kiveszem a 8-ast és nyitom a helpdesk ticketet...
-
Dr. Akula
félisten
válasz #80977664 #55289 üzenetére
Ez Intel. Ez van a 718+-ban. Csak nem i3/5/7, hanem Atom/Cerka/ki tudja milyen néven fut éppen. Ezt a RAM problémát még nem láttam a neten, persze lehet hogy valakinél előjött, de hogy az nem csak user error vagy hibás modul volt-e, azt nem tudjuk, általánosságban biztos nincs ilyen probléma, arról már hamar szembejött volna valami infó, főleg egy ilyen No1. NAS gyártóról.
Jól megpakolt torrent kliens mennyi RAMot eszik egy ilyenen?
-
törölt tag
válasz Dr. Akula #55290 üzenetére
Ez olyan Intel proci ami Intel néven fut... viccet félretéve az Atom is intel de az a vonal felejtős (szerintem).
DS718+Intel Celeron J3455Quad Core4YesApollolakeDDR3L SO-DIMM 2GB16GB ramnál valahol olvastam hogy az SSD cache kezeléssel gond lehet, nyilván ez a felállás keveseket érint.
Torrent memóriát nem tudom mert én csak letöltök, nem osztok vissza, ahhoz nem kell sok. Inkább proci igényes.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Kicsit keresgélnem kellett mert már régen töltöttem fel a memória kihasználásról képeket....
[16 GB memória egy DS2415+ modellben.]
Mint látható gyorsítótárazásra megy el a legtöbb.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Dr. Akula
félisten
Redditen erősen kételkednek abban hogy a kijelzett 16 gigát képes is használni a proci, amiről az Intel azt állítja hogy csak 8-at tud.
[ Szerkesztve ]
-
MrZed001
tag
Próbálom beállítani a DDNS-t (új telepítés). Ott azt írja a Synology fiók adatai nem kérhetők le.
Rányomok a "DDNS szolgáltató weboldalának meglátogatása"
Bejön https://account.synology.com
majd rögtön problémázik is, hogy profilban új adat nincs megadva.
Kiadja a pofil lapot
Ott látszik, hogy a Country * és nincs megadva.
Legördítem .... és üres. Beírom, nem fogadja el. Nem menti el.
És ennyi, végtelen ciklus, amíg nincs kész nem enged tovább, csak ide.Összefoglalva a synology profil lapon másnak megy a Country (ország) választás ?
-
MrZed001
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Dell notebook topic
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Linux kezdőknek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest