Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz poirot #54295 üzenetére
DSM-et, FTP-t simán eléred egy-egy sima port továbbítással, azokkal amiket megadtál portoknak a szolgáltatásokhoz. Win 10 elérés kívülről: több megoldás is van: VPN, Webdav, stb. Én a routeren futtatok VPN szervert, így bármit elérek vele otthon akkor is ha nem megy a NAS.. de futhat a NAS-on is.
Torrentre szerintem a legjobb a beépített Download station. Direkt linket is tudsz neki adni és akkor egyszerre a programra lép, nem a DSM-re távoli elérésnél.
-
Tulkas
tag
-
Tulkas
tag
válasz zsamiatt #54308 üzenetére
És hogy tudnám úgy beállítani a szolgáltató modemét, hogy a saját routerem "külső hálózatot" lássa rajta keresztül? (Admin felhasználói adott..)
Lépésekben le tudnátok írni? Ki kell hagynom a szolgáltatót, lehetetlen általában elérni őket. És a közeben nincs már értékesítési pontjuk sem.Még a hibabejelentő számon is elérhetetlenek, ma már 10 percet hallgattam a szignáljukat telefonon.
"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
Pubszon
veterán
válasz Tulkas #54312 üzenetére
Erről a szolgáltató topikjában érdeklődj, hogy a HGW tudja e a PPPoE Passthrough vagy a Bridge mód valamelyikét.
Nekem a Telekomos HGW tudja a PPPoE Passthrough-t (így használom a Synology routert), sőt a Bridge mód is kérhető ha nincs IPTV.
De más szolgáltatónál és eszköznél ez eltérhet!ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz #80977664 #54260 üzenetére
Most is kaptam, fél órája ilyen emailt ,pedig tiltva van az ssh. Sőőőőt reggel a synology tűzfalbeállításainál az összes országot tiltottam , kivéve Magyarországot. Ennek ellenére megint jött ilyen.
Kedves felhasználó!
A(z) [45.136.108.85] IP-cím 3 alkalommal, 1000 percen át nem tudott bejelentkezni a(z) ALARMZONASRV által futtatott SSH szolgáltatásba, ezért a következő időpontban blokkolásra került: Fri Nov 22 14:17:27 2019.
Üdvözlettel:
Synology DiskStation-
-
törölt tag
válasz V.Stryker #54317 üzenetére
eleve nem értem, ha a routeren nincs továbbítva az SSH port akkor hogy éri el bárki is kívülről a NAS-t SSH-n??? Syno DDNS fut?
Végső esetben rakd újra a DSM-et... előtte mentsd le a konfiigot.
Egyszerűbb mint megkeresni melyik program miatt van, persze csak ha nincs fontos üzemben. Szerintem... -
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Érkezik egy 218+ egy 215j váltására. Néhány kérdesem lenne:
- pontosan milyen 4GB-os RAM modullal bővíthető, ami biztosan működik (1866/DDR3L/1.35V)?
- javít-e valamit a teljesítményen a a system disk egy SSD?
- át tudom-e tenni a korábbi rendszerlemezem slave-nek az új NAS-ba adatvesztés nélkül?Köszi!!!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kavarc #54321 üzenetére
8GB 1866MHz DDR3L 1.35V Notebook RAM HyperX Kingston CL11 (HX318LS11IB/8)
SSD otthonra felesleges. Igazából a RAM is csak akkor kell ha VM vagy Docker futatsz, esetleg rengeteg szolgáltatást. Nálam 4+8=12GB fut DS918+ ban, 25% felett még nem volt RAM kihasználtság.... csak ha VM futott. Az viszont megdobja rendesen!
-
blakey
titán
- pontosan milyen 4GB-os RAM modullal bővíthető, ami biztosan működik - ezzel biztosan működik.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
otiq
csendes tag
Sziasztok!
Van egy DS216j nasom és DS-videoval lenne gondom. Távolról szeretném nézni a filmeket android tv-n, szépen elindítja filmeket, megy 3-4 percig a vlc-n, egyszercsak megáll és bejön a ds video bejelentkező ablaka, ahol automatikusan belép és újra ott vagyok a fő oldalon. Megint ki kell választanom a filmet. Bármelyiket is néztem nem jegyzi meg hol tartottam. Odapörgetem ahol megszakadt, megint megy egy ideig de újra disconnectál. Mi lehet a gondja? Miért logoffol a ds video?
Üdv
Otiq -
Borisz76
veterán
Minden , első alkalommal berakott lemezt formáz a rendszer.
Nincs olyan , hogy rendszerlemez....
Ha 12 lemez van benne , akkor mind a 12 lemezre felteszi magát a DSM.A hálózati csatlakozó a NAS fenekén 10/100/1000-s azaz gigabites.
Elméletileg 125 MB/s sebességet tud.
Gyakorlatilag ez kb 100-110 MB/s körül van.
Ezt a sebességet simán tudja egy mai modern HDD.
Hiába teszel bele SSD-t....nem lesz gyorsabb.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Multibit
nagyúr
válasz Borisz76 #54326 üzenetére
Elméletileg 125 MB/s sebességet tud.
Gyakorlatilag ez kb 100-110 MB/s körül van.
Ezt a sebességet simán tudja egy mai modern HDD.
Tegyük hozzá a fenti kijelentéshez, hogy leterheltségtől és a lemez telítettségétől függően. Mielőtt még valaki - tévesen - úgy érti, hogy ez a sebesség mindig meglesz neki -
powerup2
addikt
Sziasztok adott egy ds218-as nas jelenleg egy 2tb hdd-vel de szeretném bőviteni és 2db 8tb tennék bele. Azt meglehet oldani ennél a nasnál hogy 16tb helyet lásson ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Waldemar
csendes tag
Akit érdekel, a qBittorrent elérhető, már egy jó ideje használom, DS 218+. [link]
Szerintem csak Intel procis nassal működik, a DS 118-al nem volt jó.
Nagyon gyors, 110 MiB/s sebességet is elértem vele, egy orosz srác fejleszti.
Firefox, chrome alá van plugin, androidos telefonra app, működik.
/var/packages/qBittorrent/scripts/start-stop-status alatt user=root, ezt átírtam user= felhasználónév (nem admin). Ezután volume1 alá tehető az alapértelmezett mentési útvonal.
A Homes könyvtárban a config szerkeszthető, hozzá lehet adni a gyorsítótár méretét: Downloads\DiskWriteCacheSize=XXXX.
Az rss nem működik.
Paticenek küldtem képeket. -
bigdady
nagyúr
Hali
Ha elindítok egy torrentet úgy le terheli mostanság a nast hogy alig tudok belépni pl Ds file-al. Ezzel lehet kezdeni valamit? Beállítás prioritás vagy ilyesmi? Vagy maximumon tölt le az lehet a baj és nem győzi? -
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat.Letettem az SSD-ről.
Így viszont az lenne a kérdésem, hogy pontosan hogyan tudnám költöztetni a meglévő 2 lemezemet a 215J-ből a 218 plus-ra? Csak simán kiveszem és beteszem az újba?
Illetve a synology honlapon/profilban ki kell regisztrálnom a régit és be az újat, vagy pontosan hogyan megy ez?
Köszi a válaszokat! -
triola
csendes tag
Sziasztok!
Nas vásárlás előtt állok. A három kiszemelt:
QNAP TS-453BE-4G
QNAP TS-453B-4G
Synology DiskStation DS918+
A kérdésem olyanokhoz szólna, akik váltottak Qnap-ról Synology-ra vagy vissza, vagy jól ismerik mindkét rendszert. Előnyök, hátrányok?
Érdemes váltani QNAP-ról?
Főleg Plex, torrent, DLNA lejátszás és hamarosan kapna 2 ip kamerát.
Jelenleg Qnap ts 251+ -om van.
-
blakey
titán
válasz triola #54336 üzenetére
A kérdésem olyanokhoz szólna, akik váltottak Qnap-ról Synology-ra vagy vissza, vagy jól ismerik mindkét rendszert. Előnyök, hátrányok? - tulajdonképpen teljesen mindegy, nagyon hasonló a két rendszer, QNAP TS251-ről váltottam Syno DS218+-ra, Serviio, Plex, MySQL, Emby, stb futott, QNAP-ra egyszerűen telepítettem és semmilyen extra mókolás nem kellett. Synonál pl. a Plex, Emby hasonlóan telepíthető, semmi extra, de pl. a Serviio már nem úgy működik, mert telepíted, kell a hozzá szükséges Java (QNAP-nál is), de az sem olyan 1 klikkes telepítés illetve gépról tudod a Serviio Console-al konfigurálni, QNAP-nál ez tök egyszerűen működött.
Egyébként tényleg nagyon hasonló a két rendszer, még az elnevezések is hasonlóak. Synonál végül DLNA-ra és központi adatbázisnak EMBY-t használok, tökéletesen működik, nem kell Serviio, beépített DLNA, stb. Minden igény kielégít. Elsőre ennyi jutott eszembe.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BullZeye
veterán
Synologyn hol lehet elérni a docker
docker-compose.yml
?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
törölt tag
válasz blakey #54337 üzenetére
Ha nas akkor Synology. Nem ismerem a QNAP-ot, sosem volt, syno-ról váltottam synora legutóbb és DS918+ lett amit te is nézegetsz. Raktam beke +8G ramot 13 ezerért és jó napot! Otthon használom holott ez inkább SOHO nas, szóval bőven többet tud mint ami kell, de inkább fölé lövök (mindenben) és akkor nincs csalódás... Brilliáns helpdesk, gyakorlatolag ipari sztenderd a syno a nasok között.
A QNAP általánosságban ugyanazért a pénzért erősebb hardvert ad, én is gondolkoztam egy pillanatig amikor cseréltem, de továbbra is syno.
Én elrakom a NAS-t hogy ne zavarjon a látvány/hangja és külső médialejátszót használok, szóval engem nem hoz lázba a 4K HDMI kimenet meg a távirányító, de ha valki nem akar extrát költeni akkor jól jöhet neki a QNAP.
-
blakey
titán
válasz #80977664 #54340 üzenetére
Nem értem miért nekem írod. Ha NAS akkor nem csak Synology a "minden". Én használtam QNAP-ot, RAM-ot is lehet bővíteni, nem lenne gond ha most is azt kéne használnom. Semmivel sem rosszabb, mint a Syno, sőt.
HDMI, lejátszási képességek más téma, nem próbáltam, nem is állt szándékomban de van aki használja és megfelelőnek találja.
de ha valki nem akar extrát költeni akkor jól jöhet neki a QNAP. - ezt nem értem, a QNAP pont nem az a "ha nincs ló jó a szamár is" NAS, nagyon nem az a kategória. Szoftveresen is nagyon rendben van és hardevrben meg ugyanannyiért többet ad.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz #80977664 #54342 üzenetére
De légyszi ne nekem, nekem volt QNAP-om 4 évig, 1,5 hónapja van Synom, nem érzem, hogy a rendszer jobb lenne vagy stabilabb, nekem is van véleményem, mert én használtam.
Ja, az árukeresős véleményekre meg ne adj semmilyen szinten, az nem arról szól.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz blakey #54341 üzenetére
Mindenkinek írom csak a te hozzászólásodra reagáltam...
Nyugodtan vegyen bárki QNAP vagy akár Zyxel nast, vagy bármit ha az tetszik vagy arra van pénze.
"ha valki nem akar extrát költeni akkor jól jöhet neki a QNAP."
Odaírtam, hogy a qnapban van 4K HDMI kimenet meg távirányító, synoban nincs. Szóval ha nem akarsz Plexel és társaival komolytalankodni akkor a syno esetében venned kell külső lejátszót ami (extra) pénzbe kerül. Erre céloztam! Kicsit olyan érzésem van mint amikor egy music centert hasonlítunk egy hifi-vel.... Ami mindenre jó az általában semmire sem jó igazából. Szerintem.De mint írtam up to you....
-
blakey
titán
válasz #80977664 #54344 üzenetére
Nagyon mellélőssz ezzel a véleményeddel a QNAP-NAS-okat illetően, tökéletesen egy szinten van a Synoval, Zyxelt hagyjuk az egy alacsonyabb kategóia.
-
Valkűr
addikt
Kicsit tévhitekben vagy, a Qnap marha jo nasokat gyart, csak egyiknél a nevet masiknál a hardvert fizeted meg. Azert mert bizonyos körökben a Synology népszerűbb nem jelenti, h jobb is. Sok felhasználó kedveli a Synology termékek felhasználói felületét, természetesen nem alaptalanul, de a Qnap termékeik GUI-ja fejlettebb, valamint több funkciót is támogat. A Storage Manager fejlettebb tárolómenedzsmentet ad a felhasználók kezébe, a Virtualization Station pedig egy olyan virtualizációs platform, ami a másik márkánál nem elérhető. Ki mit részesít előnyben. De semmiképp sem, ha ló nincs szamár esete. Mondom ezt úgy, h hosszú évek óta Synologyt hasznalok, mar a negyedik, vagy ötödik tipust. De volt szerencsém Qnaphoz is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
blakey
titán
válasz #80977664 #54346 üzenetére
Mert ellentétben veled ki akartam próbálni saját hálózatomban is a másik márkát, nem vagyok elkötelezve egyik márka iránt sem. Nagyon nagy tévedésben vagy a QNAP-ot illetően.
-
törölt tag
válasz Valkűr #54347 üzenetére
Szerintem mindkét brand megtalálja a maga piacát... a véleményünket kérdezték, én leírtam! Ti is! Én tiszteletben tartom a tiétekt!!! Nem azt írtam hogy a QNAP vagy bármi más sz@r (hogy is írhattam volna ha nem is használtam őket) hanem azt hogy a synology biztosan jó. eddig még nem volt olyan amit ne tudtam volna megoldani a synologyval. Van aki nem akar végigpróbálni X brandet hogy végül rájöjjön melyik a jó... Elolvastam ezer tesztet, véleményt és valahogy sohasem olvastam azt hogy a QNAP vagy bármi más jobb mint a synologhy és még olcsóbb is.
Mindketten synolgy nast használtok éppen, de bizonygatjátok hogy a qnap a tuti... én legalább nem hazudtolom meg magamat ha igazam van ha nem!
Ez nem andoid vs ios vita.... (BTW android párti vagyok ) igen a syno ugyanazon hardver mellett drágább, de csak minimálisan. Valakinek megér pár ezret a márkanév és a vélt/valós előnyök, valakinek nem. Ennyi.
-
Ebben pontosan igazad van, de míg a Synology egy NAS, tehát hálózati adattár, addig a qnap egy médiaplayer hdmi-vel, egy vagy több merevlemezzel.
Nos, a qnap hdmi egy igényes lakásban nem használható ki. Ha a hálódban nézel filmet és neadj isten elalszol, akkor kikapcsolod a nas-t? Vagy süket vagy és nem hallod a merevlemezek zaját, vibrálását, a ventillátor szélzaját?
Olyan tévéd van, ami dlna-n sem tud filmet lejátszani? A 9 éves samsung tévém képes erre, neked mikori tévéd van?
A 4k képes tévédnek, amit a 4k hdmivel hajtasz meg nincs egy qnapos médialejátszója az alkalmazásboltjában? Vagy egy dlna player?
Online support? Vagy még mindig be kell csomagolni a qnap-et és elpostázni Kínába, ha valami nem megy?
Nagyjából egy trabantot hasonlítasz össze egy passáttal gyorsulási versenyen.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- SkyShowtime
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- Bittorrent topik
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujitsu Celvin Q802 Firmware frissítés
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest