Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Boss81 #53900 üzenetére
Mint írtam, nálam hibátlanul működik a 4GB-os, semmi gond nem lesz, minden szempontból megfelelő. Előző NAS-omba az átalad eredetileg linkelt RAM 4GB-os változatát használtam, ott még az 1600-as kellett.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
VipeR-T
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy másnál is jelentkezik-e olyan probléma, hogy sosem megy el aludni a NAS illetve a HDD. Egy DS213 típusom van, DSM 6.2.224922 Update 3-mal. Resilio Sync-et használok rajta, ha ez számít. A jelenség, hogy 5-10mp-enként kerren egyet a HDD, és sosem megy el sleep-be, gondolom emiatt. Indexeléssel elvileg már rég végzett. A Resiliot egyszer már el is távolítottam, hátha az kergült meg, de nem változott a helyzet úgy sem, így arra gondolok, hogy máshol lehet a baj. Ha jól emlékszem, a legutóbbi update előtt jól működött minden. A következő tippem a DSM újratelepítése, de nincs kedvem a rajta levő 2TB adatól backupot csinálni, főleg, hogy nincs is mire.
A CPU is folyamatosan használatban van, változó mértékben, csatolok egy képet az egyik pillanatról, amikor elvileg nem kellene semmit csinálnia. Ha bárkinek van ötlete, hogy mit próbáljak ki rajta, hálás lennék érte, köszönöm! -
Met
nagyúr
válasz VipeR-T #53907 üzenetére
Nekem a DS115j nem akart aludni, időnként felpörgött.
Kikapcsoltam amit lehetett, adtam hozzáférést a supportnak de ők sem tudták megoldani hogy csak akkor ébredjen amikor kell.
Aztán úgy döntöttem hogy ha már nem alszik akkor átteszem rá a torrentet, a pc sem megy annyit így."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
WaterWave
veterán
válasz VipeR-T #53907 üzenetére
Nason a vinyót sleepbe rakni az nem olyan, hogy veszel egy ferrarit amit beraksz a garázsba de a kerekeket leveszed róla, hogy ne használd biztos ami biztos alapon?
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
-
blakey
titán
válasz Boss81 #53915 üzenetére
Amit vettél az nem eltérő a gyárihoz képest.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
addikt
-
Boss81
senior tag
Jelenleg ott tartok a memóriabővítésnél, hogy a létező összes variációt kipróbáltam, és egy dolog működik csak, mégpedig az, hogy a gyári memória a helyén marad, és mellé rakom be a plusz modult, így nem 16, hanem 12 Gb memória van. Így viszont azonnal indult hiba nélkül.
-
blakey
titán
válasz Boss81 #53922 üzenetére
Valamiért én azt hittem, hogy eredetileg is a gyári mellé veszel egy 8GB-osat, arra írtam, hogy menni fog, a 2 db 8-asról sajnos nem tudok nyilatkozni, én is olvastam, hogy megy, de nem próbáltam, meg nem is állt szándékomban kipróbálni.
-
Boss81
senior tag
Egy másik kérdésem is lenne, most hogy a memória gond megoldódott.
Virtual Machine-re feltelepítettem egy windows-t. De az egérkurzor mozgása lassú, kicsit mintha darabos lenne.
Van esetleg valakinek ötlete tippje mitől lehet?Nem az egérbeállításnál van a gond, mert ott a sebesség maximumon van.
Találkozott valaki ilyennel ? -
VGYke
addikt
Sziasztok!
1. erre szeretnék visszakérdezni, tud-e valaki útba igazítani?
2. Ez a Synology e-mail mit jelent:
Egyszerűen nem jövök rá!
És minden választ köszönök, igaz 1 éve van NAS, de még most is csak tanulom...kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Patice
Topikgazda
Sziasztok!
Az új Syno modellekre kíváncsiaknak ez talán hasznos lehet:
Novemberben jönnek az Intel Gemini Lake Refresh procik: link.
Szerintem erre vártak a Syno-nál is, és ezekre fognak újabb terméket építeni.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
Des1gnR
őstag
Mi a tapasztalatotok? Mennyire megbízható a synology.me DDNS szolgáltatás?
Amikor kb egy hete beállítottam még működött, most pár napja elérhetetlen, de a DSM felületén az állapota: Normal.
A QC címmel pedig nem működik a hálózati meghajtóként való felcsatolás.DS115J-ről van szó. Csak én szívok vagy minden syn termék ilyen?
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Boss81
senior tag
Gratula
Amit nem értek, ha nem lenne vajamiért kompatibilis, akkor azt az egy darab modult sem ismerte volna fel az Nas. 12 Gb-al tökéletesen megy, tehát nem a rammal van gond, az biztos. Valamilyen oknál fogva kell neki a gyári ram, és mellé mehet a plusz modul.
Amikor beleraktam a 2x8 Gb-ot, és bekapcsoltam, felpörgött a ventillátor, utána leesett a fordulatszáma, és ennyi. Semmit nem csinált, nem indultak el a merevlemezek sem.
Amikor beleraktam a gyári mellé, akkor lehetett hallani, hogy elindulnak a merevlemezek, és el is indult a rendszer, ahogy kell.
Szóval érdekes.
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Egy kis egy kis segítséget szeretnék kérni. Eddig itthon nem volt NAS, egyszerűen értelmetlen mert a pc össze van kötve mindennel (házimozi + TV ) de már kerreg a torrentezésre használt merevlemezem, illetve játék közben is kezd zavarni, hogy hallom a hangját. Arra gondoltam, hogy veszek egy NAS-t. Igazából van 2db tárolóvinyóm (szekrényben eltéve) nem fontos adatokat tartanék rajta. Mivel nincs nagy tapasztalatom a használatával kapcsolatban csak torrentezésre használnám. Nézegettem az aprón, de nem igazán találtam jó ár érték arányban használt terméket, emiatt újat szeretnék venni. Egy kétlemezest néztem ki. Synology DS218j egyelőre egy Western Digital 4TB merevlemez menne bele. Igazából azt szeretném tudni, hogy jó e az elgondolásom, vagy inkább vegyek mást mert ugye ezt csak 2 magos procival szerelték. Valahol istenítik, van ahol szidják, hogy gyenge meg a 4k megfogja. Bár a 4k nálam PC-n keresztül megy mert az van összekötve az erősítővel.
Az összefoglalóban ajánlásokat nem találtam.
-
altntv
csendes tag
Sziasztok!
Lehetőség van a DSM felületen akár 3rd party megoldással egy terminált nyitni és onnan tovább ssh-zni a világba?
Köszi!
-
Borisz76
veterán
válasz Dzsolo #53938 üzenetére
Milyen sebességű az internetes előfizetésed ?
Ha mondjuk optika, 1000-s csomag ....és szeretnéd is kihasználni a sebességet , akkor bizony Intel processzoros NAS az ajánlott.
Ezek alapján DS218+ vagy DS718+
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van egy 4 lemezes synology nasunk, ami eddég két hdd-vel üzemelt. Az egyik merevlemez viszont mostanság elkezdett hibákat produkálni.
Ma betettem két új hdd-t és létrehoztam egy SHR kötetet belőlük.
Az lenne a kérdésem, hogy a régi kötetről az újra hogy érdemes az adatokat átköltöztetni? Simán másoljam át és kész? A régi két hdd-t ki is venném belőle.-
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Intel alapú Syno alá szeretnék DSM 6.1.7-re usb webkamerát tenni és integrálni a SStation alá
Amiket eddig találtam drivert mind reklám oldal volt valós letöltés nélkül.
Tudok olyan SPK-t, amivel feléleszthetem a cuccot és valóban le lehet tölteni?Köszönöm!
-
Borisz76
veterán
válasz V.Stryker #53941 üzenetére
Webes felületen belépsz.
Elindítod a File Station alkalmazást.
Megjelenik egy ablakban.
Félrehúzod és megint kattintasz a File Station alkalmazásra.
Megjelenik egy újabb ablak.2X kell megnyitni a File Stationt......ennyi a titok !
Eligazgatod jobbra-balra az ablakokat.
Innentől pedig Copy-Paste módon lehet kijelölni , másolni majd a másik ablakban a "célterületre" másolni....beilleszteni.Előnye ennek a módszernek, hogy ha ezzel megvagy és sok az adat, akkor eldolgozik magának a NAS és a PC-t,laptopot ( amiről a műveletet indítottad ) azt ki lehet kapcsolni.
Ha minden adat átment , akkor az eredeti , feleslegessé vált , tönkre ment lemezű kötetet el kell távolítani.
NAS kikapcsolás után pedig a lemezt is ki lehet venni.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz V.Stryker #53944 üzenetére
Ugye a DSM települ minden lemezre....tehát a beállítások elviekben maradnak.
Csak....jelen esetben egy új SHR kötet lesz létrehozva, új megosztott mappákkal.....tehát szerintem az engedélyeket újra kell konfigolni.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Pubszon
veterán
válasz V.Stryker #53944 üzenetére
Azokat sajnos újra be kell állítgatni.
Vagy pedig, próbáld meg, hogy a Vezérlőpult/Megosztott mappa részben áthelyezed másik kötetre a mappát, így az engedélyeknek is meg kell maradniuk.
De ez utóbbit még nem próbáltam, mert csak egy SHR kötetem van.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
törölt tag
Sziasztok! Remélem nem off topic, de DS918+ mellé szerenék IP kamerákat venni és elvesztem a kínálatban... valaki akinél már működik 4-6 kamerás rendszer (vagy kevesebb) tudna ajánlani megfelelő DÓM kamerát beltérre? Érdemes 4MP venni vagy bőven elég a 2MP? Gondolom 6 kamerát röhögve kiszolgál ez a NAS 12GB rammal... Mellette azért fut ez+az.
Igazából ennek alternatívája lehetne Unifi G3-Flex kamerák NAS-on Dockerben futtatott NVR-el. Előny hogy nincs licensz, hátrány hogy csak 2MP és nem tudom mennyire stabilan futna a dockerben... Mi a véleményetek? Melyiket válasszam?
Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz Pubszon #53948 üzenetére
Árban rugalmas vagyok, de nem kell csúcstechnika... nem a hangyákat akarom látni 10méterről, csak hogy rálássak a házra normális minőségben. Szerintem egy normális 2MP (1080p/25-30fps) kamera megfelelne, de nincs tapasztalatom ezért kérdezek. Nem akarok pézt kidobni olyanra ami nem hozza az elvárásaimat! Inkább lövök fölé minőségben még ha drágább is! Max 8m-re kellene ellátnia és a PoE mindenképpen kellene, de az se baj ha támogatja a H.265-öt.
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX AMD RADEON RX 6700XT 12GB
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest