Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz #80977664 #54255 üzenetére
Az ftp portot már megváltoztattam 21-ről 31-re, viszont ott valami hibát dobott ki. Ha kapcsolat létrejött, de nem lehetett fájlokat látni és valami 500-as körüli portot kommentált após, hogy kiírta neki a total commander. Esetleg tudod, hogy mit kell még a port megváltoztatása mellett csinálni ?
Amúgy most nézem, hogy az SSH nincs is engedélyezve.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz V.Stryker #54257 üzenetére
FTP-nél a belső portot nem is, de a külsőt megváltoztathatod, azaz belső hálózatban 21 és amit kiengedsz az meg tetszőleges, nálam egy 5 számjegyű port.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
-
kgymac
őstag
válasz gyugyo79 #54259 üzenetére
rsync nem lehet? Elvileg az is ssh-t használ (én ugyan nem használom, mert a syno-n paraméterezve mindig új megosztást akar készíteni a már létezők helyett).
Vagy csak simán dmz-ben van a nas, hogy egyszerűbb legyen az elérés (talán nem sokat tökölt vele aki konfigolta a routert). -
kgymac
őstag
válasz gyugyo79 #54262 üzenetére
Igen, de ez csak 3 esetben lehet:
1) sikeresen beállította a portokat, benne az ssh-t is, biztos-ami ziher (pl. rsync miatt)
2) upnp, ami a legrosszabb lehetőség, gondolj arra az esetre, hogy a betörnek hozzád, rajtakapod a betörőt, kijön a rendőr, de a betörő van birtokon belül, a betörőnek van igaza Az upnp pontosan így működik, nem is értem, mi vesz rá valakit, hogy engedélyezze.
3) dmz (pl. megunva a korábbi sikertelen beállítási kísérleteket a routeren, mert így minden távoli elérés működik - látszólag) -
Tulkas
tag
Sziasztok,
most már biztos vagyok benne, hogy valami nem stimmel az otthoni hálózatom táján.Titkosított WebDAV, felhő, HTTPS böngésző stb. probléma nélkül működik bentről cégtől,
hazajövök, itt nem tud csatlakozni a felhő, PC-n böngésző a weblapot "SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN" miatt nem fogadja el biztonságosnak, ráadásul WebDAV sem működik.Kérlek segítsetek!
Hálózatom:
vDSL ZTE Router/Modem (DHCP on, NAS DMZ-ben, port ami használva van nyitva):Csatlakozói:
Wan: Hálózati Ethernet kábel
Lan1: IP TV
Lan2: IP TV
Lan3: Üres
Lan4: TP-Link Archer RouterTp-Link Archer (AP mode, DHCP off, fix IP)
Csatlakozói:
Wan: Üres
Lan1: ZTE Router/Modem
Lan2: PC
Lan3: DS 218+ (Fix IP, amit a ZTE osztott)
Lan1: Csamcsung TV"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
BullZeye
veterán
válasz AiRLAC #54199 üzenetére
Köszi, nem írtam előbb, mert elkezdtem kimenteni mindent a kis HDD-re.
Mint kiderült 3 hét a csere, extended test viszont 90%nál áll azóta is (48 órája megy).Volume 1 read only, ezért nem engedi a shared foldert áthelyezni volume 2-re. Neten nem találtam semmi módszert, így talán nincs is, de mi a legegyszerűbb megoldás, hogy mindne ami Volume 1-en van (appstore, docker mappa,stb) átkerüljön a volume 2-re, és ne kelljen mindent újra beállítanom?
Pl ha a Volume1/@docker mappát egy az egyben átmásolom a Volume2-be és újratelepítem a Dockert, akkor felismeri ezt, és működni fog ? Vagy van jobb módszer migrálásra?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
ha5atp
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő problémámhoz.
Van egy DS 115 -öm
Tegnap este elkezdett Bad sector hibákat dobálni, ma reggelre Sárgán villogó státusz led fogadott illetve egy új ip-n megtalálva az eszközt azzal az üzivel, hogy a készülék alap helyzetbe lett állítva és a konfig elveszett. Az újratelepítés gomb aktív.
Azt szeretném megtudni, hogy mit kéne megtennem ahoz, hogy ami a lemezen van menthető legyen (részben vagy egészben)
Ha rányomok az újratelepítésre akkor formázza a teljes tartalmat vagy sem?
Ha kiveszem a lemezt, berakok egy újat be tudom e csatolni neki pl külsőként, hátha böngészhető.
Előre is köszönöm a tanácsokat.
Nagyon örülnék, ha nem lenne kuka a tartalmom... (asszony tuti kinyír miatta) -
-
ha5atp
újonc
Próbálnék biztonsági játékos maradni elsőre inkább..
Egy DS ből kivett lemezt mivel lehet böngészhetővé tenni esetleg más eszköz számára ? -
törölt tag
-
ha5atp
újonc
OK! Köszi! Ez bíztató. megpróbálom.
-
fycko19
újonc
Sziasztok!
Van egy Synology DS 1513+ Nasom amiben van 3 db 6TB os és egy 3 TB os winyó,de semmi Raid csak úgy külön kötet mindegyik.Viszont már annyi minden van rajta hogy szeretném valahogy Raid védelemmel ellátni.Vennék még két db 6TB os winyót a kicsit majd rámásolom a másik NAS-omra az nem gond,de meg tudom e valahogy csinálni hogy a meglevő adataim ne vesszenek el,és mégis ki tudjam bővíteni 5 winyóra Raid védelemmel.Járható út lenne az ha a két újat tenném bele a többit addig kivenném,és elkezdeném Raidben azzal a kettővel,csak az a kérdés hogy rá tudom e valahogy másolni a két új winyóra a régi adatokat?Látni fogja ha bele teszek egy régit a két új mellé?Mert akkor onnan átmásolnám az újakra,a régit meg hozzáfűzném az első kettőhöz és így tovább az összes winyóval???Vagy ez kivitelezhetetlen gondolat?Köszi a válaszokat. -
Tulkas
tag
válasz Tulkas #54264 üzenetére
Sziasztok,
közben sikerültetek a következők.
DMZ, UPnP OFF a Router/Modem-en, Port Forward csak ami kell,
tűzfal, "Anti Hacking" ON. Másik Routeren amiről Wifi megy, WPS OFF.SMB-t el tudtam indítani, a biztonsági vizsgálat nem ad már ki kockázatot.
Felhő otthoni Wifi-n továbbra sem csatlakozik.
"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
törölt tag
válasz fycko19 #54271 üzenetére
1. Ments mindent az első 6TB-ra a másik kettőről (arra amelyikre a DSM programokat is telepítetted), a 3TB lemez maradhat adatokkal (azaz 9TB-on kell elférj).
2.Formázd le a 2 másik 6TB lemezt és add hozzá az első 6TB SHR kötethez egyenként. Várd meg amíg végez az elsővel és utána add hozzá a másodikat Ekkor lesz 12+3TB-od, a 12 már védett lesz.
3. A 3TB adatait másold át a 12TB-ra
4. Vedd ki a 3TB lemezt
5. Add hozzá egyenként a 2 új 6TB lemezt az SHR kötethez
6. Végül lesz 24TB védett területed (5*6TB amiből 6TB a védelem) -
Tulkas
tag
Abban tudnátok segíteni, hogy lehet a NAS-on a manuális porttovábbításokat beállítani?
Miután beállítom, és rámegyek a mentésre, mindig a Routeren is be akarja őket írni, holott az UPnP-n le van már tiltva.Nincs valami funkció, hogy beírom és szó nélkül mentéssel elfogadja, majd visszaellenőrizi? Csak UPnP-vel működik együtt?
-
Multibit
nagyúr
válasz Tulkas #54276 üzenetére
hogy lehet a NAS-on a manuális porttovábbításokat beállítani?
Egyszerű. Nem a NAS-on kell a portforward-okat beállítani, hanem a routeren
Felejtsd el a NAS-ról történő router buzerálást! Jelentkezz be a router kezelő felületére és kézzel végezd el a szükséges beállításokat.[ Szerkesztve ]
-
Tulkas
tag
válasz Multibit #54280 üzenetére
Ez megtörtént, ami kell routeren be van állítva.
De akkor a Külső elérés-->Router beállítások fülön nem kell semmit külön beállítanom?
Hagyjam üresen? Már törölni sem tudom, mert ha mentem, át akarja írni a routeren a beállításokat. Hogyan tudnám alaphelyzetbe állítani?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Tulkas #54276 üzenetére
A routeren kell a porttovábbítás, anélkül nem fog menni. Ezért megy egylőre csak upnp-vel.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Tulkas
tag
válasz blakey #54283 üzenetére
Tehát.
valóban UPnP-n keresztül állítottam be először, a NAS felületén keresztül.
Aztán fogtam magam, magán a routeren beállítottam a Port Forwarding-nál a NAS "Router beállítások" fülön összesített portszabályokat, majd lelőttem magán a routeren az UPnP-t.Kérdés,
hogy a "Router beállítások" fület hogyan tudnám resetelni, hogy ne az UPnP-vel korábban megadott szabályokat erőltesse a Routeren,
hanem a Routeren általam kiosztott portszabályokat vegye figyelembe."Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
Tulkas
tag
válasz Pubszon #54286 üzenetére
Szia,
a routeren sajnos még nincs nyitva a 6690-en, ezt ma ha hazaérek, pótlom!
A ***.synology.me-re csatlakozok. (Persze DMZ-vel mőködött.)Szerk.
De otthonról DMZ-vel sem megy.
Egyszerűen olyan mintha a belső hálón nem fogadná el semmi a tanúsítványt, mert ilyenkor a böngészőben is a belső IP-re csatlakozik, és a tanúsítvány persze "nem arra szól".[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz Tulkas #54288 üzenetére
A NAS webes felületét eléred a ***.synology.me:port címen?
Ha nem, akkor nem tudja a routered a NAT Loopback funkciót amit már írtam is korábban, ezért csak kívülről éred el a belső hálón lévő eszközöket domain név alapján.
Milyen routered van pontosan?
Nekem van D-Link DIR-655-ös routerem ami tudja ezt és van amelyik nem. A és B revízió.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Tulkas
tag
válasz Pubszon #54289 üzenetére
Szia,
elérem, de átirányít belső hálózati IP-re, biztonsági kockázattal,
hogy nem jó a tanúsítvány az oldalhoz.Igen, erre a NAT Loopback-re emlékszem, de a routeren nem láttam ilyen beállítást.
(Lassú, sz@r 1nv1teles.. remélhetőleg jövő évre sikerül a D1g1.)
A típusa ZTE H168N v2
Tudsz segíteni hol kellene keresnem a funkciót?[ Szerkesztve ]
-
-
zsamiatt
őstag
válasz Tulkas #54290 üzenetére
Figyi, nagyon egyszerű üzemelj be egy normális routert és szólj a szolgáltatódnak, hogy állítsa át az eszközét így közvetlenül megkapod az egyik porton a publikus ip-t. Ja és kérj publikus Ip-t(nem egyenlő a fix IP vel). Teljesen mindegy, hogy digi invitel, t stb. A gyári dobozok mind mezei felhasználásra lettek kitalálva elég erőteljes korlátozásokkal, hátrányokkal.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
poirot
őstag
Sziasztok!
A jövő héten megérkezik a 718+ os NAS-om. Eddig DS111 volt 8 évig. Lényeg a lényegben, semmi mást nem szeretnék, a transmission-t futtatni, és FTP-én elérni a NAS-t. Vagyis torrentezésre, és FTP-n keresztüli elérésre. (A belső hálón egy Logitech rádión lesz/van még, amit nem engedek ki a NET-re.) A ruterem Synology 1900 AC. Szeretném még elérni a NAS felületét a win 10 alatt, mint most, bármelyik könyvtárát stb. Nagyon sokat utánaolvastam itt, sok minden tiszta, illetve nem. Pl.: Mik, illetve melyik portokat kel forwadolni a routeren, hogy a fentiek működjenek? Laikusként megkérdezem, ha átrakjuk egy másik portra a NAS portot a routeren portscanerrel előbb-utóbb megtalálják, nem ?Csak így hirtelen, köszönöm, hogy elolvastátok.
-
Tulkas
tag
válasz zsamiatt #54293 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy a TP-LINK Archer AC1200-at be tudnám e lőni modemnek, a szolgáltató sz@rja helyére? PPPoE.., elvileg menne, nem?
Egyáltalán az AC1200 tudja a NAT Loopback-et?
Az IP tv-t támogatja azt láttam, kár hogy 5 kábeles kapcsolatra lenne szükségem.
(IPTV1; IPTV2; NAS; PC; TV)"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok.
Csak 1 gyors kérdésem lenne.
Adott egy DS218+ NAS és egy WD Blue 1 TB belső SATA vinyó.
Hogyan tudom rákötni az eSATA portra hátul, milyen kábellel?
Esetleg egy SATA - eSATA kábel jó lehet?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Linux Mint
- EAFC 25
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest