Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz gyugyo79 #53102 üzenetére
Sziasztok, köszi mindenkinek akitől segítséget kaptam, nem tökéletesen, de sikerült megoldani a 2 NAS közötti video-k és photo-k szinkronizálását.
Végül is az alábbi megoldással sikerült összehozni:
1. NAS (ismerősömnél van Győrben): Cloud Station Server + ShareSync
2. NAS (nálam van helyileg Győrben) : Cloud Station Server + ShareSync2. NAS-ról, mely nálam van és nincs NAT-om tudtam csatlakozni az 1.-es NAS-ra, fordítva nem ment sajnos.
Jelenleg így egyidejűleg megy a backup ami nem rossz, viszont időzíteni sajnos nem tudom, de mindegy kipróbáljuk így, mert egyenlőre annak örülök hogy megy a sync.NAT haveromnál tutira van még, igaz pénteken a diszpécserrel beszélt és megerősítette hogy kikapcsolta, viszont érdekes az hogy nem érem el sehogyan.
Amit majd megteszek, hogy nézek egy Publikius IP-t nála illetve egy WAN IP-t a routeren belül mert kizárt hogy egyezne, ezért szívok ez biztos.
Régen emlékeim szerint nekem is Vidanetnél( alias UPC) a NAT esetén 74-es IP-vel kezdődött a belső IP-m a külső meg 94-el.
Most nálam ahol szintúgy Vidanet van és 1 éve működik az épített NAS-om 94-es ip-t kapok és a WAN IP=Publikus IP-vel, szóval szerintem a diszpécser hibázott.Majd ha lesz időm, még próbálkozom vele, viszont nagyon remélem hogy a nálam lévő NAS-t, ha kiköltézéskor kiviszi, akkor nem kell sokat szívni vele, hogy működjön a Sync szintúgy.
Hyperbackup esetén az általad említett hbk fájl annyira nem volt jó megoldás nekem.
Rsync-et próbálkoztam de belebuktam, mert itt csak belső NAS-os megoldásra találtam review-t.
ShareSync-el tökéletes minden, igaz egy hátrány, hogy nincs időzítés, de ahogy a mondás tartja a puding próbája az evés :)Köszi a kitartós segítséget.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz kgymac #53152 üzenetére
Hi, hát a NAT funkció ennél a szolgáltatónál alap ez 100%, mert én is náluk vagyok.
Felhívod a forródrótot és egy példát mondasz nekik hogy NAS vagy IP kamera miatt leygenek szívesek kikapcsolni a NAT-ot.Igen, ismerem az oldalt és én is elküldtem neki nézze meg, de mivel hétvégén még nem jelentkezett ezért biztosra nem tudom.
mikor telefonált pénteken, nem voltam ott, mindössze annyit mondott ki van kapcsolva.
Köszi az infót.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Melorin
addikt
Üdv!
A Surv. Station egyik pillanatról a másikra nem indítja el sem a valós képet sem az IP-kamera alkalmazást, csak teker megnyitáskor. Valami ötlet? -
fulton
addikt
Sziasztok
Annyi jelszavam van már hogy most valahogy nem tudom a saját synology belépési jelszavam. De sikerült feloldanom a tiltás alól.
Látok olyat hogy engedélyezett IP . Itt meg lehet adni tartományt,.
Ha a belső hálóm pl 190.120.1.1. re halgat, akkor ezt kell megadnom csak, és valamennyi belső hálón lévő IP ről bármennyiszer próbálkozhatok?[ Szerkesztve ]
-
Colika
friss újonc
Sziasztok!
Olvasgattam vissza korábbi bejegyzéseket, de csak félig találtam megoldást a problémámra.
Adott egy E-Mail cím, amit beregisztráltam 2 éve. Be van állítva rajta a kétlépcsős azonosítás, de a webes felületen nem tudok belépni az oldalra.
A készüléken be vagyok lépve az E-Mail-el, de ha kijelentkeznék vele, akkor utána valószínűleg ki is zárnám magam.
Az akkori telefonra, amire beállítottam a kétlépcsős azonosítást, már nincs meg.
Ötlet, hogy lehetne kikapcsolni ezt a funkciót? Előre is köszönöm -
gyugyo79
addikt
válasz Colika #53156 üzenetére
Ha be tudsz lépni telnet/ssh akkor:
sudo cat /usr/syno/etc/preference/<username>/google_authenticator
ahol a <username> = a felhasználó akinek be van állítva.
Innen ki tudsz nézni olyan kódot amivel beenged 100% webes felületen. Miután beléptél ki tudod kapcsolni.Vagy rövid reset ....
-
Colika
friss újonc
válasz gyugyo79 #53159 üzenetére
- Egy kis kiegészítés -
Magán az eszközön nincs bekapcsolva a kétlépcsős azonosítás, egyedül azon a fiókon van bekapcsolva, amellyel az eszközt regisztráltam (Synology fiók -> https://www.synology.com/_images/tutorials/How_to_troubleshoot_Synology_Account_access_issues/disable_twostepau.png // https://account.synology.com/hu-hu - ).
A lokális felhasználóknál egyiken sincs, ott simán felhasználónév/jelszó párossal tudnak csatlakozni az eszközre.
Igazából csak azért lenne fontos erről a fiókról (Synology fiók) leszedni ezt, mert addig nem tudok belépni a Synology C2-be, amelyet be szeretnék kapcsolni. Ebben az esetben hiába resetelem az eszközt, a fő fiókon ugyanúgy megmarad ez az azonosítás, vagy rosszul gondolom?[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Colika #53160 üzenetére
Ja hogy ja ...
Ha megvan a mail akkor arra tudsz kérni kódot amivel beenged nem ? Mert a NAS- nál van, hogy idővel a gmail api pld nem aktuális ezért nem tudja a feloldó kódot elküldeni de a Syno webes felületén ilyen csak nincs ...Ha nincs meg az se akkor írj a NAS -ról a támogatóközponton át nekik, bár így ha nincs meg a mail akkor szerintem kérnek számlát vagy valamit amivel igazolnod kell, hogy a tied tényleg ...
-
Colika
friss újonc
válasz gyugyo79 #53161 üzenetére
Igen, rosszul vagy nem teljesen írtam le a jelenséget.
Írtam már a Synology-nak, meglátjuk mi lesz. Legrosszabb esetben kijelentkezek a készüléken azzal az E-Mail-el és egy újjal bejelentkezek.
Ahogy olvastam, ez a fiók legfőképp csak azért kell, hogy a Quickconnect és egyéb távoli elérés működjön. Egy új E-Mail beregeléssel megy tovább az élet.
Az biztos, hogy a készüléken a kétlépcsős azonosítást nem kapcsolom be, látván a nehézségeit, ha baj van. -
Fisha
őstag
Audiostationnél ha szeretnék egyetlen új albumot feltölteni a music könyvtáramba, akkor tényleg újra kell indexelnem a világ összes zenéjét ahhoz, hogy megjelenjen? Elég sokáig eltart és elég feleslegesnek tűnik, így remélem, hogy csak én vagyok a béna.
-
aktív tag
Sziasztok! Ds416j nasomat próbálják csesztetni Kínából percenként mindig más iprol. 5 után blokkolja a nas, mit csináljak , hogy biztonságosabb legyen a nas? Kapom a leveleket percenként . Most lekapcsoltam távolról . Másnál is van ilyen?
Köszi -
-
pisti22
csendes tag
Sziasztok,
Koszonom szepen az eddig valaszotokat nagyon hasznosam voltak. Most is kerdeznek egyet. Van egy win10es gepbol kivett adat vinyom amit szretnek behelyezni a Nasra hogy tudjam bongeszni a hdd tartalmat. Ezt hogyan tudom megtenni? Nagyon sok adat van rajta. Koszonom szepen elore is.
-
Varszegig
veterán
válasz fulton #53155 üzenetére
1) Jelszavakat nem megjegyezni kell, hanem egy jó jelszókezelőben tárolni (Pl. SafeInCloud)
2) A 190.120.1.1 az nem belső háló, hanem egy ip cím, és még csak nem is belső ip, szóval remélem nem ez a belső ip-d Ha tartományt vár, akkor pl. olyat adhatsz meg, hogy 192.168.1.0/24. -
ssgt1981
senior tag
Az Androidos alkalmazásokba, hogy tudok belépni? Hiába írom be a fiókhoz a regisztrált email címet nem enged belépni egyik alkalmazás sem.
-
Statikus
senior tag
Sziasztok, van egy DS214-em, 2db 3TB RED-del tükrözve (a második RED kb. 2 éves, az első kb 5). Egyik sem mai darab, pár hónappal ezelőttig soha semmi baj nem volt velük.
GB hálón van.
Néha iszonyatosan belassul. Inkább apróbb fileoknál.
Csináltam tesztet, olyan, mintha valami cache, vagy memória probléma lenne valahol.
1MB fileokat írt 400x egymás után, majd ugyanezt vissza is olvasta.
Írás kb. 50MB/s átlag, de úgy, hogy 5-8 ismétléskor 7MB/s esik vissza.
Olvasás kb. 10MB/s átlag, úgy, hogy minden 3-4 ismétlés 4-7MB/s esik vissza.Valakinek ezekből ötlete?
Hogyan lehetne a hibát megtalálni?Ja, még annyi, hogy a 3TB-ból kb. 300GB szabad (azért ez nem lehet ok remélem)
Köszönöm
-
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ahogy javasoltatok a tűzfal szabályokat állítottam be. Két lehetőség van, pl. Milyen országot engedek vagy tiltok. Kínát alapból tiltottam. Ha az engedélyezés vonalon indulok el és beallitom Magyarországot engedelyezettnek az azt jelenti, hogy az összes többi nem lesz engedélyezve ? Vagy attól a többi nem lesz tiltva tehát elvileg próbálkozhatnak ?
Köszi -
Szpisti
addikt
Sziasztok!
Lassan eltelt két év, hogy egy 212J-t használok. Nemrég tettem bele két darab új vinyót (Seagate IronWolf 4TB 64MB 5900rpm SATA 3 ST4000VN008) amik JBOD-ban üzemelnek. Annyi változás van még, hogy két hete a Telekom kicserélte a HGW-t egy új Sagemcom 3890V3-ra. De a problémám lassan két éve ugyanúgy fennáll: a NAS-ra csak max. 30Mbit/s-el tudok másolni fel és 20Mbit/s-el letölteni, (SMB) holott gigabites a hálózat minden darabja.
Esetleg valami beállítás lehet a gond, ami eddig mindig elkerülte a figyelmem? Ha valaki tud valami tanácsot adni, kérem ne tartsa magában. Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz pisti22 #53170 üzenetére
A NAS-ba helyezett merevlemezt a rendszer formázza !
Kivétel ha már benne volt és kivetted valamiért majd visszateszed ugyan oda.
A megoldás egy külső merevlemez ház , amit usb segítségével a NAS-ra kötsz.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Synology NAS-ban lévő egy időben vásárolt 4db 4TB Ironwolfból (Raid10)az egyiknél ilyet írt a teszt:
hdd drive reconnection count 12
Egyébként 100% kondició, bad sector nincs.
Dsm legfrisebb
Ez így garanciális hiba? -
Borisz76
veterán
válasz llacee #53180 üzenetére
Nem hinném...csak újracsatlakozás.
Nekem a torrentezős NAS-omban 4 db régi 2Tb-s Samsung HDD dolgozik.
Életkorra nagyon hasonlóak : mindben minimum 50.000 óra van már.
Most kíváncsiságból megnéztem és a legöregebb példány 54.167 óra üzemidővel rendelkezik.
Ez majdnem 2257 nap folyamatos üzemet jelent.
Ez 6 év és 67 nap...És nálam azt írja, hogy az újracsatlakozások száma 21.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Multibit
nagyúr
válasz Szpisti #53177 üzenetére
Jól írtad a mértékegységet a sebesség adatoknál? Ugye nem wifi-n kapcsolódik a számítógéped a routerhez? Mennyire vannak tele a lemezek? Mivel van terhelve a NAS másolás közben? Biztos, hogy a hálózatban mindebhol megvan a gigabites sávszél? Kábelek biztos, hogy hibátlanok? Ha nem NAS-ra másolsz LAN-on belül, akkor normális a sebesség?
-
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem az első NAS-omat (DS218).
Úgy ahogy beállítottam (sajnos nem értek hozzá), a gondom az, hogy Windows Intézőbe hálózati meghajtóként felcsatoltam egy megosztott mappát, de baromi lassú, már a mappa megnyitása is 1-2 perc, fényképet, videót nem is lehet megnyitni, mert az Intéző egyszerűen kifagy.
Mitszúrtam el? -
Multibit
nagyúr
válasz tamas.nick #53186 üzenetére
1. Tart még a lemezek konzisztencia vizsgálata
2. A feltöltött képek miniatűrjeit generálja a NAS
3. Mindkettő -
addikt
válasz tamas.nick #53188 üzenetére
Akkor az 1. pont
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Szpisti
addikt
válasz Multibit #53184 üzenetére
Jól írtam a mértékegységeket. Kábelen kapcsolódik. 27% foglalt a lemezeken. Nincs egyéb terhelés a NAS-on. Biztos, hogy minden gigabites. Elvileg jók a kábelek. Még nem teszteltem hogy mással, hogy milyen a sebesség, mert ahhoz le kellene vinnem a gépet a földszinti nappaliba, ahol a NAS van. Egy kb. 10 méteres kábel megy le oda, de anno mikor megvettem a NAS-t, akkor is hasonló sebességet mértem 1 méteressel...
-
tamas.nick
aktív tag
válasz tamas.nick #53186 üzenetére
Kikapcsoltam az IPv6-ot, egyből felgyorsult a felcsatolt hálózati meghajtó elérése.
Talált leírás: [LINK] -
ssgt1981
senior tag
A download stationt, hogy tudom úgy beállítani, hogy normálisan menjen a feltöltés?
-
pandam
friss újonc
Sziasztok!
Egy hete van 218-as NAS-om, szóval új vagyok ebben a témában.
Szeretném feltenni a NAS-ra a JDownloadert. Tudnátok ebben segíteni?
Ez alapján a link alapján próbálkoztam, felmásoltam a JAR-t, de tovább nem jutottam.
https://support.jdownloader.org/Knowledgebase/Article/View/52/0/install-jdownloader-on-nas-and-embedded-devices
Vagy Dockeren keresztül kellene próbálkozni?
Tud valaki egy működő leírást adni?Előre is köszönöm!
-
Chrys_
addikt
A képen az új Speicherpool 1 látható. 5 lemezes SHR-ből lett 7 lemezes SHR-2. A lemezek 4TB-osak (formázott kapacitás 3,65TB).
[kép]A Speicherpool teljes kapacitása 18,17TB, viszont az alkalmazott kapacitás csak 14,54TB, a szabad hely jelenleg 3,63TB.
[kép]Miért nem kb. 6,57TB a szabad hely? Kell még valamit csinálni a bővítés után?
MOD:
megvan, a kötetnél még hozzá kell rendelni a maximális rendelkezésre álló helyet a konfigurálásnál. Így 5,81TB szabad hely lett, mert a metaadatoknak lefoglalt a rendszer 5% helyet.[ Szerkesztve ]
-
08meszzi
csendes tag
Sziasztok
Olyan programot keresek, amivel magyar nyelvű TV csatornákat tudnék nézni. Tudnátok segíteni nekem ebben?
Köszi
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
DSM 6.2 alatt szeretném beállítani a OneDrive szinkronizálást, de nem igazán tudom,hogy mi lenne a legjobb megoldás.
Jelenleg a gépemen fut a OneDrive, a helyi mappába pakolom minden olyan cuccomat a gépen, amit szeretnék a felhőben is tárolni. Sokat használom az Excelt és a Wordot is Office 365 előfizetéssel, így az integrált szolgáltatásoktól nem szeretnék elesni. Sok olyan fileom van, amit telefonon is el kell tudjak érni. Továbbá mobilos appon keresztül a képeimet is szinkronizálja a felhőbe a OneDrive.
Beszereztem viszont az elmúlt hetekben egy nagyobb teljesítményű NAS-t, ami rövidebb teszt üzem után stabilnak bizonyult, így átköltöztetnék rá mindent amit lehet.
A 4 terás media meghajtó mellett van benne 2*2TB tükrözött meghajtó, erre állítottam be a személyes mappákat, erre megy párom telefonjáról Moments-en keresztül az ő fénykép backupja, stb.
Az elképzelésem a következő OneDrive kapcsán, már ha megoldható.
A személyes folderemen belül csinálnék egy OneDrive mappát, és erre állítanám be az oda-vissza szinkronizációt a felhővel. Az asztali gépemen pedig hálózati meghajtóként adnám hozzá a NAS-on levő OneDrive mappát, és ha itthon használom, akkor hálózaton keresztül érném el.
Felmerült bennem az a megoldás is, hogy az asztali gépen levő fájlokat is megtartanám egyfajta backupként, viszont nem tudom, hogy ezt így hogyan lehetne integrálni a rendszerbe, hogy az asztali gép szinkronizáljon a NAS-on levő folderrel, ami pedig a felhővel. Vagy ez már így túlzás lenne?
Ezt az oldalát sosem használtam még a Synology NAS-nak, így kérlek nézzétek el nekem, ha nagyon blőd baromságot kérdeztem.Előre is köszönöm, ha valaki szán arra időt, hogy segít.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
BullZeye
veterán
Lehet balga kérdés, de 2 terra adatot kéne átmásolni egyik HDDről a másikra.
Ha Kliensről másolok ott kell, hogy menjen a kliens is, mert ha kikapcsolom abbamarad a másolás.Ha SSH-ból másolok, ott is megszakad ha jól gondolom.
Mivel a legegyszerűbb másolni úgy, hogy ne kelljen hozzá semmi?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Peugeot, Citroën topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs