Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz santakaloz #52899 üzenetére
Digis routernél nem úgy van, hogy az 1-es pórt GbE (10/100/1000) a második pedig csak FE (10/100)?
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz santakaloz #52903 üzenetére
router pontos típusára rákeresel a neten. vagy átdugod a portokat és megnézed, hogy akkor gigán állt-e össze
-
gyugyo79
addikt
válasz AiRLAC #52898 üzenetére
Ez az, hogy ha így van akkor hiába cseréli meg mert amíg nincs eltávolítva (ez alatt a tárolás kezelőt értem és nem fizikai eltávolítás) addig fent van tartva gondolom az adott kötetszám (kötet) az adott HDD/k azonosítójához.
Viszont ha meg el van távolítva akkor kb meg ugyan az szerintem mintha akár egy másik NAS -ból lenne berakva egy lemez és nem vagyok benne biztos, hogy becsatolná az első szabad kötetnek/ vagy megkérdezné, hogy hova csatolja.Tehát nem a pakolgatás a igazi kérdés, hanem ha el van távolítva és úgy vissza van rakva azt, hogy kezeli.
Tehát ha átmásolja a 2 kötetről a 4 re a tartalmat kiadatja mind a 2 -t és a 4-est vissza rakja az vagy 4 marad vagy nem látja szerintem de nem lesz 2 mert az az első szabad. Legalábbis szerintem. De persze lehet, hogy mégis .[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Iphone esetén milyen megoldást javasoltok, ami megbízhatóan működik fényképek archiválására, valamint utólag is könnyen kezelhetőek a képek. Ha pl. törölném őket iphone-ról, könnyen lehessen megosztani. Köszi!
-
addikt
válasz gyugyo79 #52905 üzenetére
Az új lemez volume5 lesz ilyenkor, amíg magában a NAS-ban el nem távolítod (le nem törlöd) a kötetet, addig hozzá van a név rendelve.
Persze backup legyen mindig, de ez alap
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
e90lci
senior tag
-
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Mostanában olyat tapasztalok, h sokat megszakad a gazdagéppel a kapcsolat, eleg sok üzenet jön ezzel a tartalommal.Ti nem tapasztaltok ilyet, mitől lehet ez?
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
petir
senior tag
Sziasztok
Itt a processzorok nagy viharában megválaszolatlan maradt a kérdésem . Esetleg tudnátok javasolni pár modellt vagy egyet ami kiválthatja a vékonyklienst
-
gyugyo79
addikt
Bármi kiváltja ha a filmek SMB-n mennek és nincs igény 4k filmek mobilra streamelésének 1080p -ben (mert a filmek rész lehet ez is az is ugye ; ) )
Ha a filmeknél a második és a VPN -ben egy DIGI fel irányt ki szeretnél használni ~20MB/s kb 0 terheléssel akkor intel procis NAS -okat nézegesd amiből a 218+ minimum.
De ugye azt senki nem ajánlotta volna jó szívvel a "processzorok nagy viharában".
Igazából láthattad az Intel új dokumentumát amit linkeltem így tied a döntés.[ Szerkesztve ]
-
TFerenc07
tag
Sziasztok!
A Hard Disk Sentinelben, hogyan tudom a synology nas merevlemezeti monitorozni? -
WaterWave
veterán
-
gyugyo79
addikt
válasz TFerenc07 #52921 üzenetére
Letöltöd a Linux verziót. Hard Disk Sentinel LINUX (FREE) 0.17 (ZIP) tőlük.
Kiválasztasz a NAS -on egy könyvtárat amit a géped SMB megosztásba elérhet nálam a mintába ez a Share lesz. Értelem szerűen a könyvtár nevek megváltoztathatók kihagyhatók ....
Ebbe csinálsz egy könyvtárat File Sationel: hds
Belépsz és feltöltöd ide a letöltött hdsentinel-017.gz fájlt.
Jobb egér menüből kicsomagolás :Lesz egy HDSentinel fájl a könyvtárba. Jobb egér menü tulajdonságok.
A hely részt kimásolod/felírod/megjegyzed ....
Elindítod a Feladat időzítőt (Vezérlőpult). Létrehozol egy Ütemezett Feladatok-> Felhasználó által definiált szkriptet.
Feladat neve pld.: HDS (De ez mindegy majd így szerepel a feladat listában ...)
Ütemezéshez beállítasz valamit ez utólag módosítható e szerint fog frissülni a report fájl ...
Feladatnak meg :/volume1/Share/hds/HDSentinel -r /volume1/Share/hds/hdsreport.html -html
A kimásolt bináris elérése utána egy space kötőjel kis r és egy space után megadva, hogy hova készüljön egy hdsreport.html fájl space kötőjel kis betűkkel html ... Ha kimásolod a mintát és csak a könyvtár eléréseket változtatod kevésbé tudod elrontani ha nem csináltál még ilyet és remélem nem használsz space-t a könyvtár nevekben ....
A mintában a bináris mellé rakatom a hdsreport.html -t.Ok
Utána a feladatok közt kiválasztod futtatod (majd fut a beállítások szerint is de így biztos lefut 1 x). Lesz így már egy hdsreport.html is a könyvtárba.
Ezt betallózod a gépeden futó HDS -ben
Kész ...Vagy így csinálod
[ Szerkesztve ]
-
-
TFerenc07
tag
Szia. Sikeresen megcsináltam, ahogy írtad, de a hd sentinelben nem működik. Szerintem az smb-nél lehet a gond, mert nekem a volume2 meghajtó hálózati meghajtóként van csatlakoztatva.
-
gyugyo79
addikt
válasz TFerenc07 #52928 üzenetére
Ha a html elkészült akkor már nagy baj nincs szerintem
Próbáld, ki hogy kilépsz és elindítod rendszergazdaként a HDS-t
HDSentinel.exe jobb egér menü és futtatás rendszergazdaként.
Vagy bemásolod a gépedre ahdsreport.html -t
és megnyitod onnan. Ha egy böngészőben belenézel olyasmit kellene látnod mint amit linkeltem a végén pdf 8. oldalán.
Én nem használom ugyan de végig próbáltam amikor írtam, hogy hogyan és nekem betöltötte jól az infókat.[ Szerkesztve ]
-
kkm0614
csendes tag
Sziasztok!
Virtuális gép telepítéssel szívok, Android X86 telepítés lenne a cél a Synologyra. Próbálkoztam Win10-el is, de az sem indul. " Failed to connect to server " hibaüzenetet kapom. Youtube videó és leírás alapján végigcsináltam a konfigolást. Többször is újratelepítettem mindent, de semmi. Ha valaki találkozott hasonló problémával kérem írjom.
-
gyugyo79
addikt
válasz gyugyo79 #52937 üzenetére
Kipróbáltam és az android-x86_64-8.1-r2.iso -t elsőre feltettem.
UEFI bios - Sata vezérlő - 2 Mag 4 Giga ram - Vmvga - Virtio (Linux rendszer természetesen).
Telepítésnél advenced és ott az auto inst spec harddiskViszont hálózat így nincs! Átraktam a vezérlőt e1000 -re és rtl8139 -re is de úgy se lett. Talán ha át van adva egy támogatott usb -s wifi vezérlő azzal lenne de annyira már nem érdekelt, hogy utána sem olvastam...
[ Szerkesztve ]
-
kkm0614
csendes tag
válasz gyugyo79 #52937 üzenetére
Szia gyugyo79!
Olyat olvastam még, hogyha nem raid kötetet van csak single vinyók, akkor az is baja lehet, de ezt nem akarom elhinni. Neked tükör kötet van vagy sima? Ezek alapján próbálkoztam, a win 10 csak próba lett volna, ugyan úgy connect failed volt az androidnál. Egyébként pc pentium 7. gen, 4gb ram + Xpenology. Köszi a segítséget!
https://www.youtube.com/watch?v=aNvDwPTN-qQ
https://miketabor.com/how-to-create-a-virtual-machine-on-a-synology-nas/ -
gyugyo79
addikt
válasz kkm0614 #52942 üzenetére
Akkor nálad ha jól értem még a bios sem tölt be.
Ha nem eredeti Syno akkor itt nagyon erre nem kapsz jó tanácsot mert a problémád pont az.
Keress rá a xpeno fórumba, valaki írta hogy melyik VMM verzió az utolsó ami jó volt neki.
A leírások amúgy már régik. De kb működnek a leírtak.De a lényeg ha csinálsz bármilyen Win/Linux virtuális setup -ot a biosig telepítőtől függetlenül el kéne jutnod/azt látnod kellene a webvnc ablakban.
Mindegy ,hogy raid vagy csak simán egy lemezen van az a btrfs kötet amire raknád....
-
WaterWave
veterán
-
santakaloz
csendes tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy hallom, hogy a lemezek dolgoznak a NAS-ban, úgy hogy semmi nincs rácsatlakoztatva éppen. Jelenleg csak az asztali gépet kötöttem rá, de az kikapcsolva van, és mégis kattognak a hdd-k.
Köszönöm! -
addikt
válasz santakaloz #52945 üzenetére
Milyen NAS, milyen lemezek, mikori telepítés (még a kezdő lemez/konzisztenciaellenőrzés fut? Esetleg indexeli a frissen rámásolt képeket?), milyen applikációk futnak (Download Station?)?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Üzemelt valaki már be DNS szervert egy Synology NAS-on?
Ha igen, akkor miket kell nagyvonalakban beállítani?
(Azon kívül, hogy a csomagot telepítem).Egy kisebb, DS118 NAS-on érdemes beüzemelni a DNS szervert DNS cache-elés céljából?
Fogja bírni? Érdemben gyorsabb lesz így pl. egy laptopról az internet elérés? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Mikrotik routerek
- E-book olvasók
- Subaru topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest