Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
válasz vtechun #38987 üzenetére
A DS RSS logikája egy kicsit más, mint az utorrent.
Az kevés, hogy van találat. Az csak azt jelzi, hogy a keresési feltételek megfelelőek amiket beírtál. A letöltés majd csak akkor indul el automatikusan hogyha újabb RSS találat érkezik. Tehát, hogyha ma beállítottad a feltételeket, pl. 10.00-kor akkor csak akkor indul el az automatikus letöltés, hogyha 10.00 után feltesznek egy újabb részt és ez látszik az RSS-ben!
Azt viszont nem tudom, hogy pontosan mit szeretnél letölteni. Mert így ebben a formában az összes változatát letölti a MacGyver S02 szériának. Ha jól látom, akkor Te csak a 720P változatot szeretnéd, igaz?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
gyugyo79
addikt
válasz vtechun #38987 üzenetére
Tesztelni arra kell ahogy az RSS tartalmazza nevet!
Ezt vagy az oldalon tudod megnézni vagy a DS-> RSS Feeds részénél kiválasztott RSS RSS Feeds részénél (a szűrő előtti fül). Az oldalon meg beraksz egy hasonlót a könyvjelzőkhöz -> megnyitod a könyvjelzőket ott az rss linket megnyitod így látod az RSS tartalmát amiből ki tudod másolni tesztelni a nevet ...A tesztelő csak a testing title -t hasonlítja a matches/does not match -al.
Ezért oda testing title -nek az elejébe amíg nem tudod, hogy az oldal, hogy nevezi el az RSS -be küldött tartalmat érdemes az oldalról vagy a RSS Feedsből kimásolni a mintát.
Persze az oldal csak akkor működik ha nem egy köztes RSS kezelőn keresztül használnád.testing title: cime.2016.S02E15.720p.HDTV.X264-DIMENSION [Sorozat (ENG HD)]
matches: cime*S02E*[Sorozat (ENG HD)]
does not match:*1080*
A regular pipa ne legyen bent és ha 1080 is kell akkor a *1080* -t ne használd a does not match -nálA cime az értelem szerűen cserélendő az általad használtra és másik cím esetén az RSS-ből ki kell nézni én most ennél konkrétan arra kerestem rá és raktam könyvjelzőnek a mintához...
Ha a teszt jó lehet menteni és nevet adni neki a mentés helyét kiválasztani ha kell és ok.
A szűrő csak a jövőben felkerülőkre fog működni ezért a teszt az csak arra jó, hogy megnézd, hogy ha ilyen néven lesz valami akkor az találatod fog e adni ...
(#38998) vtechun
Az N -est mikor hozzá adod a full RSS-t a key miatt megcsinálja az azonosítást. Meg az egyéni könyvjelzőkel is amit generál. A BH-t ugyan nem ismerem de szerintem az azért nem megy mert kéne hozzá egy autentikáció, hogy elinduljon a letöltés (de ez csak tipp).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vtechun #39137 üzenetére
Na akkor sorjában.
1: A plex ha nem transzkódol, akkor maximum a gigabites hálózat limitálja a filmek lejátszható mennyiségét. Nos ha a te atomod transzkódolni szeretne, márpedig az esetek legnagyobb részében, ha a plex miatt sírás van ez történik a kliens miatt, akkor nagyon neccesen vinne el egy 1080p-t akár. Hivatalos plex álláspont, hogy egy 1080p transzkód kb 2000 passmark pontot igényel. Meg tudod keresni a te procid mennyit tud, erősen kétlem hogy 4-6000-et.
2: Az xpen az itt nem játszik, van saját topikja, pls ott.
3: Eleve a 6-os alatt specifikus lesz a létrehozása, mivel egy cfg-ben tiltva van. Ha még nincs shr köteted, akkor ott nézz szét hogyan tudod engedélyezni.
4: Nem igazán értem hogy mit szeretnél a vinyókkal. Eleve nincs olyan hogy "rendszer" vinyó, mert az minden lemez elejére felkúszik. Ezzel növelve a rendelkezésre állást, hiszen ha az egyik lemez kiesik nem ugrik a teljes dsm.
5: Javaslom olvasd el a lentebb is sokszor linkelt leírást az shrrel kapcsolatban, hogy lásd mire számíthatsz. Kalkulátor itt. Shr szabály, hogy bővíteni azonos vagy nagyobb lemezzel lehet, tehát a kisebbtől fölfele szabad csak elkezdeni az egészet.
-
vtechun
veterán
válasz vtechun #39532 üzenetére
Sziasztok, ma lesz elvileg a napja, hogy az 500-as helyett berakom shr-be a 12 badsectoros 1,5 terást. Ezt egy lépésben meg tudom tenni, és akkor majd javításkor kiválasztom, az új 1,5-est? Vagy kiveszem az 500-ast, elinditom. Jelez, hogy gáz van, aztán majd akkor megint shutdown, berakom a 1,5 terást, majd azzal javítom? Jól sejtem, hogy elég az első módszer?
-
Borisz76
veterán
válasz vtechun #39541 üzenetére
Elég az első.
Kikapcsolod , kiveszed az 500 Gb-s lemezt.
Betolod a 1.5 Tb-s lemezt majd bekapcsolod a Nas-t.Ezt követően mehet a leromlott kötet javítása.
Tároláskezelő \ Kötet \ Kezelés \ Javítás lehetőség
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
gyugyo79
addikt
válasz vtechun #39541 üzenetére
Azt tudod, hogy a "helyreállítás"/ rebuild közbe ha elszáll akkor minden megy a levesbe, szóval legyen minden mentve ami fontos, ha ráadásul egy olyan HDD -vel csinálod mindezt aminél a hiba lehetőség jelentős. Ott már nem lesz rebuild meg semmi utána max live/ sima linux alatt bűvészkedés max.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz vtechun #39551 üzenetére
Én ezt a lemezt nem tenném be....147 hibás szektorral !
Korábban pont tárgyaltunk , hogy ilyen állapotban lévő merevlemezeket a Low Level Format eljárással talán gatyába lehet rázni....persze garancia nincs rá!
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
törölt tag
válasz vtechun #39571 üzenetére
Az a baj, hogy azok nem maguktól alakulnak ki. Ahol egy van, ott lesz több is, főleg ha kap terhelést. Egy shr-be betétel elég sok írás, faragás, persze próbálkozni lehet, de az én tippem, hogy még javítás közben kidobja. Ha nem, akkor záros határidőn belül használat közben
A syno nagyon háklis ezekre, többször jött elő, hogy látszólag jó lemezt vágott ki mint macskát, pedig a smart szerint semmi nem volt határértéken kívül, és ennyire látványos hiba se volt...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vtechun #39624 üzenetére
Teljesen mindegy, ezért mondtam amit mondtam. Tök mindegy mennyi a helyed, mennyit tároltál, ez nem hatja meg a dsm-et. Ha 10 tb-s vinyót tettél elsőnek, és csak 3 megát tárolsz rajta, akkor se tudsz kisebbet hozzáadni. Ez logikusan és üzemszerűen így kell működjön, ez a koncepciója.
Mondom, a dsm, a legkisebb hibára utaló jelnél kivágja a lemezt mint macskát szrni, ami megint egy normális viselkedés egy rendes nas os esetében, mert ami sz@rakodik annak nincs helye ott, ahol akár fontos adatokat tárolsz. Átmegy read only-ba, így ad lehetőséget, hogy még azelőtt kimentsd az adatokat, hogy teljesen offos lenne a lemez. Persze ez gondot jelent akkor amikor köt a bevételi oldal, meg amikor annyira még nem gáz hogy gariban cseréljék, de ez a legtöbb nasnál kb így működik, és szerintem így is kell hogy működjön.
WaterWave: Mindenhol javasolt mindent átcserélni másra. Az is elég alapvetően, hogy a routerben egy magasabb egyedi portot forwardolsz a belső alap portra, pl a külső 14533-as megy a belső alapra.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz vtechun #51579 üzenetére
File Station hozzáférés csak olvasás joggal. (Nem androidra is jó ha csinálsz saját portot/ álnevet és azt megadod akkor böngészőből is elérhető külön a FS + akár VS-el le is lejátszható ha éppen nem akarják letölteni ). Androidból meg a FS kliensből el lehet indítani a lejátszást egy MxPlayer-el vagy VLC-vel vagy ami szinaptikus.
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz vtechun #59598 üzenetére
Amennyiben jól látom két éve is belefutottál hasonlóba. A megoldás is hasonló lesz az akkorihoz. Persze lehet még nézegetni SMART értékeket illetve egyebeket, de végső soron a cserét nem úszod meg. Javasolt menetrend:
- lemented a NAS -ról (avagy másik ép kötetre másolod) legalább fontos/nélkülözhetetlen adatokat (lehetőleg inkább az összeset),
- beszerzel hibátlan - a rosszakkal egyenlő vagy nagyobb kapacitású - HDD -ket,
- egyesével (azaz nem mind a kettő csere és utána javítás) cseréled a haldokló HDD -ket és javítás. -
dkess
őstag
válasz vtechun #59601 üzenetére
Az első dolgod javasolt módon az adatok mentése legyen. Ezt követően a 'HDD/SSD' fülön meg tudod nézni, hogy melyik lemezeddel pontosan mi újság. A 'Failed' -et cseréld majd elsőleg, majd javítás. Aztán jöhet a másik haldokló.
@Funthomi
Kétirányú szinkronizáció kellene vagy csak egyirányú?
A Snapshot Replication jól elvégzi (Btrfs kell), igen. Lehet Hyper Backup -al is - igaz, az nem "szinkronizáció". A Cloud Sync -et is rá lehet venni erre, de minimális mókolás (WebDAV+localhost:5005) kell hozzá.
Személyszerint én a legelsőt preferálnám, de persze nem ismerjük a pontos igényt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Projektor topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Linux Mint
- EAFC 25
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest