Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecke78
senior tag
válasz #80977664 #55646 üzenetére
Ne haragudj , de neked lehet minden tők egyértelmü , nyilván nem 5 napja használod , nekem sajnos nem "KÜLÖN SHR kötetet kell létrehozni... ennyi."
És ha segítesz akkor probáld meg kioktató hangnem nélkül tenni , mert különben nem kell a "segítséged" Nem te vagy a synology forumon az admin , mert ott van ilyen degradáló stilus .
Világbéke .... -
fecke78
senior tag
Lényeg a lényeg akkor még csak 1 hdd volt benne , most 2 .
Akkor kimentem róla az adatokat és kezdem előlről és létrehozok 2 shr kötetet, amihez hozzákezdhetek 6:45 perc múlva , adigra fejezi be a másolást -
-
veterán
válasz fecke78 #55651 üzenetére
Akkor ezt nem csak én gondolom így. Megkérdeztem az unregistered torrentes dolgot, de valahogy az istenért se sikerült megértetnem a "nagy" góréval hogy a DS-be nincs ilyen opció ami kijelezze a hibás torrenteket. És azért ez egy fontos dolog lenne. Van megoldás a fórumon rá, de basszus egy torrent kliensről van szó, alap dolog lenne az ilyen.
iPhone 13 Pro Max
-
zsozso17
tag
Sziasztok! Újra telepítettem a DSM rendszert azóta a samsung tv nem játsza le az avi videókat, nézegetem ez nem csak nekem probléma. Valami magyar leírás lenne mit kell csinálnom?
-
gyugyo79
addikt
válasz BullZeye #55661 üzenetére
File Station jobb egérgomb a könyvtáron vagy kiválasztva a tevékenység menüpont alatt -> Tulajdonságok és ott az engedély. Amit nem láthatnak megtiltod az elérést ami csak olvasható azt arra állítod. Ha beállítod, hogy nem láthatják amihez nincs joguk akkor azok a könyvtárak nem is látszódnak nekik azokból az alkalmazásokból amik támogatják ezt.
Vagy ki mountolod egy számukra olvasható könyvtárba nekik csak azt amit láthatnak ...
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Lenne még egy kérdésem a dune smb vel kapcsolodik a nashoz , de vannak filmek amik akadnak , mi a megoldás erre ?
-
-
agyhalal
aktív tag
Elnézést, nektek biztos hülye kérdés lesz... Mitől van az, hogy ha Synology webes felületén, a File Station-nel másolok file-okat, akkor kb. 70MB/s sebességgel másol a DS218play az USB-re kötött meghajtóra, de ha pl. a Mac-es ForkLift-tel (kb. hasonló, mint Windows alatt a Total Commander) másolok, akkor ez a sebesség már csak 6MB/s lesz?
[ Szerkesztve ]
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
-
BullZeye
veterán
válasz gyugyo79 #55662 üzenetére
Fordítva ezek szerint nem működik? Sok mappa jön és megy, és 5-10 mappából csak 1-et kéne lássanak, egyszerűbb és biztosabb lenne, ha semmit nem látnak kivéve amit engedélyeznék (Sorozatok mappa)
Ez a módszer nem működik:
Users Group = semmi nincs beállítva mint jogosultság, se read se write se deny, sehol sincs pipa, preview azt írja, hogy " - "Edit felhasználó = teljesen üres, de alapból azt írja mindenre, hogy DENY (gondolom mert users csoportban nincs jogosultság beállítva)
Mindenki Group = Jelenleg Edit az egyetlen tagja, be van állítva, hogy Webdav Server menjen, és azt az egy mappát amit szeretnék megosztani READ joggal van ellátva a Mindenki csoportnak.
Ha a mappát vagy almappát ellenőrzöm jogosultság szempontjából azt mondja megvan az olvasói jog, viszont Webdav nem kapcsolódik hozzá.
Ha olvasói jogot kap a share folder, akkor meg mindent is lát.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
gyugyo79
addikt
válasz BullZeye #55670 üzenetére
2 lehetőséged van webdav -al (Bár ez nem webdav függő én hanyagolnám amúgy is és akkor már inkább hálózati hely nem meghajtó és VPN )
1 adsz a gyökér mappára (esetedben downloads) olvasás jogot annak a felhasználónak/csoportnak akivel nekik engedélyezni akarod ezt és az abba a könyvtárban lévő almappára is (!Sorozat).
Ha ezt utólag csinálod és nem engeded az almappákra és fájlokra akkor ami ott van ahhoz nem lesz joguk. DE bármit utána hozol létre megkapja az engedélyt örökölve a gyökér mappától. Ezért bármikor létrehozol egy új mappát arról el kell venned az olvasás jogot. Ami ezután kerül már az almappába az ezután nem fogja nem fogja megkapni a jogokat.Mivel nekik te ezt beállítod és csatolni úgyis a WEBDAW -al a !Sorozat könyvtárat fogod valójában tök8 amíg nem kompromitálódik a login mivel ugye ők úgyis a könyvtáron belül maradnak ezért mindegy mi van azon kívül még ha van is olvasás joguk nem fognak oda úgyse odakeveredni.
Vagy.:
Létrehozol egy gyökér könyvtárat pld Szuloknek (elég csak olvasás) ebbe csinálsz egy !Sorozat mappát utána a feladat időzítőbe meg berakod ezt kiváltott feladatnak (rendszer indítás rootként)mount --bind /volume1/Downloads/!Sorozat /volume1/Szuloknek/!Sorozat
Innentől ha a Szuloknek könyvtárat adod meg akkor abba biztos csak a !Sorozat mappa lesz meg amit a jövőbe esetleg még kitalálsz ...
Így a downloads mappához nem kell nekik olvasás jog ha a loginjuk kompromitálódik is csak a Szuloknek mappa érhető el (olvasásra).Ugyan ezen analógia mentén használhatod a home mappájukat is ...
mount --bind /volume1/Downloads/!Sorozat /volume1/homes/minta/!Sorozat
A minta az az ő fn nevűk ...
A megszüntetéseumount /volume1/homes/minta/!Sorozat
vagyumount /volume1/Szuloknek/!Sorozat
amik szintén a futtathatók feladat időzítőből.A mintákban feltételezve van a volume1 de az persze ha nálad 2-3 stb akkor változtasd, vagy a más könyvtárakat is ezek alapján már meg lehet szerintem oldani.
Vagy egy nem webdav .:
FTPS -t állítasz be nekik ahol beállítható a felhasználói gyökér mappa.[ Szerkesztve ]
-
-
fecke78
senior tag
Sziasztok 918+ ban beleraktam a 2 hdd -t amit az első shr kötethez öszefüztem , és így nem jó , kimentettem róluk mindent , hogyan tudok 2 külön shr kötetett csinálni ?
-
fecke78
senior tag
Tárolokészlet eltávolitása?
Ott kíirja ,hogy sikertelen mert egy csomo dolog használja állítsam le öket , na azt hol kell ?
Sry ezeket még nem csináltam , ha valaki segít köszönet
azt hiszem megvan , ahol felraktam oda vissza , és eltávolitás...[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Aki keres talál https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_dsm_6_reset_alaphelyzetbe_allitas.html
azt hiszem ez kell nekem -
kgymac
őstag
Gondolom, eddig nem tűnt fel az összefoglaló.
@Patice
szerintem ki kéne emelni az összefoglaló blokkban, a lenyitás előtt egy nyíllal, valami ilyesmivel: =================>>>
Legjobb lenne, ha pl. villogna
Talán a vizuálisabb kollegáknak is feltűnne, hogy van.[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Valamit elrontok nem sikerül a reset , hául nyomom a pöcköt 2*4 mp , de nem tudom a merevlemezt ujra rakni help, a régi kötet van ott.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz fecke78 #55681 üzenetére
Ilyet még nem csináltam, de én úgy fognék neki, hogy mindkét HDD ki, pécébe be, partíció(k) töröl, egyik HDD NAS-ba be, beüzemel, másik HDD NAS-ba be.
Tehát nem formáznám a HDD-t, hanem törölném róla a partíció(ka)t. Így a NAS úgy fogja érzékelni, mintha vadi új lemez került volna bele.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
fecke78
senior tag
szia irtam pü-t
-
Borisz76
veterán
válasz fecke78 #55683 üzenetére
Szia.
Vedd ki a lemezeket.
Tedd be az első helyre a 2. lemezt.
Indítsd ezzel az egy lemezzel.HA minden igaz, akkor nem fog elindulni és telepíteni kell a DSM-t.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Metlacii
csendes tag
Sziasztok!
Érdemes WD NAS PRO vinyókat venni, vagy elegendőek a sima 5400-as rpm-es vinyók? DS918+ ba kerülne 4db.
-
Borisz76
veterán
válasz Metlacii #55685 üzenetére
Tulajdonképpen bármilyen lemezt lehet bele tenni.
A hangjukban és a melegedésükben lesz különbség.
5400-s lemezek halkabbak és "lassabbak" mint a 7200-s verziók.Lassabb de itt úgy is a LAN csatlakozó ( 10/100/1000 - Gigabit ) lesz a szűk keresztmetszet mert a mai lemezek már bőven 100 MB/s feletti sebességet tudnak. A gigabites csatlakozón pedig a gyakorlatban 100-110 MB/s megy át.
Én is "egyszerű asztali" HDD-ket használok.
Bár sokan esküsznek a speciálisan NAS-okba szánt lemezekre....
Ha a felár nem számít és azzal nyugodtabban alszol , akkor igen.Remélem , hogy 4 lemezes SHR kötetet tervezel.....
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Csabroncka #55687 üzenetére
Ebben igazad van....
Bocsánat de magamból indulok ki és én általában filmekben és ezáltal 10-15-20 GB vagy nagyobb méretű anyagokban gondolkodom.
Mert ott tényleg ez a határ kb.Kis fájloknál jóval lassabb a másolás/mozgatás sebessége.
-
BullZeye
veterán
válasz gyugyo79 #55671 üzenetére
WebDAV áll a legközelebb a local meghajtó élményhez, így ezt használom én évek óta Total Commanderrel munkahelyemen is a munka mappám eléréséhez.
Ha időm engedi ránézek az FTPS-re is, ha más mint a sima FTP, amivel tényleg az a baj, hogy nem lehet elindítani semmit, csak letölteni és feltölteni, de futtatni nem.Ezek szerint ha felmountolom, akkor az eredeti mappa engedélyét nem örökli, mert ha így van akkor ez a tökéletes megoldás, letesztelem délután. Köszönöm!
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
-
Borisz76
veterán
válasz Metlacii #55690 üzenetére
4 lemez esetén az SHR2-nél 2 lemezed lesz hasznos tárhely és 2 lemez meghibásodása ellen véd a rendszer.....kicsit ágyúval verébre....
Szerintem elég a "sima" SHR , ami 1 lemez meghibásodása ellen véd és marad 3 lemeznyi tárkapacitásod.
Persze ha nagyon fontos adatokat tárolnál a köteten, akkor jobb az SHR2 de így is érdemes egy külső lemezre menteni ...vagy a másik NAS-ra szinkronizálni.
[ Szerkesztve ]
-
Metlacii
csendes tag
Azt tudom, hogy 12-12Tb marad SHR-2 esetén, de az adatok fontosak, csak munka, meg fényképek.
A külsős lemezmentés alap, csak jobb ha egyben is megvan kicsit biztonságosabban.Egyébként megérheti megvenni a +2 év gart a 918+-hoz vagy felesleges szerinted?
-
Borisz76
veterán
válasz Metlacii #55692 üzenetére
A DS918+ egy elég jó vas a maga nemében és ilyesmit hosszútávra vesz az ember. Jól jöhet a +2 év garancia.....
Inkább legyen és sose kelljen vele élned, minthogy nincs és kellene !Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
gyugyo79
addikt
válasz BullZeye #55689 üzenetére
Azzal ha "át" mountolod azt úszod meg hogy a mappára amiben eredetileg van nem kell, hogy kapjon engedélyt így nem kell az öröklés miatt utána az abba kerülő többi mappát fájlt esetleg kezelned.Mert így a példánál maradva a Szuloknek mappára kapnak jogot és nem a Download -ra. A !Sorozatok jogai bárhol állítod ugyan azok lesznek.
-
tekozlo022
csendes újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem tudok belépni a NAS-om (D215j) felületére az otthoni hálozaton, de minden más működik. Volt már hasonló, de egy idő után elmúlt. Külső hálozatról simán megy a belépés ugyanarról az eszközről, sőt Total Commanderrel mind telefonon, mind laptopon tudok dolgozni saját és külső hálózaton is. A lényeg a saját hálózaton minden működik, csak a számítógépekről nem tudok belépni.
Nincsenek blokkolva az IP címeim.Mi van elállítva. Lehet a routerrel van a gond?
Köszönöm előre is.
-
törölt tag
válasz tekozlo022 #55695 üzenetére
PC-n víruskereső/tűzfal esetleg? Meg tud tréfálni..
-
Immy
őstag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudom beállítani a Synology Drive Client alkalmazást, hogy windows kliens gépen is mindenképp tároljon egy local copy-t a szinkronizált mappából?
Jelenleg 2way sync van beállítva és érdekesen konstatáltam, hogy internet nélkül nem tudom elérni a fájlokat.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Borisz76
veterán
válasz tekozlo022 #55695 üzenetére
Synology Assistant mit ír ? Látja a NAS-t?
Melyik böngésző ? Másikkal esetleg ?
A megosztott mappát / mappákat felcsatoltad a Win alá mint hálózati meghajtó ? Azokat eléred ?Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest