Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
válasz MrCsiT #56696 üzenetére
2.-re: Az irodánkban van egy Qnap NAS. Az a Let's Encrypt tanúsítványt három havonta automatikusan megújítja. Pár éve már megy a gép, naponta csatlakozom rá, de még soha nem volt gond a hitelességgel.
Ezek szerint a Synology nem tud ilyen automatikus megújítást?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
gyugyo79
addikt
-
-
allein
addikt
válasz MrCsiT #56696 üzenetére
Köszönöm szépen a felvilágosítást. Ahhoz, hogy letöltsem az internetet, több tárhely kellene. Jelenleg 3000 torrent van seedben, ez változó. Van amikor 5000, van amikor 8.000, mikor éppen milyen kedvem van. Ja és minek ennyi torrent én sem tudom Zarány miatt
[ Szerkesztve ]
-
-
Marci112233
addikt
Azt hiszem agybajt kapok. Ma ismét akartam helyet felszabadítani a NAS-on. Először megint töröltem 84,2 GB adatot DSM felületen File Station-on belülről. Helyem nem nőtt. Lomtár nincs beállítva, de azért rányomtam az összes lomtár ürítésére. Az sem hozott eredményt. Download Stationt töröltem majd újraraktam, de ez sem hozott megoldást.Majd Win alól fájlkezelőn keresztül a NAS-on lévő vészmegoldásként átmentett 280 GB helyet foglaló mappát kivágással átmásoltam az asztali PC-ben lépvő egyik HDD-re. Eredménye megint az hogy a NAS-on nem nőtt a hely.
Na most ilyenkor mi e helyzet? Most utóbb nem töröltem hanem kivágtam és áthelyeztem, így ebben az esetben nem kellett volna felszabadulnia a helynek?
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
fjanni
tag
Sziasztok. Feltettem a Plex media szervert a NAS-ra, beállítottam a média mappákat de nem listázza a tartalmat. Mi lehet a gond?
-
gyugyo79
addikt
válasz Marci112233 #56712 üzenetére
#56670 ?
Ha megmondod melyik könyvtár a nagy akkor okosabbak leszünk vagy te is rájössz.
pld.: nálam csak amiket nem mutat meg a DSM felületen
11G /volume1/@database/
19G /volume1/@synologydrive/
2.8G /volume1/@appstore/
....[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Marci112233 #56712 üzenetére
Kérlek listézd az összes telepített appodat, valamint a meghajtók méreteit. Legjobb lenne méretre sshzva kilistázni a rejtetteket is.
-
Marci112233
addikt
Ezek a merevlemezek vannak és ezek az appok.
(#56715) gyugyo79
Próbáltam amit írtál, de nem jutottam sokra vele. Megtaláltam a feladat időzítőt, de onnan tovább hogyan azt már nem. Esetleg képes leírás a menetéről? Elnézést ha láma kérdés, de még mindig ismerkedek vele főleg e-téren.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
gyugyo79
addikt
válasz Marci112233 #56717 üzenetére
kiválasztasz egy könyvtárat ahova majd a txt fájl létrejön a mintába ez a Share de te olyat használj ami nálad van.
Feladatidőzítő
Létrehozás . kiváltott ...
beírod a szkriptet amiben a Share helyett egy nálad létező könyvtár neve legyen
futtatod
ha megvan akkor a kiválasztott könyvtárban ott lesz 1 meret.txt amiben a volume1 mappáinak méretét meg tudod nézni. -
addikt
Synology Drive lesz a ludas
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Madwe
nagyúr
Synology drive admin console - team folder - valamelyiknel tuti be van allitva a versioning, azt kapcsold ki. Valszed a ds is ezert hulyult meg nalad s zabalta a helyet, mert olyan helyre dolgozott, ahol verziokovettel. Mert amugy normalisan mukodik, nem kell hinni a szobeszednk, h tm es tarsai kell, az plusz szopas beallitani, hacsak nem adna valami plusz szolgaltatast, szvsz hamarabb megismered a dst, amivel semmi baj nincs, csak van egy logikaja (foleg akkor kell megerteni, ha tobb kotetet hasznalsz s mashol seedelsz mint tarolsz pl)
-
wolf13
őstag
SZiasztok.
Mivel keresőbe nem tudom pontosan mit írjak be, hogy választ találjak problémámra, így felteszem a kérdésem.
A problémám, hogy leszedtem egy sorozat 4 évadát (orange is the new black) és a video station úgy indexeli a részeket, hogy 2 borítót készít. Ez még nem lenne baj, de mindkét "mappába" szétbontott évadok vannak.PL első évad 1,4,5,7 rész A borító alatt a többi része pedig B borító alatt érhető el. Megpórbáltam szerkeszteni a vsmeta file-okat, de semmi értelmes programot nem találtam. Az első sor még olvastható , ott látom, hogy melyik hova tartozik. Erre esetleg van valakinek ötlete ?
Köszönöm a választ előre is.
-
Borisz76
veterán
válasz wolf13 #56723 üzenetére
Véletlenül nem hagytad eredeti formában a letöltött anyagot ?
Mert szokott lenni bennük ( nem minden esetben ) sample fájl is.
Azokhoz is rak borítót...mintha külön rész lenne.
Úgy emlékszem....Én Win10-s PC-ket ( 3 db ) használok, amiken a KODI fut. Nagyon jó.
Amúgy a sorozatoknál sokszor a feltöltött anyag sem jól van elnevezve....
Helyesen valahogy így fest :
Sorozat címe - S01E01
Sorozat címe - S01E02
stb....
Így nálam a KODI rendesen megtalálja a sorozatokhoz és a filmekhez az infókat.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
wolf13
őstag
válasz Borisz76 #56724 üzenetére
Igen, a sample fileokra már rájöttem én is régebben. Nincs benne semmi , csak a video fileok, mert én mivel próbálkoztam egy mappába tettem őket. Igy az nfokat is töröltem. Az érdekessége még , hogy egyik mappa angol a másik meg cz. Néha régebbi filmeket is félreismer , de az hamar orvosolható.
-
Marci112233
addikt
Azt hiszem megvan ahol felgyűlt a törölt elemek hegye.
A Synology Drive lomtarjabán 37k elem volt. Azt a lomtárat ürítve a NAS elkezdett dolgozni (Legalábbis villognak a HDD-t jelző ledek mint atom ,és hangosabb is lett a gépezet.) Már kb 20 perce megy és 575 GB-ról már 622 GB szabad hely van rajta.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Borisz76
veterán
válasz wolf13 #56725 üzenetére
Mondjuk ha variálsz is valamit a fájlok helyén , mappáján, nevén...stb., akkor is kell a Video Station-nak egy kis idő mire újraindexeli az állományokat.....magától.
Esetleg manuálisan is lehet indexelést indítani, hogy gyorsabban elintézze.TV belső lejátszójád használod , DLNA-val ?
Vagy mivel játszod le a filmeket, sorozatokat ?Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz wolf13 #56728 üzenetére
Én régebben csak kipróbáltam a Video Station-t.
Nem tudom, hogy melyik mozis, sorozatos oldalról nyeri ki az információkat.
A KODI-ban be tudom állítani, hogy éppen az imdb.com -ról vagy a themoviedb.org -ról szedje a filmek infóját.
Sőt ez utóbbira regisztráltam is és könnyen lehet szerkeszteni a filmek adatlapját.Főleg akkor érdekes, ha nincs a filmnek magyar cím és tartalom megadva. Ekkor csak szerkesztek, mentek. Kis idő elteltével a KODI megtalálja és már magyar nyelvű az infó....A bejegyzésben látszik, hogy a metaadatokat lehet szerkeszteni....sőt a neten is lehet infót keresni az adott filmhez, sorozathoz.
Csak ugye sok filmnél,sorozatnál ez időigényes feladat lesz...[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
lewisfm
aktív tag
Kijőttek a QNAP új entry NAS-jai, várhatók új Syno NAS-ok is mostanában?
Azt látom, hogy intel oldalon a Celeron J4005 lesz a QNAP-nál ez az irány ebben a szegmensben, itt, a Syno-nál is?
Egyébként ez a cerka kb. 200 MHz-el tud többet, mint a korábbi Celeron j3355, azt is csak turbo módban, illetve DDR4 RAM-okat támogat.Mondjuk a DDR4 RAM-ok esetén érdekes lehet a RAM bővítés, mert bár hivatalosan csak 8 GB rendszermemóriát támogat ez a CPU, de a gyakorlatban szerintem kezelni fogja a 16 vagy 32 GB-os RAM modulokat is, ami a virtualizációnál igencsak jól jöhet.
Viszont az szomorú, hogy még mindig csak az 1 Gb-es ethernet-nél tartunk.
-
Marci112233
addikt
válasz Marci112233 #56726 üzenetére
Most végzett a NAS az említett lomtár ürítésével 575 GB-ból 1,09TB lett.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz lewisfm #56731 üzenetére
CES-en még csak a DS420j-t mutatták be.
csak a synology tudja, hogy még miket mutatnak be -
Shade45
senior tag
Érdemes lehet várni egy új szériát, vagy nyugodtan lehet választani a jelenlegi felhozatalból is?
218+ lenne a kiszemelt, nem égetően szükséges a beszerzése, emiatt kérdezem. Illetve ez a modell már bő 2 éve a piacon van (ha jól emlékszem), nem tudom milyenek a termékciklusok a Synology-nál. -
Formaster
addikt
Nem tudok android böngészőből felmenni a szerveremre Minden app csatlakozik hozzá illetve, ha VPN csatlakozok úgy már elérem, de sima mobil hálózatról Err_Conn_Timeout. Bármi ötlet esetleg?
-
MrCsiT
addikt
válasz Proci85 #56708 üzenetére
"Lets encrypttel miért éri meg itt játszani?" - mert ha sikerül egyszer normálisan beállítani a NAS-odat és a környezetét(routert) ahhoz, hogy a megújítás automatikusan meg tudjon történni, akkor bármilyen eszközön menni fog a httpS kapcsolat a NAS-oddal, ugyanis a Let's Encrypt-et bármely böngésző hiteles tanúsítvány szolgáltatónak fogadja el, így tehát az általa kiállított tanúsítvány is rendben lesz. (És importálgatni sem kell sehová, mint egy saját kiállítású tanúsítványt)
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Proci85
senior tag
válasz MrCsiT #56738 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Szervereken használom web és mail szerverekhez, nagyjából jól megy, néha lökni kell rajta, ha változik a protokoll, egyéb verzió, de ingyen elég jó.
NAS esetén viszont nem láttam értelmét, mivel nem okozott hátrányt. Kliensenként egyszer elfgoadom vele a nem hiteles tanúsítványt és kész, engem nem piszkál vele. Így nem zavart.
Ja de, bocs, juteszembe böngészőnél ha megnézem a DS felületét berinyál, ott is hozzá kell adni a kivételekhez, ha engedi a böngésző. Ott használjátok inkább előnyét? Vagy TV-vel való kapcsolódásnál? Mert LAN-on nem annyira érdekes a https. CloudStationnál használok titkosítást mobil eszközök esetén. -
addikt
válasz Marci112233 #56726 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Marci112233
addikt
válasz AiRLAC #56740 üzenetére
Az volt a ludas. Fentebb le is írtam, de így utólagosan is Köszönöm!
-
LEON_01
tag
Hali!
A kérdésem az lenne, hogy az 1 hetes NAS (DS218) tápja/adaptere sípol amikor a hdd-k hibernált állapotba mennek. Ha normál üzembe megy a NAS, akkor semmi hangja nincs. Illetve, kivettem a két lemezt úgy is megnéztem és szintén sípol. Tehát amikor nincs terhelés alatt a rendszer, akkor jelentkezik ez. Ez normális így v. vigyem gariztatni.
-
WaterWave
veterán
válasz Formaster #56746 üzenetére
El lehet vele bibelődni...
És akkor még hol vagyunk attól, hogyha lekéred igy:<channel update="i" site="port.hu" site_id="6" xmltv_id="DUNA">DUNA</channel>
<channel offset="0" same_as="DUNA" xmltv_id="DUNA_HD">DUNA HD</channel>És a Duna HD nál legyen csatorna ikonod, mert same-ben nem kéri le a guide-xml-ben.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Egy DS118-at kb dél óta nem értem el távolról. Itthon azonos hálózaton azt láttam, hogy PING-re felel (fix ip-je van), de belépni nem tudok. A NAS-on a LAN kapcsolat LED-je időnként villogott, HDD folyamatosan villogott. Egyszer már csinálta ezt, akkor is és most is csak az áramtalanítás "segített". 4TB-os HDD van benne, 2.1TB foglalt.
Most arra gyanakszom, hogy a víruskeresés lehet a ludas. Előfordulhat, hogy az éjfélkor indított automatikus teljes AV víruskeresés nem fejeződik be 16 óra alatt???
Torrent 750kB-ra le van korlátozva (2 fut összesen).
Délelőtt még be tudtam lépni távolról, akkor még működött.
Az AV utolsó figyelmeztetése 9:30-kor volt (túl nagy file - mondjuk ezt sem értem...).
Van ötletetek, hogy mit nézzek meg? -
Formaster
addikt
válasz WaterWave #56747 üzenetére
Ez az, hogy elsőre működött a port sample fájllal. Aztán megcsináltam a same bejegyzéseket, azóta valami nem ok. Ha gépről megadom kodinak helyi fájlként látja, most valamiért a synórol nem olvassal távoliként.
Másik, hogy töröltem a fájlt, de ettől még böngészőben megnyitható Valami nincs rendben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs