-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabikaa20
őstag
válasz fagyalllo #95304 üzenetére
Köszi! Hátha nem Pesten laknák nagyon szivesen kölcsönadnám...3000ft lenne a posta oda-vissza annyit nem ér meg nekem. Van egyébként nekem is egy Nikon D3100 csak fotósátram nincs! :/ (tudom 50ftból előállítható ) De egyébként gazdátlan még...
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
squir
aktív tag
válasz fagyalllo #95309 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Pl. a SeaGull egész jó szerkezeteket készít, ha kicsit megerőlteti magát...
Ha egy Tudor tokba beleraknak egy ilyen werk-et, a tokot kinyitva messziről ordít, hogy hamis. Még a másolt ETA werkek is viszonylag könnyen megdőlnek. Egy "jó" hamisítványt már csak órás tud kiszúrni, lupe-val, vagy mikroszkóp alatt.
Nem "legenda", hogy ezek a gyártók belenyúlnak a vásárolt szerkezetekbe. Csiszolás, igazítás, finomítás, stb. Végül is amit megvesznek egy sorozatgyártott darab, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Pé-vel beszélgettünk ilyesmiről tegnap. Egy Panerai hamisítvány azondőlt meg az órás előtt, hogy az alkatrészek finish-elése másmilyen volt, mint amilyet a Panerai használ. Ezt leszámítva "tökéletes" másolat.
Erre gondoltam: más az alkatrészek megmunkálási nyoma, a finishelés, stb.
Hozzáteszem a beütő a tokon sem véletlen ilyen. A Tudor, ugyan úgy mint pl a Rolex ( és sok más gyártó) egyedi beütőt használ, egyedi nyomokkal, egyedi mélységgel (ami nem mindenhol azonos). Ez is az egyik védelmi "rendszer" a hamisítások ellen. -
RCTiv
tag
válasz fagyalllo #95294 üzenetére
azért az valahol szomorú, hogy egy 3000 eurós órát gyakorlatilag "jobban" lemásolnak párszáz dolcsiból mint az eredeti. (a jobban alatt azt értem, hogy a hátlap gravír mélyebb a hamisítványon LOL) tudom, hogy marketing és nem önköltség alapú ezeknek a termékeknek az árazása, de mégis..... Itt még a szerkezetre se lehet mondani, hogy deháthűde....
-
SÖ
addikt
válasz fagyalllo #95125 üzenetére
Akkor nézd meg mégegyszer. Itt egy tokban van a dupla számlapos szerkezet ami alapból ezerszer bonyolultabb mint egy Seiko. Ezt meg is kellett tervezni. A pontatlanságára meg ne vegyél mérget. A kézzel vésett ház ebben a kategóriában kötelező. Brutál időigényes, és magas szakmai tudást kell hozzá, főleg ha kövekkel is dolgoznak.
Csak egy példa. Steinhart oldalán olvastam, hogy akik készítik a szíjjakat, két éves oktatáson esnek át, pedig csak bőr szíjjakról beszélünk. Svájcban első a minőség, aztán az ár.Ok, nem tetszik. De akkor sem giccses. Replikában igen, és ha Te így látod, biztos nem is tudnád megkülönböztetni élőben sem.
[ Szerkesztve ]
-
phranxinatra
aktív tag
válasz fagyalllo #95071 üzenetére
Nem éreztem támadásnak, csak én is az mellett kampányolok, ami a szívemhez közel áll. Többször leírtam már, hogy bizonyos esetekben én is inkább Seikot vennék egy ugyanolyan kategóriájú svejci helyett.
#95074 dantre: Nem tudom, nem vagyok órás, még csak nem is ugatom a szakmát. Arra tippelnék, hogy az anyaghasználaton és a megmunkáláson múlik a dolog. Nem árt, ha a billegő tökéletesen kiegyensúlyozott. A pozícionkénti járáseltérést a gravitáció okozza. Ha olyan szerkezet produkálja az általad leírt pontosságot, amelyre általában nem ez a jellemző, az nagy szerencse. -
-
runner 125
nagyúr
-
phranxinatra
aktív tag
válasz fagyalllo #95029 üzenetére
Akkor már azt se felejtsük el megemlíteni, hogy ez egyedül a japánok (Seiko) okozta kvarcválságnak köszönhető. Ha nincs Hayek, akkor ma nagy valószínűség szerint nem létezne középkategóriás mechanikus svájci óragyártás, de valószínűleg japán órából is csak kvarcot tudnál venni a milliós összeg alatti kategóriában. A japán mechanikus óragyártásnak csak és kizárólag a svájci mechanikus óragyártás ad létjogosultságot. Ha Hayekék nem hozzák újra divatba a mechanikus szerkezetet, a japók biztos nem erőltették volna a kvarc ellenében.
Másrészről akármennyire is kommersz szerkezet az ETA, még mindig az egyik legmegbízhatóbb, legpontosabb, legstrapabíróbb. Arról nem is beszélve, hogy másodpercstopos és koronáról húzható, ami elég sok ázsia werkről nem mondható el. Ja, és bármelyik sarki órás leszervizeli. És azért látjuk, hogy van szándék svájci részről is a saját szerkezetek fejlesztésére. Lassú víz, Bartók mos. -
Wg5113
aktív tag
válasz fagyalllo #95043 üzenetére
Szerintem is jók a 4Rés 6R szerkezetek.Nekem egy volt pontos volt,de hát hallom sokaktól,meg itt olvasom is.Eta verkből több mint harminc volt egy kivételével igaz az SW 200volt mind normálisan lerakási trükkök nélkül.kb 2 hónap hordás után beszabályozva mind bőven hozták a COSC értékeit,átlagban 2-3 mp max.Volt kirivóan pontos is ,de az nem átlagos és fölösleges is.Ezek hosszú távú tapasztalatok.
-
SÖ
addikt
válasz fagyalllo #95000 üzenetére
Semilyen trükkel nem lehet 1-2s-te lehozni szerintem. Pl. a 2824-ből úgy lesz km, hogy kiválogatott , jobban sikerült darabok. Ezek nem kerülnek bele egy 100 Ft-ős órába. Tűréshatár alatt vannak jóval ( alkatrészek ) kb. 600 ezerről indulnak. A frankó kronométerek, amik első nekifutásból azok, komolyabb anyagok ötvözetek felhasználásával készülnek
[ Szerkesztve ]
-
-
icm
tag
válasz fagyalllo #94769 üzenetére
automatákat néztem csak, kinetic, solar, kvarc nem mozgat - noha ugye épp pont most lett egy kvarc búvárom
A 4R36 jó, az skx jó, a zafír jó de az egészet továbbra is túl soknak érzem. Ha SKX mod akkor kehetne valami különlegesebb számlapja is mondjuk zöld, na azért már jobban tudnék lelkesedni"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Ra3
őstag
válasz fagyalllo #94732 üzenetére
Ez a műanyag horgony-gát az óragyártóknál valami visszatérő titkos perverzió lehet, amint egy kicsit lazul a póráz a tervezők nyakán mindjárt előjönnek ezzel, amíg valami hozzáértő le nem oszt egy kokit nekik. Az ETA valamelyik olcsósított chrono-ban megint ezzel akar csillagászati bevételt elérni (talán c01.211, de nem biztos).
Igaz hogy az először linkelt q&q-ban is ez van, de szerintem nekik eszükbe se jutott revolúsöneriként rásózni negyvenezeré' a műértő közönségre. Érdekes módon tizenpár éve még belefért hogy rendes 2824 legyen az automata Swatchokban is...''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Tothgera30
Ármester
válasz fagyalllo #94688 üzenetére
MDV106...
Mióta faternak van, ő se tudja letenni, egyszerűen imádja. Pontos, sötétben is használható lume, erős tokozás... tehát nagyon bejött. Tudom hogy ígértem ide fényképeket, hamarosan bepótlom a lemaradást.
ui.: Közben elvitték az SRP307K1-es Monster-t. Nagyon sajnálom, de így legalább olyan tulajdonosa lesz, aki használja is.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Ra3
őstag
válasz fagyalllo #94712 üzenetére
Ebben nem kevés műanyag van, de lagalábba csavarokat nem spórolták ki, a sistem51-nél is elhasználtak jópár újrahasznosított petpalacknyi matériát , meg a csavarozással se nagyon bajlódtak, összeforrasztották oszt jónapot.
[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
condy
senior tag
válasz fagyalllo #94517 üzenetére
A fr@ncba! Lebuktam! Susogós mackóban készült a kép.
Most találtam a progit a az Appstore-ban, gondoltam ökörödök egy kicsit.
De a mai valóben ez volt.atko67: Köszi! Néztem az elődjét is, de ez jobban megfogott.
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
redzsi
senior tag
válasz fagyalllo #94382 üzenetére
Neked is köszi!
Ne is mondd! Többek között egy általad linkelt SRP605K1-et majdnem megvettem karácsokor, de higgadt maradtam. De ezt meg kellett vegyem. Remélem nem mostanában kap el ez az érzés újra!
Ezt a szíjat már ki is néztem neki korábban. Vélemény?szerk.: a sötétbarnára gondoltam.
(#94384) gprspeter: igen 44-es.
[ Szerkesztve ]
-
icm
tag
válasz fagyalllo #94097 üzenetére
Pogue rulez amúgy ha az 5-öst szépen nyomtalanul el lehetne tüntetni a számlapról elég forró lehetne. A pepsi lünetta helyett egy egyszínű feketét jobban el tudok képzelni. Talán valamivel huncutabb búvár mutatókkal, marine master jellegű szélesebb, combosabb.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
vadászcsiga
félisten
-
werna4
csendes tag
válasz fagyalllo #93689 üzenetére
Igen, ezek a képek tényleg jók, meg említettem hogy videókat néztem róla és ott szépnek tűnt, de miután beszéltünk rákerestem pár képre amik hát, hogy is mondjam: [link]
A csíkozott számlap a SARX015-ön nagyon szép, de nekem nem ér meg plusz 120 dollárt így szerintem marad az eredeti kiszemelt
-
readyz
tag
válasz fagyalllo #93496 üzenetére
Üdvözlet az Uraknak,
Skywatches-ról szeretnék rendelni egy Seiko automatát és már regisztráltam is, de sajnos a szállítási címnél nem tudom Magyarországot beállítani...
Tudnátok segíteni abban hogy mi ilyenkor a teendő hogy itthoni címre érkezhessen az óra az általatok említett svéd postával?
Előre is köszi a választ! -
zozor76
tag
válasz fagyalllo #93409 üzenetére
Köszi, sikerült belőni!
Nem rossz ez az óra, tetszik is, súlya is van. Mivel még nem tudtam átfutni ezt a 934xx hszt, megkérdezem, hogy ha lecserélném valami nem drága-denemisolcsó szerkezetre, milyen oldal(aka)t érdemes olvasni választás előtt? Milyen órák vannak? Pl. mi az előnye/hátránya az automata, elemes,felhúzós óráknak? Mi az a kategória, amit mindenképpen érdemes kerülni? Az első órám (még 94 környékén) "digitális/karcóra" Casio volt, abban 5 év után kellett elemet cserélni, na az tetszett. Aztán a mobiltelefonok megjelenése után már nem használtam, így csak nemrég vettem elő ezt a nyereményórát, a bőr(utánzatú)szíjas óra pedig tovább pihen az üveg mögött.(#93408) condy: ősszel cseréltettem elemet mindkettőben, azóta működnek. Csak azt nem tudom, hogy a foszforeszkálás(ha jól írtam ) az egy idő után elveszti az "erejét", ugye? Mert pár percnél tovább nem mutatja sötétben az idő múlását.
-
runner 125
nagyúr
válasz fagyalllo #93298 üzenetére
Magyarul próbálkoztam már, nem is értem eddig miért nem jutottam el, kösz.
Egyébként ha már itt tartunk, pl. a Poljot Aviator már katonainak minősül?
Milyen szerkezet van benne?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Szulita28
senior tag
válasz fagyalllo #93149 üzenetére
Ehhez vannak azok a bizonyos kupon kódok, amiket korábban leírtatok?
RCTiv,
Rendben. 20 és 22 mm-es van, melyik?[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!