Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Lassan kifogyok a cuccokból és nem jó ez így. De most 3 sorozat felkerült a radaromra:
For All Mankind
Snowfall
Alice in Borderland.Ezeket nézi valaki vagy nézte? Ajánlott cuccok? Ugye a sci-fi alapból a kedvenc zsánerem, a drogos történeteket is imádom, Narcos, El Chapo kedvenc sorozataim és természetesen Breaking Bad és Better Call Saul is. A Snowfall hogy viszonyul ezekhez?
Alice in Borderland pedig a trailer alapján elég meghökkentőnek tűnt, őrült japán cuccnak tűnik.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nitro16
senior tag
válasz nubreed #55153 üzenetére
For All Mankind az bitang egy jó sorozat. Űrhajós illetve nasa, holdra szállás stb. De gondolom ez egyértelmű a trailerből. Most indult a 2 évad belőle. Nyugodtan néz körül az apple sorozatok között ha nincs mit nézni és még nem láttad azokat, mert kiemelkedő sorozatokat csinál/t. Pl: defending jacob, truth be told, the morning show, see, tehran, stb
Alice in Borderland. Egy érdekesen megvalósított sorozat, szerintem érdemes megnézni ezt is. Annyi, hogy az első rész elég unalmas lesz. Nem sok minden történik és nem is érted majd, hogy most mivan. De szépen befog indulni. Spoiler nélkül nem igazán lehet írni róla, hogy mi a lényege.
Snowfall nekem is tervbe van, de még nem jutottam odáig. Trailer alapján jónak tűnik és Csütörtökön jön belőle a 4 évad.
[ Szerkesztve ]
-
Ventur@
senior tag
válasz nubreed #55153 üzenetére
For all mankind részemről is ajánlott. Ez a "mi lett volna, ha..." sorozat. Mi lett volna, ha
a korai űrversenyt nem az amcsik nyerik, hanem a ruszkik. Mi lett volna, ha a Holdra szállás kicsit másként történik stb stb stb. Látványban hozza a 60-70-es éveket, valamint az új évadban már a 80-as évek, hidegháború szele stb. Nagyon jó a 2. évad - hú nem tudom rű a jó szót - credit részem, ahol pl. John Lennont nem ölték meg, míg II. János Pál pápát igen, meg ilyen alternatív történések. Persze ezek csak egy-két mp-ig vannak, de nagyon megadja a hangulatot. Joel Kinnaman miatt meg nálam még egy plusz pont, mert az Altered Carbon-ban nagyot ment szerintem . Snowfall pedig a 80-as évek vége, Los Angeles, kokain hegyek, szóval engem már itt megvettek kilóra, mikor el kezdem nézni . Részemről ez is ajánlott, mert nagyon jó feszült a hangulata a sorozatnak.
Alice in Borderland-ot nem ismerem, erről nem tudok nyilatkozni.
Más:
Resident Alien S01-01-04
Simán jó a sorozat és megkérte belevágni. Humoros, néha szomorú is, de ennek ellenére mégis jó a sorozat. Alan Tudyk nagyon nagyot megy . Jah meg a fekete zsaru is .Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k
-
nitro16
senior tag
válasz dokee78 #55155 üzenetére
Direkt volt így csinálva.
Úgye az volt az egész mondanivalója, hogy hiába volt a sok erőfeszítés, hogy másra kenjék a gyilkosságot, amit baleset követketében ugye Adam követett el, csak, hogy sikerüljön megvédeni a maffia családtól. De végül csak utolérte a sors vagy mondhatni megbünhődöt a tette miatt, aminek következtében egy szerencsétlen helyzetben a lövés nem Carlo-t vagy az anyját találta el, hanem őt. Mondhatni a maffia család csak töltelék volt a sztoriba illetve az, hogy Carlo megbünhödik-e a tetteiért, mert a lényeg mindvégig az volt, hogy az apja bármit megtenne érte. [ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Úgy érzem, hogy akkor jó irányba indultam el.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nagyúr
State of the Union (Egy házasság helyzete) (2019)
... szóval az úgy volt, hogy a filmes topikban szóba került Rosamund Pike, én meg gondoltam, megnézem, hogy fest manapság Így is tettem, az IMDB meg feldobta ezt a hihetetlen bénán hangzó nevű sorozatot, amiben Rosamund egy párterápiára járó nőt alakít. Ez önmagában még nem lenne túl izgalmas, viszont a partnere Chris O'Dowd, aki a Juliet, Naked-ben már bizonyította, hogy mennyire otthon van balf*** férjek megformálásában. Ezek után kiderült az is, hogy a sorozatot Nick Hornby írta és Stephen Frears rendezte, úgyhogy értelemszerűen nem volt megállás.
Váratlan, igen örömteli... valami lett ez a State of the Union. Az első évad 10db 10 perces vignettából áll össze, ahol betekintést kapunk abba, hogy Tom és Louise miképpen készül fel a heti párterápiás időpontjukra, történetesen a terapeuta rendelőjével szemben található pubban. A felkészülést (vagy éppen a felkészülés elszabotálását) az írók remek, pattogós dialógusokba foglalták, amelyek néha csak átsegítik a szereplőket a kötelező felkészülésen, néha pedig nagyon őszinte, nagyon emberi, nagyon sebezhető megnyilvánulásokat hoznak ki belőlük. Szigetországi sorozatról és színészekről lévén szó, a főszereplő páros ebbe maximálisan bele is ad mindent, a jellemzően kuncogós percekbe néhány emlékezetes, elgondolkodtató jelenetet csempészve. Érdekes, hogy a .klasszikus párkapcsolati szerepeket kissé megkutyulták az írók, és a férfiakra jellemző hülyeségeket elsősorban Loiuse szállítja, a nőieket meg inkább Tom Korhatárt nem láttam a sorozathoz, de értelemszerűen azokat szólítja meg leginkább, akiknek hosszabb házas- és gyereknevelési múltja van, és túléltek már pár válságos időszakot. Ezen "kvalitásokkal" rendelkező egyénként nagyon tetszett a sorozat - nem volt brilliánsan kiemelkedő, de mindenképpen üdítően hatott. 8/10.
#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
negyven2
veterán
Jelenleg úgy néz ki, hogy havi 899 Ft-ért lehet előfizetni a az Amazon Prime Video-ra. Hogy most árcsökkentés (€5.99 volt korábban), vagy csak akciós, bevezető ár azt nem tudni.
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
headhunter86
senior tag
Your Honor befejezés:
Ennél okosabb befejezésre számítottam. Ahogy végigkövette a sorozatot az eltusolás, okoskodás (ahogy anno a Breaking Bad-ben is), az alapján nem egy ilyen random összetalálkozások, "gyorsan összecsapjuk a végét"-re számítottam. Végül is olyan szinten elérte a célját, hogy meglepődtem a befejezésen. Remélem tartja a For all Mankind az első évad színvonalát, mert nem szeretnék benne csalódni. Épp elég gyötrelem volt most a The Stand
-
MODERÁTOR
válasz negyven2 #55167 üzenetére
Gondolom az amazon account-oddal léptél be. Nekem van egy USA location-ű prime előfizetésem, az inkább vásárlás és alexa miatt. Új e-mail címmel regisztrálva felajánlotta a 7 próbanapot. Összehasonlítom mennyivel enged többet itthon nézni, mint az USA Prime-mal itthon belépve. Sehol nem láttam (röviden átnézve), hogy emelkedne az előfizetés.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
nagyúr
válasz grizlisandor #55171 üzenetére
Mármint a Good Omensben? Az nem meglepő, ha megnézed, melyik regényt ki írta
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
k-adi
nagyúr
válasz woodworm #54774 üzenetére
köszi a tippet, végül én is ledaráltam a másik kettőt is
Trollhunters, 3Below
Trollhunters szuper volt, a 3Below már nem annyira (annak talán max. a 2. évadja)
akkor ha jól értem a Wizards-nak nem 2. évadja lesz hanem film folytatás ami egyben lezárás is?
[ Szerkesztve ]
-
bagyulajuve
addikt
válasz grizlisandor #55171 üzenetére
a Good Omens sokkal jobb, igaz az American Gods-ot a 2. évad közepén érdeklődésem csökkenése miatt abbahagytam
Resistencia eterna
-
addikt
válasz bagyulajuve #55176 üzenetére
Ha már American Gods:
3. évad 6. részén is túlvagyok, szerencsére továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ismét helyreálltak a dolgok. Mostmár elég az évadonkénti creator cseréből, remélem ezaz ember marad. Újra van értelme a párbeszédeknek (nem csak káromkodás), vizuálisan gyönyörű és minden résznek eddig nagyon profi és sajátos szerkezete volt (tehát nem csak a lineáris 'na folytassuk'). Csak FYI, nem rábeszélni akarlak, pontosan tudom mennyire megzuhant a 2. évad anno.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
grizlisandor
veterán
Már látom, hogy azonos írók.
(#55176) bagyulajuve:
Én elvagyok vele, de majd belenézek a GO-ba is.Szerk.:
Ha már van gyári felirat az Amerikan Gods-hoz, akkor a Hunters-hez is tehetnének magyar feliratot, mert csak 3 részhez találtam és nagyon tetszik a sorozat.[ Szerkesztve ]
-
Maxxy10
addikt
válasz headhunter86 #55172 üzenetére
Első rész alapján hozni fogja a színvonalat amiatt ne aggódj.
-
negyven2
veterán
válasz koncsik #55173 üzenetére
Nekem egy account-on van USA, UK és német cím is (a német a magyar számlázási cím).
IP alapján nézi az elérhetőségi tartalmat (ezért lehet akár USA Prime trial-al is itthon nézni). Csak a hazai tartalom elég sovány... még.
-
bagyulajuve
addikt
válasz VágniValó #55177 üzenetére
valahogy nem érzem magamban az ingerenciát rá, de majd meglátom
az a helyzet, hogy azt sem tudom, hogy a második évadot hol hagytam abba és nem nagyon akarnám az elejéről kezdenién mostanában a Netflixen a Szívtipró gimit nézem, fiatalként néztem a Walt Disney bemutatjában, de sokra nem emlékszem - amúgy jó sorozat, sokszor érdekes témákat feszeget, amiknek a nagy része nyilván a 90-es években volt releváns, de sok most is érintheti a fiatalokat
Resistencia eterna
-
Pitterix
őstag
Batwoman204.:
Mondanivalója talán lett volna, de ahogy tálalták.....
Ez az új betci elég gyatra színészecske, egyelőre."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
gyuromoj
veterán
Loki - június 11.
Star Wars: The Bad Batch - május 4.[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
veterán
válasz Bad Pritt #55113 üzenetére
Tetszett a Lost 2. fele, így pár nap alatt le is daráltam a maradék 3 évadot. Lenne 1 kérdésem hogy jól gondolom-e a sorozat végét.
Elkezdődött ugye a mellékszál egy alternatív jövőről, ami egyben túlvilág is? A sorozat azt akarja bizonyítani nekünk hogy amíg az ember meg nem találja a "társát", addig nem tud továbblépni? Mint ahogy erről szólt a legvége amikor a templomban voltak és Jack apja mondta hogy "egyszer mindenki meghal, némelyek előtted mások jóval te utánad". Majd belép a többiekhez és ott van mindenki, akik már mindannyian meghaltak, valószínű Hurley legutoljára mert a Sziget őrzőjeként több száz évig élt még(?). Majd megjelent a fény és mindenki "továbblépett" így hogy mindannyian együtt voltak? Ben pedig azért maradt kint mert ő még nem találta meg a túlvilágba azokat az embereket akikkel továbbléphetne és emlékeztethetné őket a múltra hogy mi történt a szigeten pl? Mondjuk a lánya akkor Rousseau? iPhone 13 Pro Max
-
Bad Pritt
félisten
Nap híre: folytatódik a Ray Donovan, sajna nem új évaddal, hanem egy egész estés filmet kap lezárásként.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Maxxy10
addikt
Criminal Minds 16. évad berendelve. Ezzel felélesztve a sorozat.
Frasier 12. évad berendelve. Ezzel felélesztve a sorozat.
The Game 10. évad berendelve. Ezzel felélesztve a sorozat.
Inside Amy Schumer 5. évad berendelve. Ezzel felélesztve a sorozat.
Reno 911! új évad berendelve. Ezzel ismét felélesztve a sorozat. (Az évadszám attól függ, hogy a Quibi-szezonokat hogyan kezeljük.)[ Szerkesztve ]
-
Maxxy10
addikt
Kaszát kapott a The Twilight Zone.
-
RetepNyaraB
veterán
Big little lies csak engem idegesít nagyon, vagy vannak sorstársaim? Feleség kedvéért nézem (ő is kibírt velem egy évad sztréndzsertingszet, melyre a totyiklakók miatt vettem rá magam; meglepetésemre tetszik ), de basszus, nehezen csúszik le...
Konkrét problémáim:1 Nem lehet, hogy egy filmben vagy mindenki kettyós, vagy komoly titkolnivalói vannak, esetleg mindkettő. 2 A jelenetek kizárólag úgy vannak felépítve, hogy rögvest az első szó egy konstans kívánt (full nonszensz) irányba vigyen tovább, minden egyes kicseszett részben. 3 Külön elképesztőnek tartom, hogy amerikai felső középosztálybeliek amúgy full köznapi nyavajgásait kell néznem (ha eltekintünk az egyes ponttól, ugye) pazar háttér előtt. Miért pont itt? Mert különben kit érdekelne a családon belüli erőszak, a tininevelés problémája, hűtlenség, párkapcsolati gondok, iskolai problémák stb?
Annyira gáz az egész nekem, hogy nem dob fel az amúgy jó színészi játék, vagy konzekvens rendezés[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
negyven2
veterán
-
CharlieDrop
veterán
válasz RetepNyaraB #55191 üzenetére
Én megnéztem mind a két évadot és hidd el (némi túlzások kívül) azért simán hétköznapi. Teljesen jól felépített popcorn sztori. Nem azért nézzük mert hatalmas a mondanivalója és mégis a sorok közt ott van egy csomó minden
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
.LnB
titán
S01e15-nél tartok.
Jól öregedett ez a sorozat. Bár azért bennem van, miközben nézem, hogy bármi is történik, akkor arra gondolok, hogy "áhh ez még semmi"„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
xy.zsolt
őstag
válasz RetepNyaraB #55191 üzenetére
sok rosszabb sorozat van....ez nézhető szerintem
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Wandavision
8.Amikor egy korábbi eseményt más fényben mutatnak be.
Érdekes volt látni a Stark-os eseményt a gyerekkorukban, meg azt hogy lényegében Wanda mégsem lopta el Vision testét, cserébe létrehozták a saját verziójukat a Swordnél. Gondolom az évadzáróban majd az lesz hogy a két Vision egymással harcol és a "jó" feláldozza magát, hogy megmentsen mindenkit. Live-Die-Respawn
-
Laraxior
titán
Már a 8. megy? Még a hatost se néztem meg
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
fant0mi
őstag
Ugyan eleg keson, de most fedeztem fel magamnak a Lucifer sorozatot. Az elso ket evad nagyon jo volt, daraltam jo kedvvel.
Most a 3. evad derekan jarok, de ez most csalodas. A heti aktualis bunugyek nem a sorozat erossege amugy sem, de az ativelo szal is semmi ebben az evadban. Csak ugy telnek el a reszek, nem tortenik senkivel semmi komoly, tisztara ellaposodott, kallodnak el a karakterek.
Lesz ez jobb? Lesz megint olyan jo hangulata a sorozatnak, mint az elejen? -
RetepNyaraB
veterán
válasz fant0mi #55198 üzenetére
Én is abbafejeztem a harmadik vége előtt, mert nagyon izzadságszagú lett. Jó nagy mínuszpont Gaimannek, hiába egyik kedvenc íróm. Pénzre volt szüksége nyilván. Viszont a negyedik évad állítólag remek. Ezt egyelőre nem tudom megerősíteni...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PLC programozás
- Villanyszerelés
- Steam Deck
- Diablo IV
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest