Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Maxxy10
addikt
Kaszát kapott a The Idhun Chronicles.
-
brownus
veterán
tales of the city, [link]
remek sorozat, kedves és szerethető karakterekkel. az ost is szuper!
sorozatjunkie:
Az LGBTQ-tematikájú történet egy modern változatát kapnánk, 25 évvel a korábban látottak után, melyben Mary Ann hazatér San Francisco-ba, és ismét találkozik lányával, valamint volt férjével, miután elhagyta őket karrierje érdekében – azonban a tökéletes, connecticut-i élet némi kapuzárási pánikot idézett elő nála, és újra beszippantja a 28 Barbary Lane-en lakó választott multikulti hippi családja. -
slett27
addikt
The 100 (Visszatérők) : ebben nagyon sok a baki, Uram Isten ! Első évad 12. résznél tartunk. Voltak mosolygós részek. De megnézem ki rendezte lehet valami tizenéves. A történet nem rossz, végignézzük most már, de azért nah....
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Louro
őstag
válasz slett27 #54557 üzenetére
Ne idegeskedj. Tölteléksorozatnak tökéletes. Bár sok a filler és a hülye, megmagyarázhatatlan dolgok. De összeségében erősen közepes vagy attól picit jobb sorozat. De legalább kapott egy befejezést, ami kicsit már-már nyálasra sikeredett.
Nekem legnagyobb fájdalmam a reaperek történetszála, de nem is feszegetem.
Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
válasz Maxxy10 #54531 üzenetére
Most lehet én vagyok túl feledékeny, de a The 100-nak előzménysorozat elég fura.
Nem arról szól, hogy a Földet jól szétcsesztük, levegő tré, földek szennyezettek és ezért egy maroknyi ember felköltözött az űrbe, ahol próbálják kezelni a populáció, karbantartás, oktatás,.... és egyéb kérdéseket?
Végülis lehet a Föld szétbarmolása....bár az egy mai híradó. Az utóbbi, az űrállomáson lévő élet talán izgalmasabb, de túl unalmassá válna hosszú távon.
Mess with the best / Die like the rest
-
Expanse s05e07
Sok minden nem történt, de rohadjanak meg a végén azért cliffhangerért.Make Asia Great Again!
-
Maxxy10
addikt
Kaszát kapott a The Haves and Have Nots.
-
dokee78
félisten
Melyik a jobb sorozat?
Suburra vagy Gomorra? -
Komplikato
veterán
Sweet Home (Netflix Original, Koreai)
Bevallom, hogy tévedésből kezdtem el nézni a sorozatot, valószinüleg összekevertem egy másik koreai netflix filmmel, ami zombis. Itt elég hamar kiderűl, hogy nem zombis,csak tele van olyan szőrnyekkel amit pl. a Resident Evil játék készítői egy kemény buliban lerészegedve kitalálnának.
A CGI legtöbb helyen azért inkább elmegy mint jó, de annyira nem zavarja a sorozat élvezeti értékét. Nekem a fényképezés, operatőri munka tetszett, rátettek utólag a full digitális anyagra egy még elviselhető film graint, hogy ne legyen a kép műtő steril. Sztori kicsit olyna mint ha a Kabaneri of the Iron Fortress japán anime, meg az Attack the block angol horror vígjáték szerelem gyereke lenne. Aki nem bírja az ázsiai, főleg koreai és japán filmeket, az szerintem kerülje el, mert amiért szerethetőek vagy utálhatóak, az mind benne van ebben is.
Erős felütéssel indít a sorozat, egy Cha Hyun-soo nevezetű NEET srác készűl az öngyilkosságra, egy építési terület széllén álló félig lakatlan, láthatóan bontásra ítélt épületben. Egy szép nap arra ébred az egész ház, hogy az épűletből gyakorlatilag nem lehet kijutni, valaki valamiért teljesen lezárta azt. Később kapnak tájékoztatást a tévéből, ahol a miniszterelnök bejlenti, hogy egy új fertőzés okoz gondot, ezért a vesztegzár, de mindenki marhára meg lesz mentve.
Elég unalmas, ezerszer ellőt ötletnek hangzik, de pont attól élvezetes, mert semmi sem az aminek elsőre látszik. A történet kapott olyan befelyezést, amin lehet azért gondolkodni is és jó lehet végső lezárásnak, meg egy friss második szezon előkészítésének is.
Ja és ami még nekem tetszett benne. Jó ideje szokás filmsorozatokban a szereplők múltját bemutatni visszaemlékezések formájában. Ez néha teljesen elszúrja a sorozatok élvezhetőségét, van ahol komplet filler részek vannak ilyenekkel tele. Itt valahogy meg tudták oldani, hogy a motivációk és személyiségek alakulása pár másodperces bevillanásokból és pár elhangzó mondatból összeálljanak.
10/8[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz Komplikato #54567 üzenetére
Köszi, erre rákukkantok.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
Komplikato
veterán
válasz Piszmaty76 #54570 üzenetére
Pár sort még írhattam volna róla, aki nem szokott ázsiai filmeket nézni, annak lehet kicsit sok lesz benne a paradicsomlé.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz Komplikato #54571 üzenetére
Eléggé ázsiai film párti vagyok sok kedvenc ázsiai színésszel/színésznővel, nekem tuti nem lesz gondom ezzel.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
Apollyon
Korrektor
-
MODERÁTOR
válasz Apollyon #54573 üzenetére
A könyv alapján könnyen meg lehetne válaszolni, de ha jól tudom ez az utolsó évad. 8 kötet elérhető magyarul és még csak az 5. vége felé tart a sorozat, nem tudom miben fognak eltérni a könyvtől...
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
-
Maxxy10
addikt
Kaszát kapott az Insecure. A már berendelt 5. évad lesz az utolsó.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz lezso6 #54561 üzenetére
Atyaég
Hogy hogyan fogom kibírni az egy hetet, nem tudom.
Apollyon:
fosik Holdentől egy picit, ha kilőné már most, füstbe menne a terve. Nem lenne olyan vicces ha az a railgun a Marco hajójának közelébe kerülne. Na meg ott van az is, hogy most derült ki, hogy még konkrétan nincsenek is kifizetve a marstól beszerzett hajók. Az is galibát okozna így, ha egy-kettőt sikerülne Holdennek leszedni. Nem olvastam a könyveket még, úgyhogy nem tudom mennyire helyes az észjárásom
[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
jonnyjoker01
veterán
válasz koncsik #54574 üzenetére
Bocsi a dupláért, lassú vagyok...
Hatodik évad lett az utolsó amit berendeltek, szóval még lesz egy ezután.
gerii: elvileg elég közel követi a könyveket a sorozat, úgyhogy ezt maximum az írónak rónám fel (bár nekem személy szerint nagyon bejön ez a normális karakterépítés, nekem pont ez hiányzott az előző évadokból, hogy jobban megismerjük pár főbb szereplő háttértörténetét, motivációit, stb...).
Üdv. Johnny
-
Ellia
addikt
válasz jonnyjoker01 #54580 üzenetére
Volt pletyka, hogy mégse a 6. lesz utolsó - ami a könyvek meg a történet tekintetében nem lenne baj...
-
xy.zsolt
őstag
Lincoln.Rhyme.Hunt.for.the.Bone.Collector
Olvastam a könyvet ami szuper....de ezt a sorozatot tényleg nem tudták megcsinálni 1 évadban....mert akkor nem érdekel....vagy lezárták és nem lesz folytatása?[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
jonnyjoker01
veterán
Most utána olvastam...
“We have what we think is a very natural pause point for the story after season 6,” Franck told Polygon during a press event for the new season. “It’ll feel like a satisfying end to the story we’ve been building over the first five seasons. I think one of the things that is sort of an outmoded idea is the idea of being canceled.”
“Alcon [Television Group] — our studio — is very committed to the IP,” Franck continued. “They have lots of plans. We’ll see what happens after that. But, we will have a satisfying story to the TV arc in the sixth season.” [forrás]
Picit megnyugtató.
Üdv. Johnny
-
Maxxy10
addikt
Animal Kingdom 6. évad berendelve. És ezzel kaszálva is a sorozat.
-
Mik76
senior tag
válasz Maxxy10 #54584 üzenetére
Hatodik?
Ma este vegzunk a negyedikkel. Szerintem realis is lezarni. A magam reszerol valami onmagat felfalo kigyo modjara kinyirnek minden szereplot benne az otodik szezon vegere.Amugy tok jo a sorozat, de teny es valo hogy bar engem egyaltalan nem zavar ha egy filmben vagy sorozatban melegekrol van szo, de volt par jelenet ahol mar mi is csak pislogtunk az asszonnyal hogy ezt most miert??
Aztan persze belegondolva hogy mennyire reszletesen mutatjak meg benne idonkent a hetero hempergest, talan elfogadhato az egyenloseg neveben...http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Maxxy10
addikt
Queen Sugar 6. évad berendelve.
-
gyuromoj
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
WandaVision
1-2. rész
Egyelőre nem tudom hova tenni a sorozatot,
de gondolom az egész Vanda agyában játszódik, vélhetőleg Vízió elvesztése után. Kíváncsi vagyok végére, főleg hogy ugye valszeg az egész egy Sword bázison játszódik. Live-Die-Respawn
-
Maxxy10
addikt
Kaszát kapott a The Mess You Leave Behind.
-
Maxxy10
addikt
Kaszát kapott a High Maintenance.
-
Pitterix
őstag
Jóféle tolvajos-bosszúállós rövidke sorozat Oma Sy főszereplésével.
Remélem mielőbb folytatják."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
SQX_Barto
addikt
Elkezdtem nezni es az elso reakciom: WTF is this????
Nem ugy erzem, hogy en vagyok a celkozonseg (es oszinten szolva nem is tudom ki lenne az)If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Maxxy10
addikt
For All Mankind S2 trailer : [link]
-
Maxxy10
addikt
Kaszát kapott a La Révolution.
-
gyuromoj
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz gyuromoj #54598 üzenetére
Hmm. Meglátjuk. Szvsz a Csernobil szerintem jelentősen jobb filmművészeti alkotás, mint a sakkozós és a sakkozósban pont a sztorival volt bajom (mondjuk 5 rész bőven elég lett volna a leírt mondanivalóra)
Ha már queens gambit:
A gyönyörű díszlet\jelmez\helyszín és pazar fényképezés a nagy előnye. A rendezés már kérdésesebb, ld. fent. Kifullad helyenként. A főszereplő lány meg úgy született, hogy nagyon csinos és van egy érdekes arca. De színészként ez még igen kevés és egyre kevesebb, ahogy halad a sztori."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest