Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adster

    tag

    válasz Kergeboci #7667 üzenetére

    Tegnap a szabim alatt én is ellátogattam Pestre, és ha már ott voltam, természetesen el is néztünk a rendezvényre, sőt nem kis mértékben ez is közrejátszott az utazásomban. :)

    Na már most, az említett negatívumokat én is osztani tudom... Azt hittem, hogy csak én vagyok telhetetlen és hivatkozok állandó jelleggel a választék kiszélesítésének szükségességére (leginkább nemzetközi téren), illetve az árak (főleg ami viszont a magyar söröket illeti) kissé realitástól elrugaszkodott jellegére.

    Miután bekeveredtünk, nagyjából fél óra telt el, mire az első sörünkhöz juthattunk. Mivel még nem jártunk itt, a belépő után egyből egy standhoz álltunk (történetesen belga volt), majd kértünk két pohárral. A hölgy tájékoztatott minket, hogy ez így nem fog menni, szerezzünk korsót, kártyát, aztán fizessük be a tranzakciós illetéket, fejtsünk meg egy titkos számsort, majd a kapott eredménnyel fáradjunk el a legközelebbi adóigazgatóságra, ahol kapunk egy bilétát, ami ha három nap múlva nem színeződik el, részt vehetünk vele egy sorsoláson, aminek az eredményeképpen esélyünk lehet rá, hogy bekerüljünk abba a csoportba, akiknek joga van ahhoz, hogy a sörvásárlási és a korsótartási engedélyt kiváltsák az illetékes hatóságoktól.

    Erről azért valamiféle tájékoztatót kifüggeszthettek volna, mert a jegyszedőktől mondjuk nem várom el, hogy mindenkinek előadják a menetét...
    Miután pedig fel szerettük volna tölteni a kártyát, a feltöltők között nem kis zavarodottság látszott uralkodni az elején, aztán úgy láttam, hogy a végére már beleszoktak.

    A sörökről annyit, hogy én személy szerint azért örültem a választéknak, de kizárólag azért, mert nem pesti viszonylatban gondolkodhatok csak, tehát pl. Nyíregyházán nagyjából csak az ilyen fesztiválokon lehet különlegesebb sörökhöz jutni, de mivel azért a sörök terén eléggé képben vagyok pesti viszonylatban is, így igazából tényleg nem egy hatalmas durranás. Feltéve, ha az ember tényleg azért megy, és nem csak egy szokásos esti programként indul el sörözni. Mert arra tökéletes... Másrészről viszont nem nagyon volt olyan típus, amihez máskor ne tudnál bármikor hozzájutni (Pesten, természetesen), viszont cserébe legalább ormótlanul drágák (Nyíregyházán pl. a sörnapok idején 5-600 és 900 körül van a pohár és a korsó ára, ami már alapból sem kevés, úgyhogy ami ennél drágább, az már tényleg sok). És ez igaz azokra a löttyökre is, amik egyébként 200 forint körül kaphatóak a forgalomban (és amiknek nyilván semmi keresnivalója nem lenne egy ilyen rendezvényen). Leginkább most a magyarokra lettem volna kíváncsi, mert azt máshol annyira nem könnyű beszerezni, viszont olyan nagyon nagy számban nem lettek felvonultatva. A külföldiek közül leginkább a csehekre, belgákra helyeződött a hangsúly némi német jelenléttel társítva.

    A csehekkel lényegében semmi baj, mert bár többségében kóstoltam már őket, ez nem a választék hibájából fakad, inkább abból ered, hogy sokszor volt már alkalmam jó pár fajtájukat megízlelni csapról.
    A belgák tekintetében sajnos eléggé elszomorító, hogy már megint az az unalomig ismert kilences-tízes fogat volt jelen, amivel mindenhol fellépnek. Ez alól kivétel volt a legutóbbi 1. Nyíregyházi Belga Sörnapok, ahol pl. olyan különlegességek is fellelhetők voltak, mint Gulden Draak 9000, Houblon Chouffe, Tripel Karmeliet, stb. tehát valami izgalom a csapolt sörök terén... Nem értem, hogy miért nem az ilyeneket szerepeltetik, és miért az ilyen Satan Redeket, meg hasonlókat, amik lényegében mindenhol ott vannak. Ez szinte már az igénytelenség határát súrolja, vagy szimplán csak közömbösek az igények iránt, nem tudom...
    Aztán ott voltak a magyarok, amikhez inkább gondolom a Főzdefeszten lehetett nagyobb számban hozzájutni. Nekem speciel nem volt probléma, mert ezek közül sok van, amit még nem kóstoltam, de mondjuk annak, aki rendszeresen él a különféle új sörözők biztosította lehetőséggel, és gyakran fogyaszt kézműves söröket, szóval nekik nem biztos, hogy kielégítő már ez a felhozatal.

    Amik pedig hiányoztak, azok leginkább azok a sörök, amikhez máskor nem tudnánk hozzájutni, csak az ilyen alkalmakkor...

    [ Szerkesztve ]

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

Új hozzászólás Aktív témák