Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
Közösen utáljunk, vagy majd külön-külön mindenki?
Nekem csak szebb időket megélt mára már borsodi-staropramen van itthon. De azt se iszom, mert beteg vagyok. A pálinka meg nem segít rajtam, szóval nem tudom mi van. Pedig tegnapelőtt is megittam vagy 3 decit, de nem lettem jobban. Mondjuk ki tudja, lehet szarabbul lettem volna, ha nem iszok. -
-
NoLF
veterán
válasz jookomak #7601 üzenetére
Pedig a fuszeres kaja, mez-fokhagyma-palinka kombo ki kene olje beloled az ordogot! Egyedul vagyok ugyhogy megfutamodtam a kihivas elol es az elobbiek utan atjottem letolni egy sierra nevada pale ale-t, aztan bevasarlas es irany haza fozocskezni. Az a baj hogy halat keszitek es ahhoz bor illene de ezek utan kizart dolog inkabb vmi light smooth bitter.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
looser
addikt
Tegnap este megint kifogtam egy bennmaradós napot a Csakajósörben. Végre sikerült megízlelni a Bismarckot :-)
Ogre hozott három erpé-s palackot (Ludas Matyi, Döbrögi, Vörös Ászok, ha jól emlékszem), egészen jellegtelen sörök, bár a Döbrögi feketében volt valami. Mintha egészen felhigítottak volna egy Fekete korsót. Szerintem magasabb ballinggal egy remek sör is lehetett volna; ízhibákat nem éreztem. A másik kettő nagyon nem ízlett.
Volt még egy dán, egy amerikai és egy lengyel sör is, ez utóbbi nem tudom, milyen komlót használt, de elképesztően jó volt. Valamelyik Ipa is dead-re hasonlított, meg nem tudnám mondani, melyikre...
A Bismarck egyébként egy folyékony medvecukor, de jópofa, tényleg, egyszer meg kell kóstolni, persze nem ilyen őrült áron.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
NoLF
veterán
haha tegnap jót mosolyogtam. mint kiderült, a mi létesítményünktől 20 méterre van egy hely ahol igen sokféle üveges és csapolt sör is létezik, tegnap zárás előtt pont becsusszantam még egy flying dog snake dog IPA-ra, mondom gyorsan adjatok egy pintet mert szomjazik a vándor, a kislány elkerekedett szemmel mondja, hogy ők ebből bizony nem adnak 2/3-nál többet, az ár is úgy van szabva, meg egyáltalán, ilyen erős sörből hogy kérhetek pintet?!
édes volt a drága, így beértem a 2/3 pinttel ami milyen jól esett... mm!
-
jookomak
őstag
Van benne valami, a húzósabb sörökből én is csak pohárral szoktam inni. Más kérdés, hogyha lejutok a csakajósörbe pl., akkor úgyis megiszok 4-5-6 pohárral, persze mind különbözőt.
A felniben mondjuk meccsnézésnél legurult a korsó bitterfly is. Vagy több, már nem emlékszem, előtte is ittunk -
NoLF
veterán
itthon vagyok és megkóstoltam az új élesztő nevezetű helyen a brutál bittert és a félbarna szűretlen búzát a sipkától, mindkettő isteni szombaton visszanézek
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Valahol Bp belvárosban, vagy a IV. kerületben tudtok olyan helyet, ahol visszaválthatóak a békésszentandrási sörfőzdés (gyümölcsösek + fekete korsó) sörösüvegek? A nyugatinál megszűnt a bolt, ahol ezeket régebben vettem
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Dr.Zoo
őstag
Sziasztok!
Most leltem eme topikra, Éljen a SÖR!
Tegnap a madaras teszkóban sikerült 179 forintért barna Lasko sört venni, nagyon finom!
Picit kesernyésebb, mint amihez én vagyok szokva (Leffe barna) de szerintem megéri az árát...
Sajnos már nem normális áron mérik eddigi kedvenc söröm, a Hoegaarden apátsági belgasört, 450 ft/palack.."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
looser
addikt
A sör jó.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
NoLF
veterán
Mivel ertelmes sort nem talalni, kenytelen vagyok a tucatlagerek kozul valogatni idekint, azok kozul pedig a chang lager egesz jo. 6,4% alkohol, s azt irja 100% malt, ezek szerint nem lenne benne kukoricadara? Ize alapjan is erre kovetkeztetek. A nagyuveges 640 ml, be is rantok egyet a vacsihoz
-
jookomak
őstag
Bitterfly, Angry Beast, Splash trióból mi legyen a sorrend? Erő szerint?
-
jookomak
őstag
Minden csak pénz kérdése...Vagy le kell küldeni a zasszonyt!
Ha ezt a három sört nem kóstoltad (na jó, kettőt, a splash nagyon új), akkor gondolom még nem sok magyar kézműveset ittál. Ebben az esetben érdemes ellátogatni a csakajósörbe, vagy a különleges sörök boltjába, és elkezdeni ismerkedni a magyar sörökkel!
Jövő héten meg a főzdefeszt remek alkalom egy kis szeánszra.[ Szerkesztve ]
-
-
tag
válasz jookomak #7629 üzenetére
Erő szerint Splash-el kezd (kicsit nyers, szűretlen világos).
Utána a BitterFly (jó kis IPA)
Majd ha muszáj, jöhet a Vadállat (imperial stout, 13% körül lehet?)Ez utóbbi kettő furcsa ellen tétje lesz azonban egymásnak. Az egyik gyümölcsös ízekkel játszó IPA míg a másik olajosabb, kávésabb stout. Lehet nem kellene egymással keverni.
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
jookomak
őstag
Csak a bitter, és a beast ment le, splasht félretettem ínségesebb időkre. (Szombatig )
Előtte legurult két román áfonyalikőr is. Nem szeretem az édes piákat, de ez nagyon adja. -
tag
most kicsit meg vagyok zavarodva. 3 (4?) hét telt el, hogy egyszeri söröket igyak. Ma egy óvatos kóstolással akartam torkomat visszaszoktatni a csodához. És nem tudom a három hét bennem, vagy a sörökbe okozott-e nagyobb változást.
Egy korábban nem túl kedvelt búza sörre azt mondtam, hogy nem rossz. Ez még a Sárkány sörözés után közvetlen belefér, azt mondom.
Na de a kedvenc Brutal Bitterremre 3 hét után azt mondtam, hogy ez egy sűrű gyümölcs lé. A kedvenc IPA-k között tartottam számon, amiből ma alig, a nagyobb kortyoknál éreztem valamit. Vagy nem hatott a 3 hét, vagy azóta felfordult a fizika törvények rendje.Cserébe újra kóstolásra vettem a Dieselt. Hát gyerekek.. értem én hogy ez egy alig pár cseh százalékos sör, hogy világos, hogy csak messziről látszódik szűretlennek, hogy olyan komlóból készült, hogy előízben csak egy simább sörnek tűnik, na de olyan keser utóízzel játszik, hogy ma simán megelőzte nálam az eddig kedvenc B.B.-ert!
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Wolves#13
tag
Sziasztok!
Hétfőn megyek Csehországba. Valami ötlet, hogy mit hozzak haza mindenképp?
-
jookomak
őstag
válasz Wolves#13 #7638 üzenetére
Inkább ott kóstolj meg mindent, amit csak lehet. Ajánlom a kolostori söröző/éttermet, fönn valami dombon többféle főzettel, sajnos már nem tudom pontosan mi a neve. Aztán van ugye az U'fleku, saját sörrel. Svejk helyét sem érdemes kihagyni (u'kalicha). Ahogy olvasom a Szent Tamás söröző bezárt, pedig állítólag jó volt. Mikor én voltam, épp felújították.
Hozni meg bármit, ami szimpatikus. Staropramenből is van többféle, Kozel ég és föld az itthonihoz képest, gambrinus is kellemes nedű. Primator, Bernard, mondjuk ezeket lehet itthon is kapni.Hopp, lehet nem is Prágába mész? Itt egy link, kb ezeket írja le az is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
NoLF
veterán
válasz Wolves#13 #7640 üzenetére
Magyarorszagon a staropramen a sajat gyartasu sorrt forgalmazza, tehat ajanlom hogy olyat ne vegyel amit otthon is meg tudsz venni egyszeruen (vilagos es barna), hanem menj ra a kulonlegesebb darabokra amit korulmenyesebb otthon beszerezni (pl granat). Ugyanigy barmelyikbol, pl Kozel 12% extrakttartalmut erdemes, jofajta Keltet, Bernard jantarovy lezak, primator extrabb fozetei, stb.
En meg dontom magamba tovabbra is a chang beer-t. Erdekes hogy itt forditva van, a helyieknek szant sima chang erosebb mint az export (6,4% alkohol vs 5%) az europai fozdeknel az export szokott erosebb lenni lehet ma ravetemedek valami masra is (Leo, Singha) de a normal changot mar ugy megszoktam hogy rendesen izlik, bar ebben a melegben a 640ml-es uveg altalaban 4 perc alatt elfogy... Ugyanis 5 perc alatt megmelegszik.
-
Wolves#13
tag
Köszönöm szépen. Ezt a Changot mindenféleképp megnézem akkor, ha már így dicséred. Itthon hol van ilyen jellegű pub pl? Sörkülönlegességek boltjában jártam itt a 14. kerületben. Egy ideig jó volt, aztán volt ami nem igazán tetszett, úgyhogy többet oda nem mentünk vásárolni. Viszont elmennénk szivesen megnézni egy ilyen pub-ot.
Tudom, hogy beütöm a googleba meg visszalapozok, akkor megtalálom, de hát erre való a fórum, nem?[ Szerkesztve ]
-
tag
Elnézést a csúnyácska mobilos fényképért (éppen ezért csak linkeltem, nem illesztettem), de meg kellett örökítenem ezt a Schneider Weisse TAP5-öt.
Ugyan olyan főzelék mint a Port Brewing Shark Attack, de azzal ellentétben ez nem IPA-nak készült, hanem duplabaknak, egy jó tonnányi komlóval megfűszerezve.
Bár vakuztam, de talán látszik, hogy ezen nem hogy a Nap, de még egy (ötletemsincsmennyi)wattos lámpa ízó sem tud átsütni!
[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
válasz Wolves#13 #7646 üzenetére
Nenene, ne kostold meg ha kedves az eleted, europaban vannak jo sorok, itt csak kenyszerbol iszom ezt ha azsiaba vet a sors, akkor idd ezt, amugy semmikepp!
Kergeboci: az aldojat de csinos, egeszsegedre! Reggelire nem szoktam sort inni de ettol most osszefutott a nyal a szamban
-
looser
addikt
Kaptam két palack Flying Dog Farmhouse IPA-t. Nézegettem Csakajóban, három darab 1700-ért, nem is lenne rossz, csak ha esetleg mégsem jön be. De így végre kiderül, milyen is :-)
A Raging Bitch nagy kedvencem volt annak idején (talán kétszer ha ittam :-) de gondolom ez sem lehet rosszabb.Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest