Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
adster
tag
válasz Jhonny06 #7300 üzenetére
Én a Westvleterenen (meg a karácsonyiakon) kívül a Dieu Du Ciel remekbe szabott főzeteivel voltam a leginkább megelégedve...
Dieu du Ciel Blanche Neige
Dieu du Ciel Rigor Mortis Abt
Dieu du Ciel Péché MortelKülönösen a Peche Mortel volt rám nagy hatással. Ilyen embertelenül jó kávés ízvilágú stoutot még nem ittam...
Bár már későn szólok, de ha teheted, legközelebb feltétlenül próbáld ki, ha bírod az ilyesmit.
Én mindenesetre a következő alkalommal tuti, hogy beszerzem a többi Dieu Du Cielt is, ami csak kapható náluk...http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
Jhonny06
veterán
Hát, a Brewdog Hoppy Christmas már nem volt raktáron, pedig úgy volt feltüntetve. Persze ezt közölték rögtön, miután leadtam a rendelést és adtak egy kupont, ami az árával megegyező (igazából kicsit több, hogy kerek legyen). Ezt sajnáltam kicsit (nagyon), de majd jövő karácsonykor. De ezt leszámítva nagyon korrekt volt minden, ráadásul a vasárnap este leadott rendeléssel hétfőn korán reggel elkezdtek foglalkozni (akkor jött az üzenet is) és már csütörtök délelőtt itt volt a csomag, ami azért elég durva Franciaországból, legalábbis én sokat rendelek netről, de ilyen még nem volt. Én már annak örültem volna, ha 10 munkanap alatt, a 2. hét péntekig ideér. A csomagolás is kifogástalan, fél óra volt csak kibontani (atombiztos). Köszi az ajánlást.
A lista (legközelebb már kicsit merészebb lesz, ezek a kötelező darabok, amikre kíváncsi voltam és itthon nem nagyon lehet őket beszerezni):
Sierra Nevada Kellerweiss
Anchor Bock Beer
Anchor Steam Beer
Flying Dog Double Dog
Flying Dog UnderDog Atlantic Lager
Flying Dog Old Scratch Amber Lager
Flying Dog Doggie Style Pale Ale
Flying Dog In-Heat Wheat Hefeweizen
Brewdog Alpha Dog
Brewdog Hello My Name Is Beastie
Duvel Verte
Leffe 9°
Leffe Triple[ Szerkesztve ]
-
tag
Volt szerencsém ma megkóstolni Kaltenecker Atlantis IPA-ját (némi Schlenkerla alvadt vér vörös színű füstölt bak sör kíséretében), valamint annak téli változatát is, melyet nyugodtan bevezethetnek az Atlantis helyet minden naposra, mert piszok finom volt.
Mondjuk nem egy trón fosztó, de egy könnyed (jesszum, ilyen szót mondani IPA-ra?), bármikor felcsapható IPA tölthető ki abból a szépen kinéző üvegcséből.
Amúgy mellékes információként megosztanám, hogy februárban bővül a Csakajósör. Végre elbontják az egyik falat, hogy valamelyik szomszéd helyét pár asztal foglalhassa el!
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
NoLF
veterán
nem csaksörkóstoló
a hardcore ipa vitte a prímet de persze mindegyik isteni volt
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Jhonny06
veterán
Ez vajon milyen lehet?
-
tag
Holland (divatszó következik ) "ívós" IPA. Enyhén citromos, lágyabb IPA. Kezdésnek jó, vagy édes nap után befejezésnek. Markánsabb IPA-k mellé nem szabad engedni, esélye sincs.
Szegénykém mellé Anderson jutott mára
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
tag
válasz Kergeboci #7313 üzenetére
De jó hogy ezután megbontottam még a Schneider Weisse TAP5-öt!
Főzelék sűrű szűretlen búzabak, de olyan illattal és zamattal, mintha IPA lenne (annyira nem vészes, épp hogy csak keserkés utóízzel, gondolom a több kilónyi komló miatt). IPA-s búza melyen nap át nem süt
-
NoLF
veterán
jaj nekem, mi lesz velem... el fogok veszni!
megnyílt bristolban a brewdog pub... azt hiszem, ideje csoportosítanom a sörfolyasztást egy-egy jeles alkalomra, amikor is leugrom max 3-4 sörre a központba, eszméletlen a hely poharat is megveheted, pólók is vannak, hozzáértő és nagyon segítőkész, kedves pultoslányok, egy álom!
még jó, hogy elég messze lakom tőle, ritkán jutok majd el...
-
looser
addikt
Jut eszembe, tegnap bekukkantottam a Kertészbe, Brewdog Alice Porter és HC IPA csapon, plusz egy komlósabb belga (nem voltam különösebben elájulva tőle, de jó sör) és az Angry Beast! Ez a remekmű rengeteget ért a szeptemberi fesztivál óta, elképesztően jó likőrös, kakaós, sűrű stout, totál lenyűgözött, jobban, mint műanyag pohárból iszogatva menet közben a tömegben. Ja, az ára is lejjebb kúszott: 0,33->600 Ft, 12%-os sörcsoda. Egyszerűen csúcs! Ma muszáj lesz visszamenni :-)))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
tag
Csak úgy szólok, hogy a Fenevad elfogyott, és mától a legendás Bitterfly IPA került helyére
Keresem is a megfelelő két literes flakont számára na jó, helyben is elég lesz fogyasztani
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
-
NoLF
veterán
Elért a végzet, mától a zerodegrees microbrewery bristoli csapatát erősítem
-
tag
válasz Kergeboci #7317 üzenetére
Na hát végre sikerült megkóstolnom a Bitterfly-t. Valószínűleg ha akkor iszom, mikor ez először kikerült, a mai napig az egyik leglegendásabb IPA-k között tartanám számon, hiszen torkon vágó keserűsége majdnem a kedvenc búzaélesztős Grabanc verziót idézi (mely így visszanézve hasonló értékelést kaphatna ma tőlem, de hát pont akkor kóstoltam, mikor még csak ismerkedtem e ízekkel)
De azóta sok IPA ment jó helyre, így bár tiszteletbe tartom ennek erejét, meg kell említenem, hogy ízre viszont nagyon elmarad sok vetélytársától. Van egy mérce nálam, ami valahogy így néz ki:
nagyon finom gyümölcsös és az átlagnál keserűbb (Brewdog Hardcore) -> kellően finom gyümölcsös mégis meglepően keserű (Anderson Valley) <- az átlagnál egyáltalán nem finomabb, de brutálisan keserű (Bitterfly)Az arany közép út ismét nyert! Bár ennél rosszabb 3-masom ne legyen soha az életbe!
-
tag
válasz Jhonny06 #7322 üzenetére
Gergő tudni fogja a választ. Úgy rémlik nyár óta folyamatosan látom palettán, remélem nem csak azért, mert éppen akkor nagy tételben vásárolt!
nézegettem külföldi fórumokat. Van ahol lehúzzák rendesen, mivel nagyon elmarad sok jó Kaliforniai IPA-hoz képest. Nos, azokat szívesen megkóstolnám
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Ha valami nincs raktáron a csakajósörben, akkor kb mennyi idő alatt szokták beszerezni? Elsősorban a magyar söröket. Pont nincs keserű méz, de a haverok megkóstolnák a vasárnapi superbowl nézése alatt.
-
Jhonny06
veterán
válasz jookomak #7326 üzenetére
Sok mindentől függ, nem igazán lehet tudni. Egyébként érdemes odatelefonálni, hogy van-e raktáron, mert múltkor sorbaállás közben volt időm szemügyre venni alaposabban a kínálatot és olyan darabok voltak a polcon, amik ezer éve úgy vannak listázva a webshopban, hogy "nincs készleten".
Egyébként itt van Keserű Méz, zuglói bolt.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz Jhonny06 #7327 üzenetére
Majd ha megyek a csomagért, akkor rákérdezek. Most nincs nagy kedvem 1-1 üvegért még külön mászkálni. Ha annyira meg akarják kóstolni, akkor menjenek el ők. Én már ittam
Rendeltem pár skót brewdogot, igaz csak az olcsóbbakat. Kíváncsi leszek, eddig eléggé kimaradt a brit vonal. -
NoLF
veterán
egyelőre semmilyen tapasztalatom nincs a sörkészítésben, az étterem részen leszek felszolgáló és esetenként báros, s mivel nemsoká akarnak nyitni egy új helyet, lehet lesznek majd más tervek is később
-
looser
addikt
Beszereztem estére néhány nedűt, amit a közeli cba-ban forgalmaznak. Elsőként két palackkal egy felejthető francia(?) láger, 0,25-ös palackban, 100 Ft-ért. Azután lesz Guiness, Erdinger Dunkel, Banana Bread (erre rohadt kíváncsi vagyok :-) azután még akad egy Oberdorfer Weissbier és ennyi.
-
tag
Na ez már CBA! Körbenézek errefelé mi van
mondjuk Oberdorfer helyet van Edelweisse itt a spárba, de a savanykás búza nem a kedvencem, de az Erdinger már annál inkább, ilyesmi pedig már nagyon rég nem kapható a miénkben.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Asszem ilyen banánost kóstoltam régebben, és határozottan nem volt rossz. Sokkal gyengébbre számítottam.
Vasárnapi menü amerikai foci, és ház pizza mellé:
Bors Tuck Barát
Bors Sherwood Ale
Bitterfly
Brewdog Hardcore IPA
Brewdog Libertine Black Ale
Szent András Könnye
Dupla Köleses
Fekete Korsó
Békésszentandrási Szilvás Sör
Bors Little John
Betyár Király -
looser
addikt
Csak ügyesen srácok :-)
Kergeboci: Interspar a nagyobb? Vagy minden Spar Interspar? Mindegy, a nagyobbakban nagyobb a választék és népszerűbb belgákból elfogadható a felhozatal. Nálunk csak Leffe világos/barna van, egyszer pedig akcióban volt 300-ért, akkor 10-et elhoztam, ami egy délután elfogyott :-)
jookomak: szép sorozat! A banános egyébként nagyon jól sikerült; nem tolakodó, kellemes ale.
A Guiness kiábrándító, nem hiszem, hogy máskor is vennék. Testetlen, vizes izé, iyenek szoktak lenni a hazai pillepalackos kisüzemiek. Nem tudom hova tenni, de azért csapolva még megkóstolnám...
-
MODERÁTOR
A mai nappal betöltöttem a XXXIII. évemet ezért meglátogatjuk este a patermarcust végigpróbálok néhány újdonságot.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
NoLF
veterán
engedelmetekkel, szabadnapos voltam steak&stout
-
MODERÁTOR
Köszi srácok
Igen jó volt, végre megkóstoltam a forralt meggysört. Na az vmi eszméletlen jó, bár nem mondtam volna meg, hogy sört iszom. Delirium redet forraltak fel, majd meggyet is tettek bele, érdemes kipróbálni.
A többi úgymond a szokásos kör volt, bush peach, roche 10, gulden 9000, barbar bok.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Jhonny06
veterán
Westi 12 és Blond. Now i can die in peace.
-
adster
tag
válasz Jhonny06 #7343 üzenetére
Azért ez a Bud Taste megkérte rendesen az árát... De legalább úgy látom, elég gyorsan lezajlott az üzlet.
Kicsit azért így húzós volt, de az előzmények fényében érthető a tetted.
Váljék egészségedre, aztán várom a beszámolót is!http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
Jhonny06
veterán
Köszi, igen, gyorsan lezajlott. Mérlegeltem azért természetesen előtte, de a kettőt gyakorlatilag annyiért elhoztam, mint a francia oldalról csak a 12 ABT + szállítás, tehát jobban jöttem ki, de nyilván nem volt egy olcsó kör így sem. De tekintve, hogy a Blond-ot csak arról az oldalról tudtam volna megrendelni, ahol 30 euro csak a szállítás.
Az egyetlen probléma az, hogy nagyon friss mindkettő, így az igazi az lenne, ha fél - egy évet várna vele az ember, hogy érjen, de az elég nehéz lenne.
-
looser
addikt
Ez az a Bud Taste? Aki a KK blogon is hozzá szokott szólni? Elég művelt és értelmes fickónak tűnik. Meg szabad tudni, mennyiért jutottál hozzá a Westikhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest