Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaya86
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #17103 üzenetére
Mert igazából az is, egy méretre vágott hidrogél fólia.
-
klaya86
senior tag
Én alapból nem szeretem a fóliákat. Kb 1 hónapig volt fent nekem a gyári samsung fólia. Na arra azt mondom, az oké volt. Kemény,nem ez a takony hidrogél, mégsem nem vált fel. Csupán azért cseréltem üvegre, mert nálam a védelem szempontjából a fólia max karcok ellen jó. Illetve az üveg tapintása is 100x jobb.
-
klaya86
senior tag
válasz
arcitec #17060 üzenetére
Én megmondom őszintén, hogy viccet félre téve, leszarom a RAM témát. Nem mondanám magam hardcore usernek, de átlag felhasználótól mindenképp jobban kihasználom a telefon hardverét. Ha kicsit is kevésnek érezném a 8gb ramot, akkor 12-t vennék. De nem kevés semmire. Abban pedig biztos vagyok, hogy a többség csak azért veszi 12gb változatot, mert az jobban hangzik, vagy arra áll a cerka. De 99%ban ezek a tulajdonosok lófaszt se használnak ki ebből a plusz RAMból.
-
klaya86
senior tag
válasz
alpihun #17047 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy azon 8gb az milyen ui alatt szolgál. Nekem 8gb van, semminek sem kevesebb, mint előtte a realmem 12 GB rammal. Pedig a realme ui mérföldekkel jobb, mint a csöves miui. A one ui pedig szerintem a legjobbak között van az androidos vonalon. Volt xiaomim, pocom. Valami gyíkja mindig volt. Tök mindegy mennyi a RAM. Bankolok viszonylag sokat, háttérben 2 email kliens, sokszor torrent, szokásos közösségi szarok, navigálás egész sokat, napi szinten Cod mobile. Telefonról tolom tvre a filmeket. Sosem éreztem, hogy bármiben is kevés lenne a 8gb RAM. Az utolsó 5-6 appot nem tölti újra. Ha 2-3 évre tervezed, tuti elég lesz 8gb RAM is. Ha 3+, akkor 12gb vedd.
-
klaya86
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #16984 üzenetére
Magával a 6.1-el egyébként más problémám nincs. Ez sem vészes már. Szerintem nyugodtan nyomhatod a frissítést.
-
klaya86
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #16982 üzenetére
Nos, nálam elég szar volt, de most simán nézhető. De még mindig nem olyan folyamatos szerintem, mint kéne. Viszont én tvt is cseréltem(nem e miatt). Az előző tvn frissítés után is ugyanolyan szar volt. Most tv csere óta sokkal jobb, de nem tudom mitől. Frissítés előtt mondjuk 10/5 volt, most nálam 10/9. Nem 100%os de jobb sokkal. Hogy picit érthetőbb legyen, ugye a szabvány az 24 képkocka /mp. Frissítés előtt nálam érzésre olyan 18 körül lehetett. Most 22-23 nagyjából.
-
klaya86
senior tag
válasz
golyós #16924 üzenetére
Akkor csak lehet nekem fárasztó olvasni már ezeket. Szoktam én is torrentről szedni filmeket. De hidd el, ha valamiért nem működne a torrent tovább, viszont lenne havi 2-3 ezerért olyan app, ami kiváltja és esetleg még plusz funkciókat is nyújt, akkor tuti fizetnék érte és nem azon baszakodnék, hogy hogyan tudom mégis megkerülni mondjuk az adott korlátozást, tiltást stb. Pár sör, egy doboz cigi ára. Gondolom kurvara nem sajnálja senki. De 30 napi streaming előfizura, YouTube-ra igen. Nem akarok senki pénztárcájában turkálni. De 2024ben vagyunk egy 2000 forintról beszélgetünk.
-
klaya86
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #16916 üzenetére
4k hdr filmeket is nézek, tudom mihez viszonyítani. Simán oké a 720p is.
-
klaya86
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #16914 üzenetére
65 colon nézem 3 méterről. Maximálisan oké a kép minősége és nem vagyok vak.
-
klaya86
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #16908 üzenetére
Erős túlzás a 30... YouTube 1890, netflix 2500, hbo max, ha 1 évre kifizeted 19e Ft, de ha havonta az is 2400ft. Ha még valaki mellé dob egy Disney plust, az 3100 Ft. Tehát nagyjából 10e Ft havonta, ami szerintem átlag embernek untig elég. Nekem pl YouTube, netflix, hbo van csak. 7e Ft max havonta. Évi alig több mint 70e Ft,ami nagyon nem 360e Ft.
-
klaya86
senior tag
válasz
Rigormortiis #16823 üzenetére
Nagyjából igen. 10-12p kb.
-
klaya86
senior tag
Szerintem az ívelt kijelző nagyon szubjektív, kinek tetszik, kinek nem. Vannak telefonok, amelyeknek jól áll, van, amelyeknek nem. Nagyobb méret esetében szerintem sokkal kényelmesebb a lekerekített kijelző a gesztusvezérlés szempontjából. Design ízlés dolga. Nekem személy szerint a lekerekített kijelzők nem jönnek be, mert a sarkok is íveltek, a képernyő széle is ívelt. Mint egy babapiskóta. 2 kivétel van, s22u és s23u. Szögletes kijelző, íves szélekkel. Szerintem sokkal szebb és egyedibb mind a kettő, mint pl az s24u. Illetve ezeknél már az ív mértéke is teljesen korrekt, főleg ugye az s23u esetében. Anno pl s7 edge és a következő szeriaknal nekem túl nagyok voltak az ívek. Ha lehetne választani az s25u esetében, én biztosan az s23u féle kijelzőt tennék bele. Egyesüli plus szerintem, ami a lapos kijelző mellett szól, az hogy sokkal könnyebb rá üvegfóliát rakni és kevésbé sérülékeny.
-
klaya86
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #16532 üzenetére
Hát mindenképpen problémásabb az új rendszer.
-
klaya86
senior tag
Azért szánalmasan szar ez az Ai képszerkesztő 😃 semmire nem jó. Első kép az eredeti, direkt olyat választottam, hogy ne legyen nehéz dolga. Először el arrébb akartam rakni a padot, erre rakott oda még egyet. Majd ki akartam törölni és látszik mi lett helyette. Nevetségen hulladék az egész
.Ez aztán az Ai, gratulálok Samsung.
-
klaya86
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #16171 üzenetére
Kurva csodálatos az összes animáció, megéri, még ha lassabb is . Az Ai egy képet nem bír normálisan megszerkeszteni és a smart viewt el van baxva. Fantasztikus a 6.1. Remélem fél nap alatt le is merül a telefon, hogy még boldogabb legyek.
-
klaya86
senior tag
válasz
Kleroo #16147 üzenetére
Egyből rohantam megnézni nálam mi a helyzet. Ha nem is napi szinten, de heti 2-3 alkalommal biztosan használom a smart viewt. Telefonról tolom tvre a filmeket. És... SZAR lett. Akadozik, használhatatlan. Komolyan nem hiszem el. Eddig minden telefonom egyszerűen csak tükrözte a telefon képernyőjét, a film lejátszás darabos volt nem is használtam. Az s23u isten király volt, hogy veszteségmentesen tolta át a tartalmakat, egyik legjobb funkciója számomra. Erre elkúrják
beszarok, komolyan.
-
klaya86
senior tag
-
klaya86
senior tag
Szerintem egyáltalán nem gyorsabb a rendszer. Ugyanolyan. Nekem inkább a fordítottja, ami feltűnik. 0.5re van állítva az animáció sebesség, de mégis komótosabbak az animációk, mint előtte.
-
-
klaya86
senior tag
Kíváncsiságból kipróbáltam ezt az Ai kép szerkesztő dolgot pár képen. Egy kalap szar. Ha esetleg ki tudja tölteni a kivágott elem helyét normálisan nagyjából, akkor oda basz egy random értelmetlen tárgyat. De az esetek többségében kivágni vagy odébb tenni sem tudja értelmesen. Egy hulladék ez a funkció. 10 képből 1et nem tud normálisan megoldani. Igazából nem is vártam mást 😃 a nagy innovatív Ai dolgoktól. Szerencsére eddig is elvoltam nélküle.
-
klaya86
senior tag
válasz
Pistike1985 #16013 üzenetére
Írtam ilyet?!
-
klaya86
senior tag
válasz
Tommy-1998 #16003 üzenetére
Dislike van, csak a számát nem mutatja,nem mintha érdekelne. 4k természetesen van. Az a vezérlő fogalmam sincs milyen. A fényerőt én sosem baxtatom, automatan van. A hangerő gombot pedig nem fáj megnyomni. Cserébe belogolva tv, laptop, teló nulla reklám. Sosincs probléma semmivel. Nem mellesleg sima fillérbaszás a vanced, semmi más. Ha létezik normális, minden korlát nélkül működő app egy adott dologra, amit ráadásul napi szinten többször használ az ember és egy doboz cigi árán( már talán az is drágább) , akkor mi értelme szarakodni ilyen külsős, bizonytalanul működő dologgal? Főleg, hogy egy anno fél millás telefon topicjában pörög ez a téma?
-
klaya86
senior tag
válasz
Pistike1985 #16000 üzenetére
Szerintem a prémium nem? 😃
-
klaya86
senior tag
Lerágott csont és nem is akarok senki pénztárcájában túrkalni, de YouTube prémium, 1800ft. Több eszközön is megy egyszerre természetesen és nem kell baszakodni.
-
klaya86
senior tag
válasz
mgTerminator #15946 üzenetére
Hasznos lenne biztosan, de a Samsung felhasználók nagyon kis százaléka ez a réteg szerintem. A többi Ai cuccot meg hagyjuk is. Szívesebben látnám, ha majd az s25u-t mondjuk azzal reklámoznák, hogy beleraktak egy 5500mah aksit 65w töltéssel. Több haszna lenne a userek számára a hétköznapokban, mint az Ai.
-
klaya86
senior tag
válasz
Szellem. #15941 üzenetére
Az a "baj" hogy ezeket az AI funkciókat úgy tolják (mivel más hardveres előrelépés gyakorlatilag nincs) mintha megváltoztatná kis túlzással az ember életét. Gyakorlatilag pedig valószínűleg az van, hogy az emberek kipróbálják párszor, aztán viszlát. Esetleg pár hetente alkalmazzák, ha szükség van rá, de semmiképpen nem napi szintű dolgok ezek. Igen, egy kamera van komolyabb ui update érdekesebb lenne, de az sokkal több meló és rizikó a Samsungnak. Ezeknek az Ai dolgoknak a nagy része eddig is elérhető volt a Google részéről, csak picit más formában. Nem egy nagy meló ez a Samsungnak. Amit valóban hasznosnak találok, az a valós idejű fordítás telefonálás közben. Mondjuk az én az életben nem használnám, de talán másnak NÉHA jól jönne.
-
klaya86
senior tag
Minden telefonnak megvannak a gyengeségei. Aki a legjobbat keresi kamerás fronton, az nyilván ne s23u-t vegyen, mert tény, hogy vannak helyzetek, amikkel nem boldogul olyan ügyesen mint más. Viszont, mindig van, lesz jobb.... Nekem pl maximálisan elegendő a kamera tudása, de nálam nem is a kamera miatt esett a választás az s23-ra
. Nekem a kamera csak 1 a többi funkció/tudás mellett. -
klaya86
senior tag
Hát nem tudom. Szerintem kicsit túl van lihegve ez a beltéri fotózás dolog. Nekem két kislányom van. Nem mondom, hogy minden beltéri fotó frankó róluk, de bőven lehet jó képeket lőni az S23u-val. Persze, ha 200-al szaladnak, akkor nem, de azt meg miért is fotózzam?
-
klaya86
senior tag
válasz
VanAzAPénz #15545 üzenetére
Kizart dolog, hogy 4000 mah legyen az aksid. Nyilván nem pontosan 5000es. Lehet 4850,lehet 4950, de 4000 abszolút lehetetlen.
-
klaya86
senior tag
válasz
Frozen #15470 üzenetére
Még eddig egyetlen telefonomon sem lett karcos a kamera lencse. Annyi, hogy általában olyan tokot választok, aminél a hátlap nincs síkban a kamera lencsékkel. Én ezeknek a kamera védő üvegeknek nem sok értelmét látom. De ha mindenképpen rakni akarsz rá, akkor valóban valami nevesebb márkát válassz. Pl igen, Spigen. Talán azzal kevésbé romlik a kép minősége.
-
klaya86
senior tag
Bár nem használok dexet, párszor próbáltam csak. De simán használható azokra a dolgokra, amiket írtál. Egy átlag PC-t átlagos felhasználással simán kivált. A letöltés dolgot nem értem. Miért ne menne. Én pl torrentre is használom a telefont, majd a filmeket tolom át tvre. Ha esetleg a tarhely a szűk keresztmetszet, azt esetleg értem. De minden más esetben miért ne tudnál letölteni?
-
klaya86
senior tag
válasz
HThomas #15451 üzenetére
Nálam nem igazán van tervben az s25u. De ha mondjuk aksiban, töltési sebességben, még jobb kamerákban szintet tudna lépni, akkor még úgy voltam vele, hogy bár messze van még, de lehet elgondolkozok. (nem mintha az s23u bármire is kevés lenne) de ha valóban exynossal jön az s25u, akkor bármit is tud, felejtős. De szerintem ezzel nagyon sokan lesznek így.
-
klaya86
senior tag
válasz
mgTerminator #15350 üzenetére
Nem megváltja a világot, egyszerűen működik hibátlanul. A 12 GB viszont gondolom megváltja...
-
klaya86
senior tag
válasz
Plazmacucci #15333 üzenetére
Olvass a sorok között.
-
klaya86
senior tag
Én úgy vagyok vele, amit már többször leírtam, hogy használom a telefont, nem a speckókra gerjedek. 12 GB ról váltottam 8gb - ra, nulla különbség. Ha bármilyen szinten is kevésnek érezném a 8gb RAMot, nyilván menne is a háztól. De működik minden, 6-7 app között lazán válogatok, ha kell, nem zár be semmit. Nem nézegetem mennyi szabad RAM van, mert leszarom. Nekem nem erre áll fel a cerka, másnak úgy látom igen .... Lehet, hogy 3-4 év múlva lesz, amihez már kevés lesz a 8gb RAM, aki hosszabb távra tervez, vegyen 12 GB verziót. Nekem 3 év múlva biztosan nem lesz már meg a telefon. Kibaszott fárasztó ez az értelmetlen RAM téma.
-
klaya86
senior tag
válasz
mgTerminator #15320 üzenetére
Elengedlek, használd egészséggel a telefonod.
-
klaya86
senior tag
Fárasztó már ez a RAM téma...
Egy kis példa, mennyi különbség van 8 vs 12 GB RAM között.
[link] -
klaya86
senior tag
Nálam minden telefonon első, hogy leveszem 0.5re az animáció sebességet. Sokkal pörgősebb az egész.
-
klaya86
senior tag
válasz
sixpak #14948 üzenetére
Volt már téma, keress rá. Ha nem váltogatsz folyamatossan 7-8 app között (ami nem életszerű) akkor nem fog semmit újra tölteni. 99%ban azok büfögik, hogy kevés a RAM, akiknek lövésük sincs, hogy mire való a RAM, mi a szerepe és funkciója. Ez tech oldalon elég gáz. Sem most és szerintem még 2-3 évig biztosan nem lesz különbség 8 vs 12 GB RAMos telefon használatában. Ha 4-5 évre veszel telefont, akkor válassz 12 GB - ot. Akkor valószínűleg már lesz érzékelhető különbség a 12gb RAM javára. De az android alapból olyan, hogy energiagazdálkodás miatt egy idő után úgyis be fog zárni néhány appot, amit régen használtál és a háttérben fut, lehet 100gb ramod, akkor is.
-
klaya86
senior tag
válasz
kisdobos0111 #14912 üzenetére
Egyáltalán nem, sőt. Nagyon jó a dinamika és a hangerő is.
-
klaya86
senior tag
Hali. Lehet hülye kérdés, de ez a CSC csere jár valami hátránnyal? Az, hogy esetleg pár nappal később jön a frissítés esetleg, nem izgat. De pl mobil bankolas, fizetés vagy bármi másban tud galibát okozni?
-
klaya86
senior tag
Én megnéztem. Nálam inkább a gpu teljesítmény, ami meglepett. Nem szoktam nézegetni, talán 4-5 hónapja mértem egyszer, de tuti hogy ettől magasabb volt a pontszám. A CPU meg érdekes, egy magos teljesítmény csökkent, de fullba meg hozza, amit pár hónapja. Érdekes. Arra gondolok, hogy a legerősebb mag órajelet vették vissza, bár nem értem miért. Nem is melegszik a telefon egyáltalán és az üzemidő is oké.
-
klaya86
senior tag
válasz
kengyel #14711 üzenetére
Nekem is 8/256os van. 12gb ramos telefonról váltottam, semmi különbség. Az átlagnál szerintem jobban nyúzom a telefont. 3 esetben vennék a helyedben 12gb verziót. Ha több, mint 3 évig szeretnéd használni és nem csak a szokásos böngésző, messenger, insta stb dolgokra használod ( talán akkor már lesz valami érezhető különbség a 12gb javára). Ha kevés a 256gb háttértár. Ha nincs árban nagy különbség 256 vs 512 között. Minden más esetben szerintem lazán elég bármire a 8/256. Mondom ezt úgy, hogy nálam megy a torrent is gyakran ezen, streamelem tvre a filmeket, 3 email kliens megy a háttérben,gyakran nyomom a Codot full grafikán, heti szinten navigálok vele akár többször, néha még excelt is tolok ezen. Nem érzem, hogy bármiben is kevés lenne a 8gb.
-
klaya86
senior tag
válasz
golyós #14566 üzenetére
Nekem Hofi van. Én teljesen elégedett vagyok vele. Viszont körben ez is 1mm kisebb. Viszont spigen (liquid crystal,rugged armor) tokokkal nulla hely van az az üveg és a fólia között. Egy hajszál sem fér be. Szerintem, ha van olyan üvegfólia, ami azt az 1mm-t is kitölti, akkor tok használatnak lőttek.
-
klaya86
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #14546 üzenetére
Felrakhatod nyugodtan. Ugyanolyan jó az üzemidő 14-el is.
-
klaya86
senior tag
válasz
tylerddd #14524 üzenetére
Ez a villanás dolog egyébként röhejes 😃de sajnos igaz. Akik azt hiszik, hogy egy telefon miatt ők már valakik, vagy többek, mint a másik, ott nagy baj van. Maximum 1-2 ismerős előtt lehet villantani, de kimesz az utcára vagy bárhova és az emberek 99.9%-a leszarja mi van a kezedben. Nekem is van ilyen ismerősöm, aki azért vett s23u -t, mert akkor ő mekkora jampi lesz majd. Természetesen összes fényképen alul be van kapcsolva az s23 ultra vizjel, mindenki lássa mivel lőtte. 🤣🤣 Szánalmas sajnos. De szerintem részben ez marketing, illetve a fogyasztói társadalom sajátsága.
-
klaya86
senior tag
válasz
gyuri81 #14502 üzenetére
Amíg nem zsír új készülékeket tesztelnek, azonos aksi elhasználódással, addig ezeknek a teszteknek nem sok értelme van. Be is szarok, ha az s24u 30%al jobban bírja. Új korában nálam az s23u 9-10 órás képernyő időket tudott. Belakott rendszerrel, fél évesen 8-9 óra. Fél évesen az s24u sem lenne jobb.
-
klaya86
senior tag
Mobilfoxos tokokkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata. Pár éve vett a feleségem egyet. Nem voltam hasra esve tőle. Nem tudom most mi a helyzet velük. Elég sok negatív véleményt olvastam.
-
klaya86
senior tag
válasz
gippazoid #14418 üzenetére
Akkor valamit szarul csinálok. Kb 7-8 éve már legalább, de inkább több, hogy amoledes telefonjaim vannak. S23u minimum 10. a sorban. Soha, egyik sem égett be. Pedig gyakran nyomom a Call of duty-t. Egyiken sem égett be.Igaz én automata fényerőn használom a telefonokat.
-
klaya86
senior tag
válasz
ToomyC #14296 üzenetére
Nekem még csak fél éves és tokban is van, így semmi baja. Amúgy ha kopik, azon nem kell meglepődni. Én nem láttam még olyan festett keretes telefont, ami tok nélkül használva hibátlan maradt. Nekem minden telefonom volt legalább 2-3 pötty, ahonnan a festék lejött. Pedig vigyázok rájuk.
-
klaya86
senior tag
Nos megnéztem előben a médiában az s24u-t. Kemény 1 percig nyomkodtam. Nekem az egy lapos kijelzős s23u. Nem is értem, hogy lehet látatlanban elrendelni, főleg s23u után. Titán színben volt kiállítva, nem tettem le a hajam. Ami pozitív, hogy renderképeken nagyon nem adta ez a lapos kijelző. Előben viszont nem rossz, bár nekem továbbra is szebb az s23u. Ami fura volt, hogy elég meleg volt a telefon. Nyilván kiállított darab. Viszont senki nem nyomkodta előttem. Nálam Cod alatt sem ilyen meleg az s23u. Összeségében egy papíron valamennyire upgradelt s23u, de előben gyakorlatilag nulla különbséggel.
-
klaya86
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ez az ötödik Ultra a Samsung Galaxy telefonok történetében. Nem érződött még ennyire átgondoltnak a típus.
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Milyen switch-et vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lexus, Toyota topik
- Raspberry Pi
- Okos Otthon / Smart Home
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes! Akkumulátor kapacitás: 87%
- ÚJ Bontatlan! Független iPhone 15 Black 128GB! 1 Év Apple garancia!
- Samsung Galaxy S22+ mobiltelefon eladó
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest