Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz *Ropi* #3717 üzenetére

    Nem megbántva senkit, s kímélni sem szeretnélek téged, de semmi értelmét nem látom egy ilyen leírásnak.
    Inkább egy összefoglalóba rakni a hcfr és a Curtpalme leírását. Aki ezeket még google fordítóval sem érti meg, az szerintem ne kalibráljon.
    A Calmanról is van fenn a youtube-on rengeteg videó, a lényegre rá lehet jönni.
    Most magyarul leírva azt, amit angol nyelven már sok helyen leírtak, csak el kell olvasni, az neked rengeteg munka lenne. Olyat meg senki ne várjon, hogy leírjuk, hogy mikor melyik csúszkán kell állítani. Minden tévé gyártónak még a modellek között is van a kalibrálásban eltérés, így nem is lehet olyan leírást készíteni, ami minden kijelzőre érvényes.
    Jobb lenne hogy ha valaki kalibrálni szeretne, akkor ha elakad, megkérdezi, mi lehet a gond. Pontos kijelző tipus, szoftver, mintagenerátor, mérő megnevezéssel, esetleg mérésről készített képpel, vagy fájlal. Akkor lehetne segíteni, amiből a többiek is esetleg tanulhatnak. S azt se felejtsük el, hogy itt rengeteget számít a tapasztalat, mérés, mit változtatunk meg, s az milyen hatással lett a többi jellemzőre. Persze elengedhetetlen, hogyha valaki segítséget kér, akkor legyen azért valami fogalma az alapokhoz, vagy fogadja el, amit írnak, mert egyébként csak vita lesz és személyeskedés. Abból pedig senki nem tanul.
    S hogy ne csak off legyek, ezt nem tudom volt-e már, de ezt is érdemes lenne áttanulmányozni, aki kalibrálni szeretne.
    [link]
    Az ilyen linkeket, illetve amit az elején említettem angol nyelvű leírások linkjeit lehetne egy összefoglalóba rakni a topic elején, hogy meg legyen, aki keresni szeretné.
    Remélem nem bántottam meg senkit, de az alapok annyi helyen le van írva, csak el kell olvasni. Több értelmét látom, ha valaki elakad, segítség kell, arról szólna a topic, az több embernek a hasznára is válhat.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák