Új hozzászólás Aktív témák

  • kuyarashi

    őstag

    válasz *Ropi* #3259 üzenetére

    Igen, így már világos. Még mielőtt itt szóba került, olvastam a TFTCentral tesztjét a monitorról (U2713H), de az ott írtak alapján úgy értelmeztem, hogy a Dell által kiadott programmal csak az i1D3 használható. Ezek szerint viszont még ennél is szűkebb a keresztmetszet'; a monitor csak ezzel a hardver és szoftverkombinációval kalibrálható hardveresen.
    Ennek kapcsán merült fel a kérdés, hogy mikor egy cég -amelyik kalibrálást vállal-, hogyan választja ki, hogy melyik monitort milyen -elsősorban- szoftverrel kalibrál be. Arra gondolok, hogy például, ha én elküldeném a fent említett monitoromat kalibrálásra, akkor mekkora eséllyel kalibrálnák azt helyesre? Ha mondjuk az OázisComputer "prémium" kalibrálását kérném, amit a Discus-al végeznek, akkor milyen eredmény jönne ki? Szólnának, hogy, ezt az X-Rite-al érdemes csinálni, vagy sem? (Az megint más kérdés, hogy az ő videokártyájukkal készült profil, mennyire volna releváns az én konfigommal.)

    A Black levels résszel kapcsolatban is igazad van. Anno olvastam is erről egy cikket magyar nyelven, csak már részlegesen elfelejtettem. Nem tudom mennyire támadható ez szakmailag, de ha nem, akkor ajánlom mindenkinek. Projektor.hu. (Kicsit lentebb találjátok a "BRIGHTNESS és CONTRAST" részt.) Persze a többi cikk is érdekes.

    A régi Eye One és i1D3-at pedig részben azért kavartam össze, mert egyszer így fogalmaztál: "Amiről biztosan tudom, hogy nem kémiai... ...az X-Rite Colormunki Display, az Eye One Display Pro, meg a BasICColor Discus.". Tehát amelyik így néz ki, az csakis az újabb, "üvegprizmás" i1D3, azaz Pro változatot takarhatja és semmi mást, tehát ajánlható.

    iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Új hozzászólás Aktív témák