Új hozzászólás Aktív témák

  • general

    addikt

    válasz *Ropi* #3006 üzenetére

    szokásos kalibrálási beállítások, standard. 110 cd/m, Gamma2.2, 6500K

    ami nagyon érdekes, és ezt már korábban is észrevettem, hogy egy monitor factory reset után minden oké, azonban ahogyan elkezdem állítani a színeket, vöröset és kéket, maga a monitor osd paneljének a színe is elmegy ilyen rózsás árnyalatba! sajnos elég sokat kell állítani, nem egy jól sikerült darab kalibrálási szempontból, de ha be van állítva, szép színe van nagyon.
    a színek állítási lehetősége 50-ről indul és plusz-mínusz skálás (sajnos nem a 255 skálás), természetesen csak mínuszba megyek (nincs is értelme pluszba, mert szinte hatástalan). a vöröset 25-re kell kb lehúzni, a zöldhöz nem kell nyúlni, a kéket viszont egészen 8 egységig redukálni kell, hogy a kalibráló program helyes fehérpontot jelezzen. na ilyenkor már az osd setting panel is bíborban úszik... :((( nem vágom, miért..

    a monitor egy LG W2420R, rgb-led, de korai generációs, nagyon érik már a csere egy nagyobbra, csak a keret nincs most meg rá.
    a kalibrálás egyébként sikeres, 3 zöld pipa, és a színek láthatóan rendben vannak, lehet vele dolgozni simán, kivéve az OSX ablakainak fejléceit, oldalsávjait, mikor hogy. még egy érdekesség, Windows alatt nincs ez a jelenség, OSX alatt viszont előjön a monitoron.

Új hozzászólás Aktív témák