Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
válasz StanDoFF #26150 üzenetére
Örülök, hogy minden topikban van egy zseni szerencsére ide is jutott.
Ne haragudj, hogy beírtam a tapasztalatom, köszönöm, a kritikát sok-sok napig nem fogok tudni aludni miatta, hogy milyen idióta vagyok.
Jah tegnap este már aludtam, akkor ennyi.Akit érdekelt elolvasta, aki született zseni azzal meg nem tudok mit kezdeni.
Renault power
-
FET-MEN
veterán
Ajánljátok az 520-ast vagy nem? Sok meghibásodásról hallok.
Iphone 7
-
StanDoFF
tag
válasz rob210 #26152 üzenetére
Nem értem miért kell "lezsenizni" azt, aki reagált a te kisebb baklövésedre. Én leírtam azt, hogy biztos nem mentem volna bele, ha látom, hogy mocsár van előttem, és nem úgy írtam (a te szavaiddal élve), hogy "milyen idióta vagy, hogy belementél"! Ha jól emlékszem még csak ki sem oktattalak, hogy miért nem 30 cm-el odébb akadtál el!
-
westcoastog
veterán
válasz FET-MEN #26153 üzenetére
Én ajánlanám, bár mellette elgondolkodnék a 630-635 vonalon is, vagy használtan 1gb-os telefonok.
Nálam teszi a dolgát.
Ma sikerült pofával pvc padlóra ejtenem, de semmi gondja.
Mindenhol vannak meghibásodások.
Használtan érdemes venni ilyen telefont, ott legalább tudható van e hibája, azzal ellentétben amit épp most bontasz ki a dobozából.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz FET-MEN #26153 üzenetére
Ez nézőpont kérdése. Ha sokat akarsz spórolni és egy használható, jó ár/érkét arányú telefont szeretnél, akkor kiváló választás.
Az egy másik kérdés, hogy lassan már mindenhol kifut és hardveresen kevésbé lesz kielégítő (pl.: 512 ram). De valahol ezen a szinten az újabb telefonokkal sem igazán akarnak kilőni a sorból. Ebben a kategóriában szerintem még mindig remek választás.
Hozzá teszem, hogy jómagam más kategóriában játszom, de ennek ellenére szerettem a készüléket.
Bár az is lényeges, hogy milyen konstrukcióban váltanál erre a telefonra. Előfizetés (azon belül melyik szolgáltató és csomag), feltöltőkártyás vagy újonnan/használtan máshonnan? Ez szerintem igen maghatározó abból a szempontból, hogy ezt a telefont válaszd -e vagy nem.
Szerk.: Na és igen, amit előttem is írtak, a 8.1 emeli a készülék "fényét".
[ Szerkesztve ]
-
KunEmber
senior tag
válasz FET-MEN #26159 üzenetére
Arra jó lesz!
Igazából ez a meghibásodás fura dolog. Ha valakinek elromlik valamije, az telisírja vele az internetet. A szűkebb baráti/munkatársi körömben (engem is beleértve) 8 db 520-as teljesít(ett) szolgálatot, de egynél sem tudok javításról/szervizelésről.
[ Szerkesztve ]
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
törölt tag
Ilyen darabszám után, amik jelen esetben egy típusnál értékesítésre, legyártásra kerülnek, butaság lenne azt állítani, hogy nem lesz hibás/problémás darab.
Ezzel együtt szerintem jó választás neked.
Amúgy meg a rossz vélemény mindig jobban terjed, mint a jó. Ettől függetlenül nem azt állírom, hogy a negatív állítás nem helytálló, de semmiképp nem általánosítható.
[ Szerkesztve ]
-
juhasz22
aktív tag
Sziasztok
Napokban szeretnék egy LUMIA 520 as telefont vásárolni de mielott..... érdeklődnék, hogy mennyi az esélye hogy bevilágitásos vagy pixelhibás lesz a kijelzője mert olvastam hogy tele van a piac ilyen kijelzővel. Ha 1-2 napon belül nem látok hibát akkor már nem kell számítanom ilyen vagy bármi más hibára a kijelzővel kapcsolatban.
??[ Szerkesztve ]
iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED
-
geri005
tag
Tudja valaki, hogy 8.1 alatt az adatforgalmi segédnél a tömörítés mennyire hatékony? 500mb netem van havonta ami elég soványka.
Vagy van erre más hatékony alkalmazás?
Esetleg a maximális letöltési sebességet tudom korlátozni valahogy azon kívül, hogy 2G-re állítom?
A kijelzős dologra:
Nekem a jobb alsó sarokban (fekete képernyőnél látszik) sokkal erőteljesebb a világítás, de ezt csak bekapcsolásnál vettem észre eddig, remélhetőleg máshol nem is fogom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz geri005 #26169 üzenetére
Ha nem szinkronizál a telefon, és nem lép át észrevétlenül wifi-ről mobilnetre, miközben videót nézel, akkor elég jól tömörít. Nekem 50MB netem van, és csak böngészéssel átlagban kitart hó végéig.
A bevilágítás meg normális a kijelzőknél, csak nem mindegyiknél annyira feltűnő. Ameddig a színek megvannak, addig nincs baj.
-
törölt tag
Használ valaki autós tartót a telefonhoz? Nézegettem 520-hoz valókat ebay-en, és gondoltam megkérdezem, hátha valakinek van tapasztalata vele.
Szerintem a szellőzőrácsra csippenthető egész kényelmes megoldásnak tűnik, mert nem takarja ki a képet a szélvédőre cuppanthatóval szemben. GPS-ként használnám a telefont. Néztem hozzá egy ilyen töltőt is. -
StanDoFF
tag
válasz juhasz22 #26164 üzenetére
Hát nekem bő egy hónap után jött elő 5 beragadt pixel, amiből pár hét után egy sem maradt. Mostmár egyet sem látok fekete képernyőnél. Viszont előjött a bevilágítás a jobb alsó sarokban, amit szintén csak fekete képernyőnél látni.
karak_22: Keress vissza, pár hete foglalkoztunk már ezzel a témával.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
Nekem is bevilágítanak a ledek max fényerőn, egy minimálisan, viszont csak teljesen fekete háttérnél látszanak. A legjobb orvoslása a telefon hátterét fehérre állítani és autó fényerő mellett szinte sosem lehet látni. Teljesen fekete háttér szinte soha nincs, ha van is csak pillanatokra.
Alister from Hell
-
SPF
senior tag
Sziasztok!
Van olyan program, ami méri, hogy az adott hónapban hány percet beszéltem?
-
juhasz22
aktív tag
-
L.L.
senior tag
Sziasztok, szeretnék venni egy ilyen készüléket, ami T-s függő, de rárakták a 8.1-et, a kérdésem hogy ezt vissza tudom állítani 8.0-ra? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
pippin12
tag
Szerintem 10-ből 8 telefon kijelzője vagy bevilágítós és/vagy pixelhibás, nekem most cseréltek kijelzőt miután egyik nap megjelent 10-20 beragadt pixel , de sajnos a cseredarab is bevilágít es van rajta egy halott pixel, pozitívum hogy 3 óra alatt kicserélték . Mondjuk en 28-ért vettem 2-év garival, annyit megért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #58000384 #26175 üzenetére
Én ezt a szellőzőrácsos témát nem erőltetném
Nem túl stabil megoldás, más telefonnál már próbáltam, mert ingyen hozzájutottam egy ilyenhez, de magamtól nem vettem volna. Amúgy meg praktikussági szempontból nem rossz, ha jobbra-blara tekintgetsz ki, mint ha lefelé.
Amúgy meg az ilyen arányításokat nem nagyon használnék, amit többen is írkáltak. Nekem mindig az jut eszembe, amikor annak idején (még rendszerváltás előtt) nagyanyámék hozták be a kindert és azt ígérték a gyártók, hogy minden 5. darabban meglepetés van, volt meglepetés, amikor 15 -ből 1 -ben sem volt műanyag kis figura (nem tudom már, hogy éppen akkor melyik futott). Én amit rövid ideig használtam (1 hónapig), annál nem volt ilyen. Nagyanyáméknak szintén ilyet vettünk, annál sem (amúgy mindegyik a Telenortól). Nagyszülők már ilyen vagyányak Ettől függetlenül lehet valakinek akár 4 -ből 3 rossz tapasztalata, attól még nem azt jelenti, hogy a legtöbb rossz, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #86973952 #26184 üzenetére
Mástól is ezt hallottam, akkor szerintem szélvédős megoldás lesz, de akkor is valami karcsú darab. Töltő az remélem, hogy tökmindegy, mivel a szivargyújtós töltő USB foglalatos. Kábelem ugye van.
Műszerfalra csak azért raktam volna, hogy ne legyen szem előtt, de az is igaz, hogy akkor sokkal jobban le kell vennem a tekintetem az útról, az meg nem vicces dolog. A másik amit láttam, az ilyen napellenzőre csíptethető tartó, lényegében a szélvédő jobb felső sarkában lenne a telefon, elég nagy baromság Max ha a gyerkőcök tévéznének a telefonról, akkor el tudnám képzelni.Azt hiszem ki is néztem egyet, majd meglátom. Ilyesmi. Lehet, hogy nem pont ez lesz, de ilyen.
StanDoFF: Visszakerestem, csak olyan keveset dobott ki a kereső, hogy inkább megkérdeztem én is
-
TOZ
addikt
Bluetoothos Polar pulzusmérő övvel (H6/H7) van valakinek tapasztalata ezzel a telefonnal?
-
törölt tag
válasz #58000384 #26185 üzenetére
Legyen szó 520 -ról vagy bármelyik másik telefonról, én csak akkor vennék ilyen tartókat, ha meg is tudom tapogatni. Illetve valaki olyan ajánlja, akinek a véleményében megbízom. Még itthon is sok olyan gagyi minőség van (nem csak az olcsóbb kategóriában), ami nagyon gyengén fog vagy össze-vissza recseg, esetleg 1-2 átállításnál kilazul, törik. Nem beszélve azokról, amik nem is tapadnak rendesen.
Én jobban szeretek kintről rendelni, de szerintem ez nem az a kategória, amivel nagyon érdemes kísérletezgetni vagy kockáztatni. Kockáztatni jelzőt azért használtam, mert egy nem stabil, nem normálisabb minőségű tartó könnyen a telefon, illetve a kijelző bezúzásához vezethet, ha rosszul esik.
[ Szerkesztve ]
-
Morrissey
újonc
Nekem is van két pixelhibám, pont jól látható helyeken.
Kitapasztaltam a telefon működését, de nincs összehasonlítási alapom más okostelefonokkal. Le szokott fagyni: elsötétül a képernyő, amit kizárólag akksikivétellel lehet kezelni. Ilyen előfordult ébresztéskor, de csak úgy random is.
Az IE meglepően kifogástalanul működik, nehezen is hiszem el.
A zenehallgatásnál beletekeréskor nem tapasztalok zavaró hangokat.
Családban másnak is van ugyanilyen telefon: éppen tegnap húzta le a teljes feltöltőkártyát valószínűleg az a manőver, hogy az elindított hívást nem az érintőképernyőre koppintva fejezte be, hanem megnyomta a középső gombot az oldalán. Ezen a telón nincs pixelhiba.
Nagyon zavarnak a fagyások és újraindulások, ezért megpróbáltam minimalizálni az appok mennyiségét. Ezután mintha kevesebb lett volna a fagyás. Ez viszont dühít, mert többek között azért szerettem volna ezt a telefont használni, hogy tudjak rajta jól működő alkalmazásokat használni.
Az első hónapban szervizeltettem is az Arany János utcában (3 megismert munkatárs közül 2 kifejezetten hatékony és ügyfélbarát), mert egyik napról a másikra sem híváskor, sem ébresztéskor nem adott hangot. Szoftverfrissítéssel egy órán belül kezelték a problémát. (Nem tudom, másokat is hívtak-e xy piackutató cégtől értékelni a szervizelést... Elég kitartóan telefonálnak...)A kezdeti lelkesedésemet kicsit letörték a lassulások, fagyások. 8.0-t használok, várom a hivatalos 8.1-et.
-
Matykoh
tag
Csak érdekességképpen: megoldódott a problémám. Letöröltem az összes képet - persze előtte felmásoltam a gépre, csak ne vesszenek már el -.
Azóta nem többszöröz, és az akksi is 20-22 órát bírja... -
-
Matykoh
tag
Vettem egy szép flip tokot a telefonomhoz. Viszont, amikor futok, a karpántba tokostól nem fér bele.
Nem tudja valaki, hogy kell kiszedni belőle?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest