Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
mlinus
őstag
Nem hiába rejtegették az autók számát a megjelenés előttig..
Igaázból nem is az autók száma hanem a milyensége zavar engem. A driveclubban is viszonylag kevés autó volt, mégis nagyjából szépen lefedték az európai autóválasztékot. Én nem tudom hogy egy versenyjátékot manapság Ferrari vagy Lamborghini nélkül hogy adhatnak ki -
Döglött Róka
veterán
válasz
gyuribácsi88 #48 üzenetére
Leirtam hogy szerintem keves az auto, ezert dogoljek meg? Nem lehet velemenyem?
Ne nevettess mar kerlek...
Sehol nem varom el hogy egyetertsenek velem, de ezt kenyszert hogy meg kell gyozni a masikat hogy marpedig teved amikor pusztan izlesrol vitatkozunk ez egyszeruen vicc. Nem en keltem a hangulatot, a fanok nem viselik el a kulonvelemenyt.
SityiSXT: Mi abban az erv, hogy keves szerintem a tartalom? Ez velemeny, nem erveltem semmit, pusztan leirtam kb 10-szer hogy szerintem kicsi a felhozatal. Pont. Nem kell mogelatni ideologiakat.
-
válasz
Döglött Róka #42 üzenetére
Nagyon egyszerű, akkor nem veszed meg és nem játszol vele, ennyi. Pont mint ahogy ezer másik játékot nem veszel meg de a topicjába leírod hogy miért gagyi szerinted, holott nem játszottál vele fél percet sem.
Elég érdekes hogy bármelyik játék cikk hozzászólás részlegébe nézek, be, te kivétel nélkül mindig vitatkozol valakikkel, nincs olyan hogy nem vagy ott és nem kelted a hangulatot.
No de mindegy is, amíg lesz mindig aki etet, addig úgy sem unod meg.
-
SityiSXT
őstag
válasz
Döglött Róka #45 üzenetére
Idézek: "Nem a fenti ket cim tartalmaz extrem sokat, a tobbi tartalmaz keveset." Ez az, ami nem igaz. Pont emiatt kértelek arra, hogy akkor sorolj még fel olyan címeket, ahol minimum a duplája az autóválaszték a Project Carsénak. Ha nem tudsz, az se gond - csak annak tükrében furcsa a keveslésed, hogy a többi cím sem igazán tud többet. Ha pedig a véleményed leírhatod, akkor én miért ne tehetném meg az enyémmel - és ha eltérőek, akkor miért ne mutathatnék rá, hogy SZERINTEM hol a hiba az érvelésedben? Nem kell a Carst "védeni", csak épp azt állítani, hogy kevés az autóválaszték benne annak tükrében furcsa, hogy a piacon lévő többi cím elsöprő többségében sincs több - a két mamut konzolexkluzív címe ilyen szempontból más liga.
Arra is kíváncsi lennék, mire alapozod azon megállípításodat, hogy a Cars nem szim... Szerintem ez a kb. 400 oldal egy elég jó érv a sok közül, hogy miért az. -
Csapoati
nagyúr
válasz
Döglött Róka #45 üzenetére
Rendben, köszönjük, viszlát. Nem olvastam nyilván a WMD fórumot, hogy miként készül a játék, meg a profi versenyzők visszajelzéseit sem (persze, mind le van fizetve azzal, hogy önként szállt be a fejlesztésbe
).
-
Döglött Róka
veterán
Miert kellene felsorolnom? Mitol lesz ebben nagy igazsagod. Ertsd mar meg hogy ez az en velemenyem, nem muszaj engem az ellenkezojerol meggyozni. Nem ertem ezt a beteges kenyszert hogy mindenkeppen be kell vedeni szegeny arva indie cimet.
Leirtam hogy SZERINTEM (remelem igy felfogjatok) keves a tartalom, nagyon keves. Szerintetek nem. Ennyi a tortenet. Tovabbi jo hadakozast
Csapoati, igen, probaltam mindkettot, raadasul epitett szekben. Egyik sem szimulator de ne zavarjon. Tovabbi jo rugozast a szarul megirt autonkenti fizikan (kulon vicc kategoria, egyszer utanaolvashatnal hogy keszul egy autos cim es milyen adatokat hasznalnak)...
-
SityiSXT
őstag
válasz
Még egyszer megkérdem: hány olyan játékot tudsz felsorolni, ahol az autóválaszték 100 fölött van? Csak a miheztartás végett: a Forza kb. 240-nel indult az első részben, a GT kb. 150-nel.
És lehet, hogy téged nem érdekel a cégek mérete, de egy olyan autós játéknál, ami hivatalosan licenszelt autókat és pályákat tartalmaz, a költségvetés igen jelentős része erre megy rá. Sok lóvé = sok autómárka, sok autó. Ez ennyire egyszerű.Csapoati: Ez egy - és ez is SMS cím!
Igaz, ezt az EA pénzelte, ergo a hátszél és a lé is adott volt.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Játszottál már a pCars-szal, vagy a videókból szűrted le mindezt? Mert én játszottam mindkettővel és más liga fizikailag. Ha meg valakit kielégít az, hogy egy másik kasztnijú, de fizikában nem vagy alig különböző autókkal csapathatja... hát egészségére. Inkább legyen 60 autó, de azok normálisan megcsinálva. 600 autóval senki nem fog úgysem rendszeresen csapatni, ilyet nekem ne mondj. Vagy az a hobbid, hogy naponta előveszel 3 autót, megteszel velük 5-5 kört és kész?
Ha meg a költségvetési kérdésekre csak ugyanezt tudod szajkózni, hogy "kevés", akkor sajnos a felfogási képességed is kevés. Ilyen alapon akkor aki nem csinál legalább 600 autót a játékához, az bele se fogjon?SityiSXT: A Shift2-ben nagyjából 100 volt, de ugye az is simcade.
-
Döglött Róka
veterán
Hanyadszorra irjam le? K-E-V-E-S az auto....
Nem erdekel melyik mekkora ceg, egyszeruen keves, ezzel takarozni meg vedeni a ceget nem kicsit nevetseges... Nem a fenti ket cim tartalmaz extrem sokat, a tobbi tartalmaz keveset. Nezopont kerdese, egyszer beleszagolsz a joba onnantol nem nagyon fog erdekelni a tobbi cim amibe tizedakkora tartalom van.
Az meg hogy melyik szimulator es melyik ne eroltessuk. Egyik sem az
-
SityiSXT
őstag
Hogyne érteném. Én abban látom a probléma gyökerét, hogy míg az Xbox és a PS egy-egy cégé, addig a PC "senkié". A konzoltulaj cégek hajlandóak nagyon sok pénzt belefektetni abba, hogy sikeresek legyenek a platformjaik, és egy exkluzív autós játék remek húzócím lehet ezeken a konzolokon. PC-n ilyen nincs, ezenfelül ott van a warez nagysága miatti előítélet - bár szerintem a Steam miatt ez változóban. Farkasképű elhunyt Vuk kolléga ezt az aspektust nem hajlandó figyelembe venni, ezért kevesli a tartalmat - pedig pont a Forza és a GT kínálata az, ami extrém és elüt az átlagtól. Persze mi játékosok járnánk a legjobban, ha ez a mennyiség lenne a megszokott, de erre kevés az esély.
Ezenfelül akadnak kizárólagos exkluzív autók is mind a Forzában, mind a GT-ben, tehát ha valaki tényleg minden autóval akar játszani, kell a PC mellé Xbox is, PS is.Csapoati elnindzsázta a válaszom!
-
Csapoati
nagyúr
Azért mert ennyi autót lemodellezni és akár csak félig szar fizikát írni alá is eszement munka és főleg pénz. Nem térülne meg egész egyszerűen, nem véletlen húzónevek ezek konzolokon. Mert ugyanis megveszed ezért a konzolt. Ha lenne PC-re is ilyen, sokkal kevesebb Xbox meg PS fogyna. Sajnos ez a helyzet. A The Crew kihagyott egy nagy ziccert, ott is csak kb 50 autó van, pedig pickup meg terepjáró is van köztük.
-
XuChi
addikt
Ez mind ok amit leírtál. De miért nem tudnak pc-re is egy "forza" vagy "gt" tartalmú játékot kihozni ?? Miért kell nekünk pc-seknek 5 programot használnuk a gépen, hogy ha akarunk Dodge Ram-el menni akkor X, ha ford focus-szal akkor nfs shift 2, ha fiat 500x-el akkor y.
Érted mit akarok mondani ?
-
SityiSXT
őstag
válasz
Döglött Róka #31 üzenetére
Ügyesen elkerülöd a kérdést, szóval újra felteszem: mi az, amit ily rettenetesen hiányolsz a Project Carsból? A választék, mint olyan, egy rendkívül tág fogalom. A Forza és a GT egyáltalán nem sokrétűbbek, mint a Cars - abból a szempontból gondoltam az érvelésem azon a részén irrelevánsnak tekinteni, hogy ez a két cím extrém sok autót tartalmaz a piac többi szereplőjéhez képest. De akkor vigyük tovább a dolgot, ha már így erőltetjük. A Forza a kezdetek óta a Microsoft kiadásában jelenik meg, a GT pedig a Sonyéban. Két olyan óriáscég, amelyeket komolyan kell venni, ha tárgyalóasztalhoz ülnek, plusz a lé náluk nem igazán akadály. Az SMS pedig egy kicsi londoni fejlesztőcég, nagyságrendekkel korlátozottabb költségvetéssel és súllyal, egymagukban, gazdag, neves kiadói hátszél nélkül (sőt, abszolút kiadó nélkül, ezért is indie cím a Cars). Mit gondolsz, ki milyen feltételekkel tud leülni tárgyalni az autóipari konszernekkel? De lépjünk tovább, és hadd kérdezzem meg: milyen más autós játékot tudsz mondani még, ahol hasonlóan nagy az autó- és pályaválaszték, mint a fent említett két konzolexkluzív címnél? Lehet az én ismereteim hiányosak, de az autós játékok elsöprő többségében 100 alatt van a választható autók, és 50 alatt a pályák száma, nyomvonalastul-mindenestül - de ha még tudsz mondani pár olyan címet, amelyek ezeket a számokat meghaladják, érdeklődve olvasom majd.
A Cars pedig szimulátor, de ne zavarjon.
-
infectedmann
őstag
Kíváncsi leszek
-
.LnB
titán
"A kevesebb sokszor több"
És a PCars kínálata nem is kevés. Az AC-é az, de az meg olyan minőségű is amilyennek lennie kell.Grid, Dirt, Forza, GT, NFS egy kalap alá tartozik...
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Döglött Róka #31 üzenetére
Lehet, hogy az AC-től gyengébb szimulátor, de még mindig más kategória, mint a Forza. Az simcade.
A hype-ot meg továbbra is csak te generálod. -
Döglött Róka
veterán
Jaj de aranyos hogy a haddjuk-ot kiemelted
Olvass egy kicsit mielott tevesen nyelvtani hibara asszocialsz..
Nem az altalam preferralt markakrol van szo hanem a valasztekrol. Egyszeruen kicsi a jatek, ennyi, ebbol kifolyolag nem lehet annyifele online versenyt osszerakni (teszem azt egy hegyi aszfaltralit 60-as evekbeli autokkal egyedi tuningmegkotessel, nem egy tipussal amit eledraknak a 65-bol, hogy najo itt egy ilyen is, hanem mindenki massal megy...). A Forza-t meg a GT-t ne haddjuk, mert letezo palyaautos cimek, azzal takarozni, hogy nem veszunk tudomast roluk mert jajdesokkal sokretubbek mint a tobbi autos cim es ez nem er, nem kicsit demagog
Ok is ott vannak a piacon, letezo cimek, nem lehet szemet hunyni felettuk...
A karriert meg teljesen mindegy, arra jo egy karrier, hogy megismerd a kulonbozo gepeket, palyakat, utana irany az online moka.
Felolem lehet magasztalni, de a rajongoi hype olyan elozekenyen elnezi a siralmas valasztekot, hogy az mar faj... pont ezert nem szereztem be anno a forza 5-ot sem, mert harmadakkora jatek volt, mint a 4. resz. Talan a 6-ra visszater a megszokott mennyiseghez.
@gyuribácsi88: A PC sem az, de ne zavarjon
-
Annyira vicces hogy a forzát ehhez a játékhoz hasonlítják egyesek, látszik fogalmuk sincs miről beszélnek, ez egy szimulátor, a forza nem az.
-
SityiSXT
őstag
válasz
Döglött Róka #26 üzenetére
Hype: Nem ugyanaz, ez tény, viszont mivel a marketingbüdzsé is szűkös a Project Cars esetében, így a készítők a rajongók általi hype-ra építenek. Az eredmény tulajdonképpen ugyanaz: az előrendelések/eladások száma szépen növekszik.
Ha nem szeretnél vitát szítani, akkor tulajdonképpen miért írod azt, amit? Miért volna kevés a tartalom a Project Carsban? Szerintem te kevered ezt azzal, hogy az általad preferált márkákból, modellekből, pályákból nincs elég, de ha a számokból indulunk ki, én azt nagyon nem nevezném kevésnek (a Forzát meg a GT-t most ilyen szempontból hagyjuk). És jönni fog 2 évig folyamatosan új tartalom is. Persze valószínűleg így sem lesz 1000 autó a végére, de a változatosságra nem hiszem, hogy panasz lehetne.
Ami az újrajátszhatóságot illeti: Ellentétben a legtöbb autós játékkal, itt nyílt a karrier. Nem muszáj alacsonyabb kupákban kezdened, indulhatsz rögtön Fomula A-val vagy LMP1-gyel is. Persze kezdetben csak a kisebb csapatok fognak leszerződtetni, ez a fajta kihívás megmaradt, de legalább nem kell ledarálnod olyan szakágakat, amik esetleg nem érdekelnek. Pont emiatt a flexibilitás miatt esélyes, hogy jobb játszhatósága lesz a konkurenciánál.
A Gridet csupán annak érzékeltetésére hoztam fel példaként, hogy AAA kategóriában sem feltétlenül jellemző az, hogy minimum 247 db pályával és 862 autóval lehet valaki csak sikeres. Az, hogy szerinted milyen lett a Grid utóbbi két része, teljesen más lapra tartozik. Haddjuk ezt.
Viszont ha már ennyire lefikkantod a Cars felhozatalát, hadd kérdezzem meg: szerinted milyen tartalommal kéne bírnia, hogy a te szempontodból sikeres, tartalmas, színvonalas legyen?
-
válasz
Döglött Róka #26 üzenetére
Menni kell netre...
En assettoba 4-5 palyan jatszom heti 30 orat, de nem tartom unalmasnak, mindig mas minden verseny... gondolom itt is igy lesz
-
Döglött Róka
veterán
A marketing es a rajongok altal kivaltott hype ket kulon tema... nem artana belatni.
Egyebkent nem konzol vs pc vitat szeretnek szitani, egyszeruen PC-re nincs olyan autos cim, ami megfelelo tartalommal birna. A felarkadozasos mokat meg pont hogy fanok toljak
En meg mindig csak azt allitom, hogy ez egyszeruen keves... lehet minosegi a megvalositas, tartalom hianyaban eleg hamar el fog sikkadni es megmarad egy szuk retegnek akiknek ugyis mindegy csak epithessek kore a cockpitet.
SityiSXT: A grid-et haddjuk, az is vicc kategoria. Felreertes ne essek, nekem is tetszik a PC, csak a tartalmi mennyiseg ezaltal az ujrajatszhatosagi faktora silany lesz.
-
SityiSXT
őstag
válasz
Döglött Róka #20 üzenetére
Magasrol teszek ra hogy indie ceg - Márpedig az általad sérelmezett hiányosságok egyik alapvető oka ez - úgy a költségvetés, mint az elérhető licenszek miatt. Tényekkel szemben nehéz vitatkozni...
keves a tartalom - Ez relatív dolog szerintem. Saccperkábé megjelenéskor a Grid 2 / Autosport is hasonló mennyiségű tartalommal rendelkezett. Egy Forza vagy egy Gran Turismo picit más tészta - ezeknek a játékoknak a marketingerejük más súlycsoport a többihez képest.
tul nagy a hype - Mihez képest túl nagy a hype? Tévéreklámok nincsenek (a Renaultval kombinálttól eltekintve), óriásplakátok sem. Pár újsághirdetés, Facebook, Twitter, YouTube - ennyi. Az általad preferált Forza/GT körül több a hajcihő. Talán annyi a különbség, hogy ott a fejlesztők/kiadók generálják a hype-ot, itt meg a WMD tagok, akik többsége egyszerű gamer.
PC-sek orulhetnek max, de konzolon mar ezelott is voltak minosegi palyaautos cimek. - Ahogy Csapoati is írta, PC-n is voltak minőségi pályaautós címek. Most jön még egy, minden platformra. És? A piac ott van, az előrendelések száma alapján szép sikerre van kilátás. Plusz maga a játék is remekül sikerült. Persze nehéz olyat alkotni, ami mindenkinek maradéktalanul tetszik.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Döglött Róka #20 üzenetére
Ezen felsikítottam, köszi szépen!
Minőségi alatt olyanokra gondolsz, mint pl. PC-n a Race sorozat (amit aztán tudtommal átportoltak X360-ra)? Aminek van valami köze is a valósághoz. Félárkád mókák eddig is voltak PC-n. A hype-ot meg nem tudom honnan veszed, marketing szinte alig volt, a userek csinálták a trailerek legtöbbjét.
De azt hiszem már emlékszem rád, te szoktad szítani a PC vs konzol vitákat hasonló gyöngyszemekkel. -
SityiSXT
őstag
válasz
Döglött Róka #15 üzenetére
Kiszúrják? Érdekes szóhasználat... Értem én, hogy sokak kedvencei hiányoznak, de hogy is mondjam... Ha valakinek a fizetése csak Swiftre elég, akkor abból nehezen lehet kihozni egy AMG Mergát. Nézzük viszont az érme másik oldalát: Ginetta például nem sok játékban fordult eddig elő. Vagy BAC Mono. És még akad pár.
Valamint esélyes, hogy ha sikeres lesz a játék, újabb licenszek is jöhetnek. Még egyszer mondom: ez indie fejlesztés, itt nem volt semmilyen nagy cég, nagy név az SMS mögött...
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Döglött Róka #11 üzenetére
600 jól kidolgozott fizikájú autó, mi? Ne nevettess... A pálya meg itt több is, ráadásul olyanok is vannak, mint Le Mans rövid, meg a 24 órás, ami két szinte teljesen eltérő pálya.
Bál@: Pálya ennyi van, helyszínből van kevesebb. Teljesen más pályákat lehet kihozni egy helyszínből (lásd ugye Le Mans, vagy Indy ovál vs. road).
-
SityiSXT
őstag
válasz
Aham. És most hasonlítsd össze a Forza vagy a GT költségvetését a Project Carséval.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
És akkor még nem is beszéltünk mondjuk egy Gran Turismo-ról.
( Na jó itt sok autó van, de a minőségük is olyan amilyen:
)
-
Csapoati
nagyúr
válasz
B.Á.L.!.N.T #7 üzenetére
A 40 palya amugy marha sok, az Assettoban meg 15 sincs.
A 60+ auto is egesz jo, ezek nem csak a kasztnijukban kulonboznek. -
SityiSXT
őstag
Indie címhez képest azért nem szörnyű az autófelhozatal. Ami pedig a pályamennyiség - helyszínek száma arányt illeti, itt megtekinthető, mi mennyi. Ami bizakodásra adhat okot az az, hogy az SMS 2 évig tervezi frissítésekkel, új tartalmakkal ellátni a játékot, így ha a siker beüt, talán az általatok hiányolt márkák képviselői is hajlandóak lesznek leülni tárgyalni a készítőkkel a licenszelésről.
Ja igen, a Le Mans 24 órát (vagy bármely más pályán) le lehet real-time is nyomni - még achievement is jár érte (A Day In The Life)
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Sajna a 100 pálya úgy jön ki,hogy egy pálya kb 3-szor szerepel, csak annak különböző szakaszain kell nyomulni... Amúgy szerintem max, ha 40 különböző pálya van.
A gépeden meg szépen fog futni. Legalábbis nekem gtx 670 alatt elég jól fut, az eső ami nagyon meg tudja akasztani a vga-t.
-
Döglött Róka
veterán
Ugy tudtam, hogy fing lesz a felhozatal. Sehol nem reklamoztak, nem veletlenul.....
Maradok a forza 4-nel.
-
anulu
félisten
versenymódokról van valami leírás? pl endurance lesz? és ha igen, akkor ugye a 24 órás pl Le Mans nem 24 perc lesz? ugye? bíztam benne, hogy méltó utódja lehet nálam ez a GT4-nek (az 5 és a 6 szerintem nem méltó a Gran Turismo névhez), de egyelőre kivárok a vásárlással. az autó felhozatallal van bajom
-
wolfman
veterán
-
XuChi
addikt
Remélem a közeljövőben kapunk:
-Honda
-Toyota
-Lexus
-Subaru
-Volvo
-Opel
-Citroen
-Peugeot
-Dodge
-Ford
-Shelby
-Plymouth
-Suzukiés még sorolhatnám milyen autókat. Nekem oltári csalódás ez az autó felhozatal ami benne van
-
elithun
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy hozza-e majd elvártakat. Nem vagyok egy kimondott szimulátor rajongó, de egy pár review-et meg fogok nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest