Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz szuszinho #871 üzenetére
Nem igazán az számít, hogy mit eszik meg az állat, hanem hogy mi kerül bele a tojásba, a kettő között nem feltétlenül van összefüggés. Továbbá ez a napi 2-3 eléggé egzakt szám, amit csak akkor van értelme ennyire pontosan kijelenteni, ha a nem házi tojásban van X anyag, amiből Y mg (ami napi 2-3 tojással összejön) már nem egészséges. Mi ez? Vagy ha nincs is ilyen anyag, akkor mi pontos különbség a házi meg nem házi tojás tápanyagtartalma között?
"A legjobb húsa is azoknak az állatoknak van, akik szabad tartásban élnek, nem a kis óljukban, és mindenféle táppal, kukoricával teletömöttek. Óriási a különbség az omega-3, omega-6 arányában."
Annyira nem ástam bele magam a szabadtartás vs. legeltetett állatok témakörbe, de az ellenérv az szokott lenni, hogy csak azért jön ki ennyire drasztikus különbség az omega-3 zsírsavra, mert a szabadtartott állatok alapból zsírmentesebbek, és a zsírösszetételnél a %-os arányt nézik. De abszolútértékben nincs jelentősen több omega-3 zsírsav a szabadontartott állatok húsában sem.
Amúgy az omega-6 zsírsav arányát meg azzal lehet legjobban csökkenteni az étkezésben, ha az ember elhagyja a növényi zsiradékok nagy részét lásd pl.: [link]