Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz psyche #1071 üzenetére

    "váltani fogok baconre meg kókuszolajban sütött tojásra. Hiszen a tojás nem feldolgozott, a szalonna/bacon szintén nem feldolgozott."
    Azért lássuk be, azt a szerencsétlen disznót muszáj feldolgozni, hogy bacon legyen belőle :) És bacon és bacon között jelentős különbségek vannak. Amúgy kókuszolaj helyett (ami finomított olaj) én javaslom inkább a disznózsírt, esetleg vajat (csak utóbbinál figyelni kell, hogy ne égjen).

    "- Tojás
    - Szalonna
    - Tonhal vagy szardínia
    - Csirke / pulykamell
    - Tejsavófehérjék
    - Sajtok
    - Olívaolaj
    - Kókuszolaj
    - Ásányvíz
    - Vitaminok vagy zöldségek

    - esetleg BCAA / glutamin"

    Miért csak csirke / pulykamell? Ketogén étrend lényege a zsír, teljesen felesleges a legszárazabb húsokat enni csak azért, hogy utána más zsírforrásból pótold a kimaradó mennyiséget. Lehet nyugodtan enni combot (bőrrel együtt!), marhahúst, disznóhúst.
    Ahogy valamelyik korábbi hsz-ben írtam a kókuszolaj tömény triglicerid, aminek meg vannak a maga előnyei, de rendszeres nagymennyiségű fogyasztása szerintem nem célszerű. Tejsavófehérje teljesen felesleges, egyél helyette húst (halat, stb.) inkább. Hasonlóan a BCAA / glutamin-ra.

    "Ja és a jelenlg piacon lévő egyetlen termék, amely ipari mennyiségben tartalmaz vitaminokat, az a Scitec-Multi pro."
    Megnézve, pont az a bajom ezzel a multivitaminnal, mint az összes többivel: nem derül ki, hogy miért azokat a mennyiségeket tartalmazza, amiket. Az se derül ki, hogy milyen étrendhez ajánlják. Mert pl. tele van B vitaminnal, miközben ha eszel normális mennyiségben húst, azokra nem nagyon lesz szükséged. Illetve majdnem minden 100% fölött, vagy körül van. Ha feltesszük, hogy a vitamin ajánlások megfelelőek, és eszel normális kaját is a tabletták mellé, akkor elég sok mindent túl fogsz lépni. És bár bizonyos vitaminoknál / ásványi anyagoknál nincs (ismert) felső határérték, nem feltétlen igaz az, hogy minél több, annál jobb. Aztán akkor felszívódásról még nem is beszéltünk, pl. magnéziumból magnézium-oxid van, aminek jó ha pár %-a felszívódik az emberi szervezetben, a többi egyszerűen kiürül.
    Szóval összeségében nem nagyon vagyok híve a multivitaminos megoldásoknak. Én úgy jutottam el a ketogén étrendhez, hogy elkezdtem keresgélni, hogy mi lenne a természetes étrendje az embernek. Mert az nem normális szerintem, hogy mindenfajta szintetikus vagy szintetizált anyaggal tömni kéne magunkat ahhoz, hogy egészségesek legyünk. Mint ahogy az se, hogy mindenfélét méregetni és kalkulálni kéne ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Ha így lenne, akkor az emberiség már azelőtt rég kihalt volna, hogy a civilizáció kialakult volna.

Új hozzászólás Aktív témák