Új hozzászólás Aktív témák

  • psyche

    csendes tag

    válasz Teasüti #1059 üzenetére

    Jó, nem fogok feldolgozott húsokat enni örökké, váltani fogok baconre meg kókuszolajban sütött tojásra. Ezek ugyanis úgy vélem egészséges ketogén ételek.

    Hiszen a tojás nem feldolgozott, a szalonna/bacon szintén nem feldolgozott.

    Az olívás szardíniára viszont az egyik legegészségesebb étel :)

    A ketogán étrend előtt sokáig prbálkoztam alacony szénhidrát - magas fehérje diétával (napi 100 gramm rizs + csirkemell + fehérjepor), de igen hosszú hónapok alatt értem el minimális szálkásodást.

    Most 3 és fél hónap alatt már -8 kilónál járok. Ennek egy része persze lehet víz is, meg minimális izom. Ez utóbbi remélem nem. Tudniillik ugyanannyi súllyal edzem mint a ketogén étrend előtt.

    A hasam, a derekam kerülete láthatóan kisebb lett. Nem, nem kockás, az majd 13-14%-os testzsírszázaléknál kezd el látható lenni. Majd.

    Súlyzós edzést egyébként 8 éve végzek, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Ez utóbbi 5 év alatt csirke-rizsen éltem (többnyire)

    Szerintem az egészséges ketogén étrend a következőkből áll:

    - Tojás
    - Szalonna
    - Tonhal vagy szardínia
    - Csirke / pulykamell
    - Tejsavófehérjék
    - Sajtok
    - Olívaolaj
    - Kókuszolaj
    - Ásányvíz
    - Vitaminok vagy zöldségek

    - esetleg BCAA / glutamin

    Ezektől eltérni nem kell. Jah és nem észnélkül kell ezeket sem enni!! Elmondom nektek, hogy te jóval kevesebb zsírt eszel meg egy nap ezekből, egy nap mint egy átlagember! Hogy mennyi zsírt kell enned, azt ki kell számolnod, de állítom, hogy a napi bevitel akkor is alacsonyabb lesz mint egy átlagember napi zsírbevitele.

    Tehát nincs ok a félelemre, hogy jajj sok zsírt viszek be. Mert nem.

    Na ez a nem mindegy!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák