Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Slimen eleve volt Other OS lehetőség (annyira nem vagyok képben azért kérdezem, nekem úgy rémlik hogy csak a FAT-eken volt)?
Kíváncsi vagyok hogy a PS3 hány addigi Sony vásárlót tántorított el a cégtől. Kezdve a beígért szolgáltatásokkal amikből később nem lett semmi -vagy nem olyan formában lett(jól példázza DM-Fan rengeteg hozzászólása a PS3 topicban), a kezdeti PS2 kompatibilitás kivételével, az other OS elvételével, a törés után a felhasználók szívatásával. Az már csak hab a tortán hogy Xbox360-ra lehet a játékokat installálni, ill. hogy pár multiplatform cím állítólag jobban néz ki. Kíváncsi vagyok így ki fog PS4-et venni majd (ill. hogy fog-e felhasználóbarátabb irányba változni a SONY).
-
D.Orion
veterán
Ha Németországból már kitoloncolják, akkor én szívesen biztosítok neki szállást és netet.
-
Raucher
tag
"..Ha maga az otherOS funkció nem okozott a Sony-nak kellemetlenséget, akkor mi a pékért -már elnézést- tiltották volna le?
Gondolom ezen hardveren nincs haszna a Sony-nak. Talán önköltségi ár alatt nyomta ki a piacra. Ha egy konzolt eladnak, átlagosan X darab játékot vásárolnak hozzá a tulajdonosok. Ebből jön a bevétel, ami kompenzálja a hardveren elszenvedett veszteséget.
Ha egy konzol kiesik a játékszerű felhasználásból, akkor csak veszteséget termel a Sony-nak. Ezért vághatták be a féket, otherOS dolgában.Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
Narxis
nagyúr
Én az itteni írások alapján úgy emlékszem, hogy először az otherOS és egy kis hardveres buherálás segítségével sikerült egy srácnak a nem eredeti játékok futtatása, a Sony-nak pedig az volt a legegyszerűbb, hogy letiltja ezt a funkciót. Erre pár Linux geek dühös lett és valóban ez vezetett oda, hogy már sokkal egyszerűbben lehet PS3-on is warezolni. Ha maga az otherOS funkció nem okozott a Sony-nak kellemetlenséget, akkor mi a pékért -már elnézést- tiltották volna le?
(#42) MMSZoli: az biztos, hogy PS4-en már hardveresen is mindent meg fognak tenni, hogy ne legyen több annál mint ami.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Rigel77
tag
-
MMSZoli
tag
Szerintem a Sony nagy öngólt lőtt. Ő egy hardvert fejleszett ki, amit TÖBBRE lehet használni, mint amit beleálmodtak (számos ilyen termék van, ne menjünk messzebb, mint a tuningolt CPU, GPU vagy a tuningautók). Hogy ez miért fáj a SONY-nak, nem tudom, inkább büszkének kellene rá lenniük.
Ha meg agyuk lenne,a duzzogás helyett leszerződhettek volna valamelyik jópofa Release-t terjesztő céggel, és minimális munkával saját SONY Linuxot hozhattak volna ki PS3-ra. Mennyivel jobb lenne most az image-ük...
-
Góliát
őstag
Egy milla? Nem rossz pénz.
Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
domi007
őstag
"Ha meg akartok állítani, ahhoz előbb meg kell hogy öljetek, mert nem tudok a programozás, valamint a HV és Linux kernel hackelése nélkül élni."
Imádom az ilyen fejlesztőt
[ Szerkesztve ]
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Perry-sama
tag
"A Linux támogatás újraaktiválását véghezvivő programozót a bírósági tárgyaláson nem kevesebb, mint egymillió eurónyi összegre perelte a Sony."
Olvass a sorok között
Asus P7P55D | core i7 860 @2.8GHz | CM Hyper TX3 Fan | Asus R9 280X 3Gb | Corsair 4*2 GB DDR3/1600 | WD 1 TB S-ATA + WD 160 GB ATA + Samsung 500 GB S-ATA | Asus DRW-1810 | Chieftech 550 W
-
Hiftu
senior tag
1, néhány országban létezik a magáncsőd intézménye. Elmeszelnek. Azt mondod, hogy magáncsőd. Elvisznek mindenedet, de utána újra kezded.
Ergó ilyen helyzetben ezt kell csinálni.2, Az öröklésről önkéntesen le lehet mondani. Tehát az adóságot sem öröklöd meg. Ha közben persze olajbáró lett az apád, akkor azt sem. Onnan tudom, hogy sajnálatosan ismeretségi körömben kellett valakinek ilyet csinálni apja játékszenvedélye miatt.
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
dabadab
titán
"Mert azon keresztül oldották meg a nem eredeti játékok futtatását, ha jól emlékszem..."
Valamiért ez a mítosz nagyon elterjedt, pedig pont fordítva történt: a PS3 játékok töréséhez az a munka vezetett, amit a Linux újraengedélyezésbe fektettek páran.
Ha a Sony nem tiltja le a Linuxot, akkor lehet, hogy még mindig nem lehetne PS3-as játékokat másolni.(#25) anulu: Németországban nincs DMCA, EUCD van.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
-
bunfi
őstag
Persze, meg azért van az embernek ügyvédje, hogy az ilyen apróságokra felhívja a figyelmét a védencének. Így nem sokáig lesz állása (hivatalosan) és tulajdona. Ha jogilag hajléktalan vagyok, akkor mit perel le rólam? Ja megvan! A saját jó hírét (amit kicsit megrongált a hülyeségével)
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
Tim82
félisten
Szerintem ezt kicsit elhamarkodtad.
Érvényes bírósági ítélettel a fizetésedből vonják le inkasszóval, ha jól tudom, ilyenkor csak a minimálnyugdíj összegének megfelelő pénzt veheted fel a számládról. A bankodnak meg kötelező engedelmeskednie.
Szóval lehet, hogy 500 évbe telik, de kifizeted.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
edward2
addikt
"Ha meg akartok állítani, ahhoz előbb meg kell hogy öljetek" :
Különben engem is perelhet bárki nyugodtan 1millió euróra, de akár többre is. Győzze kivárni míg megkap belőle 100at.
-
saja
csendes tag
Ennyi erővel néhány egyetemet is lehúzhatnának emiatt: saját kép
keep calm and code erlang
-
Silentfrog
veterán
Miért nem ültetik egyből villamosszékbe?
-
anulu
félisten
ne felejtsük el, h a DMCA-nak van egy olyan pontja is, ami védi a vásárlót, h a gyártó a későbbiekben a reklámozott dolgokhoz képest ne módosíthassa negatív irányba a termékét. ez alapján az USA-ban kapott egy viszontpert a Linux miatt a Sony.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
davep
tag
A Sony üljön le és kussoljon, magának köszönheti a bajt, amíg mehetett a Linux és a homebrew, addig semmi gond nem volt. Egyes alá!
Machete don't text
-
félisten
'reggelt!
Elolvastam a címet "Egymillió € büntetés a Linux engedélyezésért"
De nem találom a szövegben az egymillió€-s büntetést?
Ja, hogy az egész egy nagy flémgenerátor.
Gratula.(#16) anulu: Ott a pont.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
Nincs semmiféle büntetés... nem kell ennyit kifizetnie. Olvassátok el rendesen a cikket... a sony csak ennyire perelte be,és majd dönt a bíróság,hogy jogos e ez az igény. Én is beperelhetem a szomszéd józsit 100milliárd Ft-ra mert este 10után bömböltette a hifit és ezzel nekem hatalmas anyagi hátrányom származott stb.stb de esélyes,hogy nem ítélik meg csak 5ezer ft-ot.. Szerk.: A cím kissé félrevezető,hogy ennyire büntették...közben a cikk nem ír tényleges büntetésről csak,hogy ennyire perelik. Mindenesetre kíváncsi leszek,hogy mi lesz az ügy vége.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Aláírásgyűjtést kell szervezni a módosítás fenntartása mellett.
Kb. 250 euro egy PS3 (közelítő becslés), tehát 4000 aláírással már ki is van egyenlítve az esetleges egymillás bünti.A végén nehogy a Sony-nak kelljen fizetnie
read-only mode on the forum
-
törölt tag
szerintem alapvetően jó ötlet konzolt pc-nek használni, bár a mai gépek még nem igazán alkalmasak erre, leginkább a kevés ram miatt.
de milyen szép is lenne mondjuk a nextgen xboxon windowst futtatni, nem kellene egy külön pc-t tartani otthon...szerk: amúgy a sony-nak miért fájt, hogy linux is futott a gépén?
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
a vége? nem tudom. az viszont látszik, h a banhammer sem hatja meg azokat akik PSN-ezni akarnak. van már kint random console ID generator, 2-3-ból simán talál olyat, ami működik, kell még 1 proxy hozzá, és a PSN-re logolásnál sem a konzol ID-ját se a valós IP-t nem látja a Sony.
részemről azt mondom továbbra is, h azokat kéne s*ggberúgdosni, akik cheatelnek / wallhack / akármi, és nem azokat, akik CFW-s konzollal ugyan, de eredeti játékkal akarnak multizni.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
hemaka
nagyúr
Abból a pénzből a Sony egy árva fityinget nem fog látni. Majd jól felidegesítik az internet s*gglyukát, aztán leshetnek.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
RepeatSector
senior tag
Az újgenerációs konzolokból, szerintem a homebrew cuccok hiányoznak, pl vegyük az xbox1-et nálam tele van emulatorokkal, meg progikkal, de sajnos ezeknek az időknek vége, xbox360-n és most már ps3-on is megvan kötve a kezünk.
Én támogatom az ilyen emberek munkáját akik ezeket a kiskapukat kihasználva tesznek naggyá egy konzolt.
"The tail of the snake is in it's teeth tonight"
-
Def26
félisten
Mi lesz ennek az egész szarnak a vége...? Jól ráb@szott a sony, szvsz az idejük nagy része ilyen dolgokra megy el most. Már szerintem megbánták azt is, hogy ezt a geohot gyereket nem alkalmazták inkább a cégnél...
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
ngabor2
nagyúr
vajon a felhasználók hány ezreléke használja a feltört konzolokon a linuxot, meg a hasonlókat?
-
cherockee
aktív tag
válasz Psychonaut #3 üzenetére
Röviden: a feltört játékok terjesztéséből (fizetős FTP, torrent site banner bevétele) megélő csoportok.
-
Boxi88
őstag
Ez meredek büntetés! Mire ezt kifizeti....
-
anulu
félisten
valamint hozzátette, hogy nem érdekli a Sony, folytatja a munkát. érdekes módon másnap megjelent az NTFS library, plusz egy napra rá pedíg a MultiMAN 1.16.03-as verziója, amiben már van NTFS read support.
kíváncsi vagyok, mikor jön az mkv player
-
Televan74
nagyúr
Elhiszi azt valaki , hogy egyedül dolgozik. Ezeket a "szakembereket" bűnözői csoportok támogatják, amíg valamelyik cég nem tudja megnyerni magának magas fizetésért.Ha csak saját magának vagy kedvtelésből csinálta akkor nem kellet volna feltennie a netre.
1milla eurót meg nem tudják rajta behajtani soha.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Polllen
nagyúr
Azért ez egy picit meredek a sony-tól... Értem én, hogy példát kell statuálni, mert borzasztó, ha linux-t is lehet futattani a ps3-n, de...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest