Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
homerhamm
addikt
válasz Trailblazer #95300 üzenetére
ex. rendőrautó? Amúgy ez még egész szép, bár az már senkit se érdekel milyen autó van a képen.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
Undoroid
őstag
válasz berek21 #95299 üzenetére
Szia!
Segíts! Akárhogyan próbálom kitalálni, de ezt nem tudom visszakódolni: " A kasztni korozik " Nekem csak az a gondolatom van, hogy körözik
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
KROK640
nagyúr
válasz Trailblazer #95295 üzenetére
Azt megértem.
De ha nem nézzük a szoftvereket, akkor túl is van árazva nem gyengén. Az összeállításban ami ér valamit a 16GB RAM, meg talán az h I5 a proci, de szerintem 40-50nél többet akkor sem ér. 110-et tuti nem.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz koby11h #95297 üzenetére
Rágoogleztem, és tényleg úgy van. A korábbi verziókból (és azok árából) indultam ki. De ha megnézem az éves előfizu árát, az sem kevés.
Nos, akkor tuti crackelve van, gondolom akkor az office és a Windows is.
így tényleg messze nem éri az árát...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Chaser #95298 üzenetére
RTX3050-est akartam eredetileg, de olyan szépen alakul a 3060 ára, meg csak 12GB, hogy lehet átnyergelek arra... olyan 100 körül bevállalnék egy minimum még 1 év garis példányt.
Úgy számolom, hogy olyan november 5-15ig fognak esni az árak, de addig még az Intel terjedése és az új AMD generáció fogja nyomkodni lefelé az árakat (sajnos az RTX4XXX-es széria ebben nem nagyon partner); aztán viszont a karácsony és a gyengülő ft enyhe emelkedést de legalábbis stagnálást hozhat majd, olyan februárig.
De most kétségtelen, hogy jelenleg az idő nekünk dolgozik.
A márciusban 189 ezerbe kerülő RTX3050-est nemrég már (igaz használtan) 95-ért is be tudtam volna szerezni, de az RX6600-asook ára is szépen esikInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Másnak is képet kérnek a vevők Marketplace-n?
Nekem most már vagy az ötödik ork ír, hogy megvan-e még, és képet kér.Mutogatni való hater díszpinty
-
őstag
-
válasz Intelligencs #95311 üzenetére
Nem, már azon sem
Lehet, hogy legalább megijednének, és nem írogatnának többetAz egyik őstelefonra írt egy csóka pár napja, azóta ígérgeti, hogy jön érte, csak nem tud hívni.
Azóta is jön.
Tegnap este írt egy csaj, na az meg ennek a nője De az csak addig jutott, hogy megvan-e[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #95307 üzenetére
Azta mi van itt. Júniusban vettem kártyát, akkor már örültem, hogy milyen jó áron jutottam hozzá, erre most nézem, befektetésnek nem volt jó (mondjuk nem is azért vettem).
És az ideiglenes 1060-ast is akkor azonnal el kellett volna adnom azonnal, mert az is már felét éri. -
koby11h
őstag
Én a képet kérőknek vagy azt írom vissza, hogy a hirdetésben van 5-9 fotó és kérem nézze meg, vagy ha olyan a "stílus", akkor csak annyit, hogy Köszönöm, online nem ismerkedem!
Volt aki erre visszaírt, hogy Ő sem, mondom akkor ne kérjen képet...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz koby11h #95316 üzenetére
Hasonló választ kapnak, pl. a hirdetés linkjét. Mármint nem hiszem, hogy értenék, mert aki telefonról Fb.-ozik, az nem szokott linkekre kattintani
Csak gondoltam van ennek is valami háttéroka, mint a többi ilyesmi népszokásnak[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Én ha eladok valamit, akkor szoktam jelezni feladáskor vagy átadáskor, ha nem teszteltük együtt, hogy ha megkapta és megnézte, kipróbálta, akkor jelezzen már vissza legyen szíves. Tehát ha megkapta/átvette, utána várok pár napot, és ha visszajelez, hogy ok, utána szoktam csak archiválni/zárni a hirdetést.
Ez nagyjából eddig működött is, de az utolsó 10-ből 2 vevő jelzett vissza. És nem is francbúkosok, hanem pl. HA-sok. Én meg ugye szeretem tudni, hogy rendben volt-e.Ti szoktatok ilyesmivel foglalkozni? vagy én lihegem túl és ha eltelt mondjuk 3 nap akkor archiválás és pá? Miért nem szól ha baja van?
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
-
BiP
nagyúr
válasz koby11h #95318 üzenetére
Én is szeretek visszajelzés kérni. Azért csak nyugodtabb az ember, hogy ami nálam rendben volt, az nála is, és akkor fejben is lezárható az ügylet.
És általában értékelélés után archiválok csak, ez ugye pár nap ugyanúgy.
(bár most már lehet archiváltat is értékelni, szóval technikailag meg se kéne várnom). -
válasz koby11h #95322 üzenetére
Legjobbakkal is megesik, ez raadasul tenyleg olyan fajta, hogy kicsit is nincs toppon az ember, elszall a vicc a fule mellett siman.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
koby11h
őstag
Én sem szoktam értékelésig archiválni, de így beesik néhány nem tudom mi az a jegelt... meg hátha még meg van csak véletlenül jegeltem, meg ha még sem viszik el, akkor neki kell. A francbúkon meg tényleg nem tudják mi az a függőben...
Ja és vevő értékel először!
-
BiP
nagyúr
válasz koby11h #95324 üzenetére
Üsse kő, ezekre illedelmesen válaszolok.
De sokszor beleírom a hirdetésbe, hogy elkelt, értékelésre vár. És máris kiszűrtem csomó felesleges érdeklődőt.
(el tudom képzelni, hogy ezért is került be a rendszerbe, hogy azonnal lehet archiválni, és archivált hirdetést is értékelni még 30 napig, hogy ne kelljen jegelve tartani csupán az értékelés miatt)Ja és vevő értékel először!
Ez is mintha változott volna. Korábban asszem mindig meg kellett várni a vevői értékelést, most már eladóként is azonnal lehet írni a kezdeményezés elfogadása után.
Nem tudom, ez mennyire iratlan szabály, hogy a vevő értékeljen először. Eladóként célszerű azért megvárni, igen, mert ki tudja, lehet, hogy mégsem annyira elégedett, mint a megbeszélések alapján tűnt.[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Ja és vevő értékel először!
Mert néha nem ír annyit, hogy minden ok, indítok egy értékelést, hanem csak jön egy Értékelést kezdeményezett... itt én nem értékelnék először, azt sem tudva, hogy minden rendben volt-e Más megtette, aztán jött a fórumra sírni..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
KROK640
nagyúr
Milyen kártyát vettél és mennyiért???
Egyébként pont erre az időszakra játszottam én, ha már 2020 november végén nem tudtam emberi áron VGA-t venni, meg onnantól még hónapokig (sőt!) évekig mozgott a legtöbb VGA őrült áron. Igaz ígyis később jött el mint hittem, azt reméltem maximum 1 év és normalizálódik a dolog, hát majdnem kettő kellett neki, most viszont november elején tudok venni valamit jó áron.
Az utóbbi időben ha az embernek volt "fölös" VGAja attól érdemes volt mihamarabb megválni. A 2GB-os kártyák értéke ugyan nem ment túl magasra, de ha nem F-es lett volna procim, akkor bizony a GTX950 is eladásra került volna. Legsötétebb napokon akár 60-at is kaphattam volna érte, ami elsőre jól hangzik, de rögtön el is romlott a kedvem, amikor körbenéztem és láttam, hogy kb semmit nem tudok venni amiért érdemes lett volna az egész cserét elindítanom. (érdemleges előrelépéshez akkoriban további 60 ezret kellett volna mellétegyek).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #95328 üzenetére
Használtan 320ért egy 3080. [link] Ez egy ideig elég lesz.
Volt egy 2020 decemberében 240ért vett 3070-esem, amit én hülye nem adtam el 420-ért, amikor még lehetett volna. Így nyár elején eladtam 220-ért, hogy ahhoz egy 100-ast hozzáacsapva minden józan ész ellenére megvegyem a 3080-ast.
(végülis most is kb. egy 100-as a különbség, szóval ilyen módon nem buktam sokat, csak abszolutértékben).[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #95332 üzenetére
Ki tudja milyen hangszórók, se átmérő se teljesítmény. Plusz ha ezek érnek ennyit így teszteletlenül, leszakadt vezetékkel, akkor szólj, mert ezeket sorban dobálom kifelé... nem hogy pénzt kérjek értük. De komolyan, kidobtam idén vagy 5 párat.
(Plusz háttérinfó én ismerem az eladóját, vett tőlem D-sub kábelt, jelezte, hogy nem jó. Találkoztunk és a kábel szét volt vágva, bele volt toldva még három olyan 15 eres kábeldarab és komolyan gondolta, hogy visszaveszem... a legtöbb amit árul az is ilyen. Ha még emlékszel tettem fel ide képet a prociról ami a socket lefogatóval együtt volt eladó, az szintén Ő!)
(Pl. árul 4 GB DDR3 memóriát 1500 Ft-ért, csak az a gond, hogy egy nagy R betű van a címkéjén, helyi bolt jelöli így, hogy hibás. Sok cucca lomból van.)[ Szerkesztve ]
-
válasz fatpingvin #95334 üzenetére
Nálam is akad. Egy időben árultam 300-ért laptopba való kis fóliahangszórókat, az se ment sehova.
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #95334 üzenetére
Ok, utólag érzem, de az ár akkor is vicces, pl. 100 Ft talán ok, nem
500, 400 vagy 0 Ft
Megnézem van-e most.
Ügyfélnél néha (rendszeresen) eltörik a headsetet, meg ugye higiéniai termék és ha valaki elmegy, akkor vagy elviszi (90%) vagy kidobatják... Genius és Trust márka, ne nagy érték. Volt már, hogy elhasználtunk mi is egy-kettőt gyermekjáték javításához pl.
De 400 Ft?"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
KROK640
nagyúr
válasz koby11h #95318 üzenetére
Ha nem jelez vissza, az is visszajelzés ... ugyanis ha gond van vele, akkor rögtön tudnak írni/telefonálni.
Tehát ha nem jelez vissza, akkor vagy minden rendben van, vagy megvette és félretette, nem használja, akkor meg megint nem az én dolgom, hogy rendben van-e?Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
törölt tag
Én is mindig megvárom, hogy a vevő értékeljen először. Eleve ő kezdeményezte az értékelést, így őt illeti meg az elsőbbség is. Kb mintha fölhívna valaki engem telefonon, de meg se várnám, hogy mit akar mondani (tehát hogy miért hívott), hanem elkezdeném mondani neki a saját mondandómat. Egyszerűen illetlenség.
-
törölt tag
válasz KROK640 #95338 üzenetére
Volt ebből már itt a hardveraprón is érdekes keveredés (vagy inkább keverés). Eladott valaki egy használt alkatrészt, amire vállalt 3 nap (vagy 1 hét?) kipróbálási garanciát. A vevő meg bejelentkezett hónapok múltán, hogy nem működik, adja vissza neki az eladó az árát. Mondta az eladó, hogy a 3 nap (vagy 1 hét) már letelt. A vevő meg azzal érvelt, hogy csak most tudta kipróbálni, eddig nem volt rá lehetősége. Persze ezt előtte nem jelezte az eladónak (feltételezhetően azért nem, mert nem is volt igaz, csak így próbált a 3 nap kipróbálási garanciából több hónapot csinálni).
-
Chaser
legenda
válasz KROK640 #95307 üzenetére
az tolja le az árakat, hogy egyre többen szabadulni akarnak a bányától és túlkínálat van
ehhez az új gennek nincs köze, sajnos annyit romlott a ft hogy lényegtelen - kisebb modellek amúgy is jövőre jönnek csak -
mellé jön hogy minden sokkal drágább és biztosan kevesebben vennének vga-t, főleg zabásat, bánya meg ugye kuka lett közben
120e-ért már 3070 is volt fenn_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
KROK640
nagyúr
Te jó szagú ... 320 ezer??? Abból egy teljesen jó gépet lehet építeni, vagy másképp fogalmazva a duplája annak amit maximum adnék egy VGA-ért, ha új és tényleg bika. Ez itt keleten két havi jónak mondott fizetés.
Viszont a tipusjelzése ROG-STRIX-RTX3080-O10G-WHITE az találó, bár az 1-es utáni nullát ki kéne venni belőle
Ami azt illeti inkább 12GB-os 3060-ast vennék, mert a VRAM mennyisége miatt kellett az utóbbi két VGA-t menesztenem, úgyhogy a hosszútávú megoldással semmiképp sem megyek 8GB, de inkább 10GB+ alá. Ráadásul olyan nagy erő sem kell, hiszen még FHD-ben sem játszom.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz koby11h #95333 üzenetére
"Pl. árul 4 GB DDR3 memóriát 1500 Ft-ért, csak az a gond, hogy egy nagy R betű van a címkéjén, helyi bolt jelöli így, hogy hibás."
És odaírta, hogy tesztelt?
Mondjuk voltak olyan hibás modulok 2008-9 körül, a pécsi PC bontóból, amiket elhoztam bagóért, és i815-ös Compaq lapokban hibátlaul mentek@koby11h : Ez a használt füles nálunk is gond, de cserélünk párnát+lemossuk fertőtlenedővel. 30 ezres cuccok, na.
-
Chaser
legenda
válasz KROK640 #95343 üzenetére
vramot ne aggód túl, nem 4k-n tolod
ha meg igen, oda nagyon kevés a 3060 szóval mindegy
de már használtan a 3050 nem igazán éri meg 3060 ellenében, én azért nézem inkább utóbbit
amúgy keleten nincs minimálbér?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
Itt a hardveraprón is szoktak képeket kéregetni, de még azt is meg szokták szabni, hogy honnan és milyen irányból legyen rajta a termék, meg mi az, ami látszódjon rajta. Utána meg a képeket más hirdetési oldalakon szoktam megtalálni (pl. jófogás), ahol kamu hirdetéssel próbálnak lehúzni másokat. Azóta inkább képet nem is csinálok.
De egyébként itt a hardveraprón is volt már olyan, hogy az általam készített képet valaki a saját hirdetéséhez is felhasználta, tehát még csak másik hirdetési oldalra se ment át a lopott képekkel. Vagy volt olyan is, hogy a komplett hirdetést lemásolta az illető az első betűtől kezdve az utolsóig. És még csak nem is új tagok csinálták, hanem régiek, egyikük 11 éve, másikuk 14 éve tag itt, ráadásul egyiküknek 200+ pozitív értékelése is van. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest