Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
Megkímélt 7-es BMW, Oroszországból szeretettel.
-
KROK640
nagyúr
Igen, láttam ilyen cikkeket, csak ma már azért ezt sokkal könnyebb felderíteni mint mondjuk a 90-es évek elején.
nme érdekes, hanem katasztrófális lett volna... pláne amilyen tag ült benne, az aszfalt út közepén elásott volna mire kiérnek a yardok ...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Top cat #95251 üzenetére
Láttam már ilyesmi videókat. Ami azt illeti, az ember szaktudását elismerem. Látszik a keleti hiánygazdaságos, ne dobjuk el, hanem javítsuk meg felfogás is, ami szerintem sokkal fentarthatóbb mint a minden hibáért dobjuk el és vegyünk újat modell. Ugyanakkor azt is tudom, hogy ha egy autó összetört és megjavították, akkor a következő balesetben messze nem véd úgy, ahogy kellene neki. Az látszik, hogy nem gyári minőségben végzi a helyreállítást, de végülis használhat terméket ad ki a kezei közül. Ha mondjuk ezek az autók előélet feltűntetésével nyomott áron kerülnének forgalomba, még azt is mondanám valahol, hogy OK, de nyilván nem így történik, már csak gazdasági szempontból sem reális ez.
-
válasz KROK640 #95254 üzenetére
Biztos, hogy egy ilyen sem kerul ugy forgalomba, hogy le van irva/el van mondva, mi tortent vele, konkretan egyszeruen azert, mert ha bevallanak, mit muveltek vele, akkor nem kerulhetne vissza a forgalomba.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
KROK640
nagyúr
Eleve két irány van, az olcsón ideiglenest : GTX970/RX470/RX480/RX570/GTX1060 esetleg 1660... Sőt még egy Vega56 is a kosárba került. De ezt a szálat kezdem elvetni.
Úgy kalkulálok, hogy november 5 és 20 között lesznek kb a legjobb árak. Abban a szakaszban nagyon kéne VGA-t vennem, csak a jelek szerint egy külföldi utam is pont erre a szakaszra esik, szóval lehet kicsit előbb kéne vennem.A másik irány pont az előbbi kalkulációból és anyagi helyzetemből adódóan a rögtön valami komolyabbat, hosszabb távra elv : szívem szerint RTX3050-et vennék, de ebben az ársávban sokan esküsznek rá, hogy az RX6600 sokkal jobb választás, ráadásul szerencsére úgy tendálnak az árak, hogy akár lehet, hogy egy 12GB-os RTX3060 is beleférhet, akkor abszolút az lenne a legjobb megoldás.
Mivel az elmúlt 2 VGA-m a VRAM mennyisége miatt vált csereéretté, a minél több VGA memória felé húzok, 8GB alá semmiképp nem akarom adni, de ha lehet akkor inkább legyen 10+ GB...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
válasz KROK640 #95257 üzenetére
Eleve azert kerul a csokahoz, mert a gazdasagi ok mar reg le van jatszva. Ezek a flexes hintovarazslok csak akkor jutnak kocsi kozelebe, ha az mar regen GTK-ra lett veve.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
törölt tag
válasz KROK640 #95254 üzenetére
Ez az autó konkrétan egy életveszélyes roncs lesz mindig is. Ha azért rakja csak össze, hogy aztán az udvaron dísznek kiállítsa, az teljesen oké, de közúti forgalomba soha nem szabadna kiengedni, mert egy balesetben ez a két félből összehegesztett koporsó nem megvédeni fog, hanem megölni.
-
szebe
addikt
NIncs erről yt videó (amolyan mythbusters módra), ahol falnak küldenek egy törésmentes, meg egy háromból összerakott autót? Kerestem, de nem nagyon találtam jót. (pl: [link] )
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
KROK640
nagyúr
válasz #24845312 #95259 üzenetére
Bár szép tud lenni az udvaron dísznek, meg filmben háttérautónak/utcaképnek is okés, de ezek a történetek soha nem erről szólnak. Annyiért azért még az ilyen sufni mesterek óradíja is sok.
Egyszer találtam egy 1958-as Mercury hirdetést, gyanúsan olcsón. Azán hamar kiderült az eladóval beszélve, hogy sajnos csak kertidísz lehet már a kocsiból, más semmi... na úgy annak meg bitang drága volt.#95258 opr : persze, ez annak az esete amikor a roncsértékből még kihoznának egy teljes autónyi hasznot. Hát látszik az ürgén, hogy nem egy hivatalos márkaszervíz, hanem sufni megoldás. bár megmerem kockáztatni, hogy így jobban keres, mintha egy hivatalos márkaszervízben dolgozna alkalmazottként.
-
-
válasz #24845312 #95259 üzenetére
Amúgy nincs ezzel gond, hogy full roncsot feltámasztanak, csak annak megfelelő áron kéne adni + nyilvános kártörténettel, mindezt hivatalosan. Na úgy már simán nem érné meg.
De ugyanez van a kisebb műszaki cuccokkal is, egy 100 ezres fényképezőgépnél sem fogja bevallani az eladó, hogy vizet kapott.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
szebe
addikt
Szerintem inkább ne támasszanak fel roncsokat, ami aztán sokkal kisebb védelmet nyújt baleset során. Ismert előélet ide vagy oda.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Nem tehetik meg. Minden civilizált országban azonnal ki lenne vonna a forgalomból egy ilyen tákolt fos. Nem véletlen szoktak trükközni az alvázszámmal is.
-
Amúgy műszakin ki kéne ennek buknia.
Amúgy miért ne támasszanak fel? Ha megfelelő technológiával van megalkotva, akkor nem akkora baj az.
Csak itt az a lényeg, hogy a közelében sincs a normális javításnak a dolog.@opr : Ez az. Egy nem tákolva megjavítottal meg nem éri meg.
Az alvázszámos móka inkább a lopott cuccokra jellemző.[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
Ha megfelelő technológiával van megalkotva, akkor nem akkora baj az.
De ezt nem tudod semmilyen technikával újraalkotni. Sosem lesz olyan merevségű az az elem, amilyennek lennie kell."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Gyári elemet másik autóról odahegeszteni, ugyanúgy, ahogyan a gyárban is. Kb. ez az ahogyan meg lehet oldani.
Amúgy azért ez nem olyan, hogy if javítva volt a kasztni then életveszélyes.Az előző autómat már törötten vettem, elöl-hátul (mármint volt törve, elég kókányul javították). Kétszer tört rommá az eleje alattam, mind a két alkalommal 0 bajom lett. (Egyszer vaddisznó, egyszer beláthatatlan helyen az úton parkolászó idióta miatt.)
Szóval még csak az sem igaz, hogy a full sz@r javítás után sem biztonságos, csak arra semmi garancia nincs, hogy az bármilyen szinten jó.[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
De itt se mindegy, hogy, mint az esetedeben, egy vaddisznó miatt sérült pár külső elem (esetleg hűtő, stb, de bent semmi "létfontosságú" nem sérül), vagy eltűnik a fél kocsi, és a másik felét legózzák össze stikába egy hasonlóval.
-
Külső elem? Homlokfal csere, hűtő, nyúlványok kicsit elmentek. És utána a következő csattnál az álló autóba megint, de akkor az egész eleje eltűnt . És semmi baja sem lett a bent ülőknek.
Mondjuk az a vaddisznó akkora volt, hogy a hátát láttam a géptető felett. Valami brutál nagy dög. Sanszos, hogy túl is élte" és a másik felét legózzák össze stikába egy hasonlóval."
Ha a másik fele nem volt törve, akkor jobb lesz@scorp2011 : Paff, akkor ez nem. De nem minden törést kell úgy venni, hogy akkor kuka.
-
Ő : Ez még megvan?
Én : Igen.
Ő :
Kút tud mennyi az ára
MitÉn : Ahogyan a hirdetésben is írtam, 5000Ft
Ő : De mit tud
Androidos e
(Egyáltalán mire gondolhatott, hogy mit tud? )Én: Ez van a hirdetésben
"Eladó ...... telefon. 1,2GHz-es,.......... .
.
.
.
.Postázható, vagy ............. átvehető."
(Nyilván nem másolom be az egészet ide a fórumba, de neki az egész ott volt.)Ő : Értem köszönöm szépen
Én : Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha elolvasod előtte.
Ő : Jól van
[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
Tudod te, hogy pl Alabama államban mi kell a forgalmihoz??? Segítek ne googlezz : a titlehez annyi kell, hogy legyen egy fékezett tengely, illetve egy (nem definiált) fényforrás az autón. Nem véletlen, hogy még fürdőkádból készült "hotrod" is mehet az utakon.
Ha egyszer ott forgalomba került az USAn belül nem nehéz honosítani.
EU sokkal keményebb, de ha pl hozunk egy oldtimer autót (bármi amerikai 1946-1980 között ami most tuti nem menne át az uniós "rácson") akkor a németeknél tesz oldtimer vizsgát (ehhez kell azért egy állapot, de messze nem az mint MO-n a mozaik utcában az OTnél), majd ezután az EU-s OT honosítható. Nem egyszerű, de megoldható (ha valakinek ilyen problémája van, keressen bátran, megoldjuk )Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
A cinkotai nagy iccéket meghúzta, az igaz mondó ügyvédjével megkomunikálta ... kivéve a mi bölcs vezérünket, mert ő mindannyiunk felett jár, több diák megírja ezt majd a 100GB-s laptopján.
ígylett ő mindannyiunk csodája ...[ Szerkesztve ]
-
válasz KROK640 #95279 üzenetére
Civilizált országot mondtam, hogy jön ide az USA?
Az oldtimer megint más kérdés, nagyon más. Egy ilyen tákolt szar németben nem (sem) kapna OT vizsgát, csak ha nagyon profin van megcsinálva.
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz KROK640 #95256 üzenetére
Nem tudom, mennyit nyom a latba a márkahűség, és a DLSS (RT ilyen szintű kártyákkal szerintem csak dísznek jó, max 1-2 játékban használható, ha elég a 60FPS), de a 6600XT olcsóbb jelenleg, mint a 3060 12GB, és átlagosan erősebb nála, icipicit kisebb fogyasztás mellett.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
KROK640
nagyúr
"Civilizált országot mondtam, hogy jön ide az USA?" - há' aztat monták a tévében, hogy az... (és sajnos még soha nem jártam ott )
Németben azért jóval egyszerűbb OT vizsgát szerezni, de ott is jól meg kell azért csinálni, kétségtelen. Ezek a modern két-három autóból összerakott fhosok, a TÜVnél kb esélytelenek lennének. De az oroszoknál simán virágzanak, és ha így folytatódik a helyzet, akkor egyre nagyobb kincs lesz működő autó, nem baj mekkora tákolás.
-
fatpingvin
addikt
"Civilizált országot mondtam, hogy jön ide az USA?"
ritkán olvasok olyan mondatot a fórumon amivel ilyen mélyen együtt tudok érezni, ez most ilyen.
ismeritek a viccet a poszt-kolumbuszi telepesekről és a vödörnyi tejről?A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
KROK640
nagyúr
válasz CJ4567 #95284 üzenetére
van benne némi márkahűség is, meg a DLSS és az RT is, na meg ami még fontos, a 12GB VRAM. Az előző két VGAmat mindkettőt a kevés VRAM miatt kellett menesztenem, úgyhogy minél nagyobb VRAMmal rendelkező kártyát vennék, 8GB alá nem adom, de a 10+ még jobb.
Ugyanakkor valóban az RX mellett szól, hogy valamivel gyorsabb és kevesebbet fogyaszt. Attól sem zárkózom el. kb 1 hónapom van eldönteni, hogy mit akarok.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
fatpingvin
addikt
- Mi a különbség a poszt-kolumbuszi telepesek és egy vödörnyi tej között?
- Ha egy vödörnyi tejet magára hagysz 500 évig, abban kifejlődik valamiféle kultúra.
küldöm mindenkinek szeretettel aki megsértődik rajta, sorry not sorryA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
-
válasz fatpingvin #95289 üzenetére
-
Trailblazer
veterán
Helyi erő, 3rd gen intel non-k i5 cpu-val, mATX B75 lappal, intel (???) hdd-vel, gyenge Radeonnal, ócska táppal 110k-ért. És ez "exclusive gamer pc". Szerintem el van vetve az a sulyok.
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
KROK640
nagyúr
válasz Trailblazer #95293 üzenetére
Feltételezem, hogy a helyi erő újonc még, mert ha egy több éves tag vezeti elő ezt, akkor az már durva.
Ugyan kihagytad, de az efféle exklúzív gamer PC-ket szokták 4 jobb esetben 8GB RAMmal árulni.szerk :
Rákerestem a szóbanforgó hirdetésre :
16GB RAM van a gépben, ami jó pont. Ajándék szoftvereknél : Adobe Photoshop 2019 CC / aktivált, teljes verzió/ és a Microsoft Office 2021 / aktivált, teljes verzió/, amennyiben nem csak egy crackelt netről leszedett szériaszámmal aktivált cucc, hanem ténylegesen kapunk hozzájuk kódot is, akkor már rögtön értem is az árat, sőt mondhatni, nem a szoftver az ajándék, hanem a gép melléjükAzért az eléggé sejteti, hogy tudja ő is, hogy nem atomerőművet árul, hogy GtaV, Pubg, Minecraft játékokkal lehet tesztelni ha jól emlékszem amik nem épp a leggépigényesebbek.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Trailblazer #95295 üzenetére
Föleg hogy asszem pl a ps cchez nincs is már kulcs vagy standalone verzió, creative cloud előfizu kell hozzá. Tehát crackelt, szinte tuti
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Chaser
legenda
válasz KROK640 #95287 üzenetére
egy 3060 12g-t lehet én is bevállalok, kezd már alakulni az ára, 90e-től gar nélkül
majd ha sok garral értelmes boltba lesz annyiért elgondolkozom rajta : )
nv-ben azt szeretem beállítod ab-ben amit akarsz az úgy marad, radeonoknál meg random eldobta nálam
ahogy elnézem az idő most már nekünk dolgozik_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest