Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #100380 üzenetére
Utáltam LANozni járni, mert az első nap mindig a háló belövéséről szólt, és arról, hogy legalább egy embert nem lát majd a háló,
Dettó, nálunk is mindig elment egy nap rá, pedig nem voltunk hülyék hozzá, de a coax az ilyen volt. És a kedvencem, hogy mindig lutri volt, ki szopta be.előtte Win7 volt, amit kétszer kellett újra rakjak 2009-2021 között egyszer teljes gépcsere okán 2014-ben, egyszer meg azért mert SSD-re került a rendszer HDD-ről.
Főleg, hogy ilyenekért nem is KELLett volna újrarakni, a Win7 simán megevett nálam egy platformcserét, de ssd cserét is lazán. (Nyilván, újrarakni azért ÉRDEMES volt, de nem kötelező.) Elketyegett bő egy évtizedig.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Amúgy én nem látom ennyire borúsan a helyzetet. Amikor kijöttek az SSD-k, és még a 64gigás is nagy szám volt, már akkor vizionálták, hogy ilyen ütemben pár év, és a HDD már csak szerverekben lesz kuriózum. Azóta eltelt egy bő évtized, és továbbra is várjuk a pár évet.
Az szemmel látható, hogy a hdd kapacitásnövekedés belassult, de ennek fizikai korlátai vannak. Egyre extrább technikákat kell bevetni
. (PMR, helium, stb)ami persze drágít.Bár nem néztem a mai árakat, de időnként bővítem a NASban vinyókat, és mindig megfizethető áron tudtam bővíteni, duplázni. Talán 2tb-os vinyóim voltak, amikor átpakoltam a desktopból a nasba, (aztán 4,majd 8) de tavaly már úgy tudtam 16ost venni, hogy megfizethető volt. Végiglépegettem a trendet, hogyan csökkent a fajlagos költség.
Lassul,lassul, de nincsenek még itt a végnapok.
(Más kérdés, hogy kis méretben, 1-2tb, én már nem gondolkoznék vinyóban, felesleges, ott csakis ssd. 3-4tb határeset, felette hdd)[ Szerkesztve ]
-
válasz homerhamm #100399 üzenetére
Ingyen jöhet is
@BiP : Én felhasználás módja szerint teszek HDD-t, ahova érdemesebb. A laposomban pl. egy olyan SSD van, amit 2015-ben vettem, de a swap az a mellette levő winyón van - nem is nagyon fogy a kondíció.
Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.19b.9986 (c) 2021 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for help
Examining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/sda
HDD Model ID : KINGSTON SHFS37A120G
HDD Serial No: 50026B72510BEAAF
HDD Revision : 600ABBF0
HDD Size : 114473 MB
Interface : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature : 36 °C
Highest Temp.: 52 °C
Health : 93 %
Performance : 100 %
Power on time: 1059 days, 15 hours
Est. lifetime: 661 days
Total written: 26.23 TB
The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found.
The health is determined by SSD specific S.M.A.R.T. attribute(s): #231 SSD Life Left
No actions needed.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #100393 üzenetére
az egyszeri user meg még mindig 1-2TBban gondolkodik,
Na, ide pont felesleges a HDD. Persze egyszeri user egyetlen szempontja az ár, abban meg a hdd még mindig olcsóbb, még ebben a méretben is, pedig a kis vinyó fajalgos költsége a legszarabb.
De amikor olyat látok új gépnél, hogy 256ssd+1tb vinyó, sírni tudnék. (Pár éve ez egy működő modell volt, ssd a rendszernek, plusz hdd a filmeknek. Ma már csak felesleges mozgóalkatrésznek látom az ekkora vinyót)
Mert amúgy az ekkora mèretnek van létjogosultsága (nem véletlenül nem kopott ki), mert az átlagembernek egyszerűen nem kell több.(értelemszerűen az 1TB-os HDD-k mostanra 5-6 ezer ft-os tételnek kéne lennie)
Mivel magának a vasnak van egy fix alapköltsége, ez nem nagyon lesz. Az alsó méretszegmensben összetorlódnak az árak.
Szerk, látom Te is írod, hogy 1tb 10e, 2tb 12e.
Tavaly vettem egy külső vinyót (2.5es noti hdd), biztonsági backupnak, de alapból 2tb, mert az 1tbosak fajlagosan annyival nem voltak olcsóbbak, mondjuk 10% különbség volt.
Valójában nem kell ennyi, de hááátha. A jövőre céloztam.
(De igazából az egész felesleges volt, fél éve elő se vettem)méginkább a 4TB-os, ami kb 30-40%al drágább mint 2 éve ilyenkor!
Na, pont ennyit inflálódott a forint 2 év alatt. Meg is oldottuk a rejtély, miért nem olcsóbbak a hardverek[ Szerkesztve ]
-
Na lejárt a szerkesztés az idő;
"Persze egyszeri user egyetlen szempontja az ár, abban meg a hdd még mindig olcsóbb, még ebben a méretben is,"
Hirtelen megnéztem, huszonpárért van 1TB SSD és HDD is. Így már kevésbé kérdés, hogy SSD.
256GB-ot úgy telerak egyébként egy átlaguser mint a szél[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Na, látod, ennyire én se voltam naprakész, hogy utol is érte.
De ahogy nekem is, az átlagember fejében még inkább az van, hogy a vinyó olcsóbb.
De így meg még egyértelműbb a dolog ebben a méretben. Ssd kisebb, csendesebb, és még sokat használva is előbb avul el, minthogy elkopna a sok írástól. -
"és még sokat használva is előbb avul el, "
Utóbbit szerintem pont nem... Különbség az SSD és a winyó között van, két SSD között kevésbé érzed átlagos felhasználásban. Nekem ez a Kingston a 2. gépben van, ami a 3. lenne, ha tavaly gépcsere helyett nem procit cserélek a T430-ban
Annyi a jó, hogy azért elég sok írást elviselnek az újabb SSD architektúrák is.Mutogatni való hater díszpinty
-
BiP
nagyúr
Úgy értem, ha volt mondjuk anno egy 32-es, 64-es vagy 128-as SSD-d, akkor előbb válik értéktelenné, növöd ki a méretét, minthogy elhasználódjanak a cellák.
Az egyértelmű, hogy sebességben a nagy ugrás az ssd ténye. Hogy azon belül milyen, az is számít, de már nem annyit, mint a HDD-ről váltás.Ma már a 128-ast mozijegy mellé adják annyira keveset ér (kisebb meg már max. pendrive-nak használható, már rendszerSSD-nek sem állítanék be egy 64-est, mert a 128-as is bagóért van), mint anno az 500gigás vinyókat, hogy mindegy, csak legyen valami a gépben
-
válasz KROK640 #100398 üzenetére
15" 4k: spatial reality [link] miatt muszáj, különben csúnya lenne eléggé. Így is feleződik, mert ugye térben kell látni, tehát 2 pixel az 1 pixel a bal meg 1 pixel a jobb szemnek, ha térben akarunk megjeleníteni valamit. Mint sima 2D kijelző amúgy nem egy nagy eresztés, ezért is fog menni, ha a melóval végzek vele, csak 3 monitornak már nincs hely az asztalon, úgyhogy szegény 22"-os HP csak porosodik a sarokban.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
-
válasz CJ4567 #100414 üzenetére
Valami 3 ventis, talan a megboldogult evga-tol (mar nem mai darab), viszont a hutese mar picit meg van menve. Nem lenne ezzel semmi gond, de nem sajat cumo, par honapon belul ugyis megy vissza a ceghez, igy nem eri meg rakolteni meg azt a ~10khuf-ot sem, hogy megcsiholjam.
@hcl: Aha, az az. Nagyon kiraly cucc, bar vannak gyerekbetegsegei, sima monitor modban pl olcsmany kepe van, egyszerre csak egy ember nezheti, kulonben megorul a tracking, stb.
Gondolkoztam rajta, hogy irok rola erdekessegkent valami kis logout cikket par keppel/videoval, de meg nem vitt ra a letezes, hogy idot is szanjak ra."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
CJ4567
nagyúr
Oh, azt hittem valami rosszabb fajta, meg ha már nem is a tiéd, akkor tényleg mindegy.
Nálam egy EVGA 3070 XC3 csinálja azt, hogy kerreg egyet, amikor bekapcsolnak a ventilátorok, azt hittem, hogy én fogtam ki egy rosszat, de nem, ez gyárilag ilyen valamiért. Azon kívül más panaszom nincs rá.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
-
Nem, ezt tényleg 3D-nek érzékeli a szemed, mélységérzékeléssel meg mindennel. Olyan, mint a VR, csak HMD helyett az az érzés, mintha egy ablakon kukucskálnál be és úgy néznéd a valamit.
És igen, 3D-hez, mérnöki / dizájner munkához valami zseniális. Ha más nem, jónéhány 3D nyomtatós kört meg lehet vele spórolni."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz Astroboy #100421 üzenetére
Persze, de max akkor van ertelme, ha egy barbie babara is raizgulsz, de akkor meg egyszerubb megvenni a cuccot valami jatekboltbol.
Amugy az van, hogy annyira magas foku a realitas, hogy a kijelzo egyik mellekhatasa az, hogy ha valamit nem 1:1-ben latsz, akkor
a) ugy kezeli az agyad, mintha egy diorama/makett lenne, vagy valami kis jatek vagy valami. Tok mindegy, hogy amugy ugyanaz a modell, csak lekicsinyitetted
b) uncanny valley lvl over 9000
c) ...c opcio nincs, esetleg az, hogy egyszerre a es bEz ugye azert gond, mert... Mert 15" 16:9, ebbe bele kell ferjen 1:1-be annak, amit meg akarsz mutatni, ha azt szeretned, hogy realistan erzekelje az agy, ne csak mint egy makett. Epiteszeknek, foleg belsoepiteszeknek mondjuk ettol fuggetlenul teljesen jo lehet, mert sokat segit azon, hogy tenyleg erezd az aranyokat, de mondjuk mar arra, hogy bemutass rajta valami termeket, ami nagyobb, mint a kijelzo, arra mar nem ajanlanam.
De biztos vagyok benne, hogy lesz ennek joval nagyobb verzioja is, ott meg hatar a csillagos eg, csak tudd megfizetni. Hint: Erosen valoszinu, hogy olcsobb lesz megvasarolni a kivant holgyemenyt par honapra amig meg nem unod, mint kifizetni a nagyobb spatial reality display-t. Plane figyelembeveve, hogy ez mar most is igaz.
(Jelenleg 5000 euro az EU-s afas ara. Rengeteg. Tenyleg csak akkor erheti meg, ha nagyon olyan munkat vegzel, hogy gyorsan visszahozza az arat, mert amugy nagyon nem er ennyit a cucc szvsz.)[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
(OFF)
"ha egy barbie babara is raizgulsz, de akkor meg egyszerubb megvenni a cuccot valami jatekboltbol. "
Plázában van élőben is, csak elég drága (/OFF)@homerhamm : OK, de akár egy határon túlinál is lehet, hogy nem tanult annyi magyar nyelvtant, stb., őket nem szoktam ekézni, csak ha okot adnak rá.
-
koby11h
őstag
válasz mancer7151 #100426 üzenetére
Fizikailag meg az egész, ha nem innen/onnan nézed...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz mancer7151 #100426 üzenetére
Lassan ja
@koby11h : Ha a fele, akkor mindegy, honnan De ja, helyesebb az 1/3
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
oké szóval hogy jártam... elég mókás hogy pont a századik üzletem lett volna az aprón.
lebeszéltük az üzletet, tök normálisan kommunikált, rákérdezett dolgokra, összességében teljesen azt a benyomást keltette hogy egy tök korrekt eladó csak rutintalan, pár értékelése volt azok is valódi tagoktól jók, konkrétumokkal.a vége felé (itt még nem utaltam) volt hogy egy napra eltűnt, itt nyilván nem volt kommunikáció de ilyet már láttam, amikor megint fent volt gyorsan válaszolt is, lebeszéltük a részleteket, hogy mikor fogja tudni feladni, az egész teljesen realisztikus volt
utalás után (szerencsére nem volt valami egetrengető összeg, bár azért ha előre láttam volna inkább eliszom...) lecsekkoltuk hogy megérkezett, még itt se tűnt el, másnap feladja, reális időn belül írt is hogy a telszámra még szüksége van a csomagautomatához...és ezen a ponton eltűnt. az utolsó bejelentkezése akkor volt amikor a telszámomat kérte a feladáshoz. gondolom azt nem kell mondanom hogy a csomag sehol.
egy hét múlva írok neki hogy heló, se kép se hang, értesítőt nem kaptam, miújság. itt még inkább az embertátram iránti aggodalom okán, volt már üzletfelem aki pár napot csúszott a postázással családi okokból, nyilván ezt szóvá se fogom tenni, ilyen az élet, csak legyen róla visszajelzés vagy legalább utólag egy bocs nem ezzel foglalkoztam.
semmi válasz, gondoltam ma írok neki hogy most már igazán adhatna életjelet, erre látom hogy törölt tag.
akkor edd meg magad. nyilván bosszant, de őszintén szólva nagyon erősen az az érzésem hogy nem konkrétan csalóval volt dolgom. a kommunikációja alapján nagyon meglepne ha az lenne, ahhoz tényleg túlságosan hiteles volt az apró zökkenőkkel együtt, hogy nem volt semmilyen ígérgetés benne, satöbbi.
nekem az volt a benyomásom hogy valami közbejöhetett ésvagy megfeledkezett a dologról, és két hét után már nem volt tartása azt mondani hogy bocs tényleg én voltam a f*sz de itt vagyok. ami tök szomorú mert szerintem ilyen téren talán velem járt volna a legjobban, megértő vagyok az ilyenekkel és nem sürget semmi, szinte lényegtelen dolognak tartom ha ilyesmi töténik amennyiben az illető felvállalja és nem beszél mellé.érdekes tapasztalás. mindenesetre jó wake-up call hogy nem kéne feleslegesen veszegetni az érdekes de nem szükséges mütyüröket az apróról
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #100430 üzenetére
Kell telefonszámot kérni... Vagy simán mehet a feljentés, ha nem adta vissza a pénzed.
-
fatpingvin
addikt
tudom hogy nagyon rossz gyakorlat de őszintén szólva ez az összeg nekem abszolút nem éri meg hogy a magyar igazságszolgáltatással sakkozzak. elkönyvelem inkább kései tanulópénznek.
telszámom nincs csak egy bankszámlaszám ahova utaltam, de most már leginkább csak elengedni szeretném a dolgot, nekem egy korrekt lezárás sokkal többet érne mint az hogy visszakapjam az összeget.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
mancer7151
tag
válasz fatpingvin #100432 üzenetére
Most vágtak át 10e-el év elején első eset sok év után. Nem éri meg a cirkusz.
-
fatpingvin
addikt
válasz mancer7151 #100433 üzenetére
arra viszont jó visszajelzés hogy a hobbiból történő vásárolgatásokból nem ártana visszavenni. kevesebb sample, még kisebb abszolút találat.
-
válasz fatpingvin #100429 üzenetére
Ugye? Nekem az egész cég meg a hozzáállás az, csak eddig csak 13"-os laposuk volt, az meg nekem teljesen kiesik, nem reális opció. Szóval csak követtem a céget. Ez viszont... Ok, perpill több a kérdés, mint amit tudunk, de akkor is.
#100430:
[ Szerkesztve ]
-
Astroboy
őstag
válasz fatpingvin #100434 üzenetére
Mondjuk a tag törlése se hoz közelebb a megoldáshoz.
Biztos nem volt hiába, és így legalább nem tud másokat lehúzni, de legalább a függőben lévő üzleteit - megfelelő elérhetőségek hiányában - ellehetetleníti..Persze utólag nézve ezek szerint jobb mobilszám cserével kezdeni az üzletelést, csakhogy ez egyáltalán nem evidens.
-
cof
veterán
válasz Astroboy #100436 üzenetére
Te is tudod törölni a profilod az adatlapodon. Mondjuk rákattintani nem mertem mert hátha nem kérdez rá, hogy biztosan törlöm-e.
Gondolom nyomokat akart eltüntetni ha csaló, de tuti őrzik az adatokat x ideig, szóval sok értelme nincs.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
válasz fatpingvin #100432 üzenetére
Nem is magad miatt, hanem mert másokat is át fog verni, mire elegen jelentik fel.
@mancer7151 : Nekem nem volt cirkusz. 1x bementem feljelenteni (ezt lehet mailen) meg 1x tanúskodni, a többi levélben ment.
@Astroboy : Mondjuk mobilszámot is meg tud adni eldobósat, de valamivel jobb, ja.
-
-
cof
veterán
Na ja, aki akarja úgy is megoldja pláne ha olyan körökben mozog. Csak megint velünk ba.tak ki ezzel is, hogy ilyenekkel kell foglalkozni évente egyszer (nem, nem akarok előfizetésesre váltani mert kb. nullát telefonálok). És EU-ban továbbra is több országban úgy vehetsz sim-et mint egy lottó szelvényt. Szóval szép volt ismét.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
válasz fatpingvin #100443 üzenetére
Mit tekintünk normális dokkoló interfésznek? Usb-c, amin közben töltést is tud felvenni, hogy csak egy kábelt kelljen bedugni? Vagy kizárólag a régi fajta, tényleg "dokkoló" dokkoló?
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
pont ezt írom. nagyon erősen kétlem hogy célirányosan a csalásra ment volna rá. értem amit mondasz, de ezután nem fogok én még plusz köröket futni vele. nem tudom mi volt a részéről a dolog mögött, a levelezés alapján szinte teljesen biztos vagyok benne hogy nem az átbaszás volt az eredeti szándék hanem sokkal inkább arról van szó hogy két hét rádiócsend után már egyszerűen nem volt annyi tartása hogy felvegye velem a kontaktot és felvállalja a dolgot.
az ilyenekben baromira nem vagyok híve amúgy sem ennek a mindent is büntető hozzáállásnak. nyilván ez a részéről abszolút nem korrekt és jogilag nehezen védhető, viszont onnan is meg lehet közelíteni hogy mindig orosz rulett előre utalni.azt amit én elvárnék ettől a helyzettől azt meg a feljelentés nem hogy nem hozza meg hanem konkrétan megakadályozza. én sokkal jobban szeretem az ilyen ügyeket normálisan, higgadtan kommunikálva, vádaskodás és bármilyen hatóság bevonása nélkül intézni.
-
válasz fatpingvin #100446 üzenetére
Letezik egyaltalan olyan ma is kaphato laptop, amihez van meg hagyomanyos dokkoloallomas?
-
mancer7151
tag
válasz fatpingvin #100434 üzenetére
Évek óta próbálok nem megvenni minden sz*rt. Lassan haladok
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz fatpingvin #100445 üzenetére
Én otthonról online automatikusan jelentek minden csalót.
Ha nem is foglalkoznak az üggyel, előbb utóbb összegyűlik nekik egy penitenciára való. -
Ennyi. És én is kártyás vagyok, telefonálni csak a cégesről Már amennyit.
@fatpingvin : ". én sokkal jobban szeretem az ilyen ügyeket normálisan, "
Szeretni én is, csak nem mindig megy
Amúgy ezt, hogy kamuzza a normális eladót, meg fú feladtam, csinálja több is, tehát ennyiből nem tudhatod, mi volt. És törölni is törölhették azért, mert valaki jelentette a modoknak, vagy ismert csaló sokadik nickje.PCIE a dokkon, hát, Lenovonál a T470/X270 az utolsó, de az ugye 2 mag, nem tudom, a 480-ason volt-e még. HP-knél a 840 G6 oldalán van valami nagyon soklábú csati, ami talán normál dokk lehet, de mi csak C-t használunk. Dell5420-on már semmi. (Mondjuk ez a sokadik gond velük )
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs