Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
válasz Trailblazer #100946 üzenetére
Én is fel tudom idézni kb. hogy mim volt, mert a proci és a lap nagyjából meg van sorrendben. A pontos időpontok viszont nem nagyon... a többi alkatrész meg folyamatosan cserélődött. De van aki erről listát vezet a mai napig...
De én inkább visszafelé tudom, hogy mi volt meg tartósan, amire mindig visszatértem ha cseréltem is
i5-10210U, i5-7500, i5-7400, i3-4330, Athlon64 3000+, Pentium 4 1.8, Pentium 3 1100, Druon 850, Celeron 633, K6-2, AM486DX4-100, 386SX-40, 80286 12MHz, MOS 8501, Z80
nagyjából... talán nem hagytam ki olyat ami 3+ évig meg volt."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
KROK640
nagyúr
válasz Trailblazer #100946 üzenetére
Ezen mások is szoktak csodálkozni, (mint ahogy azon is, hogy pontosan tudom mindig h mennyi ft/euro az az áru ami a kosaramban van) de felteszem a kérdést mire emlékezzek ha nem a saját életemre???
Nekem valami másképp van az agyamban bekötve, találkoztam már hozzám hasonló emberekkel, de valóban nem gyakori. Egy csomó furcsa részletet megjegyzek, pl mai napig emlékszem pontosan melyik nap találkoztam az első barátnőmmel, és hogy aznap anyám zöldbablevest és bundáskenyeret csinált stb. Pontos dátumokra is emlékszem, pl a Phenom 9500 az 2009 november 6-án pénteken lett meg, de nem volt hozzá USB-s billentyűzetem, így csak másnap szombaton tudtam elkezdeni használni. Meg tényleg nagyon sok mindent ... ez egyébként lehetővé teszi, hogy az átlaghoz képest viszonylag könnyen tanuljak nyelvet. Sőt, a humán tárgyakkal suliban is könnyű dolgom volt, mert a "tanulás" annyiból állt, hogy egyetlen egyszer elolvastam és visszatudtam mondani szó szerint. A magyar érettségire egy másodpercet nem tanultam, mégis 5-ös lett. Déry Tibor : szerelem c. művét választottam, és mindenre emlékeztem, arra is, hogy azon a magyar (is) órán titokban pókereztünk az osztálytársakkal, csak akkor kivételesen még nyertem is
Az átlaghoz képest nagyon gyorsan számolni meg az Athlon XP procik miatt tudok pontDe a jéghegy csúcsa az a lány volt, akivel 2010-ben találkoztam először : Vera ugyanis nem csak vonzó, de kivételes elmével is rendelkezik : Én sokkal gyorsabban olvasok mint az átlag ember, ő viszont még tőlem is sokkal gyorsabban olvasott. Ha elolvasott egy könyvet akkor pontosan tudta, hogy hanyadik oldalon miről volt szó. Amikor találkoztunk még csak angolul és franciául beszélt tökéletesen, de később elment kínába egyetemre, úgy, hogy nem tudott kínaiul, néhány hónap múlva pedig már igen. És ha mindez nem lenne elég : elképesztően gyakorlatilag fotóminőségben tud rajzolni akár emlékezetből, akár fantáziából. (ebben is sokkal jobb volt nálam, én csak azt tudtam lerajzolni amit láttam, és gyengébb minőségben, sokak szerint nagyon jól rajzolok, én totál elégedetlen vagyok vele).
A legnagyobb LOL, hogy amikor 2011 tavaszán újra találkoztunk egy buszmegállóban, mindketten tudtuk, hogy ismerjük egymást, de egyikünknek sem ugrott be, hogy honnan Miután kisakkoztuk, hogy melyikünk hová jár szórakozni és talán onnan, beugrott, hogy NEM : teljesen máshonnan (egy tanfolyam). Egyébként nemrég ment férjhez.
(De jöhetnék Béla haverommal, akinek ha mondasz egy dátumot, rögtön megmondja, hogy milyen napra esett, és nem mellesleg tőlem is jóval gyorsabban számol, a 4 alapműveleten kívül %-ot vagy négyzeteremelést is, egyszerűen nincs is szüksége számológépre sosem. )Egyébként ha valamit pedig nagyon megakarok jegyezni, akkor egyszerűen építek egy memóriapalotát.
Mostanság is részben emiatt szeretek War Thunderezés közben tanulniEzek a dolgok azért is jók, mert a több nyelv ismerete olyan mint a jobb agyféltekés rajz : ad egy másik nézőpontot, kreatívabb problémamegoldóvá válik az ember.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Az már kettes Phenom alapú (méghozzá nem is Propus hanem a jobbik Deneb volt ha tudtad Phenomosítani), és sokkal-sokkal jobb volt mint az 1-es Phenom.
És ht igen, megértem, hogy ideje volt. (Robi haverom mai napig X6-os Phenomot használ)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
Trailblazer
veterán
-
KROK640
nagyúr
válasz Trailblazer #100959 üzenetére
Hát, ha nagyon akarod akkor elmagyarázom, hogy hogyan működik.
-
válasz KROK640 #100962 üzenetére
A szokasos a valaszom: A hanyatlo nyugaton sincs kolbaszbol a kerites. Az egyetlen iciri-piciri, aprocska kulonbseg az, hogy ott van ertelme kemenyen dolgozni.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz KROK640 #100965 üzenetére
Tudom, csak ezek nalad mindig ilyen gyors kifordulunk-visszajovunk korok voltak, hosszu tavon nem probaltad, arra irtam, amit. De amugy tudom, hogy konkretan tobb tapasztalatod van kint dolgozasban... Hat, igazabol nem csak mint nekem, hanem mint kb barkinek, akit ismerek.
Annyi, hogy nyilvan azzal nincs tapasztalatod, hogy hosszutavon milyen. Hat, nincs benne semmi meglepo: jo."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
V300-as 120GB Kingston SSD-t valaki 7000-ért? Marketplacen van...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Top cat
addikt
Nem egy mai darab. Biztos még az első kiadás, nem a lassú, azért ennyi.
-
-
Top cat
addikt
A V300 jó volt és kedvező árú. Csak amikor megvolt a beetetés, utána titokban kicserélték a NAND-ot gyengébb minőségűre. Mint az előbbi linkemen olvashatod.
-
-
Pikari
addikt
válasz sh4d0w #100972 üzenetére
valami samsung rémlik ezzel a problémával, mondjuk eddig az összes samsung ssd, amivel ismerőseim találkoztak, megdöglött nagyon gyorsan, szóval azt a márkát én messzire elkerülném
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
válasz Trailblazer #100974 üzenetére
Nekem a samsung hddk voltak szimpik, de azokat már nem gyártják.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
válasz Trailblazer #100974 üzenetére
Szerintem meg tok8, amig nem valami kinai dzsunka chinesium fostalicska cucc. Legyenek jok a specifikaciok, legyen normalis markatol, akirol lehet tudni, hogy tartja is a szavat, tehat tenyleg tudni fogja a specifikaciokat a valosagban is, aztan csuhajja.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Pikari
addikt
válasz Trailblazer #100978 üzenetére
A hasonló kapacitású maxtorokhoz képest halkabbak, és megbízhatóbbak. Itt a 80 gigás körüliekre gondolok.
-
Pikari
addikt
válasz Trailblazer #100981 üzenetére
A legutolsó összeépített gépbe múlt héten 40 gigás maxtor került. IDE. A 40 gigás változat is hangos Ronda csapágyhangja van.
-
válasz Trailblazer #100979 üzenetére
Ez még most is így van? Adata, Kingston ssd-k között van elég sok, aminek bitang jó tbw értéke van elvileg.
Azt hittem, utoljára a sata-s időkben voltak ekkora különbségek márkák között, ma már annyira nem, mert azonos kategóriákban nincs sok variáció se controllerben, se nandban. Ezek szerint valamit rosszul tudok?"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
őstag
V100 lesz az [link]
De amúgy jah, ahogy sh4d0w említette 990 Pro-val és a 980 Pro-val is voltak gondok.We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
KROK640
nagyúr
Hát ha nem is kifordulunk, de igen, javarészt pár hónapok, a leghosszabb is ilyen 6-8 hónap volt, de ezalatt azért úgy meglehetett ízlelni, hogy az adott ország milyen. (illetve pl Ausztria, ha összeadom a több etapot, akkor 1+ év bőven)
Ha jobban belegondolok, eléggé komoly, hogy ezt dobta az élet, de nem bánom (fura, hogy több országban is úgy éreztem, hogy ott tudnék maradni, de ha most kéne rábökni a térképre, és akkor ott is kéne maradnom végleg, na az nagyon nem menne ... ).
(Gondolom az sem lep meg, hogy már tervezgetés alatt áll egy következő történet is ... Mondjuk körbenézési céllal van tervben egy skócia is, eredetileg húsvét és az Ikarus festival (pünkösd) közé terveztem, de már látom, hogy ebből így nem lesz semmi, de nyáron avagy méginkább kora ősszel jó lenne megütni, azt semmiképp sem szeretném ha kimenne az idei évből).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Havernak V300-asa volt, olyan kb 2 éves lehetett amikor egy reggel indította a gépet és oprendszer sehol. Biosban SSD sehol... Soha többet semmi sem látta. Se kábelcsere, se másik gép, semmi. Minden különösebb előjel nélkül halt meg az SSD, előző este szabályos leállítással. Még csak el se köszönt
-
válasz sh4d0w #100972 üzenetére
Nem, amire emléxem, az tényleg még valamikor régen volt (V100 volt, azért lett szétbontva, mert meghalt.)
@opr : LOL nekem itt akad vagy 3 olyan kínai noname hogy még, mSATA-sok, mennek rendesen
@Pikari : Tudod, miben van Samsung SSD? Lenovo és HP laposokban
Az utóbbi időben amit melóban használtunk, T470...480, némelyik korábbiban is default Samsung van gyárilag (NVMe-s). 440-460-ban inkább Intel volt jellemző, de azokban is előforult 256-os Samsung. A több százból egy kezemen meg tudom számolni, hányban volt SSD halál, de abban volt Hynix SSD is egy HP-ból, ami szintén gyári problémás darab@KROK640 : Azért az egyik napról a másikra hardverhalál nem meglepő jelenség
Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Nekem is így kellene áraznom???
Acer Core2Duo T6670 / 4GB DDR2 / 256 SSD = 27000 Ft
Dell i5-5200U / 4GB DDR3/ 256 SSD / valami GF MX 8xx/9xx-es, 2 órás akku, Win10 = 85000 Ft
Trust webkamera = 13000 Ft (boltban 10-12-ért lehet kapni), olcsóbban tudok C270-et, minőségre a képe kb. ugyan olyan.
Kb a feléért vesznek tőlem ilyesmit, és még alkudoznak is, az eladó mire számít ilyen árakkal?"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz Top cat #100992 üzenetére
Engedni lehet, de tőlem konkrétan a feléért vagy kicsivel többért vittek el ilyeneket és az szerintem teljesen reális ár volt... mások szerint és árazós szerint is.
De ha valakinek ennyiért megéri, írjon!!!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
Tim82
félisten
-
-
-
válasz Trailblazer #100999 üzenetére
Igen, de ott ezt meg is adjak, az alacsonyabb TBW ertek eleg arulkodo tud lenni.
Mondjuk ma mar nagy markaknal meg az olcsobb ssd-knek is olyan TBW ertekei vannak, hogy meg akkor is 10 ev elerni, ha azt hasznalnod elsodleges torrentvinyonak es folyamatosan toltod le a "linux ISO"-kat."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest