Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
Ok, akkor megkérek minden olyan embert, aki 1:32 alatti időt nem tud menni, hogy gyúrjon rá, mert a Bömbi szeretné megdönteni hétvégén az 1:26-ot!
Egyébként bocsi, hogy kifelejtettem Szabi79-et!
Tomax visszatérésének örülök. Ez így összesen már 18 ember! Már 12 ember elrajtolását is szép élmény volt látni spanyolban!
Viszont jó lenne, ha hétvégén nagyon-nagyon sokan tudnánk gyakorló futamokat menni... legyen szíves mindenki vésse a fejébe, hogy a kanyarokban hogy kell viselkedni egymással!!!
Hétvégén akár kis létszámú csoportokat is lehetne alkotni folyamatosan a szerveren, akik az egymás mögött haladást gyakorolják. Mert a kanyarhoz egyszerre érő emberek csak az egyik dolog, amit meg kell tanulni, a másik dolog egy autó követése, minél közelebb lenni hozzá, lőtávolban, de sérülés okozása nélkül... ez is csak gyakorlással megy. Sőt a kanyarhoz egyszerre érkezést is gyakorolhatnánk, milyen érzés a másik mellett a nagyobb íven menni, stb... meg lehetne vele előzni 1-2 kisodródást is.Amúgy Farkas bocsi, hogy nem nagyon vagyok mostanság, de sajnos most nagyon melózni kell az egyetemmel is.
[ Szerkesztve ]
-
Stirlitz
senior tag
válasz proof88 #4151 üzenetére
Amikor fősulival probálkoztam, a matek analizis engem is megfogott. A végére már a zuhany alatt is azzal foglalkoztam.. Részvétem! (bár nem írtad pontosan melyik tárgy köt le) Az 1.25.xxx időre a Red Bull Team is igényt tart És a Toyota is, abból amit láttam tőlük, erre következtettek.. Sok sikert mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz Stirlitz #4152 üzenetére
Ehh...
Egyébként talán egyszer majd megtanulok jól setupolni én is, mindenesetre összeszedtem, hogy mik hozhatnak időt ezen a pályán, mit érdemes kipróbálni az autón, tesztelni, hogy jobb-e, stb., és arra jutottam, hogy van kismillió dolog, amit pénteken ki kell tesztelnem ... jó lenne, ha tényleg segítenének valamicskét, és még aprólékosabban megérteném a dolgok menetét... -
cila1
aktív tag
Vasárnap mikor lesz a verseny?
-
macy
addikt
Lenyomtam 1.36-ra.
-
JColee
őstag
-
macy
addikt
válasz Iron Funeral #4162 üzenetére
Mert ez élvezetesebb, sokkal nagyobb a kihívás
-
ervin33
tag
csao srácok. esste 8 kor lenne egy futam,ha elegen lennénk adigra. aki akar az jöjön.
-
LaCeeN
tag
Pénteken megjön a kormányom úgy hogy gyakoroljatok mert lesz ne mulass
-
Szabesz
őstag
Mai nappal kezdődik a második hónap a szerverünkön.
Az eddig befutott támogatások:
JColee - 3 havi
PROOF - 1 havi
rESET - 1 havi
Speedg - 10 haviköszönet mindenkinek
¯\_(ツ)_/¯
-
Stirlitz
senior tag
Nem állt szándékomban hülyét csinálni senkiböl. Ellenben ha megfigyeled, itt remek társaság van, és könyed hangnem uralkodik, álltalában egymás közt. Ennek köszönhetően probáltam kicsit viccelni. Sajnálom, hogy nem úgy sült el a poén, ahogy vártam. De, hogy kurvák , meg nem melozok, na ez nem igaz. Nagyon is keményen dolgozom. Ha van mit, természetesen, mert ez a válság az autós szakmát keményen érinti. A témát magam részéröl lezártnak tekintem.
-
Farkas23
aktív tag
Jön vki gyakorló futamra, mer az akkor siessen!
-
proof88
addikt
Szabályváltozások:
(kiírom őket a weblapra is)- sárga zászló alatt TILOS előzni! Ha valahol sárga zászlóznak, az jól látszik, mert a bal felső sarokban mutatja a sárga ikont a játék, ha azon a bizonyos területen vagy éppen.
- Ne feledjétek el továbbra sem, hogy SC alatt SEM szabad előzni, és amikor vége az SC-nek és zöld zászlót kap a mezőny, akkor is várni kell az előzéssel addig, amíg áthaladsz a rajt/cél vonalon. Ebből adódik az is, hogy amikor SC után zöld zászló van és a legelső autó sem haladt még át a rajt/cél vonalon, és lassan haladva gumikat melegít, akkor sem szabad még megelőzni! Ez a szabály eddig is megvolt, csak megismétlem.
- hétvégenként a gyakorló futamok másfél óránként vannak. Ahogy Farkas írta, a következő időrendben:
15:10 időmérő 15:30 futam
16:40 időmérő 17:00 futam
18:10 időmérő 18:30 futam
19:40 időmérő 20:00 futam
21:10 időmérő 21:30 futam
22:40 időmérő 23:00 futam (akiknek van kedvük késő este még 1 utsó futamot lenyomni, arra az esetre)
A gyakorló futamoknál nincs csúszás, max 1-2 perc, és csak egyszeri újraindítási lehetőség van! Hétvégébe a péntek is beletartozik.A spanyol futamra kiszabott büntetések megvannak, azt a következő hsz-be írom le, és segítséget kérnék a többiektől, hogy 2 esetben segítsenek döntést hozni, milyen büntetést szabjunk ki, mert Farkassal nem akarunk se túl szigorú, se túl gyenge büntit.
szerk.: légyszi a web oldalon is nézzétek meg a szabályzatot és szóljatok, ha valamelyik nem tetszik! Ne futam után mondjátok el, hogy ez vagy az a szabály rossz, hanem lehetőleg most!
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Az előző hozzászóláshoz még három szabályváltozás tartozik:
- A gyakorló futamok elején, amikor a rajtrácson sorakoznak fel az autók, senki se induljon el felvezető körre, hogy időt spóroljunk, mert ha mindenki a helyén marad, kis várakozás után a játék elrajtoltatja a mezőnyt. Csak akkor szabad felvezető körre indulni, ha az admin külön erre kéri az embereket!
- A box utcában a sebesség limit átlépése: onnantól számít a büntetés, amikor a bejáratnál a fehér vonalra hajtasz az első kerekekkel. Ezen a ponton dől el, hogy kapsz-e büntetést. Általában 98 km/h a limit, abban egyeztünk meg Farkassal, hogy ezen a pontot 108 km/h a max, tehát 10 km/h még belefér érkezéskor, több nem. Tehát ha 109 km/h a sebességed, amikor az első kerekek a fehér vonalon vannak, az már büntetést von maga után! Egyéb pályákon is érvényes a 10 km/h plusz, tehát ha egy pályán a limitált sebesség a boxban 50 km/h, akkor érkezéskor max 60 km/h lehet a megengedett. A büntetés mértéke: 113 km/h-ig +3mp, afelett +6 mp.
- Box utcában két pilóta egymás mellett: amikor több ember is tartózkodik egyszerre a boxban, akkor a tankolással, kerékcserével, stb. végzett ember, aki épp elindulásra készül a szerelőktől, meg kell bizonyosodnia afelől, hogy nem fogja feltartani, lassításra kényszeríteni, veszélyeztetni a mögötte érkező pilótát! Két autó nem haladhat egymás mellett a boxban, tehát azt sem lehet csinálni, hogy elindulunk a hátulról érkező autó mellett, aztán majd lesz valami... mögé kell besorolni és kész. Aki ügyes és pont be tud jönni a mögötte érkező elé, anélkül, hogy azt lassításra kényszeríteni, az szép és jó, de amint a hátulról érkezőnek lassítania kell emiatt vagy félrehúzni a kormányt, már büntetést kap az imént elindult pilóta. A büntetés mértéke eleinte +5 mp, tehát 1-2 futamig ennyi, később +10mp lesz.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Spanyol futamra kiszabott büntetések:
A következő emberek NEM kaptak büntetést: Sub-S, ervin, Stirlitz, Laceen, Dyno, Frenky, JColee.
A többiek pedig:
- Szabesz: sebesség átlépése a boxba érkezéskor, +10mp.
- Farkas: Proof leszorítása a célegyenesben, +10mp.
- Speedg: gyorshajtás a boxba érkezéskor, valamint a box elhagyásakor ráhajtott a piros festett területre, ez 2x10mp.- Iceman sokszor ráhúzta a kormányt a többiekre, volt a rajt utáni első kanyari incidens, amikor két emberre húzta rá a kormányt egyszerre, aztán a 3. körben szintén az első kanyarban Proofra húzta rá a kormányt, aztán a 17. körben a 4. kanyarnál ráhúzta Proofra, a 18. körben a 3. kanyarnál ment Proofnak, szintén figyelmetlenség miatt. Ez 4x10 mp-es büntetést jelent, Ti hogy látjátok, kapja meg a 40 mp-es büntetést?
- Proof a 20. körben a 10. kanyarnál megpöckölte hátulról Sub-S-t a féktávon, emiatt Sub-S kisodródott a pályáról a piros festésre. Ezután Proof elhajtott a helyszínről, Sub-S viszont a kigyorsításnál megpördült, így 3 helyet vesztett, mert jött még 2 pilóta, aki ekkor elment mellette. Mi legyen Proof büntetése, mert pontosan erre nincs a szabályzatban magyarázat, csak a szándékos kilökésre, de nyilván ez nem szándékos volt?
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz proof88 #4180 üzenetére
- sárga zászló alatt TILOS előzni! Ha valahol sárga zászlóznak, az jól látszik, mert a bal felső sarokban mutatja a sárga ikont a játék, ha azon a bizonyos területen vagy éppen.
Ne már, életbe sincs így.
A büntetés mértéke: 113 km/h-ig +3mp, afelett +6 mp.
Ha én 280-nal bevágodok a boxba akkor is csak 6sec bünti?
(#4175) Szabesz: Mennyi is a havi tarifa?Mert lehet én is többet fizetek ki a dolog leegyszerűsítése végett.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz Szabesz #4182 üzenetére
Elnézést, ezt rosszul írtam.
Tehát Szabesz nem +10mp-et kap, hanem +6 mp-et.
És akkor Speedg-nél is rosszul írtam, nem 2x10mp-et kap, hanem 6+10mp-et!Dyno: de, sárga zászlós helyen az életben sem szabad előzni!
Ha én 280-nal bevágodok a boxba akkor is csak 6sec bünti?
Elvileg Farkas mondott valami olyasmit, hogy 5 km/h-nként +3 mp, de azért gondolj bele: 280-nal bevágódni a boxba, azt már mindenképp észreveszi a program is és kiszabja az áthajtásos büntit.[ Szerkesztve ]
-
Szabesz
őstag
Én is úgy tudom, hogy életben is úgy van.
Egyik gyakorló fuamon, mikor jött be a SC, és kivágta egészpályás sárgazászlóra, nem mertem elengedni a gázt, mert valaki jött mögöttem veszettül (értsd, az előzési szándékot nem hagyta fel). De mostmár legalább ez is tisztázva van.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
macy
addikt
Kipróbáltam az RFT-s török pályát. Sokkal jobban csúszik mint amit most használunk. Most kipróbálom RFT-s autóval is.
-
Iron Funeral
őstag
-
proof88
addikt
válasz Iron Funeral #4195 üzenetére
nem szabja ki mindig sajnos, volt már rá példa, hogy nem... van amikor egyszerűen nem veszi észre. Mint ahogy a kanyar levágásokat sem mindig veszi észre, én spanyolban az 1. kanyart vágtam már le úgy, hogy nyertem vele 4 tizedet és nem szólt érte semmit, pedig rendesen végigszántottam a füvet. Van amikor meg észreveszi. Szóval nem elég pontos, és sajnos valószínűleg ezért van az is, hogy pl Monzában a célegyenes végén a bukótérre falakat raktak, pedig a valóságban nincs ott fal... hogy ne lehessen úgy levágni, hogy ne vegye észre a program.
-
Szabesz
őstag
válasz proof88 #4196 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy van benne bug rendesen. Volt olyan pálya, ahol pont a mérőpont előtt kicsúsztam, és a mérőpont után mentem vissza a pályára, és egyszerűen pörgött tovább az óra, és a célnál sem volt hajlandó leinteni a kört, csak a következő körömben, amikor rendesen érkeztem meg a mérőponthoz akkor ott villantott éberkém, hogy biza jöttem egy 2 perces szektoridőt, és lett vagy 3 perc a köröm.
Szóval csudák vannak.¯\_(ツ)_/¯
-
Iron Funeral
őstag
válasz proof88 #4196 üzenetére
Persze nem mindig veszi észre, a levágások meg amiatt vannak mert bugosak a pályák szvsz.
A legjobb az volt egyébként amikor bementem a boxba, drive-thru, köv kör megyek hogy letöltsem, kiértem a boxból, szól megint, hogy drive-thru.... monom olmglolwtfWhich Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/
-
Szabesz
őstag
válasz Iron Funeral #4199 üzenetére
Ilyen velem is volt, mondtam francokat, én már voltam bent, biztos csak a jelzés ragadt benn. Hát nem kizárt a versenyből köv körben?
¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest