Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Alteran-IT #4258 üzenetére

    "igaz Cisco modemmel"
    Na itt meg is állhat a javaslatod, mert a Cisco modemmel nekem sem volt semmi bajom.
    De amúgy is, ha azzal akarnám orvosolni, hogy SoHo router-t teszek közre, akkor pont nem "egy fasza", hanem "egy szar" kéne, hogy visszafogjon mindent (az terhelődjön túl, csak annyi különbséggel, hogy mikor az túlterhelődik, csak lelassul, nem lefagy). Egy fasza router-el ugyan az lenne, mint most (ugyan az lenne, mint ha egy másik x86 PC-t kötnék be közéjük, effektíve transzparens lenne...).

    De te is tudod, hogy ha az lett volna a gond, hogy van SoHo router, mégis lefagy, akkor a legelső szavuk az lett volna, hogy szar a routerem és próbáljam közvetlenül PC-be kötni a modemet. De mivel PC-ben volt, így az volt a fennakadás, hogy "hol a SoHo router?".
    Én még emlékszem azokra az időkre, mikor hivatalosan tilos volt SoHo router-t használni.
    Ha van sapkád, akkor azért, ha nincs sapkád, akkor azért vagy hülye...

    Pont arra hivatkozva szabták ki a díjat, amit írtam, és te is újra leírtál.
    Legutoljára viszonylag értelmes ember jött ki, érezni lehetett rajta, hogy sokkal többet tud és fog fel, mint amit tettet, de kényszerűen tettet, és amit írsz is, hogy ha nem tettetne, akkor se tudna mást mondani. Azt nem fogja mondani, hogy szar a modem, szar a cég, főleg mikor lebegteti a papírt, hogy írjam alá a bírságot is...
    Azt is leírtad te is, amit én végiggondoltam, hogy miért nem pereltem be őket (ha rendszeresen lennének jogi ügyeim, akkor tuti ott helyben megcsörgettem volna az ügyvédem, de szerencsére nincs szükségem bejáratott ügyvédre, akit csak úgy megcsörgetek).

    De már az is egy agyrém, hogy biztos tudják a központban, hogy lefagy a modem, mégis képesek voltak a 32-es Fő út felett kábelt cserélni tucatnyi útügyi előírást megszegve (mondtam is a nagyszájú főnöknek, hogy terveztem már forgalomterelési tervet kábelfektetésre és légkábel telepítésre, és annyit mondott "be szoktuk kapcsolni a villogót -> Azt, amit most nem...?). Ez nekik pénzbe került, de inkább eljátszották ezt a show-t, hogy letagadhassák, hogy a modem a rossz. Aztán végül kifizetették velem a kábelcserét.

    Nem tudom valaha eljut-e ide (5054) az optika, de kétlem, hogy megélem. Abban reménykedem, hogy kifogy az ARRIS készletük, vagy legalább a panaszkodóknak elérhetővé válik valami alternatíva, még ha pl. mondjuk úgy, hogy ki kell fizetni az egészet, és mégis fizetni az ARRIS bérleti díjat is.
    Annyira nem vagyok kompetens és bátor, hogy vegyek egy jó modemet és megpróbáljak vele ARRIS-t emulálni. Ha lenne jogalapjuk letiltani a hálózatról, akkor nincs alternatíva.

    Ismerem a Mikotik-et, de kicsit rájuk is haragszom, mert azért vettem meg a hAP AP AC^2 dobozukat (kettőt), mert Wave2 chipset-es. Aztán évekig vártam a Wave2 driver-t tőlük, és mikor végre elérhető lett pár eszközükre, ez kimaradt. Nemrég tettem rá OpenWRT-t, ami Wave2 driver-t ad hozzájuk.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák