Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz cocobanana #87987 üzenetére

    2008. év eleje - 2010. év vége: Panasonic 42PX80. Akkor volt egy komoly generációváltás a Panasonic plazmáknál. A 42PV70 utódkészüléke, HD-Ready modell volt, akkor esett nagyot a plazmák fogyasztása és nőtt jelentősen a megbízhatóságuk, tartósságuk, javult a képminőségük. Egy kisebb CRT-t váltott nálam, hatalmas méretűnek hatott akkoriban, bárki jött is hozzám, mindenkinek koppant az álla a földön a 42”-os mérettől, akkoriban még annyira szoktalanul nagynak számított a CRT-korszak végén, bármennyire is legyen ez a méret ma már nevetségesen kicsi. A képminősége pedig a HD-Ready felbontás ellenére pazar volt, mivel akkoriban még a DVD volt a fő formátum. Imádtam az első plazmámat. Mai napig megy nap mint nap szüleimnél, bár nagyon rég néztem a szervizmenüjét, de saccra olyan 60.000-70.000 óra lehet benne minimum, köszöni szépen, mai napig csodásan megy.

    2010. év vége - 2014. év eleje: Panasonic 50G20. A BaLee kolléga által említett topicbeli csoportos vásárlás részeseként vettem az azóta sajnos megboldogult budapesti viszonteladó bácsitól. Már fullHD, 50”, tehát viszonylag nagy ugrás volt. Szép képe volt nagyon, de a floating black jelenséggel nem nagyon tudtam sose kibékülni, így mindig volt bennem egy kis tüske. Mai napig megvan, szintén nagyon rég néztem a szervizmenüt, de mai napig nemigen van benne 6.000 óránál több. Tartalékba el van téve, jelenleg kicsit kihasználatlanul áll, néhány hetente megy csak pár órát.

    2014. év eleje - jelenleg is: Panasonic 65VT60. Életem legjobb vétele volt, az utolsó plazmageneráció kvázi-csúcsmodellje (csak a 60ZT60 volt fölötte). Nem volt szabad kihagyni, akkor már tudvalevő volt, hogy az utolsó plazma lesz, a tesztek pedig még utána is nagyon sokáig referenciakészülékként emlegették. Jelenleg is épp előtte ülök és minden szempontból tökéletes TV, annak ellenére is, hogy egyre több 4K anyagom van és a lejátszómat is “vissza kell fogni” már a TV miatt és HDR -> SDR konverzióval kell nézni az UHD-lemezeket. Így is hihetetlen képük van. Most tart 7.416 óránál, makulátlan.

    Az évek alatt és a topic kapcsán számos plazmához volt szerencsém futólag ismerősöknél, barátoknál, topictársaknál a Pionner Kuro plazmáitól a Panasonic-okon át, a Samsung-okon keresztül az LG-kig. Még korai, kisebb méretű Sony plazmával is találkoztam. Csodás technológia volt, nagyon bízom benne, hogy még sokáig fognak szolgálni a meglévő készülékek.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák