Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz DM-Fan #80407 üzenetére

    ST50-re gyűjtés közben nekem azért fel-felmerül, hogy érdemes lenne megvárni az OLED-et pár év múlva. Mozgásmegjelenítés engem nem zavar túlságosan, a színmegjelenítéssel mi a probléma? Többen is mondták már, hogy a WOLED-et szépen be lehet kalibrálni. Az RGB AMOLED-et nem lehet jól, de olyan nem is lesz TV-ben.

    A beégés meg... az LG tévéi mindenképp sokkal kevésbé égnek be, mint a plazmák. (eddig csak üzletben láttak ilyet durván széthasználva). Viszont fehér alapon hamar kialakuló szürke ghost nincs, (ami visszafordítható.) Csak permanens beégés. Az LG-nek van egy pixelenkénti korrekciós mechanizmusa, így a fényerőtartalékból még sokáig tud kompenzálni a panel... de egy Sport1 logo valószínűleg hazavágja ezt is egy idő után. Remélem az OLED korszakban már rég megszűntek a TV társaságok is :))

    szerk: Amúgy ha a TV jelét PC-n keresztül néznénk, valami tuner és CF kártya szett segítségével, akkor egy nagyon egyszerű logo/karika eltávolítóval ki lehet védeni a beégést bármely TV esetén. Még akár leprogramozni sem nagy kunszt, de biztos vannak erre kész programok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák