Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnny23
tag
Hali!
Bocs,ha már volt.
Tudna vki lécci megosztani egy helyes kép ill .egyéb beállítást PS4 -hez? (Pana GT60)köszi a választ!
-- new gamer --
-
hajnalbros
tag
Sziasztok !
Lenne 1 kis problémám segítség kellene!
Van 1 Samsung E550 plazmám, lényegében mindegy ,hogy plazma-e vagy sem...
A probléma az, hogy időnként az általam felállított csatorna lista törlődik és a gyári UPCs jön vissza foghíjjasan...
A TVben UPCs mediacard van.
Ez a TV hibája lesz vagy a szolgáltató-é, mert időnként 1-2 csatorna szarakodik, jelerősség ilyenkor is 90 de óriási bithiba-arányokat ír ki a TV. Hívtam már az UPC-t is, kábelt cseréltek de a problémám nem oldódott meg.
üDv!
Ketten jönnek ki az erdőből, az egyik FUTVA, a másik MEDVE !
-
panada
tag
Keddre beszáll valaki kalibrálásra Budapestről?
-
bendeguz76
aktív tag
Pana 50g20- hoz vettem új hdmi kábelt.baj csak az,hogy elég merev megtörni nem akarom viszont. 50g20 hátulján van a hdmi 2 es csatlakozó.találtam neten ilyen hdmi apa anya elforditót most abbó milyet kell nekem vennem egy fajta van csak?válaszokat köszönöm.
bendeguz_HUN
-
Kernel
nagyúr
válasz bendeguz76 #78907 üzenetére
Van minden irányba kanyarodó fajta, pontosan be kell azonosítani, hogy milyen kell neked.
Innen vettem nemrég:
http://www.ebay.com/itm/161795277825
Egy hónapig tartott, míg ideért, de hibátlan.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
MasterMark
titán
válasz bendeguz76 #78907 üzenetére
Kácsában kapni ilyeneket. Normális kábelhez illik olyat venni.
Switch Tax
-
Zoli_2010
tag
válasz tobias40 #78896 üzenetére
CEE =/= ECE (Extended Collector's Edition, azaz, a "kibővített gyűjtők" részére készült változat) -- most ezeket összekevertem, de attól még:
az Avatarnál volt olyan, hogy Collector's Extended Edition, ami vagy 22 perccel hosszabb, ha jól emlékszem.
Tehát ezt a film hosszából is láthatnád, hogy itt erről van-e szó. Egyébként pedig ajánlom az info (NFO) fájlt, ami minden kölcsönvehető film mellett megtalálható, előre megtekinthető és jó esetben ezeket, és egyéb technikai adatokat alaposan kirészletez.
A DTS-HD.MA (Master Audio) például a ma elérhető legjobb hangminőséget adja, ha van hozzá elég jó hangrendszered. /viszont rengeteg helyet foglal.../
Persze lehet, hogy a BD50 változatban is benne van a DTS-HD, de ez csak az infoból derülne ki.[ Szerkesztve ]
-
Zoli_2010
tag
válasz MasterMark #78911 üzenetére
Naja, rosszul emlékeztem, közben javítgattam rajta valamit...
A DTS-HD MA-t otthoni felhasználásra gondoltam legjobbnak. Pár hónapja, -- lehet 1-2 év is --, nem olvasgattam már nagyon ezekről, ezért áruld el kérlek, hogy milyen ennél jobb hangkódolást használnak, és milyen adathordozón?
Mivel ez a DTS-HD MA is egy BD-n (tippelek!) 6-8-10Gb-ot foglalhat.
Én csak a sima DTS(core)-t tudom otthon használni, de az is bő 1-2GB egy jobb filmnél, persze hossz és bitráta függvényében. -
balisz
senior tag
válasz Zoli_2010 #78912 üzenetére
Az "alap" DTS és a Dolby Digital közül igaz, hogy a DTS-nek nagyobb a bitrátája, de a DTS-HD MA és a Dolby TrueHD között elvileg nem szabadna hogy különbség legyen, ugyanis mind a kettő veszteségmentes tömörítésű. A DTS-HD MA elméletben több csatornát támogat, de ez a gyakorlatban nincs kihasználva.
Arról nem is beszélve hogy már vannak Dolby Atmos hangsávval ellátott Blu-ray-ek is, ami pedig már egy egész más megközelítésű technológia. -
lemmy9
őstag
válasz MasterMark #78914 üzenetére
És állítólag az Atmos HD magja is jobb, mint a sima HD.
Szerintem!
-
Dorian
félisten
Atmos-os filmek jobban szólnak nem-Atmos képes erősítővel is. Erős a gyanúm, hogy egyszerűen több energiát fordítanak ezekre a hangmérnökök, mivel az új formátum létjogosultságát prezentálni kell, hogy megvegye a nép az új erőlködőket meg hangdobozokat.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
Gyerekek, ne magról és ne Atmost említsetek nem Atmos erősítővel, hanem konkrátan Dolby TrueHD-t. Így is annyi fals infó csepereg, így tetéződik a bizonytalanság.
Gyulus, TrueHD kapcsán nem ritka a 8-9mbps csúcs bitrate, sőt léteznek 96 kHz/24-bit filmek/koncertek is.
-
Zoli_2010
tag
Atmos?? Most már igen... lehet lecserélni a 10 éves receivert.
én már örülök, ha egy jó DTS van az adott release-ben, vagyis 1536kbps, és nem csak 768-as...
És persze magyarul (1-2 filmet kivéve) esélytelen. Ezért vagy megnézem mégegyszer eredeti nyelven, vagy csak a vacak DD-ben. (nem mindenki perfekt amerikaiul)
A formátum szerintem eléggé behatárolja, hogy milyen hangminőséget lehet vele elérni.Gyulus76: DTS core ~1,5Mbps. DTS-HD jobb. Atmos mégjobb...
azért gondolom, hogy az ehhez használt adatmennyiség is növekszik, nem lehet veszteségmentesen mindent benyomni 2Mbit alá... meg BD-n hely is akad neki.[ Szerkesztve ]
-
Zoli_2010
tag
válasz Zoli_2010 #78919 üzenetére
Hamár OFF,legyen kövér...
Mielőtt valaki még megszólna, javítom: nem 1536kbps. Bár először fejből "~1510kbps" -ot írtam, de aztán fogtam a 768 kétszeresét, -- ez hiba volt. Tehát 1509,75kbps a DTS maximuma.
DTS-HD 3Mbps / 6Mbps
DTS-HD MA 18Mbps / 24.5Mbps
DolbyDigital Plus 1.7Mbps / 3Mbps
DolbyTrueHD 18Mbps
Atmos n/a nem találtam meg... -
Zoli_2010
tag
válasz Dorian #78920 üzenetére
Magyarázd el a 3 éves kisfiamnak, hogy azért kell olvasnia a Madagaszkár pingvinjeit, hogy príma DTS-ben szóljon a zene, meg az effektek. Őket sajnos nem érdekli a hangminőség. A 8 éves sem tud olyan gyorsan olvasni. Tudom, oké, ne nézzek mesefilmeket (animációt)...
De este a feleségem sem tud olvasni vasalás közben. És én is utálom, hogy hosszabb szövegek esetén lemaradok a képen történtekről, mert 3x2 sor feliratot kell elolvasnom pl. 10mp alatt... és én sem vagyok perfekt angolból sem, nemhogy amerikaiból. A TV lejátszója pedig csak külső SRT-t támogat, ami nincs mindig mellékelve, vagy elfelejtem kimásolni a SUBS mappából a film mellé, és átnevezni a filmmel azonos nevűre. A beépített lejátszóról már nem kérek további kommenteket, keressétek vissza a korábbi válaszaimat. Köszi! -
Zoli_2010
tag
válasz MasterMark #78923 üzenetére
Kösz szépen, megyek vissza kapálni. Nem zavarlak többé.
-
Kernel
nagyúr
válasz Zoli_2010 #78924 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy komolyan vegyenek, legalább a bugyuta és zavaró szmájlik halmozását hagynád el...
Amíg nem írtál gyerekről, feleségről, én azt hittem, hogy te vagy a gyerek.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Gigi01
őstag
Szerintetek mennyi lehet a reális ára,egy 65STW50-nek?
Ti mennyit adnátok érte?Tegyük fel,hogy hibátlan. -
wdarty
tag
Kinek milyen tapasztalata van a Panasonic szervizzel ?
Visszahozták a TV-t hibásan, A-boardot cseréltek, jeleztem nekik. De nagyon nem törik magukat, hogy megcsinálják vagy cserélják a tv-t.
-
kpal
nagyúr
válasz balisz #78913 üzenetére
Lehet nem jót linekelek de hátha segít DOLBY ATMOS. Van új a nap alatt!
[ Szerkesztve ]
-
Hoppá!
csendes tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne.
GT60 tulaj vagyok (bár ez most a kérdést illetően lényegtelen), szeretnék a közeljövőben egy külső vinyót vásárolni, illetve ha majd lesz ki is próbálnám a a tv-ből való közvetlen felvételt.
Azt hallottam, hogy ha ilyen terve is van az embernek akkor érdemes egy tápos adathordozót venni.
Tényleg ez a jó választás?
Másik: ha külső vinyórol játszok filmet én inkább a BD-n keresztül játszanám le és nem a TV-re közvetlenül rá kötve. Vagy ez mindegy?
Köszi a kalácsot -
őstag
válasz Hoppá! #78940 üzenetére
Szerintem csak akkor érdemes külső vinyót rakni a tévére, ha rögzíteni szeretnél a digitális adásokból, vagy ha nem rendelkezel megfelelő lejátszó eszközzel és a beépítettet szeretnéd használni. Viszont a két dolog nem megy egyszerre, mert ha hozzárendeled a tévéhez a merevlemezt, nem tudsz egyéb fájlokat rámásolni, hogy lejátszd azokat.
Inkább maradj külső forrásnál, ha megteheted.
-
oil120
senior tag
válasz Hoppá! #78940 üzenetére
Ha külsö HDD-t teszel a tv-hez akkor a továbbiakban csak ahhoz tudod használni, egyéb eszköz nem ismeri fel. A tv egyedileg formázza és azonosítóval látja el, még másik GT60-on sem tudod lejátszani a felevett filmet, nemhogy BD-n.
Nekem külső táp nélkül is viszi a tv a HDD USB bemeneten keresztül. -
Hoppá!
csendes tag
Köszi!
Igazából azért vennék, mert filmet játszanék rajta....de ha már van, akkor ki is próbálnám a felvételt. Esti sorozatot vagy a gyereknek egy-egy gyerekműsort.
Tehát nem a felvétel az elsődleges (és amíg garis ezt a funkciót is kipróbálnám
A film lejátszása BD-n keresztül menjen?
Köszi -
őstag
válasz Hoppá! #78943 üzenetére
Mint ahogy írtuk vagy TV felvétel, vagy egyéb média tartalmak. Tehát ha veszel egy külső merevlemezt, kipróbálhatod a rögzítést, de addíg nem tudodja használni a pc-d, BD lejátszód, amíg nem formázod meg, így a felvételeknek annyi lesz.
Nem írtad milyen BD lejátszód van, de általában azokról is elmondható, hogy az azokba beépített média lejátszó része nem a legjobb, hisz csak egyéb szolgáltatás, nem ez az eszköz fő funkciója. Persze van pár BD lejátszó, ami egész jól használható média lejátszónak, főleg CFW használatával, de ezek ára nem az alsó kategóriában található.
-
cszn
őstag
CZ952 vs ZT65 vs LG 950 Jó lesz!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Hoppá! #78948 üzenetére
Ha fontos a rögzítés, én a helyedben vennék egy használt külső 2,5"-s merevlemezt (vagy usb3 rack +320-1000 GB-s HDD).
A lejátszót pedig a felhasználási szokásaidhoz mérten kell megválasztani, azaz ha lemezgyűjtő vagy, akkor maradhat a BD lejátszó, de ha inkább a letöltéseket kedveled, akkor érdemesebb lenne valami hálózati médialejátszó, vagy HTPC felé kacsintgatni. Az biztos, hogy a GT megérdemel egy normális forrás készüléket!
-
Hoppá!
csendes tag
Köszi, így már a közvetlen tv-ből való felvelés kevésbé érdekel
Túl nagy pénzt nem akarok beletolni (bár franc sem tudja, hogy a médialejátszó mennyit kóstál). Gyűjtő nem vagyok, se a lemezileg, sem másként. Keveredik hozzám egy-két film azokat menteném le a vinyóra és néznénk meg (amikor a gyerkőc alszik).
Eddigi filmeket (nem lemezes) amiket kaptam átvettem egy pendrive-ra bele a BD-be és helló!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Robotporszívók
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Gumi és felni topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- GoGEN BPS 738 fekete 160W party hangszóró féláron eladó
- Black Friday: Klipsch The Fives Fekete
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- LG 82 cm IPS HD LED TV kihajtható illetve fel-le dönthető Fali tartóval
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest