Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz hunspikey #62670 üzenetére

    Nos, megcsináltam mindkét profilt, mire begépeltem a HSZ-t pont hívott is hunspikey kolléga. Egyeztettünk és ugyan közel ugyanazt látjuk, azért mégis lehet eltérés kettőnk 65VT60-a között, vagy a kiszolgáló készülékek között. Illetve nem ugyanannyi idő van kettőnk paneljében. A két profil tehát, amit hasonlítottunk:

    Prof. 1: sötét panel, 48-as kontraszt, -5-ös fényerő, 42-es színtel., meleg színhőmérséklet, 2.2-es gamma.
    Prof. 2: közép panel, 48-as kontraszt, +4-es fényerő, 44-es színtel., meleg színhőmérséklet, 2.4-es gamma.

    Nagyon nehéz eldönteni. A Prof. 1 egyértelműen kevésbé ditherzajos, ennélfogva picit lágyabb képű, gyors váltásban olyan, mintha mosna is a Prof. 2-höz képest, pedig nem teszi, csak a másikban ott a ditherzaj, ami a forrásban nincs ott és azt hajlamos az ember részletnek nézni. Ugyanakkor az meg vitathatatlan, hogy a Prof. 2 feketéje még durvább, mint a Prof. 1-é, még így a +4-es fényerővel is, szemben a másik profil -5-jével.

    Megnéztük a kérdéses Bond jelenetet is (1:46:14). Tény, hogy egy leheletnyivel talán jobban árnyal a Prof. 2, de csak akkor észlelem, ha billegek a két mód között és akkor is csak nagyon enyhén. Ugyanakkor meg a Prof. 1 mintha a Bond mögötti hátteret részletezné jobban, a Prof. 2 meg rádob egy zöldes tónusú fátylat a képre és alapvetően máshova tolja a színteret, ami nem biztos, hogy rossz helyre kerül így, de ez majd csak kalibráláskor derül ki.

    Nálam a Prof. 1 alkot szebb gradienslépcsőket, hunspikey meg a Prof. 2-t látja jobbnak, még a meglévő ditherzaj mellett is. Nem egyszerű tehát, szerintem amúgy valahol a kettő panelvezérlés között lehet az igazság, de kellő kitartással és a színek későbbi kalibrálásával világbajnok kép hozható ki a TV-ből. Szerintem konkrétan semmi nem tud így árnyalni a TV-k közül, mint ez. Az eltérések meg amiken most rugózunk tényleg olyan nüansznyiak, hogy szerintem 10 emberből 9 hülyének nézne minket. :B

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák