Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz #75912448 #53431 üzenetére

    Sokszor átrágtam már ezt a témát és a következőkre jutottam:

    Bármennyire is tudom "fogalmatlan, nagyarc professzorként" magamtól is (az újdonsült házitrollunk kedvesen epés benyögései nélkül is), hogy a vetített képnek nincs párja, azért van egynémely buktatója a projektoros dolognak: eleve többet kéne rászánjak, mint ami egy 65VT60 ára (és ami már egyébként is magasan a fájdalomküszöb fölött van a jelenlegi árával), mert csak a vetítő (ha mondjuk egy jobb DPL-s Epson-ban gondolkodnék) ára veri ezét a plazmáét és akkor még nincs minőségi vásznam (eleve feszítettben gondolkodnék, ami megintcsak nem olcsó) és nem kábeleztem/horonymartam át a fél szobát a vetítő miatt. Emellett ott van az a probléma is, hogy teljes sötétségre van szükség mindennemű projektor-használathoz és ráadásul nálam a falak is fehérek (és a jövőben sem lesznek túlzottan sötét tónusúak), ami megintcsak minden, csak nem kedvező a projektorozás szempontjából. Ja és akkor még nem említettem az izzó-élettartamot sem, ami megint költségnövelő tényező, még akkor is, ha manapság már tartósabbak is, mint korábban.
    Tekintettel arra, hogy képminőség-fetisiszta vagyok, ezért nem tudnék nyugodt szívvel megalkudni a GT60/VT60 képénél rosszabb minőségű vetített képpel, még akkor sem, ha méretben duplája a 65"-os plazmáénak.
    Alapvetően a 65"-os mérettel már nagyon elégedett leszek 3-3,5 méteres nézési távról is, ezt tudom magamról és ugyanakkor kvázi a világ egyik legjobb képminőségű TV-jét birtokolnám a VT60 személyében. Mindezt a fenti nyűgök nélkül és nincs gond a TV-adásokkal, játékokkal sem.

    Nem mondok le a vetítőről: egyszer, majd ha eljutok oda az életben, hogy lesz egy nagy családi házam, akkor ott az alagsor egy részében meglesz a moziszobám a high-end vetítővel és hangrendszerrel, ahol külön erre dedikált helye lesz mindennek. De ez még nagyon a jövő zenéje és addig viszont egy normál lakótérbe illeszthető 65"-os plazmával nagyon-nagyon nagy boldogságban elleszek. De amúgy köszönöm a felvetést, teljesen jogos kérdés volt.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák