Új hozzászólás Aktív témák

  • nobeige

    tag

    válasz Gabor970 #19213 üzenetére

    Nekem van C sorozatú Samu plazmám is, meg D sorozatú is. (50C430, mint a tiéd, és 43D450). A C sorozat próbál valamit kezdeni a 24 kockával, csak nem sikerül neki túl jól, időnként akad, ahogy azt látjuk is. Egyszer akartam építtetni egy egyszerű eszközt a képfrekvencia érzékelésére, de elmaradt a dolog.
    Ennek hiányában, egyéb jelekből arra következtetek, hogy több mint 60, de kevesebb mint 100 kockát csinál a C sorozat a kívülről vagy a beépített játszóból kapott 24 Hz-es képből. Sajnos nem tökéletesen dolgozik. Hozzá kell azt is tenni azonban, hogy túl gyors kameramozgás 24 képkockán semmilyen formában nem mutat jól, vagyis ha a tévé nem tenné hozzá a saját hibáját, esetenként akkor sem lenne folyamatos a megjelenítés.

    Viszont a D sorozatú nem cifrázza, hanem egyszerűen 2:3 pulldown-nal 60 képkockát csinál a 24-ből.
    Ennek a módszernek van az a nagyon jellegzetes, másodpercenként 12-szeri akadása. Amit te most úgy látsz, hogy időnként megakad, azt 60 képkockán AA : BBB képismétléssel úgy látnád, hogy egy pillanatra sem folyamatos, hanem pici, remegésszerű ugrásokkal mozog. Nagy elmozdulásoknál nagyon szépen látszik, ha csak kis mozgás van, akkor szinte észrevehetetlen.

    Egyik sem az igazi, egyéntől függ, hogy mennyire képes tolerálni valaki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák