Új hozzászólás Aktív témák

  • undercover

    senior tag

    Én nem játszottam régen a Red Dead Redemption 2-vel ezért most éppen végigtoltam PS5-ön.

    Napokban volt ez a téma miért nem lett az év játéka.

    Én úgy gondolom azért mert túl sok mindenbe belelehet kötni.

    Egyrészt nagyon szép a grafika(bár a HDR elég vacak), a szinkronhangok nagyon jók, valamint a világ úgymond él. Sok az interaktív esemény stb. Minden nagyon aprólékos a világ felépítése során. De talán ez a probléma, hogy túl aprólékos és a lényeg elveszik.

    A lovaglás az tényleg nagyon sok benne. Simán belerakhattak volna egy olyan funkciót, hogy skipelni lehessen mig odaérsz egy helyszínre vagy pedig fast travelt. Hiába van fuvaros meg vonat nincs sok hasznuk mert messze vannak az állomásoktól a küldetések.

    A játék elején büszkén reklámozva van, hogy megfelelő ruhát válasz az időjárás miatt, de ez a funkció igazán sosem kerül kihasználásra. Nincs sok küldetés ami ezt alkalmazná vagy nem csökken a hp elég gyorsan, ha nem megfelelő ruha van rajtad.

    A történet az nem rossz meg betud szippantani a vadnyugati világ, de itt is sokat van üresjárat ami során nincs sok értelme a történéseknek csak megint megöltünk 30 embert.

    A honor rendszer pedig szintén felesleges a játékban. Mert nem igazán számít, hogy jó vagy rossz vagy. Ha véletlenül elütsz lóval egy embert egy városban azonnal körözést kapsz viszont ha téged ütnek el semmi nem történik. Utána ha lerázod őket akár a sheriff irodájába bemehetsz nem tartoztatnak le hiába bounty van rajtad.

    Van benne hunting, crafting, ami először jó móka de igazából nem motivál semmi, hogy ezeket csináld. Mivel amugy is mindenből van bőven elég. Vagy hiába van bázisunk igazából arra sincs szükséged, hogy ott töltsd újra a felszerelést.

    A fegyvertisztitásnak is lehetne nagyobb következménye. Mivel ha nem is tisztitod nem ragad be a fegyvert vagy Dead Eye segítségével ugyanúgy célbatalálsz vele.

    És végül nem utolsó sorban a harcrendszerben semmi kreativitás nincs. Igazából ugyanaz mint a Red Dead Redemption. Célozni nem a legegyszerűbb.

    Összeségében tényleg egy nagyon jó open world játék, de vannak hibái ami mellett nem lehet elmenni ezért nyert a God of War.

    LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

Új hozzászólás Aktív témák