Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    Olvastam valahol egy cikket (lehet, hogy pont itt valahol), ami a konzolok erejét és életciklusát taglalta. A lényege az volt, hogy kell jó pár év, mire tényleg ki tudják használni a konzolt, így a játékfejlesztők érdeke is az, hogy egy adott architektúra minél tovább a piacon legyen. Erre jó példa volt az előző generáció is, ahol markáns különbség van az Uncharted 1 és 2 között is, pedig ott ugyanaz a csapat dobta össze őket. Harmadik évét tapossa a PS4 is, és azért látjuk, hogy hogy néz ki az Uncharted 4 a többi cucchoz képest. Itt is szépen ívelne felfelé a fejlődés, azonban bejött egy új trend, amire rohadtul nem készült fel senki. A VR.

    Itt most egyáltalán nem a Sony-t szeretném védeni, de teljesen érthető a döntésük. Az, hogy a PC így szebb és úgy jobb, egy dolog. Az előző generációnál ez nem volt probléma, holott azért 2007-ben már volt Cryis, mégis még hat évig húzta valahogy a gép. Itt sem lenne probléma az, hogy a PC milyen színvonalra képes, hogyha nem jött volna be a VR. Azonban erre a trendre hirtelen mindenki rákattant, megugrott az érdeklődés nem csak a szakmabeliek, de a játékosok részéről is.

    A Sony és a Microsoft mindig is az AAA játékokra koncentrált, szemben például a Nintendoval, ami másfajta szórakozást helyez előtérbe. A Sony tehát nem teheti meg, hogy ignorálja a VR-t, ha lesz belőle valami, ha nem. Látjuk, beszállt a Move-val a mozgásérzékelős bizniszbe is, csak éppen ott éppen nagyobb volt a dolog füstje, mint a lángja. A mozgásérzékeléshez azonban nem kellett nagyobb számítás a gép részéről, "csupán" egy kiegészítő csomagot kellett megvásárolni. Na, ez az, amit most nem lehet megcsinálni. A VR kőkeményen öli a hardvert, és ha a Sony nem akarja, hogy elvándoroljanak a játékosok, akkor kénytelen lépni valamit. Abban most ne menjünk bele, hogy befut-e a dolog, vagy nem, majd az idő eldönti.

    A lényeg, hogy valóban nem jó, hogy jön az új gép, de mit lehet tenni? Ha nem lépnek semmit, a Microsoft beelőzi őket. A redmondiak amúgy is elkezdtek konvergálni a PC felé (alig vannak XONE exkluzív címek, szinte minden jön Win 10-re is), érdekeltek a VR bizniszben, és anno volt valami erősebb XONE pletyka is (annyira nem követem azt a gépet, hogy tudjam, végül lett-e/lesz-e valami belőle). A "családi játékban" behozhatatlan a Nintendo előnye, arrafelé megint nem tudnak lépni. Kénytelenek kiadni az új hardvert a versenyben maradáshoz, ha nem akarnak elsüllyedni.

    Persze azért nem kell félteni a Sony-t, ő sem a jó szívéről híres, csak arra akartam rávilágítani, hogy a dolog azért nem annyira fekete fehér, mint azt sokan lefestik. Az új PS egyetlen valós veszélye a régebbi gép elhanyagolása, de azért várjuk ki, hogy abból mi lesz. Lehet ugyanis, hogy sokkal jobb lesz az új gép, de lehet, hogy csak a VR játékok tekintetében lesz különbség. Addig felesleges találgatni, amíg semmi konkrétum nem lesz.

    A PS+-hoz meg annyit, hogy nem kell találgatni, úgyis a Black Flag lesz. :D ;]

    [ Szerkesztve ]

    “The wha-"

Új hozzászólás Aktív témák