Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Xaels #204711 üzenetére

    És akkor vizsgáljuk meg ezt a hírt egy kicsit mélyebben.

    Feltételezésem szerint sokan értik, hogy miért sincs csonkolás egy Star Wars játékban. Ehhez 8 általános is elég kell, hogy legyen. Tisztában vagyunk velem, hogy hogyan működik egy fénykard, és hogyan működik a világ.

    Ezért, felvetült bennem rögtön a kérdés, hogy az a cikk egyáltalán miért születhet meg? A tartalma már árulkodó..

    A mai internetfüggő társadalmunk szenved az álhírektől, a kamuhírektől és a pozitív-negatív propagandától, amit más néven marketingnek is nevezhetünk. Ez a cikk is ennek ékes példája.
    Elkezdhetném fikázni a magyar IGN.hu-t, hogy miért hoznak le ilyen hírt, de felesleges rájuk kenni. Mindenki le fogja hozni.

    A Disney birodalom mára már akkora méreteket öltött, hogy egyszerűen épp emberi ésszel felfoghatatlan. Ekkora: [link]
    Ez a cikk pedig nem nagy dolog, csak egy kis Disney marketing a játékhoz.

    Nézzünk egy kicsit a színfalak mögé. A cikket az IGN.com írta. Az IGN.com-ot 2005-ben megvette a
    Fox Interactive Media csoport 650 millió dollár (készpénz)-ért.
    Majd 2013-ban Ziff Davis csoport, amely csoport a J2 Global-é. És mit ad isten ki a J2 Global tulajdonosa? Az a John Singh, akinek a Linked-In profiljából idéznék:

    "My background includes creating and executing global PR and communications campaigns for initiatives as diverse as the worldwide launches of "Star Wars" and "Indiana Jones" films; the first-ever "Star Wars" TV series; the expansion of Disney licensing; the U.S. introduction online movie ticketing; and series on both linear and digital television networks."

    Természetesen nem azt állítom, hogy Kathleen Kennedy felhívta a Lucas Films, illetékesét, hogy ő írjon már egy email-t John Singh-nak, aki csörögjön már le az IGN-eseknek, hogy ezt a csonkolós témát kicsit el kellene fedni egy cikkel. <szerintem nem telefonálnak, emaileznek. :D> De azért lássuk át, hogy milyen magasról is irányítják ezeket az oldalakat. És milyen szépen leosztják a feladatokat.

    És ez csak egy egyszerű dolog. Valószínűleg itt automatikusan mindenki tudta a dolgát, hogy ez nem vet jó fényt esetleg a játékra, ezt korrigálni kell. De már annak a cikknek a létezése se normális, a benne leírt magyarázatról nem is beszélve.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák