Új hozzászólás Aktív témák

  • Rigormortiis

    addikt

    Már jó pár hónapja porosodott a hdd-n a God of War, gondoltam nekifeszülök és végigviszem...

    Végig is ment, és adom, hogy technikailag valóban 2018 top játékai között van a helye. Több helyen is olvastam, hogy mennyire jó a története. Na aki ezt mondja, az még nem jatszott jó történettel rendelkező játékkal, de még a God of War első három részével sem, mert ilyen szempontból még azok is körbehugyozzák.

    A következőkben SPOILERes értekezés lesz, így ne olvass tovább, ha még nem vitted végig!

    Szóval erősen indít a játék, nem tudjuk, hol vagyunk, mi ez az egész. Aztán jön Baldur, es olyat harcolunk, hogy letettem az állam. Na mondom, igen. Fuck yeah! Aztán kepbe kerül Freya, mindenki sejtelmesen utalgat, hogy valami nagynak vagyunk a részesei, blabla. Kratos is titokzatos, azt hihetjük, hogy súlyos titkokat zár el a fiától. Aztán amikor a törtenet katarzisához érünk, és elérkwzik az igazság pillanata mit mond a fiának? Hogy spartai volt, es olan embereket ölt, akik raszolgaltak, és olyanokat, akik nem. Pont. Ennyi a titok. Meg hogy ő isten, bár ez még korábban "kiderült". Még csak azt sem mondja el, hogy a korábbi családját maga ölte meg, oedig azt hittem, erre megy majd ki. De nem.

    A történet pedig kimerült annyiban, hogy a játék kezdete előtt meghalt K neje, a kölyök anyja, és elviszik a hamvait Jotunheim legmagasabb pontjára. Közben összeakaszkodunk Baldurral, akinek van némi személyes drámája az anyjával, a végén megöljük, és ennyi. No meg két masik nyikhaj istent is elteszünk láb alól, de nekik a nevükre sem emlékszem.

    Aztán felmegyünk a helyre, szétszórjuk a hamvakat és ennyi a sztori. Na itt mondjuk titkon reménykedtem, amikor mutatták a távolban az óriasokat, hogy majd a szetszort hamvak felélesztik őket, és úgy lesz vége, mint a 2-nek, de neeeem. Semmi. Nulla. Felmebtek, szétszórtál, csá. Az eszaki mondavilág kimerült Baldur es Freya családi nezeteltéresében, és kész.

    Fú, de mekkora csalódás volt így az egész. A játék feléig bíztam benne, hogy majd valami lesz, de már akkor fura volt, hogy csak baktatunk és igazából semmi nem történik.

    Komolyan kérdezem attól, aki szerint ez igy fasza, hogy látott/olvasott/játszott barmit, ami egy fokkal is komolyabb, mint a Barátok Közt?

    Komolyan, ez a játék nemcsak megsértett itt a vegen a nagy semmivel, de láttam magam előtt, miközben a keszítők nevei sorakoztak előttem, ahogy toltam le a bringát a hegyről, hogy röhögnek rajtam, amiért ennél többet vártam. Vagy tényleg, legalább lett volna valami cliffhanger, mint anno a 2 végén, hogy jön loki vagy thor vagy valami komolyabb északi isten. De semmi.

    Na mindegy, ez is csak egy vélemény volt, de kíváncsi vagyok, hogy valaki latott-e ebben ennél többet. Tudom, majd jön a ragnarök 2 rész múlva, de ez ebben a formában édeskeves volt.

    Pont ugyanazt csinálta amugy a játék, mint a Mass Effect Andromeda. Felvezetett egy új mitológiát, törtenetszálat. Csak a ME-ről ezért a keresztvizet leszedték, a GoW pedig az év játéka lett.

    Ettől függetlenül a tecnikai díjakat nem sajnálom tőle, tényleg egy csoda, ahogy kinéz, de ezen kívül...

    [ Szerkesztve ]

    Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Új hozzászólás Aktív témák