Új hozzászólás Aktív témák

  • prokxy

    veterán

    Kis szösszenet a PS4 Pro vs Samsung 4K HDR TV (MU6102) és gyári vs premium kábel közt...
    Fennállt olyan probléma, hogy a HDMI port HDR-hez engedélyezése után a nemHDR-es játékoknál a kép totál elment (mintha a TV-t kikapcsoltam volna) 2-3 mp-re is akár.
    A neten talált ötleteket (RGB only, HDCP off, Kontraszt off-high, másik HDMI port, hírtelen ennyi jutott eszembe) végigpróbálva, mind csak ideiglenes megoldás volt, pár órát, napot jó volt és újra előjött a hiba.

    Sokan írták, reddit pl, hogy egy gyáritól jobb HDMI kábel ezt a dolgot megoldotta, így ezen felbuzdulva vettem egy premium, bevizsgált HDMI kábelt...
    HDMI1-re visszaraktam a PS4 Pro-t, a beállításokat a YT guide alapján elvégeztem, majd hajrá Driveclub, hajrá Plants vs Zombies 2, majd' 3 napig hibátlan is volt. Viszont tegnap este újra előjött a hiba, így megölték a virágomat a büdös kis zombik... :( :D

    Utána egy itteni sráccal beszéltem egy órát telón és kb arra jutottunk, h bassza meg az egész, néha csinálja ezt a hibát, a TV egyébként iszonyat jó, PS dettó, együtt ha meg nem szeretik egymás, akkor így jártam. Ennyi gondom legyen az életben...bosszantó, de hátha ezt javítják vmelyik fronton, ill. az újabb játékok már lehetőleg mind HDR-esek lesznek, ott pedig elképesztő a kép és hibátlan. :)

    Viszont a kábelt nem viszem vissza, habár a bestbyte-ban visszavennék, mert a kép szebb lett, láthatóan, a jelenség sem tart olyan "sokáig" és nem is olyan gyakran jön elő. Szóval csak jobb lett, de nem tökéletes.

    Még azt nem próbáltam, h YUV 420-ba rakom fixen és akkor mi lesz, de ott a szín nem annyira "mély", szóval még próbálkozás van. ;)

    Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD

Új hozzászólás Aktív témák