Új hozzászólás Aktív témák

  • A`rpi

    addikt

    válasz Vikus #104188 üzenetére

    "Szia! Köszi a segítő hozzáállásod!

    A szolgáltatótól (kábelsat2002 Kft) kapott modem, pontosan nem tudom, de belépni nem tudok, nem úgy mint nálunk itthon a T-homeos routerbe. Ennek a típusa: ARRIS TM822S.
    Most cserélték le nekik, gyorsabb lett, és nagyobb teljesítményű is, mint ami volt.
    Valószínűleg ebben van konfigurálva a belépéshez szükséges jelszó és felhasználónév is, mert ezt a Wi-fi-s routeren nem kell beállítani. Ebben állított az ember valamit és itt adott új IP-t is elvileg. (nem tudom miért volt rá szükség, de havi 1 ezresért kapják).
    Ez van rákötve az általuk vett routerre, ami adja a netet kábelen a számítógépnek és erre csatlakoznak a telefonok is Wi-Fi-n stb.. De csak egy slot van használva, a számítógépé.
    A régi router egy TP-LINK TL-WR542G volt, ehhez elvileg nem nyúlt hozzá a szolgáltató embere, de amint babrált ott a modemen, onnantól fogva működött a PS store oldala, és PS is ment.
    Ez lett lecserélve egy újabb routerre, semmi változtatást nem csinált rajta senki, csak "beállította" a wi-fi kódot és a nevet, hogy ugyanolyan legyen, mint az előzőben, ne kelljen új jelszavakat és címeket keresni a "telefonoknak, tableteknek, stb"...
    Az új router egy: TP-LINK AC1350 (Archer C85)-ös cucc, ami tényleg teljesen alap beállításokkal megy. Tehát a wi-fi kód és néven kívül nem lett babrálva rajta semmi.
    Azért gondolom, hogy ebben az új router-ben kellene valamit állítani, mert ha visszarakom a régit, akkor azzal simán megy minden. Ami, ha minden igaz, szintén alap beállításokkal ketyeg, bár nem reseteltem..Ezzel is megy rendesen a net, sokkal gyorsabb is, wi-fi is jó, minden csatlakozik rendje módja szerint, csak nem akar PS store-ra felmenni. Sehogy. Mindig annyi ír, hogy az oldal nem található. Ugye ebből kifolyólag a PS se akar bejelentkezni.
    IPv4 van 6-os nincs. Ezt mutatta a "tesztoldal".. Szóval ez elvileg nem gond.
    Viszont az a gond annyira nem vagyok "pro", router beállítás terén, sok dolgot nem is tudok mi micsoda, szóval nehéz eset vagyok ilyen téren... :( de próbálom felfedezni, ha arról van szó..."

    Szuper, a modem, az tényleg modem. (ARRIS TM822S)

    A router-hez (TP-LINK AC1350)
    -töltsd le a legfrissebb szoftvert
    - azt telepítsd fel, és állíts mindent vissza gyárira
    -PS4-et lehetőleg kábellel kösd össze a routerrel
    -Ha még ezek után sem működik:
    kézzel írd be a Google DNS szervereinek címét.

    Vezérlőpult > Hálózat és internet > Hálózati kapcsolatok
    Ezt PC-n is meg tudod tenni.

    Wifi jelszót ideiglenesen állítsd másra, és az SSID-t is. Lehet ez kavar be.

    Fentebbiek ha nem hoznak eredményt, zongorázd újra végig a leírást: [link]

    Ha végképp nem jutsz előrébb, akkor másik router-t kell beszerezni,
    akár kölcsön, akár újonnan, ezt te tudod.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák