Új hozzászólás Aktív témák

  • A`rpi

    addikt

    válasz Vikus #104170 üzenetére

    "Sziasztok!

    Egyik ismerősöm nevében kérnék egy kis segítséget, sok felé kutakodtam, de egyrészt nemigazán vagyok benne a témában másrészt nem nagyon találtam eddig érthető megoldást mit is kéne csinálnom.
    Elsőként adott egy PS 4 slim gép, kábelnet, ehhez tartozó szolgáltató router és egy TP-LINK-es router, ami a wi-fit is adja.
    Szolgáltató nemrég cserélte a routerét, és adott elvileg valami új IP címet is, gyorsabb is lett a net, a régebbi TP-LINK-es routerrel ment rendesen a PS, de nagyon gyenge volt a wi-fi jele, ezért utólag lett véve egy újabb TP-LINK-es router. Egy AC 1350 típusú eszköz. (új felület, komolyabb cucc, a régi típusát nem ismerem)

    Szóval a régi router kihúz, berak helyette az új, beállítva wi-fi jelszó, de alap esetben minden szinte a megadott gyári beállítással. Azt hiszem dinamikus ip van. (előzőn is az volt automatán detektálta).
    Net rendesen megy, mind wi-fin, mindenhol, telefonokon is, tableten is.. Szóval a kapcsolattal nincs gond.

    Viszont a probléma az lenne, hogy gépen nem lehetséges belépni PS store-ba. Konkrétan meg se nyitja az oldalt. Ugyanez a helyzet PS-n. Így nem is lehet bejelentkezni. Tehát PS ezáltal nem megy. Telefonról mobilnettel működik az oldal, visszarakjuk a régi router-t szintén működik az oldal. Az új routerrel viszont nem. Minden gyári beállításon van tulajdonképpen, viszont gőzünk sincs mit kellene átállítani, hogy menjen az újjal is.
    Próbálkoztunk már minden tűzfalas vagy security-s beállítást kivenni, beállítani az IP-jét. Mert az újnak 192.168.0.1 a régié pedig 192.168.1.1
    a tartományt is ez szerint próbáltam a régiéről "koppintani", hogy x.x.0.100 - x.x.0.199 ig menjen.. vagy a nullát cseréltem 1-re.. igazából alap szinten értek a beállításaihoz, de nagyon nem vagyok képbe, hogy mit kellene csinálni, hogy működjön.

    Lehet volt már hasonló kérdés nem tudom.. elég sokat próbáltam már itt is utána olvasni, mire írtam, de tudna nekem valaki mondani valami megoldást? :U"

    Először is kezdjük azzal sorold fel az összes hálózati eszköz pontos típusát.

    Elöljáróban:

    Volt olyan hogy a modemnek hitt eszköz egy router + modem volt, (tehát egybe van építve) ez probléma, abban az esetben ha másik router-t szeretnél beüzemelni.

    PlayStation 4 sajnos nem működik "dupla NAT-olt" hálózaton (kettő router ha egymás mögé van kötve).

    Router 1 LAN> Router 2 WAN, ez helytelen bekötés, ne alkalmazd!

    PlayStation 4-en a szolgáltatások ilyen körülmények között egyáltalán nem,
    vagy csak korlátozottan működnek.

    -Ha router modemet adott a szolgáltató, kérni kell hogy állítsák át bridge módba. [link] [link]

    -Második megoldás ha nem megoldható a fentebb leírtak: routert amit szeretnél beüzemelni, Access Point (AP módba) kell konfigurálni. WAN portot üresen hagyod, a netet pedig valamely LAN portba dugod (1-4 ig) a fő router-ből.

    Erről itt találsz leírást: [link]

    Feltételezem ha a régi router-rel működik minden PlayStation szolgáltatás,
    akkor van publikus IP címetek, és a szolgáltató nem NAT-ol.

    Végezetül:
    Általános leírás internetproblémára: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák