Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BUZZLGHTYR
senior tag
majd teszek fel pár képeket az autóról, nem 1 luxus autó.. de elsőnek 1-2 apróságot megcsináltatok rajta
mondjuk egy olaj cserét szeretnék rögtök, hallottam, hogy turbós autóhoz turbós olaj kell, van ebben valami?
mit tudnátok ajánlani? (2001, A4 1.8T, 150le) vagy hova van írva, hogy mi az ajánlott olaj bele? -
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
KEZDŐKÉNT, friss jogsihoz nézelődök, abszolút szakértelem nélkül. Használt auto-t szeretnék vásárolni. Több kiszemeltem is van, de első helyen a Seat Leon van. 2000es évek elejéről néztem ki magamnak, viszont nem tudom mikre kéne figyelnem ezeknél. Benzinest szeretnék mindenképp, úgy néztem, hogy 1.4-esek vannak belőle meg 1.6 is.(talán ezek jöhetnek szóba nálam) Mennyi gond van ezekkel a típusokkal? Nagy körűen nem tudtam beleásni magam még a témába, de próbálok sokat tanulni érdeklődni
Videókban elég "böszme" autónak tűnik Mennyire javasoljátok kezdésnek ezt az autót? Mostanában a hetekben jópárat látok 400-500ezer ft között, némelyik nem tűnik rossznak és 200e km alatt vannak(állapot jobban érdekel persze).hétközben leginkább városban használnám, hétvégente hazautazásra, kb ~60 km főútakon-mellékutakon
Ez alapján a leírás alapján tudtok bármi segítséget, támpontot javaslatot mondani számomra?
-
grrpowa
aktív tag
Sziasztok nem tudtok véletlenül pesten vagy közelében valami bontót ahol seat alkatrészeket lehet kapni és esetleg vasárnap is lehet menni hozzájuk
0631 7710098
-
-
zsolt19900
őstag
Mági
Kiaplikáltam a hőmérsékletjeladómat, valami made in Italy-s volt benne -Facetra tippelek-
vegyem meg bele a Hellát, vagy jó lesz bele megint a Facet? (hella 4,5k kedvességgel facet 2.5k kedvességgel)köszike
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz zsolt19900 #138960 üzenetére
Bármelyik jó.
-
zsolt19900
őstag
válasz Mágus2 #138961 üzenetére
köszönöm szépen, a régi amúgy is már valami "ősrégi" lehetett, mert még a kis tartókája is beletört, amikor szedtem ki
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Danex
addikt
válasz grrpowa #138958 üzenetére
Hát inkább adnék a kezdőnek 140lovast kocsit, mintsem egy 60 lovasat.
Ha egy buszt előz és véletlen nem úgy mérte fel a szembejövő távját akkor a 140-essel még mindig több esélye van mint egy 60-assal.
A legtöbb baleset amúgy szerintem emiatt van, hogy egyedül utaznak az emberek a 60-80lovas járgányokkal, majd mikor jön a nyár, haverok beülnek, meg megy a klíma is és egy furgont már nem bírnak megelőzni.
-
dellfanboy
őstag
válasz BUZZLGHTYR #138954 üzenetére
kézikönyv,használati útmutatóban benne van az intervallum ill. az ajánlott olaj is
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
tibbike01
őstag
Jelentem felkerültek az új TRW tárcsák és betétek! Kiválóan működnek, nem visít nem nyikorog.
-
tibbike01
őstag
Az nagy gáz, ha a kiegyenlítő tartályban lévő hűtőfolyadék szinte a maximum jelzés felett van 1.5 cmel? Állítsam be a szintet a min-max közé?
-
F_Zolee
veterán
válasz kkdesign #138969 üzenetére
1.4ről nem tudok nyilatkozni de az többet ehet ha nyomod neki, mert kevés ehhez a súlyhoz igazán. Nekem 1.6os van és masszív 7l-es átlagfogyasztás. De most a madarasteszkós 98as benzinnel legutóbb 6.6-ot értem el. Nem városozok.
Hibák amik előfordulhatnak:
- Beázás,vizesedés elöl-hátul. Ajtópanel szigetelés elöregszik és kivétel nélkül beáznak ha nem foglalkoztak vele és még gyári a tömítése ilyen idős korban.
- Hátsó ablakmosóval lehet gond, hogy lejön a cső és bentre nyomja a vizet.
- Klimával forr a víz dugóban, szóval kerülendő a használata olyankor.
- Váltó szegecselése 2004'.ig
- Ahogy olvasgattam még gyújtótrafót is kell cserélni időnként, nálam még egy se adta fel a harcot mióta megvan.[ Szerkesztve ]
-
-
Mágus2
Közösségépítő
-
intelMMX
senior tag
Hidegen nem igazán van mindig rendes alapjáratom
Kicsit zavaró tud lenni, de majd úgy is hamarosan ideje egy generálnak. -
kiezTe90
senior tag
Sziasztok!
Van egy 1998-as Seat Toledom, ami néha gondol egyet és a turbónyomás elmegy. Olyankor se nem megy a kocsi, meg nagy hangja van. (Alapbol se kicsi, mert nyitott rendszer van alatta de így főleg) Mi lehet a baj? Főleg most csinálta nagy melegbe.
A másik. Vízhőfok mutatón van az hogy a felenél egy csík a tetején meg a haromnegyedénél. Eddig fixen állt a felénél, mostanság a háromnegyedes csíkra is felmegy. Ez nagy gond? Vagy csak azért mert kint is rettenet meleg volt? (3hónapja esett át vezérlés, olaj, szűrők, és vízpumpacserén)
Valamint amikor ráadom a gyújtást akkor villog az olajszint és vízszint led kb. 2 másodpercig, de miután beindítom ez a hiba megszűnik. Na ez a jó ez így ahogy van, vagy említsem meg egy szerelőnek?Előre is köszi a válaszokat.
A kocsoba amúgy 1.9Tdi motor van benne AFN motorkóddal, meg 1-2 okossággal. (Nagyobb turbó, 501-es, stb...)
Egyre többször egyetértek Thanosal...
-
-
Speeedfire
félisten
-
válasz Speeedfire #138990 üzenetére
"Hagyományos" obd 1 kell neki.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
aero.
veterán
válasz Speeedfire #138992 üzenetére
Nem fog menni vele az ELM diag.
-
King Charles
tag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni. Első autónak vettem egy 4 es golfot a kipufogót ki kellet cserélni mert lyukas volt. Az utolsó 2 elemet cseréltük ki és egy ehhez hasonló bilinccsel fogatuk meg(link).
Azt vettem észre, hogy az illesztésnél ahol egymásba csúsztattuk az elemeket még ereszt a kipufogó.
Kellett volna az összeszerelésnél valamilyen pasztát használni (pl :ilyet)vagy a bilics elég kellene hogy legyen ahhoz, hogy ne eresszen?
Nagyon köszönöm a segítségeteket.
üdv
Karesz -
válasz Speeedfire #138992 üzenetére
Csak kábel ha jól tudom KKline. De Mágus2 bólintson rá mert én már vén sz@r vagyok és kihagy a memóriám
MOD
Nem obd 1 hanem pre OBD II. A franc sem megy el ezeken a besorolásokon
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
szilva01
őstag
Ha mar obd kabelekrol van szo: szeretnek egyet en is. Meg hozza egy eszkozt is tervezek meg a nyaron (tablet/netbook). A plusz annyi lenne, hogy nem csak hibat szeretnek olvasni, hanem motorvezerles-irassal kiserletezgetni. ( Meg mielott valaki elkezdene lebeszelni rola: nem fog menni ) Ehhez eleg a tablet, vagy kell a netbook?
-
Brumi˘
addikt
válasz King Charles #138994 üzenetére
Kell kipufogó tömítő paszta a két cső közé.
-
crok
nagyúr
válasz Mágus2 #138719 üzenetére
Mágus (és mindenki).
Itt kérdeztem, hogy a lambda szonda amit küldtek nekem kompatibilis-e a kocsimmal.
Mondtad is hogy nem és én is ezt állítom. Na, az eladó meg azt mondja, hogy nem értek hozzá (és senki se ért hozzá..) és rosszul végeztem a beszerelést. Hogy az úristenbe' lehet egy lambda szondát rosszul cserélni?Közben amúgy kiderítettem (az internet nagy enciklopédiája..) hogy a kocsimba való szonda (egyébként gyárilag NTK szonda) fűtőkörének két pin-je az 1-es és 2-es, ellenben a Bosch amit küldött annak a 3-as és 4-es.. De azt mondja hogy küldd valakit aki szakszerűen beszereli csak fizessem ki az emberke útiköltségét.
Most komolyan - és ezt most szarkazmus nélkül kérdezem - mit kell(het) még csinálni egy felső lambdaszondával csinálni cserekor azon kívül, hogy kiszeded az előzőt majd beteszed a helyére az újat és a csatlakozót összedugod és elindítod az autót?
-
Speeedfire
félisten
Mivel lassan szerelőhöz viszem a kocsit, gondoltam előre hozom az olaj/szűrő szervízt. Ha jól emlékszem, akkor az 5w40 alajat ajánlottátok hozzá. Ebből jó a MOBIL SUPER 3000 X1 5W-40 5L? Vagy inkább ez legyen? MOTUL 8100 X-CESS 5W-40 5L +3k. Olaj, üzemanyagszűrő és légszűrőből a Mann gondolom jó lesz. Mást esetleg érdemes még cserélni?
Váltó olajat, majd kuplung cserénél akarok.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest